معایب استفاده از قالب‌های آماده طراحی سایت

 
 




مقالات وستا

معایب استفاده از قالب‌های آماده طراحی سایت

وب سایت اولین جایی است که مخاطبان آنلاین با آن روبرو می‌شوند. درواقع به صورت ویترینی برای معرفی محصولات وخدمات شما عمل می‌کند؛ پس هرچه وب‌سایت بهتر و جذاب‌تری داشته باشید، احتمال دیده شدن کسب‌وکار شما بیشتر می‌شود.

اولین و مهم‌ترین قدم برای ایجاد یک وب سایت، طراحی آن است. برای طراحی وب سایت دوحالت وجود دارد: یکی استفاده از کدهای اختصاصی برنامه نویسی وب(CSS)، و دیگری استفاده از قالب‌های آماده موجود به صورت رایگان و غیررایگان. در ادامه به بررسی روش دوم یعنی استفاده از قالب‌های آماده سایت می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

 

معایب استفاده از قالب‌های آماده طراحی سایت

همچنین در نظر داشته باشید می‌توانید برای مشاهده و مطالعه‌ی مقالات مرتبط با دیجیتال مارکتینگ در بلاگ وستا، از اینجا وارد شوید.

قالب‌های آماده وب سایت

این قالب‌ها درواقع صفحاتی هستند که از پیش کدنویسی شده و در اختیار افراد قرار می‌گیرد، کسب‌وکارها می‌توانند با توجه به سلیقه و نیاز خود، آن را تغییر داده و شخصی سازی کنند. معمولا این قالب‌ها با کد CSS و HTML ساخته می‌شوند. نرم افزارهایی که از طریق آن‌ها می‌توان وب سایت‌های آماده را نصب کرد، نرم افزارهای مدیریت محتوای آماده می‌نامند که معروف ترین آن‌ها جوملا و وردپرس می‌باشد.

 

مزایای استفاده از قالب‌های آماده وب‌سایت

اگر افراد هیچ مهارتی در زمینه برنامه نویسی نداشته باشند، می‌توانند بدون نیاز به استخدام توسعه دهنده یا طراح حرفه ای سایت، با استفاده از این قالب‌های آماده، وب سایت خود را راه اندازی کرده تا در موتورهای جست‌وجو نشان داده شود. استفاده از این قالب‌ها نسبت به طراحی اختصاصی وب سایت، به وقت کمتری نیاز دارد و در زمان کمتری آماده می‌شود. مزیت دیگری که این قالب‌ها دارند این است که از لحاظ هزینه به صرفه‌تر هستند. برای طراحی وب‌سایت اختصاصی شما باید دوبرابر هزینه کنید، درحالی که می‌توانید از قالب‌های رایگان را با قیمت مناسب‌تر پیدا کرده و استفاده کنید. به دلیل رقابت در دنیای طراحی، این قالب‌ها تنوع بالایی دارند و به شما حق انتخاب بیشتری می‌دهند که از میان آن‌ها، قالبی متناسب با کسب‌وکارتان را انتخاب کنید.

با وجود مزایایی که قالب‌های آماده در اختیار ما قرار می‌دهد، معایبی دارند که می‌تواند افراد را قانع کند از اندک مزایای آن چشم پوشی کرده و به جای صرف هزینه و وقت برای قالب‌های آماده، قالب اختصاصی خود را طراحی کند. در ادامه به بررسی این معایب می‌پردازیم.

 

معایب استفاده از قالب‌های آماده وب‌سایت

استفاده از این روش، زمان طراحی و کدنویسی وب سایت را برای ما ذخیره می‌کند اما باید زمان زیادی را صرف پیدا کردن قالب مورد نظر کارفرما و کسب‌وکار کرد. این کار ممکن است ساعت‌ها به طول بینجامد و در نهایت هم قالب مورد نیاز پیدا نشود؛ در حالی که با مقداری هزینه بیشتر می‌توان وب‌سایتی را طبق سلیقه کارفرما ایجاد کرد.

برای ساخت یک تجربه کاربری مناسب، به یک وب سایت مخصوص احتیاج دارید که نشان دهد نام تجاری شما خاص و منحصر به فرد است. اما این قالب‌ها در اختیار افراد زیادی قرار می‌گیرد و هیچ محدودیتی در استفاده از آن وجود ندارد. ممکن است سایت شما با سایت‌های دیگر مشابه هم باشند که همین موضوع باعث می‌شود وب سایت شما منحصر به فرد نبوده و هویت برندتان خدشه دار شود. در حالی که طبق اصول بازاریابی، برای دیده شدن باید از رقبا متمایز باشید. این مسئله را نمی‌توان از قالب‌های آماده انتظار داشت.

