این روزها مشتریان انتظار دارند که کسبوکارها در فضای آنلاین حضور داشته باشند. داشتن وبسایت نیز اعتبار آنها را نزد مردم بیشتر میکند. برای طراحی سایت میتوانید با تیمهای مختلف صحبت کنید و از شرکتهای تخصصی کمک بگیرید و یا خودتان شروع به یادگیری طراحی سایت کنید. همچنین امکان طراحی وبسایت با قالب آماده نیز وجود دارد. اما از کجا معلوم که در انتها سایت مناسب و موفقی داشتهباشید؟
پیش از طراحی سایت، باید یک برنامه دقیق داشته باشید تا پول، زمان و انرژیتان هدر نرود. در این نوشته از مشکلات کسبوکارها هنگام طراحی سایت سخن میگوییم و به شما کمک میکنیم که چطور از آنها اجتناب کنید و با ایجاد طرحی دقیق، وبسایتی بسازید که ضامن موفقیت شما شود.
اولین و سختترین قدم قبل از ایجاد سایت، تعیین استراتژی است. یکی از مشکلات مهم هنگام شروع این است که مردم نمیدانند دقیقا چه میخواهند. شما میدانید که به یک وبسایت نیاز دارید و تا حدودی از هدف پشت آن نیز خبر دارید اما احتمالا نمیدانید که میخواهید چه چیزی را از بیزینس و خودتان به افراد نشان دهید. بنابراین قبل از شروع طراحی و ساخت سایت، باید این موارد را مشخص کنید.
برای ساخت یک سایت موفق، وقت بگذارید به هویت برندتان فکر کنید؛ کسبوکار خود را در قالب یک انسان تصور کنید و ببینید که او چه کسی است، به چه چیزهایی علاقه دارد و رفتارش چگونه است؟ شما باید به خوبی درک کنید که کسب و کارتان چه ارزشهای واقعیای را به مشتری ارائه میدهد.
وقتی وبسایتی ایجاد میکنید، درواقع دارید یک پیام را به مشتریان و مخاطبان خود ارسال میکنید پس مهم است که پیامتان واضح و روشن باشد و کاربر را گیج و سردرگم نکند. مخاطب باید بهمحض دیدن صفحه اصلی سایت شما، بتواند حدس بزند که شما که هستید و چه میکنید. اهمیت استراتژی و برندسازی از همین نکته مشخص میشود. بعد از این مرحله یک استراتژی شگفتانگیز خواهید داشت که پایه و اساس بقیه مراحل و کارهایی که باید انجام دهید، خواهد بود.
قبل از ساخت وبسایت دقیقا بدانید که بازدیدکننده هدف شما کیست. چه کسی قرار است از محصولات و خدماتتان استفاده کند؟ از چه چیزهایی لذت میبرد؟ چطور میتوان آنها را بیشتر در سایت نگه داشت؟ بهعنوان مثال اگر مشتریان شما جوان هستند، آمارها نشان میدهد که با فیلم میتوان ارتباط بهتری با آنها برقرار کرد. درنتیجه برای تعامل بیشتر بازدیدکننده با وبسایت، از محتواهای ویدیویی استفاده کنید.
