ساخت اپ چه مراحلی دارد؟

 
 




مقالات وستا

ساخت اپ چه مراحلی دارد؟

کلمه اپ یا اپلیکیشن شاید یکی از پرتکرارترین واژه‌ای باشد که بعد از انفجار تکنولوژی در زندگی‌مان با آن مواجه و روزانه با انواع و اقسامی از آن دست‌وپنجه نرم می‌کنیم. در ابتدا بهتر است با مفهوم کلی اپلیکشن و و کاربرد و نتیجه ساخت اپ آشنا شویم. اپلیکیشن در دنیای دیجیتال، در واقع وسیله یا نرم‌افزاری است که ما می‌توانیم آن را بر روی سیستم هوشمند خود (کامپیوتر، تلفن همراه، تبلت و …) نصب کنیم و از آن برای انجام امور یا سهولت در امور زندگی خود استفاده کنیم.

 

مراحل ساخت اپ

دسته‌بندی اپ‌ها به این صورت است که به حوزه‌های هنری، ارتباطات، آب‌وهوا، پزشکی، آشپزی و رستوران، سبک زندگی، سفر، شبکه‌های اجتماعی، موسیقی، کودک و ... تقسیم می‌شوند.
در نظر داشته باشید برای مشاهده و مطالعه دیگر مقالات نوشته شده مرتبط با مقالات وب سایت و اپلیکیشن در بلاگ وستا، می‌توانید از اینجا وارد شوید.

ساخت اپ چه کمکی به ما می‌کنند؟

ساخت اپ با هدف رفع نیاز کاربران ساخته می‌شوند. در واقع همیشه باید نیازی وجود داشته باشد تا عاملی یا فردی به آن پاسخ دهد!
در واقع وظیفه اصلی این برنامه‌ها، استفاده از منابع سخت‌افزاری برای پیشبرد و ارائه اهداف نرم‌افزاری در جهت سهولت انجام یک کار است. در واقع برنامه نویسان و طراحان اپ برای ایجاد نیاز یا پاسخ به یک نیاز، منابع سخت افزاری و نرم افزاری را باهم ترکیب می‌کنند. در اینجاست که نرم افزارها و اپ‌های جذاب و متنوع به صورت خلاقانه در قالب ساخت اپ، وارد زندگی ما می‌شوند و قاعدتا در ازای این خدمات مبالغی هم دریافت می‌کنند.

نقش خلاقیت و تاثیر آن در ساخت اپ

دانشمندان خلاقیت را با تعابیر متعدد و گوناگونی تعریف کرده‌اند؛ به‌گونه‌ای که گاهی هر تعریف فقط بیانگر یک بعد از ابعاد مهم فرایند خلاقیت است؛ برای مثال، هربرت فوکس بر این باور است که "فرایند خلاقیت عبارت است از هر نوع فرایند تفکری که مسئله‌ها را به گونه مفید و بدیع حل کند". همچنین، به براساس تفکرات و عقیده جرج سیدل، " توانایی ربط دادن و وصل کردن موضوع‌ها، صرف نظر از این که در چه حوزه یا زمینه‌ای انجام گیرد، از مبانی بهره‌گیری خلاق ذهن است".
اریک فروم نیز بر این باور است که خلاقیت، توانایی دیدن (آگاه شدن) و پاسخ‌دادن است؛ به‌این‌ترتیب می‌توان گفت که روی‌هم‌رفته، خلاقیت عبارت است از به‌کارگیری توانایی‌های ذهنی برای ایجاد یک تفکر نوین.

 حال اگر آن دسته از افرادی هستید که شبانه‌روز ایده‌های کاربردی و جدید در ذهنشان دائما تداعی می‌شود و گاهی فکر می‌کنید که اگر بستری وجود داشت تا آن هارا وارد مرحله اجرایی کنید، شاید درآمد زیادی نصیبتان می‌شد که البته فکر بدی هم نیست!

این روزها با پیشرفت تکنولوژی ساخت انواع بسترها برای اجرای کوچک‌ترین ایده‌ها نیز نیاز به خلاقیت و پرورش ایده های فوق العاده و بکر و تبدیل آن به نو آوری دارد!
چرا شما یکی از آن افرادی نباشید که در این راه موفق می‌شود؟

ایده ساخت اپلیکیشن شاید در ابتدا خیلی جالب و فوق العاده به نظر برسد! اما مطمئنا، به راحتی مرحله اجرایی و ساخت نیست و برای به نتیجه رسیدن این ایده‌های ناب، نیاز به عزمی راسخ و اراده آهنین است. چراکه اجرای ایده‌های ساخت اپلیکیشن نیاز به تحقیق، مهارت و انگیزه بسیاری است.

