بازاریابی دیجیتال در دوران کرونا

 
 




مقالات وستا

بازاریابی دیجیتال در دوران پاندمی کووید

با افزایش کرونا و به دنبال آن خانه نشین شدن افراد در خانه به علت قرنطینه، در سبک زندگی و عادات روزمره در زندگی ساکنین این سیاره تغییراتی بسیار بزرگ به وجود آمد. به این صورت که درصد تعداد کسانی که از اینترنت استفاده می‌کنند به طور قابل توجهی افزایش یافته است و به علت ماندن در خانه افراد زمان بیشتری برای وب‌گردی و استفاده از اپلیکشین‌های مختلف و  برنامه‌های اجتماعی متعدد صرف می‌کنند. همچنین روی آوردن افراد به خرید آنلاین نیز از جمله تغییراتی است که پاندمی کرونا آن را به وجود آورده است.

Digital Marketing in pandemic

با شروع کرونا و قرنطینه در سراسر جهان، بسیاری از مشاغل دچار آسیب شدند. اما بعضی از کسب و کارها نیز راه درست را پیدا کرده و با یادگیری تکنیک‌های دیجیتال مارکتینگ و استفاده از آن‌ها به کسب و کار آنلاین روی آورده‌اند. درواقع بسیاری از بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در جهان، آن‌هایی هستند که زودتر از دیگران به پتانسیل بازاریابی عصر دیجیتال پی برده‌اند و سرمایه‌گذاری زیادی در همکاری با آژانس‌های خدمات بازاریابی دیجیتال برای استفاده از عناصر دیجیتال برای دستیابی به اهداف بازاریابی خاص انجام داده‌اند. در این مقاله به بررسی دیجیتال مارکتینگ و ابعاد آن در دوران کرونا می‌پردازیم.

در نظر داشته باشید برای مشاهده و مطالعه دیگر مقالات نوشته شده مرتبط با دیجیتال مارکتینگ نوشته شده در بلاگ وستا، می‌توانید از اینجا وارد شوید.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ و یا بازاریابی دیجیتال به مجموعه فعالیت‌های بازاریابی گفته می‌شود که از طریق کانال‌هایی مانند رسانه‌های اجتماعی، سئو، ایمیل و اپلیکیشن‌های تلفن همراه صورت می‌گیرد. درواقع هر نوع بازاریابی که از طریق دستگاه‌های الکترونیکی صورت گیرد، بازاریابی دیجیتال نام دارد. بازاریابی دیجیتال در هسته‌ی خود زمینه‌هایی برای افراد فراهم می‌کند که افراد بتوانند از این تکنیک‌ها برای تبلیغ برند خود و ارائه‌ی آن‌ها از طریق رسانه‌های آنلاین، آخرین و جدیدترین تکنولوژی‌های مرتبط با ارتباطات استفاده کنند.

دیجیتال مارکتینگ قبل از کووید 19

دیجیتال مارکتینگ برای اولین بار در سال 1996 با پیدایش اینترنت (صفحات وب) و گسترش آن به وجود آمد و در طول این سال‌ها استفاده از این ابزار ارتباط جمعی به شدت در سراسر جهان گسترش یافت. در ادامه مقاله به بیان سه رویداد مهم در دیجیتال مارکتینگ در طی سال‌های 2009 تا 2019 می‌پردازیم:

  • گوگل به یک نیروگاه بازاریابی دیجیتال تبدیل می‌شود

شروع دیجیتال مارکتینگ توسط موتور جست و جوی گوگل بوده است. پیشرفت موتور جست و جوی گوگل در این ده سال با سرچ علایق و سلایق مردم باعث شد که این موتور جستجوگر در تمام نقاط جهان علاوه بر کسب محبوبیت فراوان به یک منبع اطلاعاتی عظیم از سلایق و علایق افراد تبدیل شود. موتور جست و جوی گوگل با بررسی نحوه‌ی رفتار افراد در فضای آنلاین، می تواند اطلاعات زیادی از مخاطب‌ها دریافت کند. ناگفته نماند شرکت‌هایی که در آن زمان، از این تکنولوژِی آگاهی داشتند به راحتی می‌توانستند تاثیرات زیادی بر مشتریان خود بگذارند و الان جای پای برندهای بزرگ گذاشته اند.

گوگل با اصلاح مداوم الگوریتم‌های خود تلاش کرد که کاربران بهترین نتایج جستجوی ممکن را مشاهده کنند و همچنین  کسب‌وکارها را مجبور به تولید محتواهای دیجیتالی کرد که به بهترین وجه پاسخگوی نیاز مشتری‌های خود باشد.

با افزایش 90 درصدی سهم گوگل از بازار موتورهای جستجو در این دهه، تبلیغات در این پلتفرم افزایش یافت. این شرکت فناوری، چنان در تبلیغات آنلاین و دیده شدن تأثیرگذار شد که به معنای واقعی کلمه مشاغل، رشته‌ها و اصول بازاریابی جدیدی را ایجاد کرد. مفاهیمی مانند PPC و SEO (بهینه سازی موتورهای جست و جو) و SEM (بازاریابی موتورهای جست و جو) همگام با موتور جستجو شدند.

  • ظهور آژانس دیجیتال مارکتینگ

مشاغل و کسب و کارهای بسیاری توسط دیجیتال مارکتینگ به وجود آمد. البته شرکت‌های دیجیتال مارکتینگ قبل از سال 2009 نیز وجود داشتند اما ده سال بعد، آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ به بخش مهمی از توسعه و اجرای تلاش‌های بازاریابی هر کسب‌ و کاری که به دنبال شکوفایی، همگام شدن با رقبا و برآورده کردن انتظارات مشتری در دوران مدرن است تبدیل شدند. (همچنین در ادامه به بررسی نقش دیجیتال مارکتینگ در دوران کرونا و  اهمیت استفاده از دیجیتال مارکتینگ به صورت جهانی می‌پردازیم.)

