طراحی فلت چیست و چه اصولی دارد؟

 
 




مقالات وستا

طراحی فلت چیست و چه اصولی دارد؟

طراحی وبسایت همواره در حال پیشرفت است و مشاغلی که تصور می‌کنند با اتکا به دانش‌های گذشته می‌توانند وبسایت‌های کارآمدی داشته باشند در اشتباه هستند. در حقیقت، نوآوری‌های موجود در طراحی وبسایت به قدری زیاد است که اکثر کسب‌وکارهای معروف دنیا سعی می‌کنند از آخرین پیشرفت‌های صورت گرفته در این حیطه بهره‌مند شوند. امروزه به دلیل گسترش کسب‌وکارهای اینترنتی، اهمیت طراحی وبسایت نیز بیشتر از گذشته شده‌است و همین موضوع نیز باعث شده تا تمامی مشاغل به دنبال استفاده از مهم‌ترین ویژگی‌های نوین مرتبط با این حیطه باشند. طراحی فلت، یکی از

طراحی فلت چیست و چه اصولی دارد؟

ویژگی‌هایی است که باعث تلفیق هنر و طراحی وبسایت شد. از طرف دیگر، این نوع طراحی به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد، باعث بهبود تجربه‌ی کاربری و رابط کاربری نیز می‌شود. با توجه به مزیت‌های طراحی فلت، در این مقاله به بررسی مفاهیم مرتبط با آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

همچنین در نظر داشته باشید که می‌توانید برای مطالعه‌ی مقالات مرتبط با طراحی وب سایت و اپلیکیشن نوشته شده در بلاگ وستا، از اینجا وارد شوید.

طراحی فلت چیست؟

زمانی که در هنرها و صنایع دستی مختلف صحبت از مدرنیته می‌شود، اولین نکته‌ای که به آن اشاره می‌شود، سادگی است. در حقیقت، پیشرفت‌های اخیری که در فنون مختلف انجام شده‌است به نحوی بوده‌اند که مخاطب بتواند به ساده‌ترین شیوه‌ی ممکن به هدف خود برسد. طراحی فلت با توجه به این نکته، زاده شده‌است. در واقع، طراحی فلت یکی از جدیدترین شیوه‌های طراحی وبسایت و گرافیک است که در آن کم‌ترین عناصر بصری ممکن مورد استفاده قرار گرفته‌اند. از آن جایی که طراحی فلت باعث همسو شدن طراحی وبسایت با مدرنیته شده‌است، در نتیجه المان‌هایی مانند رنگ‌های براق، هایلایت، تکسچرها و رنگ‌های پیچیده، به کم‌ترین میزان ممکن در آن وجود دارند. دلیل اصلی این میزان از سادگی آن است که در طراحی فلت، هدف طراح آن است که بتواند توجه مخاطب را به سمت محتوا جلب نماید و از پرت شدن حواس او از طریق سایر المان‌های دیگر جلوگیری نماید. این نکته را در نظر داشته باشید که طراحی فلت به دلیل آن که پیچیدگی موجود در آن به کم‌ترین میزان رسیده‌است، کار کردن کاربر با وبسایت را به نحو ایده‌آلی تسهیل می‌نماید.

 

اصول طراحی فلت

برای رسیدن به وبسایتی که طراحی فلت در آن رعایت شده‌است، نیاز است تا با اصول اساسی آن آشنا شوید. در حقیقت تعداد زیادی از طراحان تصور می‌کنند که حذف کردن چند قسمت از وبسایت منجر به طراحی فلت می‌شود در حالیکه این کار اشتباه است. سادگی به معنای از بین بردن بخش‌های مهم وبسایت یا طراحی‌های گرافیکی نیست چرا که در این حالت، امکانات وبسایت خود را از دست خواهید داد. با توجه به آن که باید تفاوت این دو کار، یعنی طراحی فلت و از بین بردن بخش‌های مهم وبسایت را بدانید، در زیر به بررسی مهم‌ترین اصول طراحی فلت می‌پردازیم تا بتوانید در طراحی وبسایت، از آن‌ها استفاده نمایید.

