چک لیست نهایی سئو 2022

 
 




مقالات وستا

چک لیست نهایی سئو 2022

همانطور که در مقاله‌ی چک لیست نهایی سئو 2022 - قسمت اول  با تمامی الگوریتم ها و قوانین سئو تا حدودی آشنا شدیم. در این مقاله قصد داریم دیگر موارد ضروری سئو را با هم آموزش ببینیم. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

چک لیست نهایی سئو 2021

وقتی صحبت از سئو به میان می‌آید، گاهی اوقات بسیاری از چیزهای کوچک در کنار هم می‌توانند در رتبه‌بندی گوگل شما تغییر ایجاد کنند.

همچنین می‌توانید برای مشاهده و مطالعه‌ی دیگر مقالات نوشته شده مرتبط با سئو در بلاگ وستا، از اینجا وارد شوید.

چگونه می‌توان از این چک‌لیست استفاده کرد؟

 بهترین راه این است که آن را چاپ کنید (در انتهای این راهنما یک نسخه قابل چاپ از چک‌لیست وجود دارد). اگر که این کار را برای اولین بار انجام می‌دهید سعی نکنید همه مشکلات را برطرف کنید، ابتدا کل لیست را مرور کرده و موارد را به صورت زیر گروه بندی کنید: 

  • تکمیل شده: این آیتم را قبلاً انجام دادید.
  • در حال مرور: قبل از اینکه تصمیم‌گیری در مورد اینکه آیا این چیزی است که باید در وب‌سایت خود پیاده سازی کنید یا خیر، به اطلاعات بیشتری در این مورد نیاز دارد یا خیر؟
  • در انتظار: باید منتظر بمانید تا تمام دستورالعمل‌ 
  • در حال پیشرفت: تمام مراحل را تا اینجای کار انجام داده‌اید. 

برنامه‌های ایجاد کنید و زمان برنامه‌ریزی روی همه موارد در حال بررسی یا معلق را مشخص کنید. مواردی مانند:

سئو مقدماتی (SEO BASICS)، سئو فنی (TECHNICAL SEO)، سئو داخلی (ON-PAGE SEO)، سئو تحقیق کلمات کلیدی (KEYWORD RESEARCH)، سئو خارجی (OFF-PAGE SEO)، سئو محلی (LOCAL SEO)، سئو موبایل (MOBILE SEO)

 

چک‌لیست مقدماتی سئو (SEO BASICS):

برای استفاده از این چک‌لیست و استفاده مؤثر از آن برای بهبود سئو خود، باید اجزای مختلف تشکیل‌دهنده بهینه‌سازی موتور جستجو یا SEO را که به طور گسترده‌ای شناخته شده است، درک کنید.

چک‌لیست

  • مفاهیم اولیه سئو و اصطلاحات کلیدی 
  • راه‌اندازی کنسول سرچ گوگل
  • راه‌اندازی ابزار Bing Webmaster 
  • تنظیم Google Analytics و نحوه استفاده از گزارشات اولیه سئو
  • بررسی محدودیت‌های گوگل 

 

سئو و اصطلاحات کلیدی

سئو چیست؟

 سئو فرایندی است که دارای مجموعه‌ای از قوانین است و می‌توانید برای وب‌سایت خود، از آن استفاده کنید تا موتورهای جستجو بتوانند بدون مشکل به محتوای شما دسترسی پیدا کرده و فهرست‌بندی کنند. هدف کلی شما از سئو، ایجاد وب‌سایت‌های بهتر از نظر محتوا و قابل‌استفاده است که هم کاربران و هم موتورهای جستجو را راضی نگه دارد. موتورهای جستجو تحت الگوریتم‌های پیچیده‌ای اداره می‌شوند که قبل از تصمیم‌گیری در مورد اینکه کدام وب‌سایت‌ها در بالای نتایج جستجو نمایش داده شوند، از تعدادی پارامتر استفاده می‌کنند.

 

کنسول سرچ گوگل

کنسول جستجوی گوگل یک سرویس رایگان است که توسط گوگل ارائه می‌شود و به مدیران وب‌سایت امکان دسترسی به تعدادی ابزار و گزارش برای بهینه‌سازی وب‌سایت آنها در جستجوی گوگل را می‌دهد. می‌توانید با استفاده  از کنسول جستجوی گوگل مطلع شوید که:

 

  • تجزیه و تحلیل رتبه‌بندی‌های گوگل
  • شناسایی خطاهای مربوط به فهرست‌بندی 

 

 GSC مهم‌ترین ابزاری است که می‌توانید برای بهینه‌سازی سئو وب‌سایت خود استفاده کنید.

