با ظهور اینترنت و فناوریهای جدید به زندگی انسانها، برخی مشاغل از بین رفتند اما در عوض فرصتهای کاری جدید به وجود آمد. یکی از این مشاغل، بازاریابی دیجیتال یا همان دیجیتال مارکتینگ است. به کسی که مشغول به بازاریابی دیجیتال است، دیجیتال مارکتر میگویند. بنابراین برای اینکه شغل دیجیتال مارکتر را تعریف کنیم، ابتدا باید ببینیم دیجیتال مارکتینگ چیست؟ در ادامهی این مقاله، به بررسی وظایف بازاریان دیجیتال، میپردازیم؛ با ما همراه باشید.
در نظر داشته باشید میتوانید برای مشاهده و مطالعهی دیگر مقالات مرتبط با دیجیتال مارکتینگ نوشته شده در بلاگ وستا، از اینجا وارد شوید.
پاسخ به این سوال که دیجیتال مارکتینگ چیست؟ به زبان ساده عبارت است از: هر گونه تلاش برای بازاریابی، که از طریق یک پلتفرم دیجیتال انجام میشود. منظور از پلتفرم در این تعریف، تنها اینترنت نیست بلکه هر ابزار دیجیتالی از جمله رادیو و تلویزیون هم میتواند به عنوان یک بستر برای بازاریابی دیجیتالی انتخاب شود.
امروزه با توجه به در دسترس بودن اینترنت، اغلب فعالیتهای بازاریابی دیجیتال با تمرکز بر اینترنت انجام میشود. برخی به اشتباه تصور میکنند که اینترنت تنها بستر برای بازاریابی دیجیتال است، در این صورت بهتر است به این نوع بازاریابی، بازاریابی اینترنتی گفته شود نه بازاریابی دیجیتالی. اما واقعاً دیجیتال مارکتینگ چیست؟ قاعدتا هر فردی که بستری از پلتفرمهای دیجیتال را در اختیار داشته باشد، میتواند دیجیتال مارکتر شود؟ پاسخ ما به این سوال مثبت است. چرا که نباید از همان اول راه شما را ناامید کنیم.
برای قدم گذاشتن در مسیر بازاریابی دیجیتالی، باید در مرحله اول بدانید که دیجیتال مارکتینگ چیست؟ به مجموعهای از چه اقداماتی بازاریابی دیجیتالی میگویند؟ آیا بازاریابی دیجیتالی متناسب با روحیه شما است؟ برای آشنایی و اطلاعات بیشتر با دیجیتال مارکتینگ، میتوانید مقالهی " دیجیتال مارکتینگ چیست؟ "، نوشته شده در بلاگ وستا را از اینجا مطالعه کنید. این مقاله یک دید شفاف، کلی و یک پاسخ جامع برای سوال مورد نظر شما ارائه میدهد.
برای درک اینکه دیجیتال مارکتینگ چیست؟ دانستن برخی از حوزههای رایج بازاریابی دیجیتال نیز مهم است:
دیجیتال مارکترها، افرادی هستند که به خوبی میدانند دیجیتال مارکتینگ چیست. آنها به دو دسته متخصص و دیجیتال مارکترهای ۳۶۰ درجهای تقسیمبندی میشوند. دیجیتال مارکتر۳۶۰ درجهای، بازاریابهایی هستند که به همه شاخهها و مهارتهای بازاریابی دیجیتالی، تسلط نسبی و قابل قبول دارند. کسبوکارهای نوپا معمولا برای کنترل هزینهها، از دیجیتال مارکترهای۳۶۰ درجه استفاده میکنند.
شرکتها و کمپانیهای بزرگ معمولاً از یک تیم تخصصی در هر شاخه از بازاریابی دیجیتالی استفاده میکنند. این متخصصان در یک یا چند زمینه خاص بازاریابی دیجیتالی دارای مهارت و تخصص کامل هستند. بدیهی است که شرکتهای کوچک یا متوسط میتوانند دیجیتال مارکتر ۳۶۰ درجهای استخدام کنند یا برای انجام تبلیغات تخصصیتر، کار تبلیغات خود را به یک شرکت تبلیغاتی برون سپاری کنند. شرکت دانش بنیان وستا در زمینه دیجیتالمارکتینگ، خدمات متنوعی ارائه میدهد. برای اطلاعات بیشتر در مورد این خدمات و دریافت مشاورهی رایگان، با ما تماس بگیرید.
بعد از اینکه به سوال"دیجیتال مارکتیگ چیست؟"پاسخ دادیم و شغل دیجیتال مارکتر را تعریف کردیم. اکنون به وظایف و کارهای که یک دیجیتال مارکتر باید قادر به انجام آنها باشد میپردازیم.
