چرا باید از تولید محتوای تصویری استفاده کرد؟

 
 




مقالات وستا

چرا باید از تولید محتوای تصویری استفاده کرد؟

با توجه به گسترش روز افزون تعداد مخاطبانی که از اینترنت استفاده می‌کنند و افزایش سرعت اینترنت، قالب‌های محتوا تغییرات محسوسی داشته است. این تغییرات منجر به تولید انواع محتوا شده است و این موضوع همانند موضوعات دیگر، مزایا و معایب خاص خود را دارد.

یکی از این انواع محتوا، محتوای تصویری بوده که در مقایسه با انواع دیگر محتوا، قدرت و تاثیر بیشتری دارد. همچنین بعد از انتشار محتوای تصویری، می‌توان گفت امکان تغییر دادن آن -توسط افراد ناشناس- وجود ندارد؛ و این یکی از بزرگترین مزیت‌های این نوع محتوا می‌باشد.

چرا باید از تولید محتوای تصویری استفاده کرد؟

بعد از ارائه‌ی تعریفی کلی از تولید محتوای تصویری، به لزوم تولید محتوای تصویری پرداخته و  تاثیر تولید محتوای تصویری در جلوگیری از پخش اخبار کذب را بررسی می‌کنیم و در آخر با انواع محتوای تصویری و کانال‌های انتشار آن آشنا می‌شویم. با ما همراه باشید.

همچنین می‌توانید برای مطالعه‌ی بیشتر در حوزه‌ی بازاریابی محتوایی، از اینجا وارد شده و مقالات نوشته شده در بلاگ وستا مرتبط با این موضوع را مطالعه کنید.

محتوای تصویری

به اطلاعاتی که در کنار محتوای متنی و یا به تنهایی، در قالب‌های مختلف عکس، اینفوگرافیک و...، ارائه می‌شود، محتوای تصویری گفته می‌شود. زمانی که محتوای متنی به همراه محتوای تصویری ارائه می‌شود، علاوه بر تاثیر گذاری بیشتری که برای مخاطب دارد، موجب جلب اعتماد آن‌ها نیز می‌شود.

زمان تولید محتوای تصویری، باید با دقت و ظرافت هرچه بیشتر این کار را انجام داد تا پیام خاص محتوا، به صورت واضح و روشن به مخاطبان منتقل شود.

 

لزوم استفاده از محتوای تصویری

انسان‌ها به صورت روزانه، در معرض انواع مختلفی از محتوا قرار می‌گیرند. و با توجه به زمان عمده‌ای که در فضای مجازی صرف می‌کنند، حجم زیادی از انواع محتوا را در این بستر دریافت می‌کنند.  این محتواها، حاوی انواع اخبار و اطلاعات مختلفی است که تشخیص درست یا نادرست بودن آن بر اساس محتوای متنی منتشر شده، به سادگی ممکن نیست. در اینجاست که اهمیت استفاده از محتوای تصویری دوچندان می‌شود.

همچنین زمانی که صرفا از متن برای انتشار انواع محتوا و اخبار در رسانه‌ها استفاده می‎شود، سهوا و حتی به صورت عمدی، ممکن است که متون با سوگیری و جهت گیری‌های خاصی نوشته شده و مخاطب را به صورت ناخودآگاه، به سمت و سوی خاصی هدایت کند. این موضوع ممکن است توسط رقبای یک سازمان اجرایی شده و نتایج اینکار، ممکن است به آن برند و سازمان ضربه وارد کند.

علاوه بر آن، یک برند و سازمان، در ابتدا برای شناساندن خود و ایجاد هویت، و بعد از مدت زمانی، برای حفظ ارتباط با مخاطبان خود، باید روندی منظم در تولید و انتشار محتوا، به ویژه محتوای تصویری، داشته باشد.

 

 

تاثیر محتوای تصویری بر اذهان عمومی

هر محتوایی، فارغ از نوع آن، تاثیراتی را بر ذهن‌های مخاطبان می‌گذارد. پس چه بسا بهتر است که بتوان این تاثیرات را بیشتر کرده و در جهت اهداف مد نظر سازمان قرار داد. زمانی که صرفا از محتوای متنی استفاده می‌شود، احتمال اینکه مخاطب خواننده نگاهی گذرا انداخته و بعد از دقایقی با مطالب و محتواهای دیگر جایگزین محتوای متنی قبلی شود، وجود دارد.