به‌طورکلی باید گفت به‌ تمامی مراحلی که شامل طراحی‌های گرافیکی، نوشتن کدتست و نسخه‌برداری از یک برنامه انجام می‌شود، طراحی اپلیکیشن می‌گویند. در کل این فرایند بسیار، بسیار تخصصی و گاهی بسیار دشوار می‌باشد مخصوصاً اگر قرار باشد برای سیستم‌عامل‌های مختلف انجام شود.

 حال شما فکر کنید ایده خامی در ذهن شما ایجاد می‌شود و تصمیم دارید برای این ایده یک اپلیکیشن کاربردی طراحی کنید، سؤال اینجاست آیا بازار و افراد خاصی نیاز به اپلیکیشن شما دارند؟

 

نیازسنجی و تحقیق بازار در ساخت اپلیکیشن

برای ساخت اپلیکیشن شما باید خیلی اساسی و با جزئیات مخاطب خود را آنالیز کنید و برای رسیدن به نتیجه، زمان و حوصله بسیاری صرف کنید. همچنین ممکن است افراد زیادی را در کنار خود و حتی مقابل خود ببینید که ایده‌های بهتر و کامل تر یا حتی کوچکتر اما کلیدی داشته باشند و در این فضا رقابت‌های متعددی شکل بگیرد.

به طور خلاصه و دقیق‌تر باید گفت شما باید بتوانید یک تصویر کامل و جامع از نیاز یا مشکلی که می‌تواند توسط ایده شما در قالب نرم‌افزار اجرایی شود، داشته باشید. درواقع ایده‌های شما باید به شکلی اجرایی شود که مشکلات و نیاز‌های جامعه هدف را برطرف کند. بنابراین باید بتواند مسائل را حل یا رفع کند و توام با کاهش هزینه و صرف زمان کمتر و با افزایش بازدهی همراه باشد.

از پرورش خلاقیت تا ظهور نوآوری در ساخت اپ

از جمله مزیت‌های رقابت مستمر در قالب ایده، این است که باعث طراحی و تولید محصولات و خدمات جدیدی می‌شود که به طور مستقیم از تفکر خلاقانه ناشی می‌شود خلاقیت نه‌تنها از طریق توسعه محصولات و فرایندها سهم بازار را توسعه می‌دهد بلکه باعث شکل‌دهی بازارهای جدید می‌شود. (ظهور نوآوری)

پس باید با دید باز تمام این پروسه را انجام داد و پس از شناسایی مخاطب و نیازهای آن‌ها، باید این سوال  از خود بپرسید که چه عواملی در ساخت اپلیکیشن باید مدنظر داشت که دقیقا اپلیکشین مدنظر مورد نیاز بازار تولید کرد؟
ابتدا در این مرحله باید اپلیکیشن‌های ساخته شده که تا به حال وارد بازار شدند یا اپ‌هایی که در حال ساخت هستند را به طور کامل بررسی کنید و تا ببینید ساخت اپ شما چه لزومی دارد و این سؤال را تا آخر پروسه ساخت اپ باید از خود بپرسید.

مواردی که پس از تحقیق در مورد اپ‌های ساخته شده به دست میاورید بسیار مهم هستند. مثلاً اینکه کاربران در موردشان چه ایده دارند، تمامی نکات را باید موبه ‌مو بدانید تا بتوانید ایده خود را در ساخت اپ متفاوت اجرا کنید و بهترین نتیجه را داشته باشید.

توضیحی کلی تر در مورد جامعه هدف باید گفت که شناخت دقیق تر و داشتن جامعه هدف مشخص، بهترین راه برای افزایش بازدهی است و مواردی که باید به طور مرتب و دقیق داشته باشید این است که مخاطبان شما در چه رنج سنی، شخصیتی و حتی سلیقه‌ای هستند. مهم‌تر اینکه دقیقا از چه پلتفرم‌هایی استفاده می‌کنند. گاهی مخاطبانی هستند که همزمان از چندین سیستم‌عامل و پلتفرم برای پیشبرد امور خود استفاده می‌کنند و باید این نکته را در ساخت اپ موردنظر خود مدنظر داشته باشید.

گام بعدی مدل کسب درآمد شما از ساخت اپ است به این صورت که بپرسید ساخت اپ شما قرار است در اخر به چه صورت سوداوری کند و برای این موضوع انواع مختلفی اپ وجود دارد که باید آن‌ها را بشناسید. بعضی از این اپلیکشن‌هایی که باید در مورد روش سودآوری آن‌ها استراتژی تعریف کرد شامل:

  • اپلیکیشن‌های پولی
  • اپلیکیشن‌های رایگان با پرداخت درون‌برنامه‌ای
  • اپلیکیشن‌های تبلیغاتی
  • اپلیکیشن‌های با حق دانلود

چالشی که در این مرحله با آن مواجه می‌شوید این است که ساخت یک اپ کاربردی، با طراحی تجربه کاربری و رابط کاربری خوب نیاز به هزینه و زمان زیادی دارد و ایجاد این اپلیکیشن می‌تواند ریسک بزرگی برای شما باشد. چرا که تصمیم شما بر اساس تحقیقات بوده است و در هر مرحله ممکن است دچار اشتباه یا بی‌دقتی شوید. برای کاهش بروز این احتمالات، بهتر است قبل از شروع پروژه، تمام جوانب را بررسی کنید.
 