پس از شناخت و تعیین ارزشهای اصلی، پیام کسبوکار و مشتری، زمان آن است که ببینید وبسایت باید چه چیزهایی دیگری داشته باشد؛ مثلا وقتی بازدیدکننده سایت شما را باز میکند، صفحه اول شامل چه چیزهایی است و او چه برداشتی را از آن خواهد کرد؟ ببینید که میخواهید مشتری چگونه در سایت شما حرکت کند و هر کلیک چه احساسی روی او خواهد گذاشت. چه صفحاتی باید اضافه کنید؟ پیام برند واضح است؟ چه محتواهایی باعث میشود که آنها در سایت بمانند و خرید کنند؟
همینطور که کمکم دارید سایت را در ذهن خود طراحی میکنید، میتوانید با استفاده از قلم و کاغذ و یا نرمافزارهای اختصاصی، نمودار آن را رسم کنید. برای این کار دستهبندیهای اصلی سایت را تعیین کنید و لیستی از صفحات لازم در هر دسته را بنویسید. دقت کنید که آیا در هر مرحله کاربر میتواند بهراحتی چیزی که نیاز دارد را پیدا کند یا نه؟
قدم بعدی در طراحی سایت کار روی رابط و تجربه کاربری است. برای این کار باید یک طرح اولیه و کلی (وایرفریم) از سایتتان را با توجه به مخاطب رسم کنید. هر صفحه از وبسایت، یک هدف دارد و در نتیجه کاربر نباید سردرگم شود. پس دقت کنید که در هر صفحه باید چه چیزی را در دسترس مخاطب قرار داد و به همین ترتیب او را به سمت خرید محصول هدایت کنید.
حالا وقت آن است که دامنه دلخواه و هاست مناسب با نیازتان را بخرید و تصمیم بگیرید که آیا میخواهید از وبسایتهای آماده، سایتهای اختصاصی و یا CMSهایی مانند وردپرس برای طراحی سایت خود استفاده کنید. هرکدام از این روشها مزایا و معایب خود را دارد؛ مثلا در طراحی وبسایت اختصاصی، شما با آسودگی خاطر، تمامی وظایف، طراحیها و برنامه نویسی را به شرکتها و افراد حرفهای میسپارید و در وردپرس، میتوانید با هزینهای کمتر سایت خود را بسازید.
محتوای سایت نه تنها باعث میشود که افراد بیشتری به سایت شما بیایند، بلکه تعامل آنها با برندتان را نیز بیشتر میکند. محتوای خوب بازدیدکننده را برای مدت طولانیتری در سایت نگه میدارد، رتبه سایت شما را در گوگل بالاتر میبرد، مخاطبان را به مشتری تبدیل میکند، کسب و کارتان را متمایز کرده و بهعنوان مرجعی در حوزه کاری خود شناخته خواهید شد. با توجه به موارد بالا که مشتری هدف شما کیست و پیامتان چیست، برنامه محتوا را تنظیم کنید. در بیشتر موارد ترکیبی از محتوای نوشتاری، تصویری و ویدیو بسیار کاربردی خواهند بود.
برنامهریزی محتواها را با توجه به سئو و مواردی چون تحقیق کلمه کلیدی یا Keyword research انجام دهید.
دقت کنید که محتواها Call to Action واضحی داشته باشند؛ مثلا ثبتنام در سایت و یا خرید محصول.
در محتواهای نوشتاری دقت کنید که متن طولانی و یا پر از کلمه کلیدی نباشد، آن را بخشبندی کنید تا برای خواندن آن آسانتر شود. به نکات نگارشی و املایی توجه فراوانی کرده و اشتباهات را تصحیح کنید؛ برای این کار میتوانید از ابزارهای آنلاین ویرایشگر و یا نویسندگان و ویراستاران ماهر استفاده کنید.
تصاویر، حجم و اندازههای آنها را بررسی کنید؛ چراکه فایلهای بزرگ دیرتر لود میشوند و سرعت سایت و رتبه آن در سئو را کاهش میدهند. همچنین برای عکسها متن جایگزین یا Alt text درج کنید.
برای فیلمها نیز میتوانید از سایتهای اشتراکی مانند آپارات و یوتیوب استفاده کنید تا بارِ پردازشی روی هاست کمتر شود و در نتیجه هزینههای شما کاهش یابد.
