نحوه انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی

 
 




مقالات وستا

نحوه انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی

پس‌ از اینکه ساخت اپلیکیشن به پایان رسید، نوبت معرفی آن به مخاطبان است. فرآیند انتشار ممکن است دشوار و پیچیده به ‌نظر برسد؛ اما نگران نباشید. با مطالعه مقاله امروز با نحوه انتشار اپ در گوگل پلی که برترین فروشگاه برنامه‌های مبتنی بر سیستم عامل اندروید است، آشنا خواهید شد. با وستا همراه باشید.

انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی

پیش از انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی چه کارهایی را باید انجام دهید؟

  • فایل‌ها، مدارک و مواردی مثل اسکرین‌شات‌های باکیفیت، متن‌ها (مانند نام، توضیحات کوتاه و بلند اپ) و APK کامپایل شده را آماده کنید.

  • برای پیشگیری از ایجاد هرگونه مشکل، تمامی قوانین (مانند کپی‌رایت، کسب درآمد، محدودیت‌های محتوا و حریم خصوصی) را دقیق بخوانید و اعمال کنید.

  • مطمئن شوید که محدودیت‌های مربوط به حجم فایل‌ها (تا حداکثر 150 مگابایت) را رعایت می‌کنید.

  • وظایف لیست مراحل انتشار اپلیکیشن که در ادامه بیان می‌شود را به روزهای آخر و ساعات پیش از انتشار موکول نکنید.

همچنین بخوانید: «طراحی اپ سفارشی: 4 فاکتور استراتژیک که باید در نظر گرفت»

مراحل انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی استور

هر روز هزاران برنامه در فروشگاه‌های اپ منتشر می‌شود؛ اما هیچ‌کس نمی‌تواند محبوبیت و شهرت گوگل پلی را برای انتشار اپ اندرویدی انکار کند. بنابراین ما نیز روی این اپ استور تمرکز کرده‌ و کارهایی که باید برای انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی انجام داد را در ادامه با هم مرور می‌کنیم:

1. حساب توسعه‌دهنده (دولوپر) گوگل باز کنید:

بدون داشتن Google Developer account نمی‌توانید برنامه خود را در اپ استور گوگل پلی منتشر کنید. برای این کار می‌توانید از اکانت‌های فعلی گوگل استفاده کنید و یا حساب جدیدی بسازید. به گوگل پلی کنسول رفته و نوع اکانت (شخصی یا شرکتی) را انتخاب کنید. سپس اطلاعات شخصی خود (مانند نام، کشور و شماره موبایل) را وارد کرده و قرارداد Google Play Developer distribution agreement را امضا می‌کنید. در نهایت با پرداخت 25 دلار اکانت دولوپر شما بعد از حدود 2 روز تایید و فعال خواهد شد. توجه داشته باشید که به دلیل تحریم‌ها ساخت اکانت با هویت ایرانی امکان‌پذیر نیست.

اگر اپ شما پولی است و یا پرداخت درون برنامه‌ای دارد، باید حساب تجاری یا Google Merchant Account نیز داشته باشید. برای این کار به پلی کنسول و حساب دولوپر خود بروید. از صفحه Setup گزینه‌ Payments profile و Create payments profile را انتخاب کنید. پس از ثبت اطلاعات خواسته‌شده و ایجاد حساب، اکانت دولوپر به‌طور خودکار به آن وصل خواهد شد.

2. اپ را ایجاد کنید:

در منو، گزینه All applications را انتخاب و روی Create Application کلیک کنید. حال موارد اولیه‌ای مانند نام (30 حرفی، بعدا قابل تغییر است)، زبان، این‌که آیا برنامه اپ یا بازی و رایگان یا پولی است را تعیین کنید. دقت کنید که تغییر رایگان به پولی بودن اپلیکیشن، فقط تا قبل از انتشار رسمی آن ممکن است. همچنین مطمئن شوید که اپ با قوانین خط‌مشی‌های گوگل مطابقت دارد. در انتها گزینه Create را انتخاب کنید.

3. جزییات لازم در مورد برنامه را تکمیل کنید:

پس از ایجاد اپ، کنسول به‌طور خودکار شما را به سمت صفحه‌ای می‌برد که باید در آن اطلاعات و جزییات لازم که قبلا تهیه کرده‌اید را برای راه‌اندازی برنامه وارد کنید. نام، توضیحات اپلیکیشن (تا 4000 کاراکتر)، تصاویر و اسکرین‌شات‌ها، دسته‌بندی، privacy policy و ... را اضافه و روی دکمه Save کلیک کنید.

گزینهجزییات
اسکرین شات2 تا 8 عدد- فرمت JPEG یا PNG- نسبت تصویر تا حداکثر 2:1
آیکون512*512- PNG- حداکثر 1024 کیلوبایت
بومی‌سازیاگر برنامه شما با چندین زبان ارائه می‌شود، آن‌ها را ذکر کرده و ترجمه متون اپ و سایر موارد را وارد کنید.
نوع برنامه و دسته‌بندیاینکه برنامه بازی یا اپلیکیشن است و دسته‌بندی آن را مشخص کنید.
راه برقراری ارتباطبرای این‌که کاربران بتوانند با شما تماس بگیرند، راه‌هایی مانند ایمیل، شماره و آدرس وب سایت را ارائه دهید.
privacy policyاگر اپ شما به اطلاعات حساس کاربر دسترسی دارد، برای جلوگیری از نقض حریم خصوصی اضافه کردن لینک سیاست‌های حفظ حریم خصوصی الزامی است تا مشخص شود که آیا برنامه داده‌ها را جمع‌آوری و استفاده می‌کند و به اشتراک می‌گذارد یا نه.

