طراحی وبسایت دارای بخش های متعددی است که همکاری این بخشها با یکدیگر منجر به سوددهی میشود. از آن جایی که دنیای طراحی وبسایت هر روزه شاهد پیشرفتهای چشمگیری است، استفاده از آخرین تحولات صورت گرفته در این حیطه، میتواند شما را در این مسیر به موفقیت برساند. همانطور که میدانید رسیدن به چنین سطحی از موفقیت نیازمند تحقیقات زیاد و همچنین داشتن تیمی باتجربه است. با توجه به رواج انواع کسبوکارهای اینترنتی، داشتن تسلط کافی در این زمینه باعث میشود تا بتوانید بیشترین
موقعیت کاری را برای خود فراهم نمایید. طراحی وبسایت دارای بخشهای متعددی است که هر کدام از اهمیت بالایی برخوردار است؛ طراحی تعاملی، یکی از بخشهای این کار است که تسلط بر آن باعث خواهد شد تا بتوانید محصولات و وبسایت خود را مطابق با رفتارهای کاربر تنظیم نمایید. در این مقاله به بررسی مفاهیم و اصول مرتبط با طراحی کاربری میپردازیم. با ما همراه باشید.
در نظر داشته بشید که میتوانید برای مطالعهی مقالات مرتبط با دیجیتال مارکتینگ نوشته شده در بلاگ وستا را از اینجا مطالعه کنید.
طراحی تعاملی یا Interaction Design به عنوان یکی از مهمترین شاخههای طراحی وبسایت شناخته میشود. شاید شنیده باشید که یک وبسایت، به دلیل ضعیف بودن رابط کاربری نتوانستهاست به سود مورد نظر دستیابید. طراحی تعاملی یکی از مهمترین و مؤثرترین شیوههایی است که باعث جذاب شدن رابط کاربری کار میکند. در حقیقت برای تعریف طراحی تعاملی میتوان گفت که این شیوه به رابطهی میان محصولات و کاربران میپردازد. با توجه به این موضوع میتوان گفت که مهمترین کاری که در طراحی تعاملی به آن پرداخته میشود آن است که محصولات و خدماتی طراحی میشوند که نیاز کاربران را به بهترین شیوه رفع میکنند. نکتهی مهمی که در این زمینه وجود دارد آن است که طراحی تعاملی، بحث بسیار گستردهای است که باید در زمینههای مختلفی مانند صدا، فضا، حرکت و دیزاین، مورد استفاده قرار گیرد. هر کدام از مقولههای ذکر شده نیز دارای اصول مخصوص و رویکردهای مختلفی در این زمینه هستند.
همانطور که ذکر شد، طراحی تعاملی یکی از شیوههای مؤثری است که باعث بهبود رابطهی کاربر و محصولات میشود؛ اما هدف اصلی از بهبود این رابطه چیست؟ تحقیقات نشان دادهاند که به هر میزانی که وبسایت شما بتواند نیازهای کاربران را در زمان سریعتری برطرف نماید، به همان میزان نیز، میل کاربر به استفاده از وبسایت شما افزایش مییابد. با توجه به این نکته، میزان ترافیک وبسایت و زمان ماندن در صفحه نیز افزایش خواهند یافت. زمانی که اقدام به استفاده از طراحی تعاملی در وبسایت خود مینمایید، کاربر و نیازهایش در مرکز توجه قرار دادهاید. از آن جایی که طراحی تعاملی باعث ایجاد یک رابطهی اساسی میان محصولات و نیازهای کاربران میشود، نحوهی دستیابی کاربر به محصولات نیز آسانتر خواهد شد.
بسیاری از افراد، دو مفهوم طراحی تعاملی و تجربهی کاربری را با یکدیگر اشتباه میگیرند. در حقیقت به دلیل نزدیک بودن کاربرد و عملکرد این دو شیوهی طراحی، بروز چنین اشتباهاتی بسیار رواج دارد. برای آن که تفاوت این دو مقوله را درک نمایید باید بدانید که طراحی تعاملی را میتوان، زیرمجموعهی تجربهی کاربری در نظر گرفت. در حقیقت وسعت فعالیتهای طراحی تجربهی کاربری، از محدودهی ارتباط کاربر و محصول بسیار بیشتر بوده و به همین دلیل نیز زمانی که صحبت از تجربهی کاربری میشود، معمولا به شکلدهی تجربهی کاربر و تعامل او با محصولات و خدمات اشاره میکنند. بسیاری از کسبوکارهای بزرگ، افراد مجزایی را برای این دو حیطه، استخدام میکنند اما در شرکتهای تازهتأسیسی که میخواهند تا جای ممکن در هزینههای خود صرفهجویی نمایند، معمولا طراح UX بر طراحی تعاملی نیز تسلط و اشراف دارد.
