آیا سئو وبسایت باعث افزایش درآمد میشود؟ جواب بله است اما با هم ببینیم چطور به این جواب میرسیم.
اول مختصری در مورد سئو بگوییم: سئو(SEO) مخفف معادل انگلیسی عبارت «بهینه سازی برای موتور جستجو» یعنی «Search engine optimization» است و میتواند ما را به سایتی برساند که موتورهای جستجویی همچون گوگل آن را به راحتی پیدا میکنند و در صدر صفحات خود و یا در صفحه اول نمایش میدهند.
در اینجا دو سوال مطرح میشود: اول این که چرا نمایش سایت شما در صدر صفحات گوگل مهم است و دوم اینکه این موضوع چطور اتفاق میافتد؟
اما پیش از پرداختن به این دو سوال اجازه دهید یک ذهنیت کلی نسبت به سئو داشته باشیم:
سئو یا بهینه سازی برای موتور جستجو، دارای بخشهای مختلفی است که بخشی از آن به زیرساختهای کدنویسی و طراحی وبسایت برمیگردد، بخشی از آن به محتوای سایت و چیدمان آن برمیگردد و… . در ادامه به صورت کلی به لایههای مختلف سئو اشاره میکنیم. ما این لایهها را تحت عناوین زیر دستهبندی کردهایم:
سئو درون صفحه یا داخلی، فرآیندی است که از بهینهسازی کد و ساختار وب سایت شما برای موتورهای جستجو اطمینان حاصل میکند. این شامل مواردی مانند اطمینان از موثر بودن عناوین و متا تگها و همچنین اطمینان از بارگیری سریع وبسایت شما است.
بهینهسازی خارج از صفحه یا همان سئو خارجی، معمولاً شامل فرآیند ایجاد لینک به وب سایت شما از سایر وبسایتهای معتبر است. این موضوع به گوگل کمک میکند تا بفهمد وبسایت شما در یک موضوع خاص چه میزان معتبر است و این خود میتواند منجر به رتبهبندی بالاتر در نتایج جستجو شود.
سئو فنی فرآیندی است برای اطمینان از این که زیرساخت وبسایت شما به گونهای تنظیم شده که خزیدن و فهرستبندی برای موتورهای جستجو آسان باشد. این بخش شامل مواردی مانند تنظیم تغییر مسیرهای مناسب و همچنین اطمینان از سازگاری وب سایت شما با تلفن همراه است.
سئوی محتوا شاید مهمترین بخش سئو باشد، زیرا این چیزی است که در نهایت بازدیدکنندگان را به سایت شما جذب میکند. ایجاد محتوای باکیفیت و غنی از کلمات کلیدی نه تنها به شما کمک میکند رتبه بالاتری در موتورهای جستجو کسب کنید، بلکه به شما کمک میکند تا بازدیدکنندگان را به مشتری تبدیل کنید.
در پاسخ به این سوال کافی است به این فکر کنید که شما یا خانوادهتان چگونه یک فرآیند خرید را شروع میکنید. احتمالاً سراغ گوگل میروید، درست است؟ چه به دنبال فهرستی باشید که بهترین قهوهسازها را گردآوری کند یا به دنبال راهنمای زمان تعویض لاستیکهای خودروی خود باشید، از اینترنت (و موتورهای جستجو) برای پاسخ استفاده میکنید.
حتی اگر کسی یک برند، شرکت یا محصولی را به شما توصیه کند، باز هم سراغ جستجوی آنلاین میروید تا اطلاعات بیشتری در مورد آن کسب کنید. بهترین بخش قضیه این است که موتورهای جستجو در هر مرحله از سفر مشتری میتوانند به شما کمک کنند، چه در حال تحقیق، چه مقایسه و چه خرید. گوگل حتی در نیمهشب و روزهای تعطیل باز است و حتی کنار میز آشپزخانه یا تختخواب شما نیز در دسترس خواهد بود!
اما اجازه دهید جواب سوال تیتر را با آمار و ارقامی که از برخی سایتهای انگلیسی زبان استخراج کردهایم تکمیل کنیم:
اجازه بدهید جواب به این سوال را این طور شروع کنیم: فرض کنید شما یک مغازه بسیار عالی با اجناس عالی و قیمت منصفانه دارید، مغازهای که تمام فاکتورهای یک مغازه موفق را داراست اما کسی مغازه شما را نمیشناسد. در این صورت آیا شما میتوانید خوب بفروشید و موفق باشید؟
اگر سایت شما را یک مغازه آنلاین در نظر بگیریم که اجناس یا خدمات باکیفیتی را ارائه میدهد. سئو، کاری میکند که مغازه شما بیشتر و بیشتر دیده و شناخته شود.
حال اگر فرض کنیم که آنچه شما برای فروش عرضه میکنید باکیفیت نباشد و کیفیت ارسال و خدمات پشتیبانی شما خوب نباشد اما فروشگاه آنلاین شما در صدر صفحات گوگل باشد. در این صورت درست است که سئو وبسایت شما به بیشتر دیده شدن شما کمک کرده است اما لزوما فروش شما بیشتر نمیشود و البته این تقصیر سئو نیست. اشکال در سایر بخشهای تجارت و یا کسب و کار شماست.
اما از سوی دیگر اگر شما بهترین اجناس و خدمات را به بهترین نحو ارائه کنید اما سایت یا فروشگاه آنلاین شما در انبوه صفحات گوگل مدفون شده باشد و دیده نشوند قطعاً شما نمیتوانید به اندازه رقیب خود که از سئو بهره گرفته است بفروشید و موفق باشید.