پیش از این به کمتر بودن هزینه قالب‌های آماده اشاره کردیم و این موضوع را به عنوان مزیت برشمردیم، اما فقط در ظاهر چنین است. باید دانست که در این روش هزینه‌های دیگری نهفته است که اکثر افراد از آن بی‌اطلاع هستند. برای به روز رسانی و شخصی سازی قالب‌ها، باید فردی را به عنوان توسعه دهنده استخدام کرد که بتواند کدها را تغییر دهد. در بعضی موارد افراد پس از مدتی متوجه می‌شوند که با استفاده از این سایت‌ها نمی‌توانند به اهدافشان برسند پس ناچارند مجدد و از ابتدا سایتی را طراحی کنند که با اتلاف وقت و هزینه بالایی مواجه می‌شوند.

می‌توانید نمونه وب‌سایت‌های طراحی شده توسط تیم وستا را از اینجا مشاهده کنید.

بسیاری از این وب سایت‌ها پس از مدتی قدیمی شده و دیگر به روزرسانی نمی‌شوند؛ این مسئله سایت را کند کرده و از پشتیبانی خارج می‌کند. در این شرایط صاحبان کسب‌وکار متحمل هزینه‌های مجدد طراحی سایت می‌شود.

این قالب‌ها برخلاف فرآیند ساده‌ای که در نصب دارند، برای شخصی سازی با محدودیت‌های بسیاری رو به رو هستند؛ زیرا وب سایت‌ها برای عموم طراحی شدند که اکثر استفاده کننده‌ها بتوانند مطابق نیازهایشان از آن‌ها استفاده کنند. این محدودیت‌ها گاهی باعث می‌شوند برای انجام تغییرات، هزینه و زمان زیادی صرف شود. درواقع در این وب‌سایت‌ها انعطاف پذیری فدای راحتی شده است، زیرا انعطاف و راحتی در صنعت توسعه نرم افزارها سازگاری چندانی باهم ندارند.

از آنجایی که  منابع این وب‌سایت‌ها به صورت متن باز در اختیار برنامه نویسان قرار می‌گیرد، روش‌های نفوذ و هک کردن آن‌ها به راحتی قابل کشف است. با توجه به آمار، روزانه حدود 30 هزار سایت مورد حمله هکرها قرار می‌گیرند که اکثر آن‌ها وردپرسی هستند. پس وب‌سایت‌هایی که از قالب‌های آماده استفاده می‌کنند، امنیت بسیار ضعیفی دارند و به راحتی در معرض حمله هکرها قرار می‌گیرند و استفاده از آن‌ها ایمن نیست.

سئو و استفاده از کدنویسی استاندارد، از عوامل مهم پیشرفت وب‌سایت‌ها در موتورهای جست‌وجو می‌باشد. در قالب‌های آماده، طراح وقت خود را برای رعایت این موارد صرف نکرده و قالب‌های غیراستاندارد تولید می‌کند که استفاده از آن‌ها مستقیما بر رتبه بندی وب سایت شما در موتورهای جست و جو اثر می‌گذارد. اگر بخواهید وب سایت را تغییر داده و برای سئو آن را مناسب کنید، متحمل هزینه چند برابر می‌شوید.

نکته قابل توجه دیگر این است که وب‌سایت‌های عادی که بصورت اختصاصی طراحی می‌شوند، نهایت حجمی که اشغال می‌کنند 30 مگابایت است اما حجم یک قالب آماده بدون ماژول و افزونه، حداقل 80 مگابایت است که نسبتا حجم بالایی است.

در بسیاری از مواقع هنگام افزودن یک ماژول به وب سایت، ناگهان سایت شما کاملا از کار می‌افتد. حتی برخی از سایت‌ها هنگامی که تعداد بازدید کننده‌ها زیاد می‌شود، با خطا و مشکلات زیادی مواجه می‌شوند. به طور کلی هرچه از زمان نصب این وب سایت‌ها بگذرد مشکلات بیشتری ظهور پیدا می‌کنند. پس برای اهداف بلند مدت این قالب‌ها به صرفه نیستند.