 

ابزار Bing Webmaster

بینگ اگرچه به‌اندازه گوگل محبوب نیست، اما دومین موتور جستجوی پرکاربرد است و ارزش بررسی دارد. بینگ مجموعه‌ای از ابزارها را دارد که می‌توانید از آنها برای  بهینه‌سازی ظاهر وب‌سایت خود در جستجوی بینگ استفاده کنید. این ابزارها Bing Webmaster نامیده می‌شوند و عملکردهای مشابهی مانند GSC دارند.

استفاده از  Google Analytics   

برای نظارت بر عملکرد SEO ، به کمک ابزارهای تجزیه و تحلیل و گزارش‌ دهی نیاز دارید و  Google analytics بهترین ابزار برای استفاده است (رایگان است). اولین قدم این است که کد Google Analytics را در وب‌سایت خود نصب کرده و با گزارشات اولیه SEO آشنا شوید.

 

محدودیت گوگل

یکی از بررسی‌های اساسی SEO که باید از ابتدا انجام دهید این است که مطمئن شوید وب‌سایت شما خلاف قوانین گوگل نباشد. گوگل قوانین مختلفی (دستی و الگوریتمی) دارد که به عنوان نوعی ضوابط برای وب‌سایت‌هایی که وب‌سایت آنها را نقض می‌کنند، اعمال می‌شود. اگر وب‌سایت شما برخلاف قوانین گوگل باشد، ممکن است مجبور شوید مسیر متفاوتی را دنبال کنید تا ابتدا (در صورت امکان) دچار محدودیت‌های گوگل نشوید و سپس با چک‌لیست SEO ادامه دهید. 

 

سئو فنی (TECHNICAL SEO)

 هدف از SEO فنی این است که به موتورهای جستجو کمک کنید وب‌سایت شما را بدون هیچ مشکلی ببینند، دسترسی پیدا کنند و فهرست‌بندی کنند. به آن "سئو فنی" یا "سئو تکنیکال" هم می‌گویند زیرا هیچ ارتباطی با محتوای واقعی وب‌سایت یا ارتقاء وب‌سایت ندارد. 

 

چک‌لیست

  • ساختار لینک دائمی (permalink) خود را بررسی کنید و URLهای خود را با SEO سازگار کنید.
  • SSL را نصب کنید و مطمئن شوید که وب‌سایت شما https است.
  • "Coverage Report"را در کنسول جستجوی گوگل برای خطاها بررسی کنید.
  • فایل robots.txt خود را بررسی و بهینه‌سازی کنید.
  • تنظیمات قابلیت مشاهده (visibility) وردپرس را بررسی کنید. 
  • تنظیمات کامنت را بررسی کنید و مطمئن شوید که همه لینک‌های بخش کامنت"nofollow" هستند.
  • منو و ساختار سایت خود را بهینه کنید.
  • XML sitemap خود را بهینه کرده و به موتورهای جستجو ارسال کنید.
  • خطاهای sitemap را در کنسول سرچ گوگل بررسی کنید.
  • داده‌های ساخت‌یافته (data structure) را به صفحه اصلی خود اضافه کنید
  • نشانه‌گذاری داده‌ها‌
  • فعال‌سازی منوهای Breadcrumb را در تمام صفحات 
  • بررسی Breadcrumb صحیح روی طرح مدنظر
  • معرفی  صفحات روی یک canonical URL
  • پیاده‌سازی اپ Hreflang روی سایت چندزبانه
  • بررسی و بهینه‌سازی صفحه 404 
  • بررسی و بهبود سرعت بارگذاری وب‌سایت
  • استفاده از بارگذاری کند (Lazy Load) برای تصاویر و فیلم‌ها
  • بهینه‌کردن لوگو و آیکن سایت 

 

ساختار لینک دائمی (permalink) خود را بررسی کنید URLهای خود را با SEO سازگار کنید:

permalink ، آدرس اینترنتی یا URL صفحه وب است. این آدرس دائمی است و انتظار نمی‌رود در طول عمر صفحه تغییر کند. برای اهداف SEO ، باید بررسی کنید و مطمئن شوید که همه صفحات وب‌سایت دارای URLهای مناسب SEO هستند.

 

ویژگی‌های URLهای مناسب با SEO

  • آنها کوتاه و توصیفی هستند.
  • از کلمات یا اختصارهای با معنی و مفهوم تشکیل شده‌اند.
  • شامل کلمات کلیدی فارسی یا انگلیسی هستند.
  • از خط تیره (-) برای جدا کردن کلمه استفاده می‌کنند.

