10 نرم افزار طراحی رابط کاربری (UI) که هر طراحی باید بداند!

 
 




مقالات وستا

10 نرم افزار طراحی رابط کاربری (UI) که هر طراحی باید بداند!

طراحی رابط کاربری یکی از محبوب‌ترین مهارت‌هایی است که امروزه در بازار کار طراحی وجود دارد. برای تمام بخش‌های طراحی رابط کاربری، ابزارهای کاربردی وجود دارد که امکانات مورد نیاز را در اختیار طراح قرار دهند. به طور کلی برای طراحی رابط کاربری نرم افزارهای زیادی لازم نیست و اکثر طراحان از دو یا سه نرم افزار خاص استفاده می‌کنند. در ادامه این نرم افزارها را بررسی می‌کنیم.

در نظر داشته باشید می‌توانید برای مشاهده و مطالعه دیگر مقالات مرتبط با طراحی رابط کاربری در بلاگ وستا، از اینجا اقدام کنید.

10 نرم افزار طراحی رابط کاربری (UI) که هر طراحی باید بداند!

1.     اسکچ (sketch)

این نرم افزار یکی از محبوب‌ترین ابزارهای طراحی رابط کاربری و طراحی دیجیتال است. البته اسکچ تاکنون موفق شده است که از فتوشاپ پیشی بگیرد و به عنوان بزرگ‌ترین رقیب ادوبی و فتوشاپ به شمار رود. همچنین اسکچ در مقایسه با ادوبی ارزان‌تر است و با یک بار پرداخت حق عضویت می‌توان از امکانات آن بهره برد؛ اما ادوبی برای عضویت باید ماهانه حق اشتراک پرداخت کرد. از دیگر مزایای این نرم افزار افزونه‌های کاربردی آن است که کار را برای طراح آسان‌ می‌کنند و خیلی از کارهای تکراری و سخت را به راحتی وبا چند کلیک انجام می‌دهند. این ابزار طراحی رابط کاربری به طراح کمک می‌ کند تا هر مدل طراحی در هر زمینه‌‌ای، مانند طراحی آیکون یا اپلیکیشن های تلفن همراه را به‌ راحتی اجرا و توسعه دهد. اما مشکل اصلی این نرم افزار این است که بر روی ویندوز نصب نمی‌شود و فقط کاربران مک می‌توانند از آن استفاده کنند.

2.     ادوبی ایکس دی (Adobe XD)

این نرم افزار پس از این که عرضه شد به سرعت طرفدار پیدا کرد؛ دلیل استقبال طراحان این بود که شرکت ادوبی، این نرم افزار را در نهایت سادگی، دقت و کارایی تولید کرده است. با این نرم افزار می‌توان نسخه اولیه یا موکاپ را آماده سازی کرد و به اشتراک گذاشت. همچنین می‌توان انیمیشن‌ها و سایر مسیرها را در طرح تنظیم کرد و سپس آن را به طور زنده در موبایل تست کرد. نرم افزار ادوبی ایکس دی رقیب جدی اسکچ است؛ برخی از قابلیت‌های این نرم افزار از اسکچ بیشتر است اما اسکچ توانسته این کمبودها را با پلاگین‌ها به خوبی جبران کند.

3.     فیگما (Figma)

فیگما یکی از نرم افزارهای مناسب و کامل در زمینه طراحی رابط کاربری است که برخلاف دو نرم افزار گفته شده، بیشتر به صورت آنلاین استفاده می‌شود و نسخه آفلاین آن نیز موجود است و می‌توان از آن استفاده کرد. از مزایای دیگر فیگما این است که طراحان می‌توانند با هم تعامل داشته باشند و امکان طراحی، نمونه ‌سازی و جمع‌ آوری بازخورد از دیگر طراحان را ایجاد می‌کند. همچنین این نرم افزار در بروزر، ویندوز، لینوکس و مک قابل دسترسی است.

4.     طراح افینیتی (Affinity tools)

این نرم افزار در دسکتاپ و آیپاد عملکرد فوق العاده ای دارد. طراحی خوب آن به گونه ای ساخته شده که یک ابزار طراحی گرافیکی باشد. قابلیت تنظیم دارد و لایه‌های آن مخرب نیست؛ یعنی می‌توان تصاویر با بردارهایی را تنظیم کرد بدون این که به آن‌ها آسیبی برسد. یکی دیگر از ویژگی‌های فوق العاده افینیتی زوم یک میلیون برابر آن است. عملکرد ویژگی آندو و تاریخچه آن نیز بسیار خوب است به طوری که شما را 8000 قدم به عقب برمی‌گرداند!

5.     اکشر (Axure RP)

این نرم افزار یک ابزار چند کاره است که مهمترین کارایی آن برای طراحی رابط کاربری است. اکشر با نرم افزارهای اسکچ و ادوبی ایکس دی کاملا سازگار است و می‌توان خروجی آن را در این نرم افزارها اجرا کرد. این نرم افزار به پلتفرم‌هایی مانند اسلک متصل می‌شود و کمک می‌کند تا کارهای تیمی و پروژه‌ها راحت تر کنترل شوند.