استفاده از محتوای تصویری، علاوه بر اثر گذاری بیشتر، باعث افزایش ماندگاری محتوا در ذهن مخاطب می‌شود. این مورد به علت سرعت ثبت و پردازش بیشتر حافظه‌ی تصویری انسان‌هاست که باعث می‌شود مدت زمان طولانی‌تری عکس‌ها و تصاویر را نگهداری کند و حتی با اثر بر بخش‌های مختلف مغز، احساسات را نیز درگیر خود کند. همچنین سرعت یادآوری مطالب در صورت استفاده از محتوای تصویری، افزایش می‌یابد.

 به طور کلی یکی از مواردی که از اهداف همه‌ی سازمان‌ها و برندها است، تاثیرگذاری و ماندگاری در اذهان مخاطبین خود می‌باشد. با توجه به موارد گفته شده، استفاده و انتشار محتوای تصویری، کمک شایانی در این زمینه می‌کند. همچنین با استفاده از محتوای تصویری، باعث واکنش سریعتر مخاطبان، می‌شود. این موضوع زمانی اهمیت خود را نشان می‌دهد، که در صورتی که اخبار کذبی از سازمان منتشر شود؛ در صورت وجود یک کانال معتبر انتشار محتوا، علاوه بر عدم تاثیر بر مخاطبان، آن‌ها نیز به طرفداری از سازمان می‌پردازند. 

 

تاثیر تولید محتوای تصویری در جلوگیری از پخش اخبار کذب

یکی از مشکلاتی که ممکن است سازمان‌ها با آن مواجه شوند، پخش شدن اخبار  و اطلاعات نادرست در ارتباط با خود سازمان می‌باشد. بسیاری از این اخبار، به صورت متن‌های کوتاه و بعضا بلند در وب سایت‌های نه چندان معتبر منتشر می‌شود و این مدت زمانی که سازمان مطلع شده و میخواهد تصمیم بگیرد که چه واکنشی نشان دهد، ممکن است خسارات جبران ناپذیری به بدنه‌ی سازمان وارد شود.

اما زمانی که یک سازمان به عنوان یک برند شناخته شده، برای خود وب سایت و کانال‌های محتوایی داشته باشد و اخبار خود را به صورت رسمی و با عکس‌ها و تصاویری که زیر نظر خود سازمان تهیه شده است، منتشر کند، آن وب سایت، کانال‌های ارتباطی و محتواهای موجود در آن‌ها، برای مخاطبان آن سازمان و برند، به عنوان یک مرجع شناخته شده و حتی در صورت پخش اخبار جعلی و نادرست، تاثیری بر سازمان نخواهد داشت و همانطور که گفته شد حتی باعث طرفداری از سازمان بپردازند.

قدرت و تاثیری که عکس‌ها و ویدیوهای واقعی دارند را نمی‌توان با دیگر انواع محتوا و حتی انواع دیگر محتواهای تصویری مقایسه کرد. (جلوتر اشاره خواهد شد که محتواهایی که به صورت ویدیو تهیه می‌شوند را می‌توان جز محتوای تصویری در نظر گرفت.) به عنوان مثال، نفر اول یک سازمان را در نظر بگیرید که در یک جلسه‌ی داخلی، مشغول به سخنرانی در ارتباط با اهداف جدید و استراتژی‌های آینده سازمان است. اگر افرادی به قصد سو، حرف‌های مطرح شده را تقطیع کرده و در رسانه‌های مختلف منتشر کنند و واقعیت را بر خلاف آنچه که بوده، نمایش دهند، چه اتفاقی برای سازمان مورد نظر خواهد افتاد؟!

اما در نظر بگیرید که در حین برگزاری این جلسه، تیمی متشکل از افراد مختلف، مشغول عکس برداری و فیلم برداری بوده و به نوعی جلسه را مستند می‌کنند. در این زمان حتی در صورت انتشار حرف‌های مطرح شده به صورت تقطیع شده، به علت وجود مستند قابل ارائه، جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

در نظر داشته باشید می‌توانید برای آشنایی با تاثیر خبر نادرست یا خبری که سهوا اشتباه نوشته شده است، از اینجا وارد شده و مقاله‌ی نوشته شده مرتبط با این موضوع را مطالعه کنید. 

انواع محتوای تصویری

محتواهای تصویری را با توجه به نوع استفاده‌ای که از آن‌ها می‎شود، در انواع مختلفی ارائه می‌شود. اولین نوع و پر کاربردترین در عین حال ساده‌ترین آن‌ها، استفاده از تصاویر است. معمولا این تصاویر، عکس‌های واقعی بوده که توسط یک عکاس یا یک تیم عکاسی، تهیه شده است. همچنین این تصاویر می‌توانند توسط خود تولید کنندگان محتوا، تولید بشوند. از انواع دیگر محتوای تصویری می‌توان به اینفوگرافیک، نمودار، پاور پوینت و ..، اشاره کرد.