 

 SSL را نصب کنید و مطمئن شوید که وب‌سایت شما https است 

SSL نصب شده بر روی وب‌سایت یکی از عوامل مهم رتبه‌بندی است. یک SSL تضمین می‌کند که هرگونه اطلاعاتی که بین وب‌سایت و سرور به اشتراک گذاشته می‌شود، ایمن است. اگر از این پروتکل امن استفاده نکنید، گوگل از ورود کاربران به سایتتان جلوگیری می‌کند. بنابراین اگر هنوز وب‌سایت خود را به https منتقل نکرده‌اید، این یکی از اولویت‌های اصلی در لیست کارهای شماست. افزودن SSL به وب‌سایت شما برای اهداف SEO کافی نیست، باید مطمئن شوید که این کار را به‌درستی انجام می‌دهید تا ازدست‌دادن رتبه فعلی خود جلوگیری کنید. در صورتی که قصد فعال‌سازی آن را دارید؛ از پشتیبانی هاستینگ خودتان راهنمایی بگیرید، همین‌طور می‌توانید از مقالات رایگان آموزشی سطح وب کمک بگیرید.

 

"Coverage Report "را در کنسول جستجوی گوگل برای خطاها بررسی کنید 

اگر در فاز کراول و ایندکسینگ مشکلی وجود داشته باشد، این برای SEO مضر است و می‌تواند مشکلات بزرگی در رتبه‌بندی شما ایجاد کند، بنابراین یکی از بررسی‌هایی که باید مرتباً انجام دهید این است که از گزارش Coverage در کنسول سرچ گوگل دیدن کرده و خطاها را بررسی کنید. 

robots.txt خود را بررسی و بهینه‌سازی کنید

 فایل robots.txt یک فایل متنی ساده است که به خزنده‌ها و ربات‌های گوگل فرمان می‌دهد که به چه نحوی وب‌سایت را مشاهده و در موتور جستجو ثبت و ایندکس کنند. این فایل معمولاً در مسیر روت یا همان فولدر اصلی که محتویات وب‌سایت در آن قرار دارد، آپلود می‌شود. پیکربندی نادرست در فایل robots.txt می‌تواند باعث خطاهای بزرگ در نتایج موتورهای جستجو شود.

 

تنظیمات قابلیت مشاهده (visibility) وردپرس را بررسی کنید

اگر از وردپرس به‌عنوان CMS خود استفاده می‌کنید، علاوه بر بررسی فایل robots.txt ، باید تنظیمات نمایان بودن (visibility) در وردپرس را نیز بررسی کنید و مطمئن شوید که به طور تصادفی، دسترسی موتورهای جستجو به محتوای خود را مسدود نمی‌کنید. این تنظیم در SETTINGS / READING یافت می‌شود.

visibility

بررسی تنظیمات کامنت و اطمینان از "nofollow"  بودن همه لینک‌های بخش کامنت

یکی از روش‌های بهبود بخشیدن به رتبه سایت در موتورهای جستجو اضافه‌کردن پیوندها به سایت می‌باشد. ولی در برخی مواقع این پیوندها به سئو سایت آسیب می‌رسانند. راهکار جلوگیری از به وجود آمدن این مشکل ساخت لینک nofollow  است.

زمانی که شما مطلبی را بر روی سایت منتشر می‌کنید قطعاً از چندین لینک خارجی برای کامل‌تر کردن محتوای خود نیز استفاده کرده‌اید. در صورتی که منبع لینک مورد استفاده، سایتی باشد که اعتبار کمتری نسبت به سایت شما داشته باشد گوگل امتیاز سایت شما را با سایت مقصد شریک می‌شود و بخشی از ارزش و اعتبار شما را به آن سایت انتقال می‌دهد و مشکلی که وجود دارد این است که امکان دارد سایت مقصد توسط گوگل مسدود یا اسپم شده باشد و به دلیل لینک دادن به این سایت‌ها از سمت گوگل جریمه شوید و به اعتبار سایت شما لطمه وارد شود.

منو و ساختار سایت خود را بهینه کنید

منو و ساختار سایت

XML sitemap خود را بهینه کرده و به موتورهای جستجو ارسال کنید

نقشه سایت  XML یا XML sitemap فایلی است که تمام صفحات سایت شما را که موتورهای جستجو باید در مورد آنها بدانند فهرست می‌کند. شما باید بررسی کنید که نقشه سایت XML شما به درستی بهینه شده و معتبر است و سپس نقشه سایت خود را به Google و Bing ارسال کنید. همچنین خطاهای نقشه سایت را در Google Search Console بررسی کنید. 

 

خطاهای sitemap را در Google Search Console بررسی کنید

ارسال نقشه سایت یا سایت مپ به گوگل پایان داستان نیست. باید دائم کنسول جستجوی گوگل را از نظر خطاهای نقشه سایت بررسی کنید.