تاکنون با مفاهیم و اهداف مرتبط با طراحی تعاملی آشنا شدهاید. همانطور که میدانید هر شیوهی طراحی میتواند بخشها و قسمتهای متعددی را شامل شود. در حقیقت هر کدام از طراحیها، با توجه به اهدافی که دارند، تمرکز خود را بر بخشهای معینی از وبسایت قرار میدهند. طراحی تعاملی نیز از این قاعده، مستثنا نیست. با توجه به آن که طراحی تعاملی به دنبال بهبود و ایجاد رابطه میان کاربران و محصولات میپردازد، تمرکز این شیوه بر مواردی است که به طور مستقیم بر این کار تأثیرگذار هستند. طراحی تعاملی 5 بعدی، طرحی بود که مهندس ارشد آزمایشگاههای IDEXX یعنی کوین سیلور ابداع کرد. در زیر، به بررسی بخشهای مختلف این طرح میپردازیم
کلماتی که در وبسایت شما به کار گرفته میشوند، باید بدون ابهام و دارای بار اطلاعاتی مناسب باشند. تمرکز اصلی این بخش بر کلماتی است که به طور مستقیم با کاربران، سر و کار دارند؛ کلماتی مانند جملات اقدام به عمل یا اینفوگرافی از جمله این موارد هستند.
عناصر بصری و نمایشی که در معرض دید کاربران قرار دارند نیز باید مانند کلمات بتوانند در سریعترین زمان ممکن، مفهوم و پیام خود را منتقل نمایند.
بعد سوم این طرح، زمان است. این بعد معمولا به عنوان فاکتوری در نظر گرفته میشود که باعث شده تا وبسایت شما همواره به روز بماند و معمولا مرتبط با عناصری مانند فیلمها و صداها است که با گذشت زمان، دستخوش تغییرات مختلفی قرار میگیرند.
این بعد، مربوط به فضایی است که کاربر به صورت واقعی در آن حضور دارد. در حقیقت برای استفاده از این بعد در طراحی تعاملی باید اطلاعات جامعهشناسی، روانشناسی و مردمشناسی بالایی داشته باشید. در این بعد باید بتوانید تشخیص دهید که محیط پیرامون کاربران شما چگونه است و او به چه نحوی و با چه وسلیهای از وبسایت شما دیدن میکند.
آخرین بعد این طرح، رفتار است. در این بخش برخلاف بخشهای پیشین، به نحوهی بازخورد خود کاربر میپردازیم. در حقیقت، دانستن این موضوع که کاربران شما، چه واکنشی نسبت به خدمات دارند بسیار مهم است. همچنین نحوهی استفادهی آنها از خدمات و محصولات شما نیز بر طراحی تعاملی تأثیرگذار خواهد بود.
تسلط بر نکاتی که تاکنون ذکر شد به شما کمک میکند تا بتوانید با پایههای ابتدایی طراحی تعاملی آشنا شوید اما برای آن که در این زمینه به موفقیت دستیابید باید با اصولی آشنا شوید که طراحیهای شما را کاملتر و بهتر میکنند. نکات بسیار زیادی در این زمینه وجود دارند به همین دلیل، در زیر به بررسی مهمترین اصول طراحی تعاملی میپردازیم.
یکی از مهمترین اصولی که باید در طراحی تعاملی به آن توجه داشت آن است که باید نیازهای کاربران خود را برآورده نمایید. در حقیقت تمامی محصولات و خدمات وبسایت شما باید با این هدف پیش روند. برای آشنا شدن با نیازهای کاربران میتوانید از ابزارهای مختلف تجزیه و تحلیل دادهها استفاده نمایید.
