اهمیت داشتن وبسایت برای هر کسب وکاری در این قرن بسیار ضروری است. در حقیقت این امر به قدری گسترش یافته که حتی مغازهداران نیز به دنبال داشتن یک وبسایت برای ارائهی محصولات و خدمات خود هستند؛ اما مسئلهای که همواره در این زمینه مطرح میشود آن است که چگونه میتوان یک وبسایت خوب با تعداد بالای بازدیