تعادل در طراحی UI به چه معناست؟

 
 




مقالات وستا

تعادل در طراحی UI به چه معناست؟

رابط کاربری به عنوان یکی از مهم‌ترین قسمت‌های طراحی وبسایت در نظر گرفته می‌شود. در حقیقت زمانی که تصمیم دارید سود وبسایت خود را بهبود بخشید، نیاز است تا در UX و UI وبسایت خود تجدید نظر نمایید؛ چرا که این دو بخش به صورت مستقیم باعث تعامل کاربر و وبسایت شما می‌شوند. از آن جایی که مشاغل زیادی وجود دارند که به دنبال بهبود رابط کاربری وبسایت خود هستند، در نتیجه پیشرفت‌های بسیار زیادی در این حیطه انجام شده‌است. برای آن که بتوانید به شیوه‌ی مناسبی از این پیشرفت‌ها در وبسایت خود

تعادل در طراحی UI به چه معناست؟

استفاده نمایید باید با مفاهیم هر کدام از آن‌ها آشنا شوید. تعادل یکی از اصلی‌ترین نکاتی است که باید در طراحی UI مورد استفاده قرار گیرند. در حقیقت برای آن که بتوان تعادل را در بخش‌های مختلف UI به کار برد نیاز است تا با مفاهیم و انواع آن آشنا شوید. در این مقاله به بررسی مفهوم تعادل در طراحی UI خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

در نظر داشته باشید که برای مطالعه‌ی مقالات مرتبط با رابط کاربری و تجربه کاربری نوشته شده در بلاگ وستا، از اینجا وارد شوید.

تعادل و طراحی

پیش از آن که مفهوم تعادل در طراحی UI را بررسی کنیم، باید در ابتدا به توضیح ارتباط دو مفهوم تعادل و طراحی بپردازیم. یکی از مهم‌ترین نکاتی که از گذشته‌های دور تاکنون در طراحی‌های بصری متفاوت مورد توجه بود، بحث تعادل بود. زمانی که در هنرهای تجسمی قصد ایجاد یک فضای خاص یا ایده‌ی منحصربه فردی را داشتند، اقدام به ایجاد تغییراتی در تعادل موجود در آن صحنه می‌کردند. با توجه به این مورد می‌توان گفت که ارتباط تعادل و طراحی در بخش‌های مختلفی صورت می‌گیرد که این بخش‌ها می‌توانند در حیطه‌ی ابعاد، اندازه، رنگ، موقعیت مکانی، نوشتار و بسیاری از موارد دیگر باشند. دانستن این نکته بسیار مهم است که مفهوم تعادل هر چیزی را باید بر اساس ارتباطش با سایر عناصر آن بخش تعریف کرد.

 

تعادل و طراحی UI

بخش عمده‌ای از زندگی و کسب‌وکارها در انواع وبسایت‌ها می‌گذرد. با توجه به این موضوع، داشتن وبسایتی که UI مناسبی داشته باشد منجر به افزایش سود خواهد شد. تعادل به عنوان یکی از شاخصه‌هایی که باعث بهبود رابط کاربری می‌شود، همواره مورد توجه طراحان بوده‌است. در حقیقت برای آن که بتوانید در طراحی UI، تعادلی را برقرار نمایید باید وزن بصری را به صورت یکنواختی پخش نمایید. شایان ذکر است که وجود یا عدم وجود تعادل باید با توجه به محتوا و نوع وبسایت شما صورت گیرد و هیچ کدام نمی‌تواند بدون در نظر گرفتن عوامل دیگر، ضامن موفقیت وبسایت شما باشد. زمانی که در وبسایت شما در تمامی بخش‌ها تعادل رعایت می‌شود، در نتیجه کاربران دچار تنش‌های بصری نمی‌شوند؛ گاهی اوقات نیاز است تا تنش بصری ایجاد کرد که شناخت چنین مواقعی به تجربه و حرفه‌ای بودن طراح بستگی خواهد داشت.

 

انواع تعادل در طراحی UI

همانطور که ذکر شد، شناخت تعادل در طراحی UI باعث می‌شود تا شما بتوانید بسته به محتوا و نوع وبسایت خود اقدام به طراحی UI مناسبی نمایید. با توجه این نکته، پیشرفت‌های زیادی در زمینه‌ی تعادل در طراحی UI صورت گرفته‌است. این پیشرفت‌ها باعث شده تا امروزه، شاهد انواع مختلفی از تعادل‌ها در UI باشیم. در زیر به بررسی 4 نوع اصلی تعادل در طراحی رابط کاربری می‌پردازیم.

