معرفی پلتفرم‌های مختلف انتشار پادکست

 
 




مقالات وستا

معرفی پلتفرم‌های مختلف انتشار پادکست

در چندین سال اخیر، به تعداد کسانی که از پادکست استفاده می‌کنند، به طور چشم‌گیری افزایش یافته است؛ به همین علت به طور روزانه، تعداد پاکست‌هایی که در پلتفرم‌های مختلف انتشار می‌یابند، بیشتر می‌شود. اگر بخواهید که شروع به نشر پادکست خودتان کنید، قبل از هر چیز باید پلتفرم یا پلتفرم‌های انتشار آن را انتخاب نمایید. امروزه با توجه به گسترش بی‌اندازه‌ی اینترنت، برای انتشار پادکست، بسترهای مختلفی وجود دارد.

 پلتفرم‌های مختلف انتشار پادکست

علاوه بر این‌ها، استفاده از پادکست، یکی از مواردی است که می‌توان از آن به خوبی در دیجیتال مارکتینگ استفاده کرد. در این مقاله می‌خواهیم بعد از بررسی کلی اهمیت استفاده از پادکست در دیجیتال مارکتینگ، به معرفی و بررسی پلتفرم‌های مختلف انتشار پادکست و روش‌های انتشار آن‌ها، می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

در نظر داشته باشید برای مطالعه‌ی مقالات مرتبط با دیجیتال مارکتینگ نوشته شده در بلاگ وستا، می‌توانید از اینجا وارد شوید.

همچنین در صورت عدم آشنایی با پادکست، می‌توانید مقاله‌ی "پادکست چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟" را از اینجا مطالعه کنید.

پادکست در دیجیتال مارکتینگ

همان طور که می‌دانید یکی از موارد مهم در دیجیتال مارکتینگ، تولید محتوا در زمینه‌های مختلف برای کسب‌وکارهای مختلف می‌باشد. باید در نظر داشت که منظور از تولید محتوا، فقط محتوای متنی نمی‌باشد؛ چرا که محتوا انواع مختلفی داشته و محتوای متنی یکی از آن‌هاست.

نکته‌ی قابل توجه در دیجیتال مارکتینگ این است باید همواره مخاطبان و مشتریان خود را شناخته و مطابق با سلیقه‌ و علائق آن‌ها، تولید محتوا کنید. همان طور که گفته شد، در چند سال اخیر، از پادکست‌ها، که نمونه‌ای از تولید محتوای صوتی هستند، استقبال بی‌نظیری شده و روزانه به علاقه مندان این نوع محتوا، افزوده می‌شود.

با توجه به موارد مطرح شده، استفاده از پادکست برای بازاریابی دیجیتال کسب‌وکار شما، با توجه به نوع آن، می‌تواند تاثیر چشم گیری در پیشرفت کسب‌وکارتان می‌گذارد؛ به این صورت که استفاده از پادکست و انتشار آن در پلتفرم‌های مختلف، باعث شناساندن کسب‌وکار شما به جامعه مخاطبین بیشتری شده و در نتیجه‌ی افزایش مخاطبانتان، مشتریان شما بیشتر شده و درنهایت سوددهی کسب‌وکار شما افزایش می‌یابد.

استفاده از پادکست در دیجیتال مارکتینگ، زیر مجموعه‌ای از بازاریابی محتوایی است. می‌توانید برای آشنایی بیشتر با این موضوع می‌توانید مقاله‌ی "چگونه در بازاریابی محتوایی از پادکست استفاده کنیم؟ "را از اینجا مطالعه کنید.

پلتفرم‌های بین المللی انتشار پادکست

تولید و انتشار پادکست نه تنها در ایران، بلکه در سراسر جهان در جریان است و پلتفرم‌های مختلفی برای انتشار و میزبانی از پادکست‌ها وجود دارد. البته باید در نظر داشت که با توجه به محدودیت‌هایی که برای کشور ایران وجود دارد، استفاده از تعداد زیادی از این پلتفرم‌ها، امکان پذیر نمی‌باشد. در ادامه به معرفی و بررسی پرکابردترین و مهم‌ترین پلتفرم‌های بین المللی قابل استفاده در ایران میپردازیم.

 

1.      CastBox

اپلیکیشن کست باکس، یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های انتشار پادکست بوده و طبق آخرین آمار موجود، این اپلیکیشن و پادکست‌های آن، بیش از 17 میلیون شنونده در سراسر جهان دارد. پادکست‌‌های فارسی زیادی نیز در این پلتفرم حضور دارند. از جمله پادکست چنل بی، رادیو راه، پادکست 10 صبح و ... . (می‌توانید برای آشنایی با بهترین پادکست‌های فارسی از اینجا وارد شوید.). این اپلیکیشن هم برای اندروید و هم برای IOS  ارائه می‌شود.

