رتبه سایت در گوگل مهمترین عامل افزایش بازدید از وبسایت است. با توجه به حجم بسیار زیاد اطلاعات موجود در وب، یافتن آنچه موردنیاز است بدون مرتبسازیِ نتایج کار غیرممکنی خواهد بود. سیستمهای رتبهبندی گوگل دقیقاً برای انجام این کار طراحی شدهاند: آنها صدها میلیارد صفحه وب را در فهرست جستجوی خود مرتب، و مرتبطترین و مفیدترین نتایج را در کسری از ثانیه پیدا و ارائه میکنند.این سیستمهای رتبهبندی از تعداد زیادی الگوریتم تشکیل شدهاند.
برای ارائه مفیدترین اطلاعات، الگوریتمهای جستجو به عوامل زیادی ازجمله کلمات درخواست شده، ارتباط و قابلیت استفاده از صفحات، تخصص منابع، و مکان و تنظیمات شما نگاه میکنند. وزن اعمالشده برای هر عامل بسته به ماهیت پرسوجوی شما متفاوت است؛ برای مثال، تازگی محتوا نقش مهمی در پاسخ به سؤالات درباره اتفاقات و موضوعات خبری دارد.
برای اطلاعات بیشتر برای بهبود وضعیت وبسایت، مقالات مرتبط با سئو نوشته شده در بلاگ وستا را مطالعه کنید.
هنگامیکه گوگل وبسایت شما را رتبهبندی میکند، به دنبال دو چیز است: اعتبار و ارتباط. گوگل بر اساس نتایج الگوریتم و اطلاعات جمعآوریشده توسط رباتها یک رتبه برای وبسایت ایجاد میکند. وبسایتها در صفحات نتایج جستجو به ترتیبی نمایش داده میشوند که نشاندهنده رتبه آنها باشد. قرار گرفتن در بالای صفحه نشان میدهد که آن سایت با توجه به عبارت جستجو بهترین نتیجه است. با اینحال، این فرمولها، که بهعنوان الگوریتم شناخته میشوند، بهطور مداوم در حال تغییر هستند؛ چرا که موتورهای جستجو برای دستیابی به نتایج بهتر تلاش همیشگی دارند.
هیچ دستور جادویی وجود ندارد که بتواند سئو سایت را افزایش دهد و رتبه اول را برای همه کلمات کلیدی انتخابی شما تضمین کند، اما با توجه به عواملی که الگوریتم برای آنها ارزش قائل است و فعالانه برای بهبود آنها تلاش میکند، میتوانیم رتبه سایت در گوگل را افزایش دهیم.
بیایید به موضوع اصلی بپردازیم و در مورد مهمترین عوامل تعیین رتبه وبسایت در گوگل و تکنیکهای آن صحبت کنیم:
محتوا یکی از مهمترین فاکتورهای رتبهبندی گوگل است. در سالهای اخیر، ما شاهد تغییر تمرکز گوگل از محتوای متمرکز بر کلمات کلیدی به سمت محتوای مرتبطتر، که با لحنی طبیعی و واقعی نوشته شدهاند بودهایم. محتوای مرتبط دقیقاً چیست؟ محتوایی که جامع باشد و همه نیاز کاربر را پاسخ دهد.
خواه هدف وبسایت شما اطلاعرسانی باشد یا فروش محصول، اگر محتوای شما ضعیف نوشته شده باشد، هدف از بین میرود و کاربران بهسادگی پیام شما را درک نمیکنند. صفحه باید تمام جزئیات و اطلاعاتی را که یک بازدیدکننده بالقوه به آن علاقهمند است، پوشش دهد. گوگل در تجزیهوتحلیل صفحات و تعیین اینکه آیا آنها با هدف شخص جستجوگر مطابقت دارند یا خیر، کار بسیار خوبی انجام میدهد.
برای آشنایی با خدمات تولید محتوای متنی، مقالهی "تولید محتوای متنی چه خدماتی را شامل میشود؟" را مطالعه کنید.
برای بهبود محتوا و در نتیجه رتبه سایت در گوگل، کارهای زیر پیشنهاد میشود:
احتمالاً شنیدهاید که برای بهبود رتبه سایت در گوگل باید محتوای باکیفیت منتشر کنید. جملاتی مثل «محتوا شاه است» ارزش و اهمیت این عامل را در رتبهبندی وبسایتها توسط موتورهای جستجو نشان میدهد. اما این مورد علاوه بر بهترین بودن، سختترین راه نیز است. اول باید بدانیم که اصلاً محتوای باکیفیت چه محتوایی است؟ محتواهایی باکیفیت هستند که نیاز مخاطب را کامل رفع میکنند و مردم آنها را در رسانههای اجتماعی به اشتراک میگذارند و به آن لینک میدهند.
برای اطلاعات بیشتر، مقالهی "چگونه با بهینه سازی محتوا، بازدید سایت چند برابر میشود؟" را مطالعه کنید.
