اگر محتوای باکیفیت و جذابی برای وبسایت خود تولید کردهاید یا محصولات مختلفی برای فروش دارید، اما از تعداد بازدید سایت خود راضی نیستید و فکر میکنید به اندازهای که باید دیده نمیشوید، بهینهسازی محتوا میتواند به شما کمک کند. در این مقاله به شما توضیح خواهیم داد چطور میتوانید با بهینهسازی محتوا، بازدیدکنندگان را به سمت سایت خود جذب کنید.
همچنین در نظر داشته باشید برای مطالعهی مقالات مرتبط با سئو نوشته شده در بلاگ وستا را مطالعه کنید.
پیش از هرچیز لازم است تا درباره بهینهسازی محتوا و مفهوم آن صحبت کنیم. در حالت کلی میتوان گفت منظور از بهینهسازی وبسایت، انجام اصلاحات و تکنیکهایی است که رتبه سایت شما در نتایج موتورهای جستوجو را بهبود میدهد. بهینهسازی محتوا بخشی از بهینهسازی سایت بوده که در آن تغییرات و اصلاحات مربوط به محتوای موجود در صفحات سایت صورت میگیرد. این اقدامات پس از طراحی سایت و معرفی سایت به گوگل است، در واقع محتوای صفحات ، مقالات و سایر صفحات شما پس از کراول شدن باید مجددا بهینه شود.
بهینهسازی محتوا که با نام سئو محتوا (SEO) نیز شناخته میشود، یکی از ارزانترین روشهای افزایش بازدید سایت است که برخلاف روشهایی مانند تبلیغات کلیکی، تاثیرات طولانی مدت برای جذب کاربر دارد. کافی است یک بار به روش اصولی و حرفهای بهینهسازی محتوا انجام دهید تا برای مدتها در نتایج جستوجو گوگل باقی بمانید و از این طریق ورودی بگیرید.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید مقالهی " نقش سئو در موفقیت یک وب سایت " را مطالعه کنید.
برای آنکه بهتر بتوانید با مفهوم بهینهسازی محتوا و تاثیر آن در افزایش بازدید سایت آشنا شوید، به این مثال توجه کنید. یک وبسایت فروشگاهی را در نظر بگیرید که آجیل و خشکبار میفروشد. در مقابل کاربری را تصور کنید که قصد خرید آجیل دارد، کاربر در گوگل عبارتی مانند "خرید آجیل ارزان" را جستوجو میکند. اگر وبسایت مورد نظر جزو نتایج صفحه اول گوگل به کاربر نمایش داده شود، این امکان وجود دارد که کاربر آن را انتخاب کرده و با کلیک روی لینک جستوجو، وارد سایت شود.
بهینهسازی محتوا به روش اصولی باعث میشود برای مدت طولانی جزو اولین نتایج جستوجوی گوگل باقی بمانید و کاربران را به سایت خود جذب کنید. هر دقیقه بیش از 3.8 میلیون عبارت مختلف در گوگل سرچ میشود، کافی است پرتکرارترین عبارتهای مرتبط با سایت خود را انتخاب کرده و بهینهسازی محتوای خود را بر اساس این کلمات شروع کنید. با گذشت زمان متوجه تغییرات چشمگیر در بازدید سایت خود خواهید شد.
منظور از محتوا، تمامی اطلاعاتی است که در صفحه سایت خود قرار میدهید. تمامی این اطلاعات، از متن گرفته تا ویدیو، میبایست بهینهسازی شوند تا بهترین نتیجه حاصل شود. در ادامه مهمترین مواردی که برای بهینه سازی محتوای سایت خود لازم است انجام دهید را برای شما لیست کردهایم:
برای بهینهسازی اولین قدم تحقیق کلمات کلیدی است. پس از انتخاب کلمات کلیدی مناسب است که شما میتوانید محتوای مناسب و مورد نیاز کاربر را تولید کرده و او را به سایت خود جذب کنید. کلمات کلیدی را در واقع میتوان پایه و اساس تولید محتوا دانست، محوری که باید محتوای خود را حول آن بنویسید.
با استفاده از ابزارهایی مانند گوگل کیورد پلنر (Google Ads Keyword Planner) و کیورد تول (Keyword Tool) میتوانید کلمات کلیدی مناسب با حوزه کاری خود را پیدا کنید. فراموش نکنید تولید محتوا بدون برنامه مشخص و بدون برنامهریزی برای کلمات کلیدی موجب هدر رفتن وقت و هزینه شما میشود. درصورتیکه برای انتخاب کلمات کلیدی نیاز به راهنمایی و مشاوره دارید، از متخصصان این حوزه مانند یک کارشناس سئو کمک بگیرید.