میتوانید مقالهی "تحلیل داده چیست و چه کاربردی در بازاریابی دیجیتال دارد؟" را نیز از اینجا مطالعه کنید.
منظور ما از این عبارت آن است که از هر کاری که الگوهای رایج را به هم میزند باید اجتناب نمایید. برای مثال باید شیوهی جستجو در سایت مطابق با انتظار کاربران باشد چرا که در غیر این صورت، کاربر شما به دلیل عدم توانایی کار با شیوهی جدید، وبسایت را ترک خواهد کرد. با توجه به این موضوع سعی کنید تا همواره از الگوهای ذهنی کاربران، مطلع باشید.
این نکته را در نظر داشته باشید که حجم زیادی از مخاطبان وبسایتها، آشنایی زیادی با اصطلاحات فنی و علمی ندارند. در حقیقت حتی اگر وبسایت شما یکی وبسایت تخصصی باشد، عبارات و کلمات به کار گرفته شده در بخشهای مختلف سایت باید برای تمامی افراد، قابل فهم باشد.
سلسله مراتب بصری یا VI، سیستمی است که باعث ایجاد یک وحدت بصری در میان عناصر مختلف وبسایت شما میشود. این سیستم دارای مفاهیم گستردهای است که شرح آن را با یک مثال، خلاصه میکنیم. زمانی که آرم فیسبوک را بدون حرف F مشاهده کنید هم باز به یاد این شرکت میافتید؛ این همان VI است. استفاده از VI منجر به ایجاد طراحی تعاملی مناسبی خواهد شد.
همانطور که ذکر شد، یکی از اهداف اساسی طراحی تعاملی آن است که رابطه کاربر و خدمات وبسایت را بهبود بخشد. با توجه به این توضیح، تمرکز کردن بر رابط کاربری، یکی از مهمترین نکاتی است که باید در این زمینه رعایت شود. رابط کاربری سایت باید برای همگان قابل درک و استفاده باشد. پیچیده بودن در این زمینه منجر به کاهش ترافیک وبسایت خواهد شد.
یکی از نکاتی که باعث افزایش میزان جذابیت وبسایت و همچنین بهبود رابطهی کاربر و خدمات سایت میشود، ارائهی نتایج و گزارش هر نوع تغییری است. برای مثال اگر کاربری وارد صفحهی شخصی خود شد و تم صفحه را عوض کرد، در این صورت باید پیامی که حاوی پیغام موفق بودن تغییر تم است، به او داده شود.
یکی دیگر از اصول طراحی تعاملی آن است که باید کاربران را همیشه راهنمایی کرد. این نکته را در نظر داشته باشید که ممکن است بخشی از خدمات وبسایت یا اپلیکیشن شما برای کاربران، مشخص نباشد. با توجه به این مورد، در صورت وجود راهنمایی در بخشهای مختلف، کاربران میتوانند به راحتی از خدمات شما بهرهمند شوند.
در این مقاله به بررسی نکات و اصول طراحی تعاملی پرداختیم. طراحی تعاملی به دلیل تمرکز بر نیازها و شرایط کاربران میتواند منجر به افزایش میزان سود شما شود. شما میتوانید با تسلط بر نکات ذکر شده در این مقاله، بهترین طراحیهای تعاملی را بر وبسایت خود اجرا نمایید.
تن مقال
تن مقال
تن مقال
شرکت دانشبنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آیندهای روشن، دانش و مهارتهای خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامهنویسی برای وبسایتها و اپلیکیشنها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیتها و حضور در رقابتهای بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا بهصورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگتر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوریهای نوین، جایگاه خود را بهعنوان یک شرکت دانشبنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکتهای ایران قرار گیرد. ما در وستا، بهعنوان خانوادهای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزههای مختلف تشکیل شدهایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذتبخش است. اکنون آمادهایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوریهای روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمترسانی کنیم.
خدمات طراحی سایت وستا
خدمات طراحی اپلیکیشن وستا
از وستا بیشتر بدانید
نمادها و مجوزهای وستا
Hello[at]Vestateam.net
تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-
Design and Development by △ @faridRezvani © Ғ Δ R I D R Σ Z V Δ Π I ┗Δ