یکی ازقدیمی ترین روشهای بازاریابی، بازاریابی دهان به دهان یا Word-Of-Mouth (WOM) است .در این روش محصول شما آنقدر قوی و با کیفیت است که خودش را تبلیغ میکند؛ به عبارت دیگر WOM ، به این معنی است که با راضی نگه داشتن یک مشتری، باعث میشوید این مشتری با بیان حس رضایت از محصول شما و تعریف و تمجید از آن، مشتریان دیگری نیز برای شما جذب کند. این روش تبلیغاتی، هیچ هزینهای برای شما ندارد. با پیشرفت تکنولوژی و علم بازاریابی، روشهای موثر دیگری برای بازاریابی، بر پایه همان اصول اولیه طراحی شد.
یکی از مهمترین این روشها، دیجیتال مارکتینگ است. در این مقاله، ضمن اینکه بررسی میکنیم که دیجیتال مارکتینگ چیست؟ و همچنین شاخصههای دیجیتال مارکتینگ را معرفی و بررسی میکنیم.
در نظر داشته باشید برای مشاهده و مطالعهی دیگر مقالات مرتبط با دیجیتال مارکتینگ نوشته شده در بلاگ وستا، میتوانید از اینجا اقدام کنید.
دیجیتال مارکتینگ (digital marketing) یا بازاریابی دیجیتال، به تبلیغاتی اطلاق میشود که از طریق کانالها و ابزارهای دیجیتالی مانند موتورهای جستجو، وب سایتها، رسانههای اجتماعی، ایمیل، برنامههای موبایل و ... ارائه میشود.
تصور بسیاری افراد از دیجیتال مارکتینگ، یک نوع بازاریابی جدید است که تنها به صورت آنلاین کار میکند. در حالی که این چنین نیست و بازاریابی دیجیتالی بیش از یک قرن قدمت دارد! درست از زمانی که رادیو به وجود آمد و در دسترس عموم مردم قرار گرفت، دیجیتالمارکتینگ هم ظهور پیدا کرد.
این تصورِ جدید بودن دیجیتال مارکتینگ، به این دلیل است که در بیشتر مواقع دیجیتال مارکتینگ با بازاریابی آنلاین اشتباه گرفته میشود. بازاریابی آنلاین، بخشی از دیجیتال مارکتینگ است و با پیدایش اینترنت رونق گرفته است در حالی که استفاده از دیجیتال مارکتینگ، از زمان رسانههای دیجیتال مثل رادیو تلویزیون وجود داشته است. چرا که این لوازم دیجیتال، معمولاً در تمام خانهها وجود داشت. درنتیجه بستری مناسب، برای انتقال پیام شرکتهای تجاری برای مردم فراهم کرده است.
میتوانید برای آشنایی بیشتر، مقالهی " تفاوت دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی سنتی; کدام یک (ROI ) بهتری را ارائه می دهد؟ " نوشته شده در بلاگ وستا را از اینجا مطالعه کنید.
بازاریابی دیجیتالی، میتواند در سراسر شبکههای دیجیتالی و فضای مجازی وجود داشته باشد. مشتریان روزانه بارها با این شبکههای دیجیتالی تعامل دارند. برای استفاده صحیح از این کانالها، باید درک درستی از آنها داشته باشید. در ادامه به معرفی مهمترین مولفههای دیجیتال مارکتینگ میپردازیم.
در این نوع تبلیغات، برای نمایش بنر تبلیغاتی در سایتهای دیگر، مبلغی را باید به سایتهای میزبان بپردازید. در واقع به ازای هر کلیک که کاربران روی این بنرهای تبلیغاتی میکنند، از مبلغ شما مقداری کاسته میشود.
شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که مزایا و معایب این روش در دیجیتال مارکتینگ چیست؟ از آنجا که تبلیغ کننده تنها به ازای هر کلیک، به سایت میزبان هزینه پرداخت میکند، بنابراین این روش نسبتاً کم هزینه است و برای کسب و کارهای نوپا بسیار مناسب است. از طرفی از معایب بارز این روش، کلیکهای تقلبی و جعلی است. البته با استفاده از روشهایی مانند تشخیص روباتهای کلیک کننده، میتوان این کلیکهای تقلبی را تا حدود زیادی کنترل کرد.