مقالهی پیشنهادی برای مطالعه: چگونه تحقیق کلمه کلیدی را انجام دهیم؟
یکی از مواردی که بسیاری از افراد هنگام ایجاد سایت به آن بیتوجی میکنند، آدرس صفحه یا همان url است. آدرسهای طولانی و بی معنی نه تنها برای موتورهای جستوجو بهینه نیستند، بلکه از نظر کاربران نیز نامناسب ارزیابی میشوند. آدرس صفحات خود را به گونهای انتخاب کنید که ساده، مختصر و در عین حال مرتبط با محتوای صفحه باشد.
فارسی یا انگلیسی بودن یو آر الها بستگی به نظر شخصی شما دارد. بهترین آدرس برای صفحه سایت آدرسی است که کوتاه بوده و حاوی کلمه کلیدی اصلی محتوای شما باشد. اگر قصد ویرایش صفحات سایت خود برای بهینهسازی محتوا را دارید، توجه داشته باشید تغییر ناگهانی url ممکن است ارور 404 ایجاد کرده و برای شما گران تمام شود. با یک متخصص مشورت کنید تا برای ریدایرکت کردن آدرسها و تغییر آنها شما را راهنمایی کند.
برای اطلاعات بیشتر، مقالهی " انتخاب URL مناسب برای ارتقای سئو سایت " را مطالعه کنید.
یکی از مهمترین بخشهای هر محتوا، عنوانهای آن است. عنوانهای به کار رفته در محتوای صفحه (به ویژه عنوان اصلی) باید حاوی کلمه کلیدی و مشتقات آن باشد. اگر کمی با سیستم تولید محتوای سایتها آشنایی داشته باشید، میدانید عناوین به صورت هدینگهای H1، H2، H3 و… طبقهبندی میشوند. محتوای شما باید حاوی انواع هدینگها باشد، بهطوریکه در این عنوانها کلمه کلیدی و مشتقات آن به کار رفته باشند.
بسیاری از سیستمهای مدیریت محتوا به گونهای طراحی شدهاند که به صورت اتوماتیک برای صفحات تایتل و متا دیسکریپشن تولید میکنند. اما برای بهینهسازی محتوا بهترین کار این است که تایتل و متای هر صفحه را به طور اختصاصی و البته با در نظر گرفتن کلمات کلیدی بنویسید.
توجه داشته باشید گوگل برای نمایش تایتل و متا محدودیت پیکسل دارد، ابزارهای مختلفی مانند HigherVisibility به شما کمک میکنند تا پیش از انتشار محتوا، پیشنمایشی از آن را مشاهده کنید. نوشتن تایتل و متا دیسکریپشن مناسب میتواند نرخ کلیک سایت شما را به طور قابل توجهی بالا ببرد.
میتوانید برای اطلاعات بیشتر مقالهی " روشهای کاهش نرخ پرش سایت " را مطالعه کنید.
این نکته بیشتر متوجه صفحات وبلاگ وبسایتها است که مقاله منتشر میکنند. به طور کلی کاربران تمایل دارند تا مطالب جدید را برای مطالعه انتخاب کنند، بنابراین بهروز کردن محتوای صفحه میتواند در جذب کاربران تاثیرگذار باشد. علاوهبر این، گوگل برای محتواهایی که بروزرسانی میشود اهمیت زیادی قائل است.
توصیه میکنیم تاریخ بروزرسانی محتوا را به صورت اسکیما در سایت خود قرار دهید تا بیشتر مورد توجه گوگل قرار بگیرد. برای سایتهای وردپرسی افزونههای مختلفی مانند WP Last Updated Date وجود دارند که امکان درج تاریخ آپدیت را ایجاد میکنند.
محتوای اصلی اغلب صفحات وب متن است. نحوه نوشتن این متن است که میتواند به طور مستقیم روی بهینهسازی محتوا تاثیر بگذارد. محتوا باید با در نظر گرفتن مخاطبان و موتورهای جستوجو نوشته شود، محتوایی ارزشمند که بدون توجه به اصول سئو و بهینهسازی نوشته شده باشد، بازدیدی نخواهد گرفت. در مقابل محتوایی را در نظر بگیرید که فقط برای موتورهای جستوجو و با در نظر گرفتن اصول سئو نوشته شده، در این حالت کاربران زیادی به سایت وارد شده و به سرعت صفحه را ترک میکنند.