یکی دیگر از معایب این وب سایت‌ها این است که برای انجام یک تغییر کوچک یا اضافه کردن یک امکان سفارشی، باید مراحل زیادی را طی کرده و هزینه بسیار بالایی را نسبت به طراحی یک وب سایت سفارشی پرداخت کرد.

امروزه استفاده از موبایل و تبلت‌ها بیشتر از کامپیوترهاست پس وب‌سایت‌ها باید با ورژن‌های موبایل و تبلت‌ها نیز مطابقت داشته باشند (قابلیت ریسپانسیو بودن)، اما اکثر قالب‌های آماده این تطابق پذیری را ندارند.

می‌توانید برای مطالعه‌ی بیشتر، مقاله‌ی "چرا باید سایت ریسپانسیو داشته باشیم؟" نوشته شده در بلاگ وستا را از اینجا مطالعه کنید.

طراحی سایت باید مطابق با محتوا باشد تا مخاطب را برای ماندن در وب سایت ترغیب کند. قالب‌های آماده از محتوای نامربوط و غیرواقعی پر شده اند این موضوع تاثیرگذاری را کاهش داده که از معایب مهم قالب‌های آماده است.

از آن جایی که قالب‌های آماده توسط برنامه نویسان ناشناخته تولید می‌شوند ممکن است دارای کدهای مخرب باشند. وجود این کدها باعث می‌شود وب سایت شما از طرف گوگل جریمه شود. این موضوع باعث می‌شود شما رتبه خود را از دست داده و حتی گوگل و مرورگر هم برای نمایش وب سایت شما هشدار امنیتی نشان بدهند. در چنین شرایطی مخاطب نمی‌تواند به شما اعتماد کند.

یکی از مشکلاتی که برخی از این سایت‌ها دارند این است که سرعت پایینی دارند. این وب سایت‌ها به دلیل گسترده بودن برنامه نویسی و وجود امکانات زیاد متناسب با نیازهای مخاطبان، معمولا سرعت پایینی دارند.

هنگامی که یکی از قالب‌ها را از نرم افزارهای مربوطه دانلود می‌کنید، برای سفارشی کردن آن به سلیقه خود به نرم افزارهای مخصوصی نیازمندید؛ این کار را می‌توانید با نرم افزارهای ساده ای مانند microsoft frontpage انجام دهید، اما برای برخی از قالب‌ها شما به نرم افزارهای پیچیده تری نیاز دارید که برای کار با آن‌ها ناچارید فرد متخصصی را استخدام کنید که خود باعث ایجاد هزینه برای شما می‌شود.

از دیگر معایب وب سایت‌های رایگان می‌توان به این موضوع اشاره کرد که برخی از این وب سایت‌ها حامل کدهایی هستند که پس از مدتی قفل یا خراب شده و به شما پیغام می‌دهند نسخه پولی را دریافت و یا با پشتیبانی تماس بگیرید. در چنین شرایطی وقتی با پشتیبان ارتباط برقرار می‌کنید او از شما مبالغی را درخواست خواهد کرد. حتی گاهی ممکن است شما به طراح یا پشتیبان آن قالب دسترسی نداشته باشید و مجبور باشید وب سایت قفل شده را تعویض و وب سایت جدیدی را ایجاد کنید که در این صورت ممکن است بسیاری از مخاطبان خود را از دست بدهید.

 

سخن آخر

بطور کلی هرچند استفاده از قالب‌های آماده در زمان کوتاه، وب سایتی را ایجاد کند اما در بلند مدت ممکن است زیان‌های جبران ناپذیری را به برند شما وارد کند. قالب‌های اختصاصی، متناسب با نیاز کسب‌وکار شما طراحی می‌شود که جزئی ترین قسمت‌ها را نیز می‌توانید به سلیقه خود شخصی سازی کنید. از طرف دیگر قالب‌های اختصاصی طراحی شده، به راحتی به روز رسانی و پشتیبانی می‌شوند. پس اگر به دنبال پیشرفت در کسب‌وکارتان بوده و برای هویت برند خود ارزش قائل هستید پیشنهاد ما به شما این است که با طراحی مخصوص به محتوا و کسب‌و‌کارتان، خود را از رقبا متمایز کرده و از آن‌ها پیشی بگیرید.

در صورت نیاز به مشاوره در زمینه‌ی طراح سایت برای کسب‌وکارتان، می‌توانید با ما تماس بگیرید.

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : دو شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۰
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-