کاربردهای واقعیت افزوده بسیار گسترده است و از حیطههای آموزشی و سرگرمی گرفته تا تجارت و درمان را در خواهد گرفت. در این مقاله ابتدا توضیحی در مورد واقعیت افزوده خواهیم داشت و سپس با ذکر مثالهایی از کاربردهای AR در دنیای تجارت الکترونیک و فروش آنلاین، شما را به صورت شفاف با این تکنولوژی آشنا خواهیم کرد و برخی از برندهایی که از این تکنولوژی در فروش خود بهره گرفتهاند را خدمت شما معرفی خواهیم کرد.
تکنولوژی «واقعیت افزوده» یا AR مخفف عبارت انگلیسی Augmented reality به همین معناست. AR یک تکنولوژی نوین و رو به رشد است که با اضافه کردن یک شی (آبجکت) مجازی به واقعیت، امکان داشتن درکی بهتر و کامل تر از آن شی و یا واقعیت را به شما میدهد. با یک مثال منظور ما را به خوبی متوجه خواهید شد:
مثلا شما میتوانید چراغ مطالعهای که قصد خرید آن از یک فروشگاه اینترنتی را دارید روی صفحه تلفن همراه خود در حالیکه دوربین آن را رو به روی میز تحریر خود گرفتهاید، ببینید طوریکه انگار به صورت واقعی و سه بعدی روی میز شما قرار گرفته است. به این ترتیب، میتوانید ببینید که آیا رنگ و ابعاد آن چراغ مطالعه با فضای میز شما سازگار است یا خیر و درک ملموسی از واقعیت اتاق خود وقتی چراغ جدیدتان به آن اضافه میشود داشته باشید. مشخص است که چنین امکانی تا چه حد میتواند در تجارت آنلاین، تحول ایجاد کند.
در حال حاضر، بسیاری از غولهای تکنولوژی مانند سونی، سامسونگ و گوگل در حال سرمایهگذاری انبوه روی واقعیت افزوده هستند. انتظار میرود واقعیت افزوده عرصههایی همچون خردهفروشی، لجستیک، درمان، گردشگری، تولید و غیره را متحول کند.
یکی از سختترین کارها هنگام خرید لوازم دکوراسیون همچون مبلمان این است که بخواهید تصور کنید که آیا ابعاد و شکل و رنگ آن با فضای خانه شما متناسب است یا خیر.
همین مشکل هنگام خرید کاغذ دیواری یا انتخاب رنگ برای دیوارهای خانه نیز وجود دارد. درست به همین دلایل است که برند مبل ایکیا و نیز برند رنگ و نقاشی دیوار دولوکس از تکنولوژی AR بهره گرفتهاند تا مشتریهای خود را از تحمل فشار مضاعف بر مغز و قوه تخیلشان جهت تصور مبلمان یا رنگ متناسب با خانهاشان، آسوده کنند و در عوض تجربه روان و لذتبخشی از خرید را برای آنها فراهم آورند.
برند ایکیا یکی از پیشگامان استفاده از AR در خردهفروشی آنلاین است که در سال ۲۰۱۷ وارد این عرصه شد و به خریدارانش این امکان را داد که هزاران کالا را با دقت ۹۸ درصد، در خانه خود مشاهده کنند؛ تنها از طریق تصویر و اینترنت و به طور خلاصه از طریق تکنولوژی واقعیت افزوده. واقعا مثل سحر و جادوگری میماند!
همان سختی تصمیمگیری به هنگام خرید لوازم مربوط به دکوراسیون که پیشتر از آن سخن گفتیم هنگام خرید لباس یا پارچه یا لوازم آرایشی نیز وجود دارد. شما چطور بدون تست کردن یک لباس میتوانید آن را به تن خود تصور کنید و متوجه شوید که چقدر با فرم بدن، صورت و رنگ و تناژ پوست شما هماهنگ است؟ چطور میتوانید بدون اینکه یک رژ لب را تست کنید بدانید که رنگش به صورت شما میآید یا نه؟
حتی این امکان در بسیاری از فروشگاههای حضوری نیز وجود ندارد اما تکنولوژی AR حتی میتواند موجب جلو افتادن فروش مجازی از فروش حضوری و فیزیکی شود.
