ایندکس شدن در گوگل چه اهمیتی در سئو دارد؟

 
 




مقالات وستا

ایندکس شدن در گوگل چه اهمیتی در سئو دارد؟

داشتن وب‌سایت در دیجیتال مارکتینگ و به دست آوردن رتبه‌ی خوب در گوگل با سئوی سایت مناسب، برای کسب‌وکارها اهمیت زیادی دارد. تمام تلاشی که برای تولید محتوا در قالب‌های مختلف (متنی، تصویری، ویدیویی و...) در وب‌سایت‌ها صورت می‌گیرد، در جهت بهبود سئوی سایت و کسب بهترین رتبه‌ در گوگل می‌باشد. اما حتی در صورت تولید محتوا در بهترین حالت، در صورت ایندکس نشدن در گوگل تاثیری نخواهد داشت. با توجه به اهمیت ایندکس شدن محتواهای موجود در سایت و تاثیر آن بر سئو، در این مقاله به طور کامل به ابعاد مختلف این موضوع می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

همچنین در نظر داشته باشید می‌توانید مقالات نوشته مرتبط با سئو در بلاگ وستا را از اینجا مطالعه کنید.

ایندکس شدن در گوگل چه اهمیتی در سئو دارد؟

ایندکس شدن در گوگل

منظور از ایندکس شدن در گوگل چیست؟  زمانی که یک محتوا – از هر نوعی – در گوگل و در یک وب‌سایت منتشر می‌شود، تا زمانی که ایندکس نشده باشد، برای موتورهای جست وجو، از جمله گوگل ناشناس باقی مانده و در نتایج حضور ندارد. ایندکس در لغت به معنای فهرست بوده و در اینجا منظور از ایندکس شدن، ثبت شدن اطلاعات محتوا در گوگل می‌باشد.

از آنجا که اینترنت یک مخزن اطلاعاتی غول پیکر است، بسیاری از کاربران به اشتباه تصور می‌کنند که پس از ارسال و انتشار اطلاعات در اینترنت، به طور خودکار برای همه‌ی افراد در نتایج سرچ و جست وجویشان، نمایش داده می‌شود. در حقیقت همه چیز به این شکل کار نمی‌کند و همه‌ی محتواهای موجود در بستر  اینترنت، نرخ نمایش یکسانی ندارند. در زمان جست وجو، به طور معمول محتوایی که از قبل ایندکس شده باشد، همیشه جزو اولین مطالبی است که نمایش داده می‌شوند.

برای صاحبان کسب‌‌وکار در نظر گرفتن این موضوع، یعنی ایندکس شدن در گوگل، برای مدیریت وب‌سایت خود اهمیت زیادی دارد. اگر به عنوان صاحب یک کسب‌وکار در فضای آنلاین می‌خواهید از میزان توجه به وب‌سایت‌تان اطلاع پیدا کرده و اطمینان حاصل پیدا کنید که وب‌سایت شما مورد توجه گوگل بوده و جایگاه خوبی دارد، باید تا جایی که امکان دارد، با نحوه عملکرد موتورهای جست وجو به ویژه گوگل، به طور کامل آشنایی پیدا کنید.

ایندکس شدن در گوگل، نقش مهمی در رتبه بندی سایت در گوگل و افزایش ترافیک وب‌سایت اهمیت زیادی دارد. حال چندین سوال به وجود می‌آید مانند ایندکس شدن در گوگل به چه صورت انجام می‌شود؟ ایندکس شدن در گوگل در به صورت خودکار انجام می‌شود یا باید بعد از انتشار محتوا، آن را انجام داد؟ بهترین زمان ایندکس شدن در گوگل برای محتواهای موجود در سایت و... !

 

عملکرد ایندکس شدن در گوگل

به طور کلی، برای ایندکس شدن در گوگل، دو روش کلی وجود دارد:

1.      ایندکس شدن در گوگل به وسیله‌ی بک لینک گرفتن از سایت‌های دیگر

2.      ایندکس شدن در گوگل با استفاده از ثبت درخواست و معرفی نقشه سایت خودتان به گوگل

 

1.      ایندکس شدن از طریق بک لینک

می‌توان برای ایندکس شدن در گوگل، به وسیله‌ی بک لینک گرفتن از دیگر سایت‌ها می‌باشد. قرارگیری لینک محتواهای موجود در سایت شما در سایت‌های دیگر که قبلا فرایند ایندکس شدن در گوگل را طی کرده‌اند، می‌تواند به ایندکس شدن سایت شما کمک کند. به این صورت که زمانی که گوگل آن سایت‌ها را بررسی می‌کند، خزنده آن (جلوتر به بررسی این مفهوم می‌پردازیم.) همزمان سایت شما را نیز بررسی کرده و ایندکس می‌کند. البته باید توجه داشته باشید، در صورتی که در لینکی که به عنوان بک لینک قرار داده‌اید، لینک سازی داخلی انجام نداده باشید، تنها همان لینکی که خزنده‌ی گوگل می‌بیند، ایندکس می‌شود.

 

2.      ایندکس شدن در گوگل با استفاده از ثبت درخواست و معرفی نقشه سایت خودتان به گوگل

می‌توان با معرفی لینک وب‌سایت خودتان به گوگل و استفاده از نقشه‌ی سایت، در زمان بررسی سایت توسط گوگل، خزنده‌ی گوگل را با استفاده از نقشه‌ی سایت به دیگر صفحات هدایت کرده و باعث ایندکس شدن آن‌ها نیز بشوید.