بازاریابی محتوایی موثر، ماهیت ظاهری تبلیغاتی ندارد، بلکه در خدمت آموزش و الهام بخشیدن به مصرف کنندگانی است که به دنبال اطلاعات هستند. وقتی محتوایی ارائه میدهید که به مخاطبان خود مرتبط باشد، میتواند شما را به عنوان یک رهبر فکری و منبع اطلاعاتی قابل اعتماد در ذهن مخاطب تبدیل کند. امروزه بازاریابی محتوا سه برابر بیشتر از تبلیغات جستجوی پولی، مشتری جذب میکند، بنابراین ارزش تلاش بیشتر را دارد.
برای آشنایی بیشتر با بازاریابی محتوایی، میتوانید مقالات نوشته شده مرتبط با آن در بلاگ وستا را از اینجا مطالعه کنید.
روش دیگر دیجیتال مارکتینگ، سوشال مارکتینگ است. تقریباً همه افراد جامعه برای کسب اطلاعات در یکی از شبکههای اجتماعی حضور دارد. بنابراین بستر بسیار مناسبی برای تبلیغات و بازاریابی است. در این رسانهها، هر چه مخاطب از محتوا بیشتر الهام بگیرد و با آن درگیر باشد، احتمال به اشتراک گذاشتن آن بیشتر میشود. بنابراین در جواب سوال "بهترین شیوههای دیجیتال مارکتینگ چیست؟" میتوان از رسانههای اجتماعی، به عنوان یکی از بهترین روشهای دیجیتال مارکتینگ نام برد. به طور بالقوه بازاریابی رسانههای اجتماعی، منجر به تبدیل مخاطب به مشتری میشود. برای مطالعه بیشتر میتوانید مقاله اهمیت بازاریابی شبکههای اجتماعی در دیجیتال مارکتینگ را از اینجا مطالعه کنید.
پس از گذشت بیش از دو دهه، ایمیل هنوز سریعترین و مستقیمترین راه برای دستیابی به مشتریان یا اطلاعات مهم است. امروزه، کمپینهای ایمیل موفق باید بسیار جذاب، مرتبط، آموزنده و سرگرم کننده باشند تا در صندوق ورودی مشتری شما دفن نشوند. برای موفقیت، ایمیلهای بازاریابی شما باید پنج ویژگی اصلی را برآورده کنند. آنها باید قابل اعتماد، مرتبط، گفتگو، هماهنگ در کانالها و استراتژیک باشند.
همان طور که در قسمت "دیجیتال مارکتینگ چیست؟" گفتیم، دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی با ابزار دیجیتال است. در میان این ابزارها، هیچ کدام به اندازه موبایل به طور مداوم در دسترس افراد نیست. دستگاههای تلفن همراه در جیب ما یا در کنار تختمان قرار میگیرد و در طول روز به طور مداوم چک میشوند. این امر بازاریابی در تلفن همراه را بسیار با ارزش میکند - دو سوم مصرف کنندگان، میتوانند مارک خاصی را که در هفته گذشته در تلفن همراه تبلیغ کردهاند به یاد بیاورند – موبایل با توجه به ماهیت صمیمی آن بسیار ظریف است. پیامک، MMS و بازاریابی درونبرنامهای، همگی گزینههایی برای دسترسی به مشتریان شما در موبایل هستند، نکته حائز اهمیت این است که تلاشهای بازاریابی خود را در همه کانالهای بازاریابی دیجیتال، هماهنگ انجام بدهید.