 

داده‌های ساخت یافته (data structure) را به صفحه اصلی خود اضافه کنید 

استراکچر دیتا (data structure) در واقع یک کد با آرایشی خاص است، که به وسیله آن تمام اجزای یک صفحه نظیر عکس، ویدئو، متن و… به صورت واضح مشخص می‌شود. بدین وسیله موتورهای جستجو از اینکه هر صفحه دارای چه نوع محتوایی است به صورت مستقیم مطلع می‌‎شوند و در نتایج جستجو به شکل بهتری سایت را نمایش می‌دهند. استفاده از استراکچر دیتا مثل صحبت کردن با گوگل است و تمام جزئیات را در اختیار این جستجوگر قرار می‌‌دهد.

 

فعال‌سازی منوهای Breadcrumb را در تمام صفحات 

منوی Breadcrumb یک منوی کوچک است که معمولاً در بالای صفحه قرار دارد و به عنوان راهنما استفاده می‌شود‌. مسیری را نشان می‌دهد که از صفحه فعلی به صفحه اصلی برگردید. منوهای Breadcrumb برای تجربه کاربر خوب هستند. بنابراین  می‌کنند که در کدام قسمت از سایت هستند، بلکه به موتورهای جستجو مانند گوگل هم کمک می‌کنند که ساختار سایت شما را درک کنند. این منوها برای SEO بسیار مفید هستند. گوگل عاشق Breadcrumb است و توصیه  می‌کند از آنها در سایت خود استفاده کنید. 

Breadcrumb

بررسی Breadcrumb صحیح روی طرح مدنظر

یکی از مزایای استفاده از منوهای Breadcrumb این است که آنها ارائه قطعات جستجویتان را در نتایج جستجوی تلفن همراه افزایش می‌دهند. گاهی اوقات گوگل از نام Breadcrumb به جای URL در قطعه جستجو استفاده می‌کند، بنابراین باید مطمئن شوید که اطلاعات ورودی مربوطه برای Breadcrumb شما اضافه شده است. اگر از افزونه Yoast SEO برای Breadcrumb استفاده می‌کنید، به طور خودکار طرح و کد داده را اضافه می‌کند.

 

معرفی  صفحات روی یک canonical URL

تگ Canonical یا کنونیکال  (Canonical tag)یک مفهوم SEO پیشرفته است، روشی برای اعلام به موتورهای جستجو است مبنی بر اینکه یک URL، کپی از یک صفحه اصلی دیگر است. برای جلوگیری از بروز مشکلاتی مانند محتوای تکراری که در بین تعدادی URL وجود دارد و استفاده می‌شود، حجم زیادی از محتوای تکراری رتبه سایت را کاهش  می‌دهد.

کنونیکال

استفاده از تگ Hreflang در وب‌سایت‌های چند زبانه

اگر محتوای سایت به بیش از یک زبان موجود است، باید از برچسب Hreflang استفاده کنید تا نسخه‌های محلی شده صفحه خود را به اطلاع دهید. تگ Hreflang به گوگل  می‌گوید که کدام زبان و کشور را برای صفحه خاصی هدف قرار می‌دهید. 

 

صفحه 404 خود را بررسی و بهینه‌سازی کنید.

 وقتی یک صفحه در سایت شما پیدا نشد، صفحه 404 نشان داده  می‌شود. این امر همیشه به دلیل نقص صاحب وب‌سایت نیست، می‌تواند به دلیل تایپ اشتباه آدرس سایت در نوار آدرس نیز باشد. صفحه‌ای از سایت شما حذف شده است و دیگر در دسترس نیست. برای بهبود در تجربه کاربر، باید سعی کنید صفحه 404 را به شکلی طراحی کنید که کاربر از صفحه شما خارج نشود بلکه گزینه‌های جایگزینی را که شما در اختیار کاربران قرار می‌دهید را انتخاب کند مثل صفحه اصلی یا صفحه تماس با ما یا هر گزینه که کاربر را ترغیب کند تا دکمه بازگشت را فشار ندهد.

 

بررسی و بهبود سرعت بارگذاری وب‌سایت

به عنوان بخشی از بررسی فنی SEO، باید سرعت بارگذاری سایت خود را تا آنجا که ممکن است بررسی کرده و بهبود بخشید. سرعت بارگذاری یک عامل رتبه‌بندی گوگل شناخته شده و یک عامل بسیار مهم در تجربه کاربر است.

 

استفاده از بارگذاری کند (Lazy Load) برای تصاویر و فیلم‌ها 

یکی از راه‌های عملی برای افزایش سرعت بارگذاری سایت به‌ویژه در تلفن همراه، استفاده از بارگذاری کند برای تصاویر و فیلم‌ها است. بارگذاری کند مکانیزمی است که تصاویر یا فیلم‌ها را تنها در زمانی که در نمای دید کاربر هستند بارگذاری می‌کند. بارگذاری کند را می‌توان به‌راحتی پیاده‌سازی کرد. اگر از وردپرس استفاده می‌کنید، می‌توانید از WP ROCKET  یا افزونه Native Lazy Load توسط استفاده کنید تا این ویژگی را در وب‌سایتتان فعال کنید.