البته در نظر داشته باشید که حتی در صورتی که معرفی لینک سایت خود را انجام ندهید، به صورت خودکار در لیست ایندکس گوگل قرار گرفته ایندکس می‌شود؛ اما زمان بر  خواهد بود؛ این مدت زمان به موارد مختلفی بستگی داشته که عوامل زیر مهم ترین آن‌ها هستند:

  • اتکا و وابستگی وب‌سایت به جاوا اسکریپت (JavaScript.)
  • کیفیت محتوای موجود در وب‌سایت
  • اندازه و حجم وب‎سایت

و یک قاعده‌ی کلی در مورد زمان ایندکس شدن در گوگل برای وب‌سایت وجود دارد:

  • 3-4 هفته برای وب‌سایت‌هایی با کمتر از 500 صفحه.
  • 2 تا 3 ماه برای وب‌سایت‌هایی با 500 تا 25000 صفحه.
  • 4 تا 12 ماه برای وب‌سایت‌هایی با بیش از 25000 صفحه.

البته در نظر داشته باشید که با توجه به منحصر به فرد بودن هر وب‌سایت، گوگل به طور متفاوتی با رفتار خواهد کرد. در نتیجه این مدت زمان‌ها را با تخمین در نظر بگیرید. نکته‌ی مهم این است که در مورد SEO سایت حرف آخر را گوگل می‌زند.

البته بهتر است بعد از اتمام طراحی سایت، نقشه‌ی سایت را نیز طراحی کرده و درخواست ایندکس صفحات سایت را مجددا برای گوگل ارسال کنید. در این زمان، بعد از ارائه‌ی نقشه‌ی سایت، ایندکس شدن در گوگل برای صفحات سایت، با سرعت بیشتری اتفاق می‌افتد. به این علت که با استفاده از این نقشه، گوگل به سادگی می‌تواند مسیر خود را پیدا کند و در نتیجه سرعت ایندکس شدن در گوگل برای صفحات سایت بیشتر می‌شود.

 

خزیدن و نمایه سازی چیست؟

گوگل با خزیدن در وب، صفحات جدیدی را کشف می‎کند و سپس آن‌ها را به فهرست خود اضافه می‌کند (ایندکس شدن در گوگل). آن‌ها این کار را با استفاده از ابزار تحت وبی به نام Googlebot انجام می‌دهند.

برای درک مناسب‌تر، بهتر است چند اصطلاح را با هم مرور کنیم.

 

  • خزیدن (Crawling): فرایند دنبال کردن لینک‌ها در وب برای کشف محتوای جدید
  • Web spider: نرم افزاری که برای انجام مراحل خزیدن در مقیاس طراحی شده است.
  • Googlebot: عنکبوت وب گوگل

 

زمانی که کاربران چیزی را در گوگل جست وجو می‌کنند، Google تمام صفحات موجود و مربوطه را بازنگری می‌کند. از آنجایی که تعداد صفحات زیادی متناسب با هر موضوع سرچ و جست وجو وجود دارد، الگوریتم رتبه بندی گوگل تمام تلاش خود را برای مرتب سازی صفحات برای بهترین و مرتبط‌ترین نتایج، انجام می‌دهد. از این رو ایندکس شدن در گوگل در زمان مناسب، اهمیت زیادی دارد.

تاثیر ایندکس شدن در گوگل بر روی سئوی سایت

همان طور که پیش‌تر نیز گفته شد، تا زمانی که محتواهای موجود در وب‌سایت در گوگل ایندکس نشده باشند، ترافیک و بازدید کننده‌ای برای سایت وجود نخواهد داشت و درنتیجه ممکن است در نهایت صاحبان آن کسب وکار، متحمل ضررهایی ‌شوند. از طرفی رتبه‌ی هر وب‌سایتی در گوگل، به نحوه‌ی عملکرد آن سایت وابسته بوده و برای صاحبان کسب وکارهای مختلف در فضای آنلاین، پی بردن پی بردن به نحوه کسب رتبه‌ی بهتر سایت در صفحه اول Google اهمیت زیادی دارد. ایندکس شدن صحیح صفحات وب‌سایت شما، برای  موتورهای جست وجو، این امکان را فراهم می‌سازد تا همه‌ی صفحات شما دیده شده و باعث افزایش ترافیک ارگانیک برای وب‌سایت شما می‌شود.

در حقیقت تمام موارد گفته شده، مواردی هستند که در سئوی سایت تاثیر داشته و باعث بهبود و پیشرفت آن می‌شوند. همانطور که می‌دانید، سئو یکی از مهم ترین فاکتورهای موفقیت یک وب‌سایت می‌باشد. می‌توانید برای آشنایی و اطلاع بیشتر درباره‌ی این موضوع، مقاله‌ی "نقش سئو در موفقیت یک وب سایت" نوشته شده در بلاگ وستا را از اینجا مطالعه کنید.

 

سخن آخر

در نظر داشته باشید که برای رسیدن به اهداف کسب وکار و پیشرفت مستمر آن در فضای آنلاین، تنها داشتن وب سایت کافی نبوده و باید ابعاد دیگر آن را نیز در نظر گرفت. در این مقاله سعی داشتیم با مروری بر ابعاد مختلف ایندکس شدن در گوگل، اهمیت آن را بازگو کنیم. از همراهی شما متشکریم.

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : دو شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۰
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-