برند آرایشی صفورا یکی از برندهایی هست که AR را وارد سیستم فروش خود کرده است. همچنین برند نایک در سال ۲۰۱۹ وارد این عرصه شد.
واقعیت افزوده، راهکاری برای یکی از بزرگترین چالشهای فروش اینترنتی
با مثالهای ذکر شده در پاراگرافهای پیشین، برای هر فردی مشخص میشود که تکنولوژی واقعیت افزوده چه نقش تحولآفرینی در دنیای تجارت الکترونیک میتواند ایفا کند زیرا یکی از بزرگترین چالشهای فروش آنلاین و غیرحضوری، عدم امکان لمس کردن و تست کردن شئ در حال فروش است.
مثلا تصور کنید که با تکنولوژی AR خرید عینک چقدر آسان میشود؛ حتی آسانتر از زمانی که عینک را به صورت حضوری میخرید. شما میتوانید به سرعت عینکهای مختلف را روی تصویری که از خودتان در صفحه موبایل میبینید تست کنید و ببینید چه فریم و رنگی با فرم صورت و رنگ پوست شما هماهنگ است.
اگر بدنبال طراحی سایت یا اپلیکیشن AR برای فروش اینترنتی هستید، سایت یا اپلیکیشن دست کم دارای ۳ مزیت زیر است:
۱. شناختهتر شدن برند شما: تکنولوژی واقعیت افزوده به جهت جدید و جالب بودن، افراد بیشتری را جذب سایت یا اپلیکیشن شما میکند و نام کسب و کار شما را بیشتر سر زبانها میاندازد.
افرادی که وارد سایت شما میشوند وقت بیشتری را در وبسایت شما میگذرانند که این موضوع باعث بهبود سئوی سایت شما خواهد شد و در جستجوهای اینترنتی رتبه و اعتبار بالاتری پیدا میکنید.
همچنین افرادی که وارد وبسایت شما میشوند به جهت تعامل بیشتر با سایت و وقت گذراندن بیشتر در آن، احساس تعلق بیشتری به آن میکنند و بنابراین احتمال مراجعه دوباره آنها به فروشگاه اینترنتی شما افزایش مییابد.
۲. افزایش نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری: تکنولوژی AR به جهت کاهش دادن چالشهای خرید آنلاین، باعث میشود تعداد بیشتری از بازدیدکنندگان سایت یا اپلیکیشن شما تبدیل به خریدار و مشتری شوند و این به زبان دیجیتال مارکتینگ، یعنی افزایش نرخ تبدیل. مخاطبان میتوانند دامنه بیشتری از کالاها را تست کنند و بنابراین احتمال اینکه کالای مناسب خود را بیابند و بخرند، افزایش مییابد.
۳. کاهش نرخ بازگشت کالا: از آن جا که مردم به نوعی سفارش خود را قبل از تحویل گرفتن کالا، تست میکنند بنابراین احتمال مرجوع کردن و بازگشت دادن کالا از سوی مشتریها کاهش مییابد و این یعنی دردسر کمتر و راحتی و سود بیشتر هم برای مشتری و هم برای فروشگاه اینترنتی شما.
احتمالا شنیدن عبارت «واقعیت افزوده» یا AR شما را یاد «واقعیت مجازی» یا VR انداخته است. برای اینکه این دو با هم اشتباه گرفته نشوند باید بگوییم که تکنولوژی AR با استفاده از امکانات مجازی به کمک دنیای واقعیت میآید در حالی که تکنولوژی VR شما را کاملا از دنیای واقعیت خارج کرده و وارد یک دنیای مجازی میکند که به نحو بسیار هیجانانگیزی واقعی به نظر میرسد.