بهینه کردن لوگو و آیکون سایت

مطمئن شوید که لوگوی شما یک تصویر است و متن نیست. ممکن است گوگل، تصویر لوگوی شما را در نتیجه‌ی سرچ نشان دهد. نام صحیح را به لوگوی خود بدهید، فقط از کلمه لوگو استفاده نکنید بلکه از نام وب‌سایت خود + لوگو استفاده کنید.

 

در این مقاله با متد‌های مختلف بهینه سازی سئو آشنا شدیم. با بهره‌گیری از این نکات، می‌توانیم  به‌راحتی یک وب‌سایت ایده‌آل را در گوگل معرفی کنیم و با استفاده از هرکدام از این قوانین چقدر می‌تواند وب‌سایت ما را در رتبه اول گوگل قرار دهد. برای ادامه شناخت این قوانین نیز می‌توانید به مقاله‌ی چک‌لیست نهایی سئو 2021 - قسمت دوم مراجعه کنید.

چک‌لیست سئو داخلی (ON-PAGE

درباره محتوای صفحه شما است و دو هدف عمده دارد.

  • کمک می‌کند تا هدف کاربر را ایجاد کنید
  • شما را در مورد نحوه ایجاد محتوای سازگار با سئو راهنمایی می‌کند به‌طوری که به راحتی توسط موتورهای جستجو قابل‌درک باشد.

چک لیست سئو داخلی

 

چک‌لیست:

  • عنوان صفحه خود (از جمله صفحه اصلی) را بهینه کنید.
  • توضیحات متا (از جمله صفحه اصلی) را بهینه کنید.
  • نام  برند خود را در گوگل بررسی کنید. 
  • وب‌سایت خود را برای sitelinks گوگل بهینه کنید.
  • پست خود را برای sitelinks گوگل بهینه کنید.
  • با استفاده از لیست‌ها، پست‌های خود را برای Featured snippet یا پاسخ کوتاه گوگل بهینه کنید.
  • برچسب H1 را برای همه صفحات (از جمله صفحه اصلی) بررسی و بهینه‌سازی کنید.
  • سرفصل‌های صفحه خود را بررسی و بهینه‌سازی کنید.
  • مطمئن شوید که کلمه کلیدی موردنظر شما در پاراگراف ابتدایی شما گنجانده شده است.
  • محتوای متنی را به همراه محتوای غیر متنی خود اضافه کنید.
  • محتوای خود را برای E-A-T بهینه کنید. 
  • محتوای خود را (قالب‌بندی و حالت‌دهی) زیبا کنید خواندن آن را آسان کنید. 
  • تصاویر خود را بهینه کنید. 
  • Image Sitemap اختصاصی ایجاد کنید و به گوگل ارسال کنید.
  • فیلم‌ها و سایر عناصر چندرسانه‌ای خود را (با طرح‌های مناسب) بهینه کنید.
  • یک  video Sitemap ایجاد کنید و به گوگل ارسال کنید.
  • عنوان/شرح/محتوای صفحات دسته‌بندی خود را بهینه کنید.
  • استراتژی لینک داخلی خود را بررسی کنید. 
  • به سایر وب‌سایت‌های با کیفیت بالا لینک دهید. 

 

عنوان صفحه خود (از جمله صفحه اصلی) را بهینه کنید

بهینه‌سازی عنوان صفحه مهم‌ترین عامل SEO است. در عنوان خود، باید کلمات کلیدی موردنظر را درج کنید چون این امر به موتورهای جستجو و کاربران کمک می‌کند تا از عنوان در مورد محتوای آن ایده بگیرند. در انتخاب عنوان صفحه، علاوه بر استفاده از کلمات کلیدی، به نکات زیر توجه کنید:

  • هر صفحه از وب‌سایت شما باید دارای برچسب عنوان منحصر به فرد باشد. 
  • عنوان صفحه باید محتوای صفحه را به طور دقیق توصیف کند. 
  • عنوان‌ها باید مختصر و آموزنده باشند. 
  • هنگام بهینه سازی عناوین خود، صفحه اصلی را فراموش نکنید!

 

توضیحات متا (Meta Description) را بهینه کنید

توضیحات متا چکیده‌ای از محتوای سایت را نشان می‌دهد که از چشم کاربران ناپیدا است! توضیحات متا در نتایج جستجو نشان داده می‌شود و فرصتی عالی برای "تبلیغ" صفحه شما است. توضیحات متا خوب می‌تواند CTR (تعداد کلیک) شما را افزایش دهد و با استفاده از محتوا و رتبه‌بندی موجود، ترافیک بیشتری در موتورهای جستجو برای شما ایجاد کند.