شما می‌توانید پادکست خود را به طور رایگان و طبق مراحل زیر، در این اپلیکیشن منتشر کنید:

قدم اول: ابتدا در سایت castbox ثبت نام کرده و یک حساب کاربری ایجاد کنید.

قدم دوم: به قسمت Creator Studio رفته و در تب Channels، بر روی Claim Ownership کلیک کنید. در صفحه‌ی جدیدی که باز می‌شود، لینک یا RSS کانال خود را کپی پیست (paste) کنید.

قدم سوم: ایمیلی که پادکستتان را با آن ثبت کرده‌اید و در فید شما نمایش داده می‌شود، در قسمت ایمیل کپی کرده و submit کنید.

 برای شما ایمیلی فرستاده می‌شود که حاوی لینکی است که اطلاعات پادکست شما و یک توافقنامه دارد که باید آن را Confirm   کنید.

 

بعد از تایید آن ایمیل، کار شما تمام شده و وارد Creator Studio می‌شوید. بعد از این پادکستتان را با داشتن یک اکانت شخصی، می‌توانید مدیریت کرده و منتشر کنید.

 

2.      اپلیکیشن پادبین (Podbean)

از پلتفرم‌های اصلی انتشار پادکست در جهان و یکی از محبوبترین آن‌ها، پادبین می‌باشد. یکی از دلایل محبوبیت پادبین، وجود ابزارهایی در پلتفرم بوده که امکان انتشار همزمان پادکست را در پلتفرم‌های دیگر مانند Facebook ، Twitter ، Tumblr ، YouTube و WordPress و همچنین اسپاتیفای (Spotify ) را فراهم می‌سازد.

در پادبین می‌توانید به هم به طور رایگان و هم با خرید حق اشتراک پادکست‌هایتان را آپلود کنید. در زمان انتشار پادکست در پادبین، می‌توان با برنامه‌های پرداخت‌ این اپلیکیشن، پس از 24 ساعت، پادکست به طور خودکار در فهرست پادکست‌های پادبین قرار می‌گیرد. اما در صورت تمایل به استفاده از اکانت رایگان پادبین، بعد از تایید حساب کاربریتان (که معمولا تا 15 روز بعد از ایجاد حساب کاربری در داشبورد حساب Podbean نمایش داده می‌شود.) پادکست شما طی 24 ساعت تا 48 ساعت، در فهرست پادبین نمایش داده می‌شود.

در ادامه به بررسی مراحل ثبت پادکست در پادبین می‌پردازیم:

قدم اول: ابتدا به سایت www.podbean.com رفته و در پایین صفحه بر روی Submit your podcast کلیک کنید.

قدم دوم: شما به صفحه‌ی ورود به سیستم هدایت شده و وارد به حساب پادبین شوید و ثبت نام کنید. (در صورت انتخاب اکانت رایگان، نیازی به پرداخت ندارید.)

قدم سوم: قسمت feed  را پر کرده و سپس submit  کنید و مراحل را طبق دستورالعمل دنبال نمایید.

 

 

3.      گوگل پادکست ( Google Podcast)

گوگل همواره بهترین ابزارها را در اختیار کاربران خود قرار میدهد تا بتوانند بهترین استفاده‌ها را از تکنولوژی‌های موجود داشته باشند. یکی دیگر از این ابزارها که در سال 2018 معرفی شده است، گوگل پادکست می‌باشد که می‌توانید با استفاده از آن، پادکست‌های خود را منتشر کنید.

در بلاگ وستا، مقاله‌ای کامل درباره‌ی گوگل پادکست، معرفی آن و روش‌های آپلود پادکست در آن، نوشته شده است. می‌توانید برای مطالعه‌ی آن از اینجا وارد شوید.

 

4.      اسپاتیفای (Spotify ) و ساوندکلاود (soundcloud)

اسپاتیفای و ساوندکلاود دو پلتفرم پخش و انتشار فایل‌های صوتی مانند موسیقی و پادکست می‌باشد. این دو پلتفرم و به ویژه اسپاتیفای، از محبوبیت زیادی در بین مردم و به ویژه جوانان داشته و امکان دیده شدن و استقبال از پادکست‌هایتان در این پلتفرم زیاد می‌باشد.