6.     این‌ویژن استودیو (Invision Studio)

این نرم افزار امکان توسعه رابط های کاربری تعاملی زیبا را در اختیار طراحان UI قرار می‌دهد. درواقع طراحان می‌توانند با عناصر حرکتی موجود در این نرم افزار، انیمیشن‌ها و ترنزیشن‌ها را توسعه بخشند. همچنین دیگر نیازی نیست چندین رابط کاربری را در دستگاه‌های مختلف اجرا کنید بلکه با استفاده از این نرم افزار می‌توانید، قابلیت طراحی ریسپانسیو را فقط در یک نمونه کار خود اعمال کنید تا زمان انجام یک پروژه تا حد زیادی کاهش یابد. از دیگر قابلیت‌های این نرم افزار می‌توان به طراحی آسان اینتراکشن، تغییر هوشمند ابعاد تصاویر، پنل طراحی پیشرفته انیمیشن و جابجایی سریع بین حالت تیره و روشن، اشاره کرد.

7.     نرم افزار فریمر اکس (Framer X)

این نرم افزار تحت وب است یعنی نیازی به نصب ندارد و می‌توان در هر جایی و با هر رایانه ای، طراحی رابط کاربری را انجام داد. پس از عضویت در آن، یک پنل کاربری در اختیار افراد قرار می‌گیرد که می‌توانند تا سه پروژه را به صورت رایگان طراحی کنند. سایر پکیج‌های عضویت، از ۱۴ یورو در ماه شروع می‌شوند که به نسبت سایر نرم افزارها تقریبا پر هزینه است. نمونه سازی اولیه و ساخت اینتراکشن با این نرم افزار بسیار ساده و راحت است. همچنین نرم افزار فریم ایکس یک انجمن کاربردی بسیار قدرتمند دارد که عناصر مورد نیاز برای طراحی رابط کاربری را برای افراد ارائه می‌دهند.

8.     نرم افزار Principle

این ابزار، ساخت انیمیشن و طراحی را بسیار آسان کرده است. زمانی که طرحی را به مشتری ارائه می‌دهید، مشتری علاوه بره موکاپ، از شما انتظار انیمیشن نیز دارد؛ با استفاده از این نرم افزار می‌توان یک طراحی فوق العاده را ارائه داد و یک تیم توسعه دهنده را در دست گرفت. همچنین این نرم افزار با صفحات رتینا هماهنگ است و می‌توان اجرای خوبی را در مک انجام داد. البته Principle هم مانند اسکچ فقط در دسترس کاربران مک قرار دارد. این برنامه یکی از بهترین ابزارها برای روح بخشیدن به طراحی و موکاپ شماست.

9.     زپلین (Zeplin)

زپلین درواقع مجموعه‌ای از ابزارهاست که به طراحان رابط کاربری کمک می‌کند ایده‌های خود را به راحتی اجرا کرده و برنامه نویسان نیز بتوانند روی این طرح‌ها کد نویسی کنند. زپلین، فایل‌های فتوشاپ و اسکچ را به اپلیکیشن مک، ویندوز یا تحت وب تبدیل می‌کند. یکی از مزیت‌های چشمگیر این نرم افزار این است که به سرعت مرجعی برای رنگ‌ها، ابعاد و فونت‌های مورد نیازتان برای طراحی را در اختیارتان قرار می‌دهد و از این طریق در زمان شما صرفه جویی می‌شود. همچنین زپلین طرح‌ها را به صورت هوشمندانه بررسی می‌کند.

10. اریگامی استودیو (Origami Studio)

ابزار اریگامی توسط طراحان فیسبوک طراحی شده و با سایر ابزارهای رابط کاربری کمی متفاوت است. این افراد در میان تنوع و گستردگی بالای طرح‌ها در صفحات وب، به سیستمی نیاز داشتند که بتوانند در طراحی مشارکت داشته باشند، از این رو این نرم افزار را طراحی کردند. استفاده از لایه‌ها و اینتراکشن‌ها کمک می‌کند به سادگی یک ورک فلو برای اپلیکیشن‌ها بسازید. به طور کلی این نرم افزار برای افرادی که گروهی کار می‌کنند بسیار مناسب است.

 

کدام یک از نرم افزارهای رابط کاربری برای طراحی مناسب‌تر است؟

تمام نرم افزارهای معرفی شده برای طراحی مناسب اند اما شما باید به این نکات توجه کنید که کدام نرم افزار برای شما بهتر است؛ برای مثال باید حجم پروژه و تعداد طراحان را مشخص کنید، اگر طراحی به صورت گروهی انجام می‌گیرد باید از نرم افزارهایی با قابلیت کار‌گروهی استفاده کرد. اکثر طراحان از نرم افزارهای محبوب اسکچ و ادوبی استفاده می‌کنند؛ به طور کلی برای هماهنگی با سایر توسعه دهنده‌ها بهتر است شما هم از نرم افزارهای پر طرفدار استفاده کنید تا هماهنگی لازم ایجاد شود. درنتیجه پیشنهاد ما به شما، نرم افزارهای اسکچ، ادوبی ایکس دی و فیگما هستند.

می‌توانید برای آشنایی بیشتر، مقاله‌ی "5 نرم افزار طراحی تجربه کاربری (UX) که هر طراحی باید بداند! " نوشته شده در بلاگ وستا را از اینجا مطالعه کنید.

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ آبان ۱۴۰۰
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-