سئوی On-Page یکی از سریعترین راهها برای بهبود رتبه سایت در گوگل است. اما اگر ترجیح میدهید مطالعه کنید، در اینجا مهمترین تاکتیکهای روی صفحه وجود دارد که در حال حاضر باید اجرا کنید. ابتدا مطمئن شوید که کلمه کلیدی در ابتدای عنوان صفحه قرار دارد. مثلاً اگر متنی با کلمه کلیدی طراحی اپلیکیشن دارید، عنوان متن را میتوان اینگونه نوشت: «طراحی اپلیکیشن، بایدها و نبایدها». این کار "Frontloading" نامیده میشود و اهمیت آن در این است که گوگل تأکید بیشتری بر عباراتی دارد که در اوایل تگ عنوان ظاهر میشوند.
برای آشنایی بیشتر با این نوع از سئو، مقالهی "سئوی On Page چیست؟" را مطالعه کنید.
سعی کنید محتوایتان حداقل 1800 کلمه داشته باشد. طبق آمار میانگین کلمات پستهای صفحه اول گوگل، 1447 است و همچنین طبق تجربه، مطالب طولانیتر رتبه بهتری در گوگل کسب میکنند. البته مطالب طولانی شاید در بعضی جاها مانند صفحه فروش محصولات جواب ندهند. اما هرجایی که متن طولانی ممکن است، آن را انجام دهید.
کلمه کلیدی را در جایجای متن بیاورید، اما نه با استفاده بیشازحد و اندازه از آن! با انجام درست این تکنیک به گوگل میگویید که متن شما راجع به این عبارت جستجو نوشته شده است.
مقالهی پیشنهادی: چگونه تحقیق کلمه کلیدی را انجام دهیم؟
کلمات کلیدی LSI یک تاکتیک پیشرفته SEO در صفحه هستند. LSI کلماتی هستند که ازنظر معنایی به کلمه کلیدی هدف یا یک عبارت جستجو مرتبط هستند. آنها به موتورهای جستجو کمک میکنند تا موضوع یک محتوای وب را بهطور کامل درک کنند و منجر به افزایش رتبه وبسایت در گوگل میشوند.
برای یافتن کلمات کلیدی LSI از یک ابزار سئو رایگان به نام LSIGraph استفاده کنید. در این وبسایت شما یک کلمه کلیدی را وارد میکنید و ابزار به شما کلمات و عبارات مرتبط را پیشنهاد میدهد.
محتواهای بصری شامل: اینفوگرافیک، نقشهها، نمودار، فیلم و عکس متن را خواناتر میکنند و برای دریافت لینک نیز عالی هستند.
«هدف جستجو» یا Search Intent کلمهی جدیدی در دنیای سئو است. به لطف الگوریتم RankBrain، گوگل اکنون میتواند بفهمد که آیا وبسایت شما برای یک کلمه کلیدی خاص مناسب است یا خیر. بهعبارتدیگر، گوگل به نحوه تعامل افراد با وبسایت شما توجه میکند: اگر مردم بهطورکلی آنچهکه به دنبال آن هستند و در اینترنت سرچ کردهاند را از صفحه شما دریافت کنند، میتوانید انتظار بهبود رتبه سایت در گوگل را داشته باشید. نکته کلیدی در این مرحله این است که مطمئن شوید صفحه شما دقیقاً حاوی همان چیزی است که مخاطب به دنبال آن است.
مقالهی پیشنهادی برای مطالعهی بیشتر: با 5 روش ساده و موثر ترافیک وب سایت خود را افزایش دهید.
یک وبسایت بهینهشده دارای متا دادههای اساسی، عنوان متا، توضیحات متا و تگهای H1 و H2 در هر صفحه است. این عوامل به افزایش رتبه سایت در گوگل کمک میکنند. تگهای توضیحات متا در جذب کاربران به کلیک مهم هستند و کلیکها بر رتبهبندی تأثیر میگذارند. این پاراگرافهای کوتاه به شما فرصت میدهد که محتوا را برای جستجوگران تبلیغ کنید و به آنها بگویید که متن شما درباره چیست. کاربران نیز این فرصت را دارند تا تصمیم بگیرند که آیا محتوا مرتبط و حاوی اطلاعاتی است که به دنبال آن هستند یا نه.
backlink لینکهایی هستند که کاربر را به سمت وبسایت شما هدایت میکنند و به آنها لینکهای ورودی نیز میگویند. تعداد بک لینکهایی که وبسایت شما دارد، نشاندهنده محبوبیت و اهمیت وبسایت شما است. بک لینک برای سئو هم مهم هستند؛ چراکه گوگل به سایتهایی که تعداد بک لینکهای خوبی دارند اعتبار بیشتری میدهد و آنها را در صفحات نتایج خود بالاتر از سایرین در نظر میگیرد.
درست است که بک لینکها یک عامل مهم رتبه سایت در گوگل هستند، اما در طول سالها گوگل یاد گرفته است که لینکهای بد را از لینکهای خوب متمایز کند. تنها لینکهایی امتیاز دارند که از دامنههای معتبر باشند. تعدادی تاکتیک برای به دست آوردن لینکهای با کیفیت بالا برای وبسایت شما وجود دارد که عبارتاند از: ایجاد لینک، وبلاگ نویسی مهمان و سوشال و دیجیتال مارکتینگ که تیم وستا آن را برای وبسایت شما انجام خواهد داد.
جزئیات بیشتر را در مقالهی "آیا لینک بیلدینگ همان خرید بک لینک است؟" بخوانید.
کمی بیشتر برخی راههای به دست آوردن لینک را با هم بررسی میکنیم:
متوجه شدیم که هر چه سایت شما بک لینک بیشتری داشته باشد، رتبه بالاتری کسب خواهید کرد. اما بهترین راه برای ایجاد بک لینک به وبسایت شما چیست؟
محتوایی را منتشر کنید که مردم واقعاً به آن لینک میدهند. بهعبارتدیگر چیزی را منتشر کنید که افراد دیگر بتوانند در محتوای وبلاگ خود به متن شما استناد کنند. متنی که شامل آمار، داده و بررسیهای اینچنینی است، علاقهمندان زیادی به لینک دادن خواهد داشت.
یکی دیگر از مزایای متن بلند این است که هر چه متن طولانیتر باشد، بک لینک بیشتری نیز دریافت میکند. طبق آمارها، مطالب بالای 3000 کلمه، تعداد لینک بالاتری میگیرند و باعث افزایش رتبه سایت در گوگل خواهند شد.
وبسایتتان را معرفی و تبلیغ کنید و برایش لینک بسازید: بهعنوان نویسنده مهمان با سایتهای مشابه همکاری کنید و در شبکههای اجتماعی لینک مقالههای سایت خود را قرار دهید و بازدیدکننده جذب کنید.
سئوی فنی نیز نقش مهمی در رتبه سایت در گوگل ایفا میکند. بررسیهای فنی منظم به شما اطمینان میدهد که وبسایتتان با دستورالعملهای Google سازگار است و میتواند بر این اساس، برای جستجوهای عبارات کلیدی فهرست بندی و رتبهبندی شود. برای 90 درصد از وبسایتهای موجود، ازنظر فنی، سئو مشکلی ندارد. اما مشکلات فنی سئو واقعاً میتوانند به رتبه سایت در گوگل آسیب بزنند. 2 مورد مهم سئوی تکنیکال عبارتاند از:
وبسایت شما باید 100٪ برای تلفن همراه بهینه شده باشد. برای انجام این کار از ابزار تست Google استفاده کنید.
بر کسی پوشیده نیست که میانگین زمان بارگذاری یک سایت، فاکتور مهمی در رتبهبندی گوگل است. برای تست سرعت لود سایت خود میتوانید از ابزارهای سنجش سرعت مانند WebPageTest.org استفاده کنید.First make sure your keyword is at the beginning of your title tag.
ابتدا اطمینان حاصل کنید که کلمه کلیدی شما در ابتدای تگ عنوان شما قرار دارد.
افزایش رتبه سایت در گوگل به زبان ساده
خود را جای مخاطب بگذارید و محتوایی جامع و کامل به او ارائه دهید. صفحات وبسایت شما باید سرشار از محتواهای آموزنده، با جملات ساده و آسان باشد. از عناوین و تصاویر برای جدا کردن بخشهای مختلف متن استفاده کنید. از سئوی فنی و on-page هم غافل نشوید تا به مطلوبترین رتبه سایت در گوگل برسید!
با استفاده از گوگل آنالیتیکس و گوگل کنسول نیز میتوانید میزان تأثیر این تکنیکها بر وبسایتتان را بررسی کنید.
برای آشنایی با گوگل سرچ کنسول، مقالهی "آموزش کار با گوگل سرچ کنسول" را بخوانید.
تن مقال
تن مقال
تن مقال
شرکت دانشبنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آیندهای روشن، دانش و مهارتهای خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامهنویسی برای وبسایتها و اپلیکیشنها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیتها و حضور در رقابتهای بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا بهصورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگتر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوریهای نوین، جایگاه خود را بهعنوان یک شرکت دانشبنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکتهای ایران قرار گیرد. ما در وستا، بهعنوان خانوادهای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزههای مختلف تشکیل شدهایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذتبخش است. اکنون آمادهایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوریهای روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمترسانی کنیم.
خدمات طراحی سایت وستا
خدمات طراحی اپلیکیشن وستا
از وستا بیشتر بدانید
نمادها و مجوزهای وستا
Hello[at]Vestateam.net
تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-
Design and Development by △ @faridRezvani © Ғ Δ R I D R Σ Z V Δ Π I ┗Δ