بعد از محتوا، دومین مورد مهم در سایتها، ظاهر است. بازدیدکنندگان بهطور غریزی به سمت چیزهایی کشیده میشوند که از نظر بصری جذاب باشند و هدف شما نیز باید همین باشد: طراحی ظاهر سایت بهصورتی که مردم را علاقهمند به بازدید و گذراندن هر چه بیشتر وقت در سایت کند. دقت کنید که ظاهر سایت باید با برند و پیام آن هماهنگ باشد. در حالت ابتدایی میتوانید از قالبهای آماده استفاده کنید. اما ایدهآل این است که لوگو، پالت رنگی هماهنگ با برند، Favicon و فونت خوانا و مناسب خاص خود را داشته باشید تا مردم هر جا نشانی از شما دیدند، بتوانند سریع برندتان را شناسایی کنند. توجه کنید که وبسایت برای گوشی و تبلت نیز بهینه شده باشد.
عملکرد وبسایت اثر مستقیمی روی تصویر برندتان خواهد داشت. اگر سایت منظمی نداشته باشید، یا حرکت و پیمایش در آن گیجکننده باشد، مردم تصور نامطلوبی از برندتان پیدا خواهند کرد؛ پس سیستمهایی مانند سبد خرید، پاسخگوی خودکار ایمیل و ارسال پیامک را دقیق بررسی کنید. بهعنوانمثال برای طراحی سایت فروشگاهی میتوان از افزونه ووکامرس وردپرس استفاده کنید. کمی زمان بگذارید و در مورد آنها مطالعه کنید تا ببینید برای کسب و کار شما کدام یک مناسبتر است.
قبل از شروع رسمی، تمامی جنبههای سایت باید بررسی شوند. همه فرمها، لینکها، صفحات، عملکردها و هر چیزی که در وبسایت وجود دارد را با دستگاهها و مرورگرهای مختلف امتحان کنید و از نزدیک مشاهده کنید که مشتریان ممکن است با چه مشکلاتی روبهرو شوند.
اگر نکاتی که در مراحل قبل گفتیم را رعایت کرده باشید، وبسایت شما در مسیر موفقیت است و نیازهای شما و مشتریانتان را برآورده میکند. از همان ابتدای کار، باید آمار سایت را با استفاده از ابزاری مانند Google Analytics مشاهده و تجزیهوتحلیل کنید تا متوجه شوید که مخاطبان از کجا میآیند، روی چه چیزی بیشتر کلیک میکنند و چه میزان زمان را در سایت سپری میکنند. این دادهها بسیار ارزشمند هستند و به شما کمک میکنند تا بفهمید که باید چه تغییراتی ایجاد کنید تا ترافیک بیشتر شود، کاربران تجربه بهتری داشته باشند و در نتیجه فروش نیز بالاتر میرود.
در انتها توجه کنید که باید بهصورت دورهای و منظم آپلود محتوا را داشته باشید و از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید تا روند موفقیت شما ادامه دار باشد.
همانطور که باهم بررسی کردیم، نکات بسیاری در طراحی و ساخت وبسایت وجود دارد که باید رعایت شوند و در این محتوا صرفا برخی از مهمترینهای آن را برایتان آوردیم. شما میتوانید این کار را به وبسایت وستا بسپارید و همچنین سفارش طراحی وبسایت خود را ثبت کنید.
تن مقال
تن مقال
تن مقال
شرکت دانشبنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آیندهای روشن، دانش و مهارتهای خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامهنویسی برای وبسایتها و اپلیکیشنها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیتها و حضور در رقابتهای بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا بهصورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگتر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوریهای نوین، جایگاه خود را بهعنوان یک شرکت دانشبنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکتهای ایران قرار گیرد. ما در وستا، بهعنوان خانوادهای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزههای مختلف تشکیل شدهایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذتبخش است. اکنون آمادهایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوریهای روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمترسانی کنیم.
خدمات طراحی سایت وستا
خدمات طراحی اپلیکیشن وستا
از وستا بیشتر بدانید
نمادها و مجوزهای وستا
Hello[at]Vestateam.net
تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-
Design and Development by △ @faridRezvani © Ғ Δ R I D R Σ Z V Δ Π I ┗Δ