 

نام  برند خود را در گوگل بررسی کنید 

نام تجاری خود را در گوگل بررسی کنید یک بررسی که باید انجام دهید (و افراد زیادی انجام نمی‌دهند) این است که نام تجاری خود را در گوگل جستجو کرده و نتایج را مرور کنید. شما باید اطمینان حاصل کنید که به‌درستی نام تجاری شما نشان داده می‌شود، چون می‌تواند بر شهرت شما و همچنین SEO تأثیر منفی بگذارد.

 

وب‌سایت خود را برای sitelinks گوگل بهینه کنید 

یکی دیگر از راه‌های بهبود ظاهر وب‌سایت خود در گوگل، sitelinks است. معمولاً پس از جستجو نام یک برند معروف نتیجه به صورت یک باکس از لینک‌های مربوط به صفحات مهم سایت که همراه با یک توضیح کوتاه از هر صفحه است نمایش داده خواهد شد که به آن سایت لینکس یا جعبه لینک‌ها (لینک باکس) می‌گویند. اگرچه نمی‌توانید مستقیماً کنترل کنید که کدام لینک‌های سایت برای وب‌سایت شما نشان داده می‌شود، اما راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید گوگل را برای انتخاب لینک‌های سایت موردنظر خود راهنمایی کنید.

sitelinks

پست‌های خود را برای پیوندهای سایت گوگل بهینه کنید 

گوگل، sitelinks را برای پست‌های جداگانه نیز نشان می‌دهد. مانند:

 پیوندهای سایت گوگل

با استفاده از لیستها، پست‌ها برای Featured snippet، در گوگل با پاسخ کوتاه بهینه‌سازی کنید!

پاسخ کوتاه گوگل برای این است که با دیدن بخشی از پاسخ خود به‌صورت کوتاه ترغیب شوید که وارد سایت شوید و کمتر سراغ وبسایت‌های دیگر بروید. هر چند گاهی اوقات کاربر پاسخ خود را در همان پاسخ کوتاه گوگل پیدا می‌کند و اصلاً نیاز به ورود به سایت نیست که البته باعث می‌شود میزان جستجوهای بدون کلیک سایت هم بیشتر شود و این موضوع روی سئو و رتبه بندی سایت تأثیر مثبت دارد.

Featured snippet

برچسب H1 را برای همه صفحات (از جمله صفحه اصلی) بررسی و بهینه سازی کنید

یکی از عناصر SEO که به راحتی می‌توان بهینه سازی کرد، برچسب H1 است. تگ H1 اولین عنصر مهم است که در یک صفحه نشان داده می‌شود و معمولاً ارزش عنوان صفحه را دارد.

 SEO H1 Tag: 

  • برچسب H1 باید مشابه یا کمی متفاوت از عنوان صفحه باشد. 
  • مطمئن شوید که برچسب H1 شما قابل مشاهده است و برای کاربران پنهان نیست.
  • برچسب H1 خود را متفاوت از بقیه سرفصل‌ها تنظیم کنید.
  • فقط یک برچسب H1 در هر صفحه استفاده کنید.

 

سرفصل‌های صفحه خود را بررسی و بهینه سازی کنید

علاوه بر برچسب H1، باید سایر سرفصل‌های پست‌ها را نیز بهینه کنید. معمولاً عناوین H2 و H3 است. همچنین دستورالعمل‌های SEO را باید رعایت کنید:

  •  از برچسب‌های عنوان در مواردی که برچسب‌های دیگر مانند حروف برجسته یا ایتالیک مناسب‌تر هستند استفاده نکنید. 
  •  در استفاده از سرفصل‌ها زیاده روی نکنید. در مواردی که برای ساختار، اهداف و سهولت خواندن مطالب صفحه اهمیت دارد، از آنها استفاده کنید.
  • نیازی نیست از تمام عنوان‌ها در یک صفحه استفاده کنید.
  • داشتن تعادل بین استفاده از سرفصل‌ها و سایر موارد قالب بندی همیشه بهترین روش است.

 

مطمئن شوید که کلمه کلیدی موردنظر شما در پاراگراف ابتدایی شما گنجانده شده است 

این یکی از اصول اساسی محتوای SEO است. لازم نیست زیاده روی کنید، درج کلمه کلیدی موردنظر خود برای یک یا دو بار کافی است.