جالب است بدانید که بخشهایی از سئو را اکثر کاربران اینترنت بدون اینکه خودشان بدانند این دانش آنها بخشی از سئو است، میشناسند.
برای گفتگوی بیشتر در مورد این موضوع، در نظر بگیرید که انجام بهینه سازی برای موتور جستجو در یک سایت شامل بهینه سازی سایت برای کاربران نیز هست؛ زیرا موتورهای جستجو همواره میکوشند که بتوانند بیش از پیش مطلوب کاربران باشند و شما به عنوان یک کاربر به خوبی میدانید چه سایتی و با چه ویژگیهایی محبوب کاربر است.
به عنوان مثال سایتی محبوب است که سرعت بالایی در بارگذاری صفحات داشتهباشد، محتوای خوب به شما ارائه دهد؛ محتوایی که دقیقاً به خواستهها و سوالات شما به صورت جامع و کاربردی، واضح و بدون لفاظی پاسخ دهد، محیط خوبی داشته باشد که از حضور در آن لذت ببرید، گیج نشوید و به خوبی شما را به صفحات مرتبطی که به آن نیاز دارید راهنمایی کند و خلاصه این که با طی یک مسیر جذاب و مفید، شما را به نتیجه مطلوبی که با سرچ به دنبال آن بودید، برساند.
تمام نکتههایی که به آن اشاره شد مربوط به بخشهایی از سئو وبسایت هستند.
بگذارید یک مثال دیگر بزنیم: فرض کنید شما عبارت "تهیه شام سریع" را سرچ کنید و وارد سایت شوید اما تهیه شامی که در مقاله از آن صحبت شده، عملاً یک ساعت وقت بگیرد، در این صورت، آن محتوا یک محتوای ضعیف محسوب میشود زیرا مخاطب را به خواستهاش نمیرساند و این یک عمل ضد سئو میباشد.
بهینه سازی وبسایت را میتوان به کاشتن یک درخت تشبیه کرد. در ابتدا و پیش از آنکه درخت به بار بنشیند، شما برای ثمردهی درخت هزینه میکنید اما نتیجه کار خود را با قدری تاخیر خواهید دید. در عوض وقتی درخت به بار نشست، دیگر پس از آن شما میتوانید همواره از محصول درخت استفاده کنید به شرطی که از انجام مراقبتهای لازم برای آن درخت دست برندارید.
هرچه بیشتر در مورد سئو مطالعه کنید، بیشتر خواهید دید که نتیجهدهی آن چقدر وابسته به زمان است و بلافاصله منجر به افزایش ترافیک، سرنخ یا فروش نمیشود.
برای اکثر مشاغل، سئو به حداقل ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد تا نتایج خود را نشان دهد، به همین دلیل است که سئو نیازمند تعهد طولانی مدت است: شما باید شروع به بهینه سازی سایت خود کنید و به بهینه سازی وبسایت خود ادامه دهید، حتی زمانی که نتایج را بلافاصله مشاهده نمیکنید.
اگر دست به قلم خوبی داشته باشید و با قوانین و اصول بارگذاری محتوا در سایت به صورت سئو شده آشنا باشید، ممکن است خودتان از پس بخشهای محتوایی بر بیایید اما همانطور که پیش از این گفتیم سئو لایههای مختلفی دارد که به درجات کم تا زیاد، تخصصی هستند. بنابراین بسیاری از مواقع شما برای سئو کردن سایت خود ناگزیر هستید که از متخصصان این عرصه کمک بگیرید.
بگذارید مثالی بزنیم از یک وضعیت در سئو که ساده به نظر میآید اما در عمل ساده نیست:
همانطور که گفتیم سئو کردن یک سایت به معنای بهینه کردن سایت برای موتورهای جستجو و کاربران است و از آنجا که علایق کاربران با زمان تغییر میکند و موتورهای جستجو نیز مدام در حال به روز شدن هستند، بنابراین سئو و روش بهینه سازی برای موتور جستجو نیز مدام در حال تغییر است. حالا سوال این است شما از کجا میدانید که در این زمان علایق مردم مثلا در زمینه خرید فرش چیست؟ کارشناسان سئو، ابزارهای تخصصی در دست دارند که بر اساس سرچ کاربران، متوجه علایق روزانه آنها میشوند.
برای بهینه سازی و سئو وبسایت خودتان هماکنون با وستا تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
تن مقال
تن مقال
تن مقال
شرکت دانشبنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آیندهای روشن، دانش و مهارتهای خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامهنویسی برای وبسایتها و اپلیکیشنها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیتها و حضور در رقابتهای بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا بهصورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگتر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوریهای نوین، جایگاه خود را بهعنوان یک شرکت دانشبنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکتهای ایران قرار گیرد. ما در وستا، بهعنوان خانوادهای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزههای مختلف تشکیل شدهایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذتبخش است. اکنون آمادهایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوریهای روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمترسانی کنیم.
خدمات طراحی سایت وستا
خدمات طراحی اپلیکیشن وستا
از وستا بیشتر بدانید
نمادها و مجوزهای وستا
Hello[at]Vestateam.net
تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-
Design and Development by △ @faridRezvani © Ғ Δ R I D R Σ Z V Δ Π I ┗Δ