در هر دو حالت گفته شده، محتوا اثرگذار نخواهد بود. محتوای مورد پسند کاربران محتوایی است که نیاز آنها را برطرف کند، محتوای مناسب موتورهای جستوجو نیز محتوایی است که شامل کلمات کلیدی باشد.سعی نکنید به زور کلمات کلیدی را در متن تکرار کنید. رعایت نکاتی مانند به کار بردن کلمه کلیدی در پاراگراف اول متن، به بهتر دیده شدن محتوای شما در گوگل کمک میکند.
تحقیقات نشان دادهاند استفاده از تصویر و ویدئو مدت زمان حضور کاربر در صفحه را بالا میبرد. از طرف دیگر وجود تصویر یکی از اصول بهینهسازی محتوا است. عکسها را مرتبط با موضوع، با کیفیت بالا و در عین حال حجم کم (حداکثر 200 کیلو بایت) انتخاب کنید.
عکسهای با حجم بالا سرعت لود صفحه را بالا برده و باعث کاهش بهینگی میشوند. برای عکسهایی که در صفحه بارگذاری میکنید ALT و نام مناسب (مرتبط با موضوع و حاوی کلمه کلیدی) انتخاب کنید. ویدیو را نیز باید به گونهای در سایت قرار دهید که سرعت لود را افزایش ندهد.
عکس و ویدیو نه تنها به بهینهسازی محتوا کمک میکنند، بله به طور مستقیم نیز بازدیدکننده به سمت سایت جذب میکنند. زیرا کاربران از بخش جستوجوی تصویری و ویدیویی گوگل نیز به سایتهای مختلف وارد میشوند.
امروزه اغلب کاربران وب از موبایل استفاده میکنند، در بسیاری از سایتها بیش از 90٪ کاربران با موبایل وارد سایت میشوند و این عدد روزبهروز در حال افزایش است. بنابراین تعجبی ندارد اگر گوگل طراحی متناسب با موبایل یا اصطلاحا موبایل فرندلی (mobile friendly) بودن را یکی از اصول بهینهسازی قرار داده باشد.
مقالهی پیشنهادی: چرا باید سایت ریسپانسیو داشته باشیم؟
در این مقاله درباره بهینهسازی محتوا و تاثیر آن در افزایش بازدید سایت توضیح دادیم. همانطور که میدانید، بیش از 98٪ کاربران ایرانی از گوگل به عنوان موتور جستوجوی اصلی خود استفاده میکنند، بنابراین بدیهی است که تمرکز اصلی بهینهسازی و سئو بر این موتور جستوجو باشد.
بهینهسازی محتوا یک برنامه بلند مدت است که با گذشت زمان بیشتر و بیشتر اثرگذاری خود را نشان خواهد داد. تولید محتوایی که در نتایج گوگل رتبه خوبی بگیرد، میتواند سیل عظیمی از کاربران را به سوی سایت شما روانه کند. فرقی ندارد سایت فروشگاهی دارید یا خدمات ارائه میکنید، سئو و بهینهسازی همان چیزی است که باید اولویت کار شما قرار گیرد.
در شرکت دانش بنیان وستا حرفهایترین کارشناسان که سالها تجربه در زمینه سئو و بهینهسازی محتوا دارند، برای ارائه مشاوره به شما آماده هستند. برای دریافت مشاورهی رایگان و تخصصی سئوی وبسایتتان، با ما تماس بگیرید.
تن مقال
تن مقال
تن مقال
شرکت دانشبنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آیندهای روشن، دانش و مهارتهای خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامهنویسی برای وبسایتها و اپلیکیشنها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیتها و حضور در رقابتهای بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا بهصورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگتر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوریهای نوین، جایگاه خود را بهعنوان یک شرکت دانشبنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکتهای ایران قرار گیرد. ما در وستا، بهعنوان خانوادهای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزههای مختلف تشکیل شدهایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذتبخش است. اکنون آمادهایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوریهای روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمترسانی کنیم.
خدمات طراحی سایت وستا
خدمات طراحی اپلیکیشن وستا
از وستا بیشتر بدانید
نمادها و مجوزهای وستا
Hello[at]Vestateam.net
تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-
Design and Development by △ @faridRezvani © Ғ Δ R I D R Σ Z V Δ Π I ┗Δ