 

محتوای متنی را به همراه محتوای دیگر استفاده کنید

موتورهای جستجو می‌توانند متن را بهتر از هر عنصر دیگری درک کنند، بنابراین برای سهولت کار خود مطمئن شوید که همیشه محتوای متنی را در یک صفحه دارید. داشتن یک صفحه پر از تصاویر یا فیلم‌ها

یک سئو خوب نیست.

 

محتوای خود را برای E-A-T بهینه کنید. 

 E-A-T مخفف تخصص، اقتدار و اعتبار است. این چگونه به سئو مربوط می‌شود؟ گوگل به تازگی این مفهوم را برای تأکید بر این واقعیت که “وب‌سایت‌هایی که در نتایج جستجوی خود رتبه بالایی دارند، باید شهرت خوبی داشته باشد”، معرفی کرده است. به عبارت ساده، این بدان معناست که گوگل در حال تلاش برای رتبه بندی وب‌سایت‌هایی است که متخصص در یک موضوع هستند و مورد اعتماد کاربران است.

 

محتوای خود را با قالب بندی و حالت دهی مناسب، زیبا کنید و روان!

روی قالب‎بندی و استایل خود، کار کنید و تجربه‌ای زیبا را به کاربران ارائه دهید. نیازی نیست محتوای فانتزی بنویسید، فقط اطمینان حاصل کنید که خواندن صفحات شما در همه دستگاه‌ها آسان است. از فونت‌های بسیار کوچک برای خواندن استفاده نکنید و از عناصر موجود برای زیباتر کردن متن خود استفاده کنید. بعد از ورود کاربر به سایت، ظاهر سایت شما اولین چیزی است کاربر با آن باید ارتباط برقرار کند.

 

تصاویر خود را بهینه کنید 

موتورهای جستجو روزبه‌روز در درک اینکه تصویر در مورد چیست حساس‌تر می‌شود. برای اهداف SEO تصویر باید به سه نکته توجه کنید: 

  • نام تصویر را بهینه کنید: نام فایل‌ها باید با معنی باشد و تصویر را دقیق توصیف کند. 
  • اندازه فایل تصویر را بهینه کنید: به‌عنوان یک قاعده کلی، هر چه اندازه تصویر کوچک‌تر (بر حسب بایت) باشد، بهتر است.
  • متن Alt  یا متن جایگزین عکس را بهینه کنید.

 

Image Sitemap اختصاصی ایجاد کنید و به گوگل ارسال کنید

استفاده از Image Sitemap باعث می‌شود تصاویر شما توسط گوگل قابل کشف (Index) باشد، اطلاعات مربوط به تصاویر موجود در سایت با Image Sitemap از طریق کنسول سرچ به گوگل ارسال می‌شود. با این روش بازدیدکنندگان سایت به سادگی می‌توانند جستجوی تصویری را در گوگل انجام دهند و همه اطلاعات مربوط به آن را سریع دریافت نمایند. البته می‌توان تصاویر را به XML Sitemap هم اضافه کرد.

 

فیلم‌ها و سایر عناصر چند رسانه‌ای را (با طراحی مناسب) بهینه کنید

وقتی ویدئویی را ازYouTube ، Vimeo یا با بارگذاری در وب‌سایتتان به محتواها اضافه می‌کنید به گوگل می‌گویید که این ویدئو در مورد چیست.

 

video Sitemap  اختصاصی ایجاد کنید و به گوگل ارسال کنید

درست مانند تصاویر، اگر از ویدئوها در محتوای خود استفاده می‌کنید، باید آنها را به نقشه سایت (یا به نقشه سایت اصلی یا جداگانه) اضافه کنید و از طریق ابزارهای مدیر وب به گوگل و بینگ ارسال کنید.

 

عنوان/شرح/محتوای صفحات دسته بندی خود را بهینه کنید 

معمولاً مدیران وب‌سایت تمام وقت خود را صرف بهینه سازی پست‌ها و صفحات محصول می‌کنند

 اما صفحات دسته بندی را معمولاً فراموش می‌کنند. صفحات دسته بندی باید مانند صفحات "عادی" رفتار شوند. این به معنی بهینه‌سازی عناوین، توضیحات و محتوای آنها است. اگر وب‌سایت تجارت الکترونیک دارید، این امر به‌ویژه مهم است. 

 

استراتژی لینک داخلی خود را بررسی کنید 

این مفهوم ساده است، تنها کاری که باید انجام دهید این است که صفحات وب‌سایت خود را به یکدیگر متصل کرده و یک وب کوچک ایجاد کنید. صفحاتی که تعداد پیوندهای داخلی بیشتری دارند از نظر گوگل مهم‌ترین صفحات سایت شما هستند. هنگام افزودن پیوندهای داخلی، مطمئن شوید که متن اصلی خود را بهینه کرده‌اید.