1.    طراحی متقارن

زمانی که قصد دارید وقار و رسمی بودن وبسایت خود را افزایش دهید، استفاده از طراحی متقارن، مناسبی‌ترین شیوه‌ی تعادل برای طراحی UI وبسایت شما خواهد بود. در حقیقت در طراحی متقارن، تصویر یا تصاویر را نسبت به محور افقی، عمومی و یا هر دو محور، تکرار می‌کنید. یکی از نکاتی که اخیرا به کرات در طراحی متقارن مورد استفاده قرار گرفته‌است، تکرار تصاویر مشابه به حالت متضاد است به نحوی که کاربران را به فکر فرو می‌برد. به طور کلی استفاده از طراحی متقارن چه به روش سنتی و چه به روش کلاسیک، منجر به افزایش لحن جدی وبسایت شما می‌شود.

2.    طراحی نامتقارن

شاید تصور کنید که نبود تقارن در طراحی UI منجر به بی‌نظمی می‌شود اما این ویژگی می‌تواند به عنوان یک مزیت نیز تلقی شود. بسیاری از وبسایت‌ها برای افزایش میزان جذابیت محتوای خود اقدام به استفاده از طراحی‌های می‌کنند که هیچ نوع تقارنی را در صفحه‌ی سایت ایجاد نمی‌کنند. برای مثال در بخش سمت چپ محور عمودی صفحه، تنها یک باکس مربعی قرار می‌دهند در حالیکه در بخش سمت راست، چندین باکس مربعی با اندازه‌های مختلف، تعبیه می‌شوند. معمولا استفاده از تعادل‌هایی که با طرح‌های نامتقارن حاصل شده‌اند باعث می‌شود تا سرزندگی و پویایی وبسایت شما افزایش یابد.

3.    تعادل کریستالوگرافیک

ساختار کریستال، ساختاری است که در آن نمونه‌های مشابه یک نوع مولکول به دفعات مختلف تکرار شده‌اند. زمانی که بحث تعادل کریستالوگرافیک در طراحی UI می‌شود، نیز چنین مفهومی مطرح است. در این نوع از تعادل، تصویر یا باکسی، بدون هیچ ایجاد هیچ نوع تغییر، در صفحه‌ی سایت شما تکرار می‌شود. دلیل نبود تغییر آن است که هیچ کدام از تصاویر، نسبت به سایر تصاویر دیگر، جلب توجه ننمایند. معمولا تعادل کریستالوگرفیک را زمانی استفاده می‌کنند که بخواهند یک هرج و مرج در ذهن مخاطب ایجاد نمایند.

4.    تعادل شعاعی

اصطلاح تعادل شعاعی در طراحی UI، از عکاسی وارد حیطه‌ی طراحی وبسایت شده‌است. در تعادل شعاعی، تمامی تصاویر، حول یک مرکز اصلی شکل می‌گیرند به نحوی که گویی، به شعاع مرکزی قرار گرفته‌اند که کانون توجه باید باشد. هدف از استفاده از چنین تعادلی در طراحی UI نیز همین نکته است. در حقیقت زمانی که همه‌ی تصاویر به صورت دایره‌ای و حول یک نقطه‌ی اصلی باشند، آن نقطه به مرکز توجه مخاطب تبدیل می‌شود. این کار باعث می‌شود تا شما بتوانید در سریع‌ترین زمان ممکن، توجه مخاطب را نسبت به محتوای خود جلب نمایید.

فاکتورهای تعادل در طراحی UI

حال که با انواع مختلف شیوه‌های تعادل در طراحی UI آشنا شدید، می‌توانید با فاکتورهای اساسی آن آشنا شوید. در حقیقت برای آن که بتوانید طراحی UI وبسایت خود را به شیوه‌ی کاملا هوشمندانه‌ای اجرا نمایید نیاز است تا بدانید که در هر بخش و حتی در کل وبسایت، باید از چه نوع تعادلی استفاده شود. برای انجام چنین کاری، آشنا شدن با فاکتورهای اساسی تعادل، امری بسیار ضروری تلقی می‌شود. با توجه به این نکته، در زیر به بررسی فاکتورهای تعادل در طراحی UI می‌پردازیم.