برای ساخت اپ چه مقدار هزینه نیاز است؟

ممکن است ساخت یک اپ (تحت وب یا تلفن همراه) به سرمایه نیاز داشته باشد. با این‌وجود با هزینه کم‌تری نیز می‌توانید یک طراح خوب استخدام کنید و صرفاً با داشتن یک ایده خوب نمی‌توانید تمامی مراحل ساخت اپ که شامل اقدامات نرم‌افزاری و برنامه‌نویسی است را انجام دهید. پس نیاز به یک کدنویس و طراح فنی دارید تا در تمامی مراحل شما را یاری کند. اما در کنار این موارد می‌توانید خودتان دست‌به‌کار شوید و برای مستقل شدن و کم کردن هزینه‌ها خودتان برنامه‌نویسی را برنامه نویسی را آموزش ببینید.

 بعد از انجام تمام اقداماتی که در بالا عنوان شد، وقت آن رسیده که به مرحله حیاتی توسعه نمونه اولیه برسیم که شاید مهم‌ترین گام ساخت اپ باشد چون توسعه نمونه اولیه در اصل تبدیل ایده شما به برنامه باقابلیت‌های پایه‌ای آن است. با این کار شما می‌توانید خریداران را برای خرید ایده شما مجاب کرده و فرایند بازاریابی و جذب سرمایه را تسهیل کنید و از طرفی ایده خود را نیز فاش نکنید. همچنین بدون در نظر گرفتن نسخه اولیه و ایرادات فنی ای که حتی به چشم هم نمی‌آید، ایرادات امنیتی که جز جدایی‌ناپذیر طرح‌های جدید است از نظر پنهان بوده و جذب سرمایه و تثبیت در بازار پررقابت اپلیکیشن کار بسیار سختی خواهد بود.

تحلیل و آنالیز مراحل ساخت اپ

بررسی اپ‌هایی که در حوزه کاری شما وجود دارند از ضروری ترین کارهایی است که باید انجام دهید. قدم بعدی، ادامه پیش‌بینی روند بازار و کارایی اپ مورد نظر شما در رفع نیاز بازار و پیش برد ان بر اساس استراتژی فکری شماست. ما پیشنهاد می‌کنیم که از برنامه‌های آنالیز مثلFlurry، localytics، preemptive googleanalytics استفاده کنید.

 

تست بتا

تست بتا در واقع اولین فرصت برای شماست تا از جامعه هدف خود بازخورد بگیرید.
قبل از تست بتا چند نکته مهم را در نظر بگیرید:

  • بتا تسترها را شناسایی کنید

 تحقیقات بازار و درک درست از جامعه هدف، تحلیل بازار فرایند بتا تستینگ را به شکل قابل ملاحظه‌ای برای شما آسان می‌کند.

  • ایرادات را حذف کنید

 اپلیکیشن شما باید در پلتفرم‌های متفاوت به شکلی روان اجرا شود و باگ خاصی ایجاد نکند. تست آلفا به شما کمک می‌کند بیشترین ایرادات و باگ‌ها را حذف کنید.

  • بازخورد بگیرید

در اصل هدف از تست بتا بازخورد گرفتن از کاربران هدف می‌باشد، با تحلیل درست این بازخوردها شما می‌توانید ایرادات جزئی را حذف و رابط و تجربه کاربری اپ خود را بهبود ببخشید.

  • سنجش معیارها

در مرحله آخر بایستی سعی کنید معیارهای ورودی خود را بسنجید، قیف فروش و بازاریابی خود را گام‌به‌گام چک کرده و رفتار کاربران را به شکل ویژه تحلیل کنید و باتوجه‌به بازخوردها، اپلیکیشن خود را اصلاح کنید.

 

ارتقا و توسعه اپ

پس از طی مراحل فوق شما می‌توانید اپ خود را ارتقا و در نهایت انتشار دهید.
 


سخن آخر

توجه داشته باشید که انتشار اپلیکیشن پایان راه نیست، بلکه شما باید بتوانید با آپدیت‌های ماهانه تجربه کاربری خود را دائما بهبود ببخشید تا بتوانید در مارکت خود را پیشتاز کنید.

در نظر داشته باشید برای دریافت مشاوره و  سفارش ساخت اپ، می‌توانید با ما تماس بگیرید.

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : دو شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۰
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-