شما پیش از این نیز با واقعیت افزوده کار کردهاید
جالب است بدانید شما به احتمال بالایی پیش از این نیز از تکنولوژی واقعیت افزوده استفاده کردهاید گرچه شاید نمیدانستید که در حال استفاده از آن هستید. در واقع فیلترهای اسنپچت یا اینستاگرام که مثلا تاج گل یا مژه مصنوعی یا کلاه و عینک را با چهره شما تنظیم میکند و یک تصویر ترکیبی از واقعیت شما و فیلترهای مذکور در اختیار شما میگذارد در حال پیادهسازی نمونهای از تکنولوژی AR است. بازی «پوکمون گو» که پوکمونها را در محیط و معابری که شما در حال عبور و مرور در آن بودید، نشان میداد نیز یکی از اولین جلوههای تجاری شدن تکنولوژی واقعیت افزوده بود.
اکثر بازیگران اصلی تجارت الکترونیک، همچون علی بابا، آمازون، شاپیفای، فلیپکارت و غیره در حال دستیابی و پیادهسازی واقعیت افزوده به عنوان بخشی از خدمات خود هستند. به عنوان مثال علی بابا در سال ۲۰۱۸ شروع به کار روی ارائه خدمات واقعیت مجازی و واقعیت افزوده به عنوان بخشی از خدمات الکترونیکی خود کرده است.
نظرسنجی ژوئن ۲۰۲۰ از خرده فروشان ایالات متحده نشان داد که ۲۰ درصد آنها در نظر داشتند برای فروشگاه آنلاین خود در زمینه AR یا VR سرمایهگذاری کنند، در حالی که شش ماه قبل، این میزان تنها ۸ درصد بود.
در دسترس قرار گرفتن 5G و بهبود پهنای باند، علاقه خردهفروشان را به تست واقعیت افزوده و واقعیت مجازی افزایش میدهد. نسل های جوان به دنبال تجربه خرید تعاملی بیشتری هستند؛ بر اساس یک گزارش، ۳۰ درصد از مصرفکنندگان نسل Z در مقایسه با ۱۴ درصد از نسلهای قدیمیتر، خواهان استفاده بیشتری از فناوریهای AR و VR در عرصه فروش آنلاین هستند.
نکتهای که در انتها باید اضافه کنیم این است که اگر تکنولوژی واقعیت افزوده به خوبی روی اپلیکیشن شما پیاده نشده باشد و استفاده از آن برای کاربر سخت، زمانبر و همراه با مشکل باشد، چه بسا تاثیر منفی استفاده از آن بر مخاطبان شما بیشتر از تاثیر مثبت آن باشد. بنابراین مهم است که در بهره گرفتن از کاربردهای واقعیت افزوده در عرصه تجارت، عجله نکنید و برای ساختن اپلیکیشن یا سایت AR از شرکتهای معتبر کمک بگیرید. ما در تیم برنامه نویسی واقعیت افزوده «وستا» به عنوان یکی از پیشگامان عرصه اپلیکیشنهای AR در ایران،مشتاقانه شنیدن ایدههای شما و خلق آنها در دنیای واقعی هستیم. برای کسب مشاوره رایگان جهت داشتن یک وبسایت یا اپلیکیشن AR یا سفارش آن، هماکنون با ما تماس بگیرید.
امیدواریم این مقاله به شما در یافتن راهکاری مناسب برای استفاده از تکنولوژی واقعیت افزوده در فروشگاه اینترنتی کمک کرده باشد. ما در وستا آماده ارائه خدمات واقعیت افزوده به شما عزیزان هستیم.
تن مقال
تن مقال
تن مقال
شرکت دانشبنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آیندهای روشن، دانش و مهارتهای خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامهنویسی برای وبسایتها و اپلیکیشنها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیتها و حضور در رقابتهای بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا بهصورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگتر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوریهای نوین، جایگاه خود را بهعنوان یک شرکت دانشبنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکتهای ایران قرار گیرد. ما در وستا، بهعنوان خانوادهای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزههای مختلف تشکیل شدهایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذتبخش است. اکنون آمادهایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوریهای روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمترسانی کنیم.
خدمات طراحی سایت وستا
خدمات طراحی اپلیکیشن وستا
از وستا بیشتر بدانید
نمادها و مجوزهای وستا
Hello[at]Vestateam.net
تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-
Design and Development by △ @faridRezvani © Ғ Δ R I D R Σ Z V Δ Π I ┗Δ