بازاریابی دیجیتال، چیزی بیش از جمع آوری کلمات و تصاویر برای فروش کالا و خدمات است. برای افزایش احتمال تبدیل مخاطب به مشتری، بازاریابان دیجیتال باید مهارتهای مختلفی داشته باشند. صرف نظر از حوزه بازاریابی دیجیتال، یادگیری مداوم بسیار مهم و کلید موفقیت یک دیجیتال مارکتر است. کارهایی که یک دیجیتال مارکتر میکند عبارت است از:
یکی از مزایای دیجیتال مارکتر بودن، دسترسی به دادههای سریع و بلادرنگ است. استفاده از ابزارهای آنالیز سایت مثل Google Analytics را بیاموزید. با استفاده از این ابزارها، دادههای مفید را جمع آوری و تجزیهوتحلیل کنید. این ابزارها خروجیهایی به شکل نمودار در اختیار دیجیتال مارکترها قرار میدهد. خروجیهای گرافیکی علاوه بر کمک به بهینهسازی کمپین بازاریابی دیجیتال، به درک بهتر مشتریان از شرایط کمک میکند.
به گفته نیل پاتل، نویسنده نیویورک تایمز محتوای وبسایت، بخش اساسی بازاریابی دیجیتال است. با تولید محتوای ارزشمند، بازاریابان دیجیتال با مشتریان تعامل بیشتری برقرار میکنند، سرنخ ایجاد میکنند و از طریق ترافیک ارگانیک وب، بازدید از وبسایت شرکت را افزایش میدهند.
یکی از قالبهای محتوایی تاثیرگذار در بازاریابی دیجیتال ویدیو است. طبق آمارها مخاطبان ترجیح میدهند، برای شناخت محصولات از ویدیوها استفاده کنند. بنابراین دیجیتال مارکتر باید در این زمینه، کارهای زیر را انجام دهد:
به عنوان یک بازاریاب دیجیتال، ارتباط موثر تنها به معنای سرهم کردن داستانی متقاعد کننده برای مخاطبان عمومی نیست، بلکه به معنای ارائهی برنامههای واضح، روشن، حقیقی و مختصری است که باید برای یک تیم گسترده از کارکنان و احتمالاً مشتریان توضیح دهید.
نقش رسانههای اجتماعی در دیجیتال مارکتینگ چیست؟ سوشال مدیا، نقش کانال ارتباطی بین مخاطب و صاحبان کسبوکار را دارد. یکی از مهمترین وظیفه دیجیتال مارکترها در بازاریابی دیجیتال، ایجاد تعامل مناسب با مخاطبان از طریق سوشال مدیا است. دیجیتال مارکترها با تنظیم خط مشی و استراتژی شرکت، اهداف خود را به طور منظم دنبال میکنند. آنها باید بروزرسانی صفحات شرکت در شبکههای اجتماعی مختلف مثل توییتر، اینستاگرام و غیره را کنترل کنند. نظارت بر روی رسانههای اجتماعی رقیب، علاوه بر اینکه ایدههای مناسبی برای تغییرات به بازاریابان دیجیتالی میدهد، آنها را کاملاً بروز و به شرایط بازار آگاه میکند.
پاسخ به این سوال که نقش تبلیغات در دیجیتال مارکتینگ چیست، کاملا واضح و روشن است. بازاریابی دیجیتال، تبلیغاتی است که در بستر دیجیتال و طبق استراتژیهایی پیش برده میشود. بنابراین در این زمینه مهمترین وظایف دیجیتال مارکتر به شرح زیر است:
همه تلاشهایی که در کمپینهای تبلیغاتی صورت میپذیرد، برای فروش بیشتر کالا یا خدمات است. اولین اقدامی که یک دیجیتال مارکتر برای فروش بیشتر محصولات باید انجام دهد، شنامسخت کامل و دقیق مخاطب است. در واقع ما باید با توجه به پرسونای مخاطب اقدام به تولید محتوا یا هرگونه تبلیغ برای کسبوکارها کنیم.