·       رنگ

یکی از فاکتورهایی که بر تعادل به کار گرفته شده در طراحی UI تأثیرگذار است، رنگ است. در حقیقت، سنجش این عامل به دلیل ارتباط مستقیم با احساسات مخاطب، کار دشواری است و به همین دلیل نیز معمولا سعی می‌کنند تا فاکتور رنگ را به صورت کلی و بر اساس رنگ‌های اصلی و فرعی مورد بررسی قرار دهند. از طرف دیگر، برای آن که میزان تأثیر هر رنگ در تعادل را مورد بررسی قرار داد باید به رنگ‌هایی توجه کرد که در کنار باکس یا تصویر مورد نظر شما به کار گرفته شده‌اند. این کار باعث خواهد شد تا شما بتوانید در حین تعیین نوع تعادل، انتخاب مناسبی داشته باشید.

·       تراکم موجود در تصویر

تراکم، یکی از فاکتورهای است که باید در حین ایجاد تعادل در طراحی UI به آن توجه داشته باشید. برای تعریف این فاکتور می‌توان گفت که به میزان تجمع تصاویر و رنگ‌ها در هر تصویری تراکم می‌گویند. زمانی که تراکم یک تصویر زیاد باشد، توجه مخاطب نیز به میزان بیشتری جلب خواهد شد. در این حالت، ایجاد تعادل را باید براساس نوعی انتخاب کرد که تأثیر به سزایی بر توجه مخاطب داشته باشد. اگر یک باکس یا تصویر دارای تراکم زیاد را در کنار تصویری قرار دهید که دارای تراکم کم‌تری است، در آن حالت متوجه می‌شوید که توجهتان به صورت ناخودآگاه به تصویر اول جذب شده‌است که این کار به طور مستقیم بر رابط کاربری یا UI تأثیر خواهد گذاشت.

·       ابعاد و اندازه

مهم‌ترین فاکتوری که باید در ارتباط با تعادل به کار گرفته شده در طراحی UI به آن توجه داشته باشید، اندازه‌ی اشیاء و تصاویر است. در حقیقت هیچ چیزی نمی‌تواند مانند ابعاد و اندازه، بر تعادل به کار گرفته شده، تأثیرگذار باشد. معمولا تصاویر بزرگ‌تر، توجه بیشتری را به خود جلب می‌کنند چرا که چشم انسان عادت به دیدن اشیائی دارد که کم‌ترین خستگی را از نظر دقت در تشخیص، ایجاد نمایند. تعیین اندازه‌ی هر تصویری باید به نحوی باشد که سایر ابعاد تصاویر دیگر نیز در آن دخیل باشند. شما نمی‌توانید بدون در نظر گرفتن اندازه‌ی باکس‌های دیگر اقدام به ایجاد یک باکس کوچک یا بزرگ نمایید چرا که ممکن است بازخورد نامناسبی از کاربران خود دریافت نماید.

·       کنتراست

کنتراست رنگی، به معنای تضاد رنگ‌های روشن و تیره است. در حقیقت زمانی که اشیاء موجود در وبسایت شما دارای کنتراست باشند، تعادل موجود در UI به هم می‌خورد. البته شیوه‌هایی نیز وجود دارند که در آن‌ها با وجود آن که کنتراست به کار گرفته شده اما همچنان در UI، تعادل موجود است. به طور کلی ایجاد کنتراست باعث می‌شود تا مخاطب به تفکر فرو رود. سعی کنید در حین ایجاد کنتراست، به رنگ به کار گرفته شده در پس‌زمینه، توجه زیادی نمایید و رنگ تصاویر را با توجه به آن تعیین کنید.

 

سخن آخر

داشتن تعادل در طراحی UI باعث می‌شود تا طراحی خود را به شیوه‌ی اصولی و منظم انجام دهید. از آن جایی که انواع مختلفی از تعادل‌ها در طراحی تجربه‌ی کاربری وجود دارند، شناخت هر کدام از آن‌ها باعث خواهد شد تا بتوانید در حین طراحی UI، مناسب‌ترین نوع تعادل را به کارگیرید.

همچنین در نظر داشته باشید می‌توانید برای مطالعه‌ی مقالات مرتبط با وب‌سایت و اپلیکیشن نوشته شده در بلاگ وستا، از اینجا وارد شوید.

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : دو شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۰
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-