البته نوع دیگری از محتوای تصویری وجود دارد که برخی در آن را دسته‌ای جداگانه قرار می‌دهند؛ آن هم محتوای تصویری به صورت ویدیو می‌باشد که پیش‌تر به کاربردهای آن اشاره شد.

یکی از انواع محتواهای تصویری پرکاربرد؛ اینفوگرافیک‌ها می‌باشند. در اینجا به اختصار به معرفی این نوع محتوای تصویری می‌پردازیم.

 

  • اینفوگرافیک

یکی از پرکاربردترین محتواهای تصویری در سازمان‌ها، اینفوگرافیک می‌باشد. اینفوگرافیک نوعی محتوای تصویری است که در آن داده‌ها با استفاده از نمودار و اشکال مختلف ارائه می‌شود. از اینفوگرافیک در زمینه‌های مختلفی می‌توان استفاده کرد. به عنوان مثال در جلسات ماهیانه برای ارائه عملکرد، برای آموزش‌های درون سازمانی، برای تبلیغات و موارد متعدد دیگر استفاده می‌شود.

 

مزایای استفاده از محتوای تصویری

استفاده از محتوای تصویری در کنار محتوای متنی و هم استفاده‌ از آن به صورت تنها، مزایای زیادی داشته که اینجا به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌شود.

1.     افزایش گیرایی محتوا

استفاده از تصاویر مرتبط با محتوایی که منتشر می‌شود، علاوه بر آنکه گیرایی و جذابیت محتوا را برای مخاطب افزایش می‌دهد، هم اینکه باعث می‌شود مخاطب محتوا را تا انتها دنبال کند.

2.     انتقال روشن‌تر و واضح‌تر پیام

زمانی که اطلاعات و محتوا فقط به صورت متن منتشر می‌شود، به ویژه در فضای مجازی و در بستر اینترنت، ممکن است به خوبی پیام و هدف مطلب منتقل نشود. اما در صورت استفاده از محتوای تصویری، پیام محتوا به صورت واضح و روشن‌تر منتقل می‌شود.

3.     ایجاد و جلب اعتماد مخاطب

همانطور که گفته شد، انتشار محتوا فقط به صورت متن، احتمال اعتماد کردن مخاطب را کاهش می‌دهد. اما زمانی که همراه با تصاویر مرتبط و مناسب همراه باشد، به صورت ناخودآگاه، باعث جلب اعتماد می‌شود.

4.     افزایش اعتبار

در کنار تمام مزایایی که محتوای تصویری رقم میزند، همچنین موجب افزایش اعتبار و بهبود وجهه‌ی بیرونی سازمان در بین مخاطبان می‌شود.

5.     حفظ هویت

با استفاده‌ی مداوم از محتوای تصویری در کنار محتوای متنی و انتشار آن‌ها به صورت منظم، از هویت یک سازمان و برند حفاظت شده و به راحتی از مشکلات احتمالی آینده، تاثیر نمی‌پذیرد.

 

کانال‌های انتشار محتوای تصویری

برای انتشار این محتواهای تصویری تولید شده، از کانال‌های مختلفی با توجه به اهداف سازمان و کسب‌وکار، می‌توان استفاده کرد. اما به صورت کلی می‌توان گفت داشتن یک وب‌سایت به روز و انتشار و تولید محتوا در آن به صورت منظم، تاثیر چشم گیری در پیشبرد اهداف دارد. همچنین با توجه به نوع سازمان و کسب‌وکار، می‌توان از شبکه‌های اجتماعی نیز استفاده کرد، که یکی از مناسب‌ترین آن‌ها برای انتشار اخبار درست و موثق، شبکه‌ی اجتماعی لینکدین می‌باشد.

 

 

سخن آخر

باید در نظر داشت که محتوای تصویری، از موثرترین روش‌های تاثیر گذاری بر مخاطبان بوده و اعتماد آنها  جلب کرده و اعتبار دو چندانی برای سازمان رقم می‌زند. علاوه بر آن، همانطور که گفته شد، استفاده از محتوای تصویری و ویدیویی تاثیر به سزایی در جلوگیری از پخش اخبار کذبی که سهوا و یا به عمد منتشر می‌شود دارد. در نتیجه در تولید و استفاده از محتوای تصویری برای برند و سازمان خود، تعلل نکنید.

 

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : دو شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۰
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-