برای اینکه بدانیم کمپین تبلیغاتی تا چه اندازه به اهداف خود نزدیک شده است، پارامترها و معیارهای مختلفی برای اندازهگیری میزان موفقیت کمپین تبلیغاتی تعریف شده است. مهمترین پارامتر و معیار اندازهگیری موفقیت دیجیتال مارکتینگ چیست؟ اگر بخواهیم از میان پارامترها و معیارهای مختلف یکی را انتخاب کنیم، قطعاً آن میزان فروش است. از این رو دیجیتال مارکترها وظایف مهمی در قبال فروش محصولات دارند. از جمله:
قبل از این که وظایف و کارهای دیجیتال مارکتر در قبال بازاریابی ایمیلی را بررسی کنیم. به این سوال پاسخ دهیم که نقش بازاریابی ایمیل در میزان موفقیتهای دیجیتال مارکتینگ چیست؟ استفاده از این قابلیت بازاریابی دیجیتال در یادآوری محصولات شرکتها به مشتریانشان، به خصوص مشتریان وفادار آنها بسیار اهمیت دارد. وظایف دیجیتال مارکتر در بازاریابی ایمیلی عبارت است از:
میتوانید مقالهی " ایمیل مارکتینگ و هرآنچه باید دربارهی آن بدانید! " را از اینجا مطالعه کنید.
یک دیجیتال مارکتر باید از تمامی اتفاقات و رویدادهای در مورد تیم بازاریابی دیجیتال آگاه باشد. لازمه آن برقراری روابط عمومی قوی با اعضای تیم است. دیجیتال مارکتر در این زمینه وظایف زیر را بر عهده دارد:
روابط عمومی، دو بخش متفاوت داشته که یکی از آنها، روابط عمومی دیجیتال است. برای اطلاعات بیشتر در اینباره مقالهی " روابط عمومی دیجیتال چیست؟ " را از اینجا مطالعه کنید.
10. مدیریت وبسایت
جایگاه مدیریت وبسایت در دیجیتال مارکتینگ چیست؟ وبسایت فروشگاه یک کسبوکار است. مدیریت وبسایت، به اندازه مدیریت یک فروشگاه اهمیت دارد. وظایف دیجیتال مارکتر در مورد مدیریت وبسایت:
نقش خدمت به مشتری در دیجیتال مارکتینگ چیست؟ مشتری، اساس اصلی تجارت است. در همه کسبوکارها نباید فراموش شود که رضایت مشتری در صدر الویتها قرار دارد. در بازاریابی دیجیتال، دیجیتال مارکتر جهت خدمت به مشتری وظایف زیر را بر عهده دارد:
نقش مدیر پروژه در دیجیتال مارکتینگ چیست؟ نقش مدیر در بازاریابی دیجیتال، غیرقابل انکار و چشمپوشی است. چراکه مدیریت در قالب رهبر یک تیم فعالیت میکند. از وظایف مدیریتی دیجیتال مارکتر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نقش سئو در دیجیتال مارکتینگ چیست؟ سئو همان عاملی است که وبسایت شرکت را در صدر صفحه سرچهای مربوط به آن کسبوکار قرار میدهد. در حقیقت با سئو میتوانید فروشگاه آنلاین خود را در درستترین زاویه دید مشتری قرار دهید. از کارهایی که دیجیتال مارکتر در زمینه سئو انجام میدهد عبارت است از:
مقالات مربتط با سئو نوشته شده در بلاگ وستا را میتوانید از اینجا مشاهده و مطالعه کنید.
سعی کردیم در این مقاله وظایف مهم یک دیجیتال مارکتر را عنوان کنیم. بنا به سیاست شرکت تبلیغاتی میتوان وظایف دیگری به این لیست اضافه یا از آن کم کرد. انتظار نداریم تمام وظایف عنوان شده در بالا را یک دیجیتال مارکتر به تنهایی انجام دهد. اما دیجیتال مارکتر باید از نحوه انجام همه آنها آگاه باشد و بر اجرا مراحل کار نظارت داشته باشد. شرکت دانش بنیان وستا، با تیم جوان و متخصص خود، ارائه دهندهی خدمات مختلف دیجیتال مارکیتنگ است. برای دریافت مشاوره، با ما تماس بگیرید.
تن مقال
تن مقال
تن مقال
شرکت دانشبنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آیندهای روشن، دانش و مهارتهای خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامهنویسی برای وبسایتها و اپلیکیشنها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیتها و حضور در رقابتهای بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا بهصورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگتر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوریهای نوین، جایگاه خود را بهعنوان یک شرکت دانشبنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکتهای ایران قرار گیرد. ما در وستا، بهعنوان خانوادهای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزههای مختلف تشکیل شدهایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذتبخش است. اکنون آمادهایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوریهای روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمترسانی کنیم.
خدمات طراحی سایت وستا
خدمات طراحی اپلیکیشن وستا
از وستا بیشتر بدانید
نمادها و مجوزهای وستا
Hello[at]Vestateam.net
تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-
Design and Development by △ @faridRezvani © Ғ Δ R I D R Σ Z V Δ Π I ┗Δ