 

پلتفرم‌های ایرانی انتشار پادکست

در چند سال اخیر، پادکست‌های فارسی، با استقبال خیلی خوب و غیر قابل پیش بینی کاربران مواجه شده‌اند و هر روز به تعداد پادکست‌های فارسی افزوده می‌شود. به همین علت، چندین سایت ایرانی در زمینه‌ی انتشار پادکست‌های فارسی، به طور حرفه‌ای در کنار پلترفم‌های بین المللی فعالیت می‌کنند. استفاده از پلتفرم‌های ایرانی برای انتشار پادکست، مزایای خاص خود را دارد که می‌توان به دسترسی راحتتر و سریعتر مخاطبان و کاربران اشاره کرد. در ادامه سه سایت ایرانی که به طور حرفه‌ای در زمینه‎ی انتشار پادکست فعالیت می‌کنند را معرفی می‌کنیم.

 

1.      شنوتو

شنوتو یک سایت پلتفرمی برای انتشار و میزبانی از پادکست‌ها می‌باشد. در شنوتو شما می‌توانید به صورت رایگان پادکست‌ها و فایل‌های صوتی خود به صورت رایگان و با ثبت نام در این سایت، آپلود کنید. البته شنوتو علاوه بر سایت، برای افزایش راحتی کاربران، اپلیکیشن موبایل نیز دارد.

همچنین در این وب‌سایت امکان درآمدزایی نیز وجود دارد؛ به این صورت که می‌توان فایل‌های صوتی جذاب و ارزشمند خود را برای فروش گذاشته و از این طریق کسب درآمد داشته باشید.

2.      ناملیک

یکی دیگر از پلتفرم‌های پر طرفدار انتشار پادکس‌های فارسی، وب‌سایت ناملیک می‌باشد. برای انتشار پادکست در ناملیک، بعد از ثبت نام در سایت، باید ایمیلی حاوی اطلاعات زیر به آدرس hi@namlik.me بفرستید:

  • اسم انتخابیتان برای پادکست
  • یک معرفی کوتاه از پادکست برای نمایش دادن در سایت ناملیک
  • لوگوی پادکست در ابعاد 1400  در 1400
  • شبکه‌های اجتماعی که پادکستتان در آن فعالیت دارد!
  • ایمیلی که با آن در سایت ثبت‌نام کردید.

بعد از ارسال ایمیل، باید چند روز منتظر بمانید تا کانال انتشار پادکستتان ساخته شده و بعد از آن به انتشار پادکستتان بپردازید.

ناملیک نیز شنوتو، اپلیکیشن مخصوص به خود را نیز دارد.

3.      تهران پادکست

یکی دیگر از پلتفرم‌های رایگان ایرانی برای انتشار پادکست، تهران پادکست می‎باشد. برای ثبت پادکست در تهران پادکست، باید از طریق وب‌سایت این مجموعه درخواست خود را به همراه یک توضیح کوتاه درباره‌ی پادکستتان از طریق این لینک ثبت کنید.

همچنین می‌توانید در صورت نیاز به راهنمایی در نوشتن متن پادکست، مقاله‌ی "راهنمای نوشتن متن پادکست" را از اینجا مطالعه کنید.

سخن آخر

می‌توان گفت با توجه به گسترش روز افزون شاخه‌های مختلف دیجیتال مارکتینگ و وجود رقابت‌های شدید کسب‌وکارهای مختلف برای استفاده‌ی هرچه بهتر از این نوع بازاریابی، باید بتوان مدام با به روز نگه داشتن اطلاعات و استفاده از آخرین امکانات موجود، بیشترین استفاده را از دیجیتال مارکتینگ داشت. یکی از بهترین امکانات موجود نیز تولید، انتشار و استفاده از پادکست می‌باشد.

البته قبل از شروع به تولید و انتشار پادکست، باید بررسی‌های جامعی درباره‌ی مخاطبین هدفتان و هدف شما از انتشار پادکست، داشته باشید تا نتیجه‌ی بهتری دریافت کنید.

همچنین برای آشنایی با تجهیزات لازم برای ضبط پادکست، می‌توانید مقاله‌ی "ابزارها و تجهیزات مورد نیاز ضبط پادکست" را از اینجا مطالعه کنید.

در این مقاله سعی داشتیم با معرفی پر کاربردترین پلتفرم‌های انتشار پادکست و بررسی دلایل اهمیت آن، بتوانیم شما در این زمینه راهنمایی کنیم. از همراهی شما متشکریم.

 

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : دو شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۰
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-