1.    مینیمال بودن

طرح‌های مینیمال یکی از مهم‌ترین عناصر مدرنیته در این قرن هستند. برای رسیدن به این هدف در طراحی وبسایت، مناسب‌ترین روش، استفاده از طراحی فلت است. برای آن که بتوانید در طراحی‌های خود از طرح‌های مینیمال استفاده کنید نیاز است که صفحات وبسایت شما فاقد عناصر اضافی و پرزرق و برق، باشند. از طرف دیگر، رنگ، یکی از عناصر اساسی مرتبط با طرح‌های مینیمال است که باید با توجه به محتوا و فونت تعیین شود؛ البته در ادامه، بیشتر به این مورد می‌پردازیم. سعی کنید تا جای ممکن، از رنگ‌ها و متن‌های ساده استفاده نمایید و در صورتی که قصد استفاده از تصاویر را دارید می‌توانید از آن‌ها به عنوان پس‌زمینه یا آن که به صورت ساده و متناسب با اندازه‌ی سایر بخش‌ها استفاده نمایید.

2.    رنگ‌های روشن و پررنگ

یکی از مهم‌ترین اصول طراحی فلت آن است که در این شیوه‌ی طراحی، تمرکز اصلی طراح بر روی رنگ‌ها است. عمده‌ی پالت‌های رنگی مورد استفاده در طراحی فلت، روشن هستند. در حقیقت زمانی که وبسایتی را که برای طراحی آن از شیوه‌ی فلت استفاده شده باشد با وبسایتی مقایسه می‌کنید که اینگونه نیست، معمولا رنگ‌های وبسایت دارای طراحی فلت، روشن‌تر و حتی پررنگ‌تر خواهد بود. برای درک این تفاوت کافی است به این موضوع توجه نمایید که اکثر پالت‌های رنگی بر 2 و گاهی بر 3 رنگ تشکیل می‌شوند در حالیکه در طراحی فلت، پالت‌ها بر دو برابر این تعداد تشکیل می‌شوند. زمانی که از طراحی فلت در وبسایت خود استفاده می‌کنید عملا این نکته را قبول کرده‌اید که برخی از رنگ‌ها را از روی قصد، تکرار نمایید که در این حالت، آن رنگ به بخشی از هویت وبسایت شما تبدیل خواهد شد.

3.    وجود عناصر ساده

زمانی که وارد یک وبسایتی می‌شوید که از طراحی فلت برای طراحی آن استفاده شده‌است، عناصری را مشاهده خواهید کرد که بدون هیچ پیچیدگی انتخاب شده‌اند. در حقیقت، باکس‌ها و دکمه‌هایی که در این نوع از وبسایت‌ها قرار می‌گیرند، هیچ نوع پیچیدگی خاصی ندارند و معمولا یکی از اشکال هندسی اصلی مانند مربع یا مستطیل هستند. گوشه‌های این عناصر به نحوی است که هم می‌توانید آن‌ها را به صورت زاویه‌دار و هم دارای انحنا طراحی نمایید. دلیل این سادگی آن است که تمرکز کاربر تنها بر هدفی که دارد باقی بماند و توجهش به سایر نکات جلب نشود. شاید تصور کنید که این موضوع بسیار ناچیز است اما برای کسب‌وکارهای هدفمند، برای افزایش فروش باید هر روش مفیدی به کار گرفته شود.

4.    سایه بلند

یکی از ویژگی‌هایی که مخصوص به طراحی فلت می‌باشد، سایه بلند است. معمولا برای آن که بتوانید از چنین خاصیتی بهره‌مند شوید، نیاز است تا زاویه‌ی 45 درجه را برای این سایه انتخاب کرده و طول آن را دو برابر آبجکتی که قرار است سایه داشته باشد تنظیم نمایید.

5.    تایپوگرافی

از آن جایی که در طراحی فلت، توجه به سمت محتوا جلب می‌شود، پس نیاز است تا تمرکز طراحان بر تایپوگرافی بیشتر از گذشته باشد. در حقیقت زمانی که بحث طراحی فلت می‌شود، اهمیت تایپوگرافی بیشتر می‌شود. در حقیقت تنظیم فونت یکی از موارد بسیار مهمی است که باید در این راستا انجام دهید. از آن جایی که اکثر طراحی‌های فلت ساده هستند، در نتیجه استفاده از فونت‌های بسیار خاص و زیبا ممکن است یک تناقض را برای کاربران به وجود آورند. با توجه به این موضوع نیاز است تا در حین انتخاب فونت، به سایر بخش‌های وبسایت نیز توجه شود. این نکته را در نظر داشته باشید که استفاده از فونت‌های پیچیده در طراحی فلت زمانی انجام می‌شود که این نوع فونت، با آبجکت‌های دیگر، همخوان باشد.