بسیاری از مشاغل و کسب و کار در سراسر جهان در این سال‌ها‌، در عین حال که بازاریابی و تبلیغات خود را با روش‌های مختلف انجام می دادند اما بیشتر آنها به دنبال آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ با تجربه برای کمک به توسعه و تبلیغات گسترده‌تر بودند. همچنین در این شرایط،، برندها تیم‌های داخلی خود را با یک آژانس دیجیتال خارجی برای کار بر روی پروژه‌های بازاریابی شریک می‌کنند.

  • جستجوی موبایل از جستجوی دسکتاپ پیشی می گیرد

با پیدایش تلفن همراه هوشمند، و استفاده افراد از اینترنت گوشی گوگل رسما اعلام کرد که جستجوهای گوگل در دستگاه های تلفن همراه بیشتر از دسکتاپ انجام می‌شود. از آن‌جایی که این شرکت تا حد زیادی مالک بازار جستجوی آنلاین است (گوگل همچنین قدرت Ask، ششمین موتور جستجوی بزرگ جهان را نیز در اختیار دارد)، تاثیری که این مورد روی دیجیتال مارکتینگ گذاشت، را نمی‌توان نادیده گرفت.

دیجیتال مارکتینگ پس از کرونا

همانطور که در ابتدای مقاله نیز عنوان شد، کرونا بر جنبه های مختلف زندگی انسان در سراسر جهان تاثیر گذاشته و باعث تغییرات بزرگی در زندگی آن‌ها شده است. به دلیل قانون اجباری قرنطینه افراد مجبور شدند در خانه بمانند و تنها برای کارهای ضروری از خانه بیرون بروند. تا قبل از پیدایش کرونا افراد خرید فیزیکی را به خریدهای آنلاین ترجیح می‌دادند اما پس از شروع پاندمی آنها مجبور شدند به آنلاین شاپ‌ها رجوع کنند و به صورت اینترنتی خرید خود را انجام دهند.

تعطیلی

اگرچه مشتریان همانند شرایط قبل از شیوع و همه گیری ویروس کرونا، ترجیح می‌دادند کالاها را به صورت حضوری خریداری کنند، اما زمانی که دولت‌ها در سراسر جهان مجبور شدند در بسیاری از موارد کل کشورها را برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا قرنطینه کنند، اکثر آن‌ها به خریدهای آنلاین روی آوردند.

بعضی از نتایج مربوط به رفتار آنلاین افراد بعد از قرنطینه کاملاً قابل پیش بینی است که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش جستجوهای انجام شده در گوگل
  • افزایش تقاضا و مصرف محتوای آنلاین از همه فرمت ها (ویدئو، صدا، تصاویر، متن و غیره)
  • استفاده بیشتر از دستگاه‌های تلفن همراه و برنامه های موجود در آنها
  • افزایش باورنکردنی در خرید آنلاین و تجارت الکترونیک

 

با در نظر گرفتن همه این عوامل، تنها تغییر در نحوه رویکرد برندها و آژانس‌های دیجیتال به بازاریابی دیجیتال منطقی است. درواقع نه تنها باید به کیفیت و کمیت محتوا توجه کنند، بلکه باید به موارد زیر نیز توجه داشت:

  • نوع و زمینه محتوایی که باید در چنین مواقعی منتشر شود باید به صورت غیر معمول ارائه شود
  • محتوای جدید یا در حال تحول باید پاسخگوی نیازهای مشتری باشد
  • به نحوه اجرای محتوا توجه شود (لحن صدا، انتخاب پلت فرم تحویل رسانه‌های اجتماعی، وبلاگ‌ها، پادکست‌ها، ویدئوها، میکروسایت‌ها و غیره)
  • بررسی نحوه انجام مناقصه برای عبارات جستجو (پلتفرم‌های مورد استفاده، اولویت بندی، بودجه‌بندی، اهداف و اهداف بازاریابی)
  • آگاهی از عبارات جستجوی نوظهور جدید برای کمک به انتخاب کلمات کلیدی
  • مدت زمان مورد نیاز برای خرید مشتریان بالقوه در نهایت

می‌توانید برای آشنایی بیشتر، مقاله‌ی " لزوم داشتن فروشگاه اینترنتی در دوران کرونا " نوشته شده در بلاگ وستا را از اینجا مطالعه کنید.

سخن آخر

بازاریابی دیجیتال به عنوان یکی از اجزای بازاریابی در دهه قبل از شیوع همه‌گیری ویروس کرونا در جهان اهمیت بیشتری پیدا کرده بود. اما اکنون که ویروس کرونا شیوع پیدا کرده است،  تغییر رفتار آنلاین در جهان به این معنی است که بازاریابی دیجیتال برای برقراری ارتباط با مشتریان و فروش به آن‌ها حیاتی‌تر شده است. مشاغل و آژانس‌های بازاریابی دیجیتالی باید برای جذب مشتری، استراتژی‌هایی را ایجاد کرده، بسازند و پیاده‌سازی کنند. همچنین افراد می‌توانند با گذراندن کلاس‌های آنلاین و یادگیری تکنیک‌های دیجیتال مارکتینگ تا حدی به پیشرفت کسب و کار خود کمک کنند.

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ آبان ۱۴۰۰
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-