بعضی افراد SEM را با SEO اشتباه میگیرند. این در حالی است که SEO زیرمجموعه و بخشی از SEM است. از اوایل سال ۲۰۰۰ موتور جستجوهایی مانند گوگل یاهو و بینگ و ... راهکارهای متفاوت و متنوعی ارائه دادند، تا برای نمایش بیزینسها در صفحه اول، علاوه بر رعایت نکات سئو، سایت خود را در موتور جستجوها تبلیغ کنند. مفهوم SEM با SEO و) PPC تبلیغات کلیکی، که در بخشهای قبل توضیح داده شد( در ارتباط است و به نوعی هدف آن، دستیابی سایت به رتبههای برتر، هم در جستجوی ارگانیک و هم در جستجوی پولی است. برای درک بهتر تفاوت مفاهیم SEM با SEO میتوانید مقاله تفاوت SEO و SEM چیست؟ را از اینجا مطالعه کنید.
دیجیتال مارکتینگ، چالشهای ویژهای را برای شرکتهای تبلیغ کننده به وجود میآورد. کانالهای دیجیتال به سرعت در حال افزایش است. بازاریابان باید از الگوریتمهای این کانالها و نحوه استفاده از آنها، برای بازاریابی موثر محصولات یا خدمات خود مطلع باشند. آنها باید به روز باشند، تا از بازار و تحولات آن عقب نمانند. علاوه بر این جلب توجه مخاطب و تبدیل آن را مشتری، بسیار دشوارتر شده است. زیرا مخاطبان به طور فزایندهای در انبوه تبلیغات غرق میشوند. بنابراین متقاعد کردن آنها، بسیار دشوارتر شده است.
یکی از مواردی که جلب اعتماد مشتریان را در دیجیتال مارکتینگ دشوار کرده است، کلاهبرداری و تبلیغات غیر واقعی بعضی از بیزینسها است. عملکرد ضعیف برخی از بیزینسها در تبلیغات ممکن است اعتماد کاربران به دیجیتال مارکتینگ را خدشهدار کند. احتمالا شما هم تجربه کردید یا شنیدهاید که مثلاً برخی از وبسایتها یا کانالها با ترفندها و حقههای عکاسی، جنسی را با کیفیتتر از آنچه هست نمایش میدهند. یا از این قبیل اتفاقات، که در نظر کاربر کلاهبرداری محسوب میشود. بنابراین جلب اعتماد و رضایت کاربران در این بازار آشفته بسیار تخصصتر شده است.
یکی از عوامل موثر در دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی وابسته است. در این نوع بازاریابی، شخصی (اینفلوئنسر) واسطه بین خریدار و فروشنده است به گونهای که هم به نفع خریدار و هم به نفع فروشنده باشد. در دیجیتال مارکتینگ هم از این نوع بازاریابی قدیمی استفاده میشود. آدرسی اینترنتی در اختیار بازاریاب وابسته قرار داده میشود. بازاریاب با استفاده از این آدرس، به تبلیغ محصولات یا خدمات شرکت میپردازد. به ازای هر فردی که با این لینک از شرکت خرید میکند، به بازاریاب وابسته کمیسیون داده میشود. در برخی اوقات برای نتیجهگیری بهتر این روش، شرکت و بازاریاب طی قراردادی به خریدارانی که از طریق لینک بازاریاب وابسته از شرکت خریداری میکنند، مبلغی را به عنوان تخفیف هدیه میدهند.
تن مقال
تن مقال
تن مقال
شرکت دانشبنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آیندهای روشن، دانش و مهارتهای خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامهنویسی برای وبسایتها و اپلیکیشنها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیتها و حضور در رقابتهای بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا بهصورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگتر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوریهای نوین، جایگاه خود را بهعنوان یک شرکت دانشبنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکتهای ایران قرار گیرد. ما در وستا، بهعنوان خانوادهای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزههای مختلف تشکیل شدهایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذتبخش است. اکنون آمادهایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوریهای روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمترسانی کنیم.
خدمات طراحی سایت وستا
خدمات طراحی اپلیکیشن وستا
از وستا بیشتر بدانید
نمادها و مجوزهای وستا
Hello[at]Vestateam.net
تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-
Design and Development by △ @faridRezvani © Ғ Δ R I D R Σ Z V Δ Π I ┗Δ