در نظر داشته باشید برای مطالعه‌ی بیشتر می‌توانید مقاله‌ی " تاثیر تایپوگرافی در جذب مخاطب" نوشته شده در بلاگ وستا را از اینجا مطالعه کنید.

کاربرد طراحی فلت

همانطور که ذکر شد، طراحی فلت باعث می‌شود تا تمرکز مخاطب به محتوا جلب شود. همین نکته باعث شده تا کاربردهای گسترده‌ای برای طراحی فلت وجود داشته باشد. از آن جایی که سادگی باعث افزایش تعامل کاربر و وبسایت می‌شود، در نتیجه می‌توان این نتیجه را گرفت که طراحی فلت به عنوان یکی از پارامترهای مهم در بهبود تجربه‌ی کاربری در نظر گرفته می‌شود. با توجه به آن که شناخت کاربردهای طراحی فلت باعث می‌شود تا مفهوم آن را به صورت عمیق‌تری درک نمایید، در زیر به بررسی چند مورد از کاربردهای طراحی فلت می‌پردازیم.

 

·       تبلیغات

یکی از مهم‌ترین کاربردهای طراحی فلت، در تبلیغات است. امروزه و به دلیل رعایت اصل سادگی در فنون مختلف، داشتن طراحی‌های گرافیکی ساده در تبلیغات منجر به افزایش تعامل مخاطب با آن تبلیغ می‌شود. از طرف دیگر زمانی که از طرح‌های پیچیده و دشوار در تبلیغات استفاده می‌کنید، مخاطب را به سمت سردرگمی پیش خواهید برد؛ چرا که حواس او را به سمت طرح‌های دیگر پرت خواهید کرد. این کار منجر به عدم تمرکز بر محتوای تبلیغات خواهد شد. سعی کنید طراحی فلت را در تمامی شیوه‌های تبلیغات، رعایت نمایید.

·       سایت‌های فروشگاهی و خدماتی

بسیاری از کسب‌وکارها در دهه‌ی اخیر، وبسایتی را برای کار خود ایجاد کرده‌اند. در حقیقت رواج سایت فروشگاهی و خدماتی به قدری زیاد است که رقابت در چنین بازاری بسیار سخت شده‌است. از طرف دیگر حوصله‌ی مخاطبان نیز نسبت به ده سال پیش کم‌تر شده و همین نکته باعث شده تا در صورتی که کالاها یا خدمات مورد نظرشان را نتوانند سریع پیدا کنند، آن وبسایت را ترک می‌کنند. طراحی فلت در چنین مواقعی می‌تواند به عنوان یکی از مهم‌ترین راه‌حل‌هل تلقی شود. در حقیقت ویژگی مینیمال‌گونه‌ی این شیوه‌ی طراحی به نحوی است که کاربر می‌تواند در کم‌ترین زمان ممکن، هر چیزی که در وبسایت به آن نیاز دارد را پیدا نماید.

·       اینفوگرافی

سومین کاربرد طراحی فلت، قسمت اینفوگرافی وبسایت‌ها است. این بخش به دلیل آن که به طور مستقیم به هویت کسب‌وکار و خدمات شما می‌پردازد باید به نحوی طراحی شود که محتوا از شکل عقب نماند؛ منظور ما آن است که کاربر یا مخاطبی که به چنین بخشی وارد شده به دنبال آن است که بتواند اعتبار وبسایت شما را بسنجد که همین نکته بر اعتمادسازی، تأثیر می‌گذارد. با توجه به نکته‌ی اخیر، اگر بتوان توجه کاربر را به سمت محتوای ارزشمند خود در بخش اینفوگرافی جلب نمایید، رسیدن به مقصود اصلی که اعتمادسازی است، بسیار آسان‌تر خواهد شد.

سخن آخر

استفاده از طراحی فلت در حال گسترش است. در حقیقت به دلیل توانایی بالایی که این نوع طراحی در جذب کاربر دارد، کسب‌وکارهای زیادی به دنبال بهره‌مند شدن از آن هستند. در این مقاله سعی کردیم تا با معرفی مفاهیم و اصول طراحی فلت، فرآیند انتخاب تیم طراحی فلت را برای شما تسهیل نماییم.

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : دو شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۰
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-