 به سایر وب‌سایت‌های باکیفیت بالا لینک دهید 

وقتی در مقاله و محتوا به سایت‌های باارزش و معتبر لینک دهید؛ گوگل متوجه می‌شود که کارتان با منابع معتبر در ارتباط است و این ارزش مقاله شما را بالا می‌برد و همین‌طور لینک به سایت‌های نامعتبر ارزش مقاله شما را پایین می‌آورید.

 

چک‌لیست  تحقیق کلمات کلیدی (KEYWORD RESEARCH)

تحقیق کلمات کلیدی، یک فرآیند حیاتی برای SEO است. اگر کلمات کلیدی خود را اشتباه بنویسید، سئو درست عمل نمی‌کند. ممکن است در دستیابی به رتبه‌های بالا شکست بخورید زیرا کلمات کلیدی بیش از حد رقابتی هستند یا در نهایت برای کلمات کلیدی که هیچ ارزش واقعی برای کسب و کار شما ندارند رتبه بندی شوید!! برای اطمینان از اینکه هیچ یک از موارد فوق اتفاق نمی‌افتد، چک‌لیست زیر را دنبال کنید:

 چک‌لیست 

  • درک کنید که کلمات کلیدی SEO چیست؟
  • درک کنید که کلمات کلیدی دم بلند(Long Tail Keyword)  چیست؟
  • نحوه انجام تحقیقات کلمات کلیدی را بیاموزید. 
  • نحوه استفاده از نتایج تحقیق کلمات کلیدی برای بهینه سازی محتوای خود را بیاموزید.

 

کلمات کلیدی SEO چیست ؟

اولین قدم قبل از اینکه شروع به تحقیق در مورد کلمات کلیدی ، آشنایی با مفهوم سئو است و چگونه می‌توانید کلمات کلیدی مناسب را برای وب‌سایت یا کسب‌وکار خود بیابید؟! 

 

کلمات کلیدی دم بلند (Long Tail Keyword) چیست؟

کلمات کلیدی دم بلند، دارای چند قسمت کلمه است. هرچقدر از تعداد بخش‌های بیشتری ساخته شده باشد جزئی‌تر و هرچه تعداد بخش‌های آن کمتر باشد کلی‌تر است. معمولاً به دلیل سختی کلمات کلیدی تک سیلابی و رقابت بیشتر آنها، در شروع کار سئو از کلمات کلیدی طولانی استفاده می‌شود. به آنها کلمات کلیدی دم بلند (Long Tail Keyword) نیز گفته می‌شود. در بحث سئو، کلمات کلیدی طولانی بسیار کمتر از عبارات کلیدی کوتاه (Head Term) یا اصلی رقابت دارند. که باعث می‌شود رتبه گرفتن با آنها در نتایج گوگل راحت‌تر شود. کلمات کلیدی طولانی فقط از نظر اندازه طولانی نیستند بلکه به هدف جستجو نزدیکترند.

کلمات کلیدی دم بلند ۰ ۷ درصد از جستجوها را تشکیل می‌دهند و این بدان معناست که اگر نمی‌دانند کلمات کلیدی دم بلند چیست و چگونه آنها را به‌درستی مورد هدف قرار دهید، شانس خود را برای دریافت میزان مناسب ترافیک از موتورهای جستجو به حداقل می‌رساند.

 

نحوه انجام تحقیقات کلمات کلیدی

هدف نهایی شما تهیه فهرستی از کلمات کلیدی است که می‌توانید برای بهینه‌سازی صفحات موجود خود و همچنین برای محتوای جدید مورداستفاده قرار دهید. این ترکیب چیزی است که موفقیت SEO طولانی‌مدت را تضمین می‌کند.

 

نحوه استفاده از نتیجه تحقیقات کلمات کلیدی برای بهینه‌سازی محتوا

از این قوانین ساده پیروی کنید:

  • استفاده از کلمه کلیدی موردنظر در عنوان صفحه
  • استفاده از کلمه کلیدی موردنظر در آدرس صفحه
  • استفاده از کلمه کلیدی موردنظر در برچسب H1
  • استفاده از کلمه کلیدی بلند در عنوان H2 و H3 
  • استفاده از کلمه کلیدی مرتبط در تصویر ALT Text

 

حرف آخر

 همان‌طور که در این مقاله با روش‌های مختلف و محدودیت‌های سئو آشنا شدیم، باید این نکات را مدنظر قرار دهیم که نادیده‌گرفتن هرکدام از این نکات در روند تولید محتوا و بارگذاری در سایت، می‌تواند چه مشکلاتی برای سایت ما به وجود آورد و در مقابل استفاده از هرکدام از این ضوابط چقدر می‌تواند وب‌سایت ما را در رتبه اول گوگل قرار دهد. از همراهی شما متشکریم.

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : یک شنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۰
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-