اطلاعات واردشده در این بخش برای ASO و افزایش دانلود اپ بسیار اهمیت دارد.

4. رتبه‌بندی محتوا را انجام دهید:

برای این‌که برنامه شما جز اپ‌های Unrated قرار نگیرد (که ممکن است به حذف برنامه بیانجامد)، باید یک پرسشنامه پر کنید و مشخص کنید که محتویات این اپ برای چه کاربرانی تهیه شده و آیا مثلا محدودیت سنی وجود دارد یا نه. این رتبه‌بندی معمولا بر اساس چند عامل مانند محتواهای حاوی خشونت، مواد مخدر، قمار و ... انجام می‌شود. در داشبورد Content Rating را بزنید و بعد از ذخیره کردن آن، روی Submit کلیک کنید تا رتبه اپلیکیشن شما در گوگل پلی تعیین شود.

5. قسمت قیمت‌گذاری و توزیع را تکمیل کنید:

به بخش Pricing and distribution رفته و اطلاعات زیر را در مورد اپلیکیشن وارد کنید:

  • پولی یا رایگان است؟

  • در چه کشورهایی در دسترس کاربران خواهد بود؟

  • آیا محتوای حساس دارد و برای افراد زیر 13 سال مناسب است؟

  • آیا برنامه تبلیغات دارد؟

  • آیا فقط برای دستگاه‌های خاص فعال است؟

توجه کنید که برنامه پولی را می‌توان رایگان کرد؛ اما برعکس آن ممکن نیست. پس در انتخاب این گزینه دقت داشته باشید.

6. اپلیکیشن را آپلود کنید:

به مهم‌ترین مرحله انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی رسیدیم که باید فایل APK برنامه یا App bundle را در کنسول وارد کنید تا گوگل آن را بررسی و در صورت تایید منتشر کند. اما قبل از آپلود، باید نوع انتشار برنامه (app release) را Release management مشخص کنید:

  • internal test: اپ برای حداکثر 100 شخص آزمایش‌کننده که انتخاب می‌کنید، در دسترس خواهد بود.

  • close test: فعال فقط برای تعدادی خاص

  • open test: فعال برای همه آزمایشگرها و کاربرانی که بخواهند نسخه آزمایشی را بررسی کنند.

  • production release: اپلیکیشن برای همه کاربران گوگل پلی استور در کشورهای منتخب در دسترس خواهد بود.

سه نسخه اول، این امکان را به شما می‌دهد که بتوانید اپ را روی تعداد محدودی از مخاطبان آزمایش کنید و به همین خاطر گزینه‌های بهتری هستند؛ چراکه می‌توانید قبل از انتشار برای همه کاربران، نتایج این آزمایش را بررسی کرده و در صورت نیاز برنامه را اصلاح کنید. پس از این‌که گزینه موردنظر را انتخاب کردید، به داشبورد رفته و روی Create a new release کلیک کنید. سپس فایل برنامه را آپلود کرده و جزییات مربوطه را تکمیل کنید.

7. اپلیکیشن را منتشر کنید:

ابتدا تمامی اطلاعات واردشده را بازبینی کنید و از صحت آن‌ها مطمئن شوید. سپس در پنل سمت چپ به بخش App Releases رفته، تغییرات را با کلیک روی گزینه Review تایید کنید و با انتخاب Start rollout to production اپلیکیشن را برای بررسی به گوگل بفرستید. نگران نباشید گوگل دستورالعمل‌ها و نکات لازم را به شما نشان می‌دهد و اگر مورد مهمی فراموش شده باشد، امکان فرستادن برنامه برای بررسی وجود ندارد. برای اولین نسخه از اپ، امکان تنظیم زمان و برنامه‌ریزی برای انتشار وجود ندارد و برنامه بلافاصله پس از گذراندن مرحله بررسی (که معمولا بین 2 تا 7 روز طول می‌کشد) منتشر خواهد شد و در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.

نحوه انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی برای ایرانیان

همان‌طور که در متن اشاره شد، متاسفانه به دلیل تحریم‌های مختلف فرآیند انتشار اپ برای ایرانی‌ها، چالش‌های زیادی دارد و باید مواردی مانند شماره تلفن و مدارک شناسایی غیر ایرانی، آی پی ثابت خارج از کشور و راهی برای پرداخت ارزی را فراهم کرد. همین مسئله باعث می‌شود که برنامه‌نویسان و صاحبان کسب و کار ایرانی، پس از صرف زمان و هزینه‌ برای توسعه اپلیکیشن نتوانند برنامه خود را به‌آسانی در گوگل پلی قرار دهند و از مزایای آن مانند افزایش کاربر و درآمد بهره ببرند. اینجاست که باید از خدمات تیم‌های متخصص و حرفه‌ای مانند وستا استفاده کرد. شرکت وستا با سابقه و تجربه بالا در حوزه‌های مختلف طراحی اپلیکیشن اندروید و iOS و انتشار آن‌ها می‌تواند به کمک شما بیاید. اگر شما نیز می‌خواهید بدون دردسر و نگرانی برنامه خود را منتشر کنید، با ما تماس بگیرید.

نویسنده : محتواساز تاریخ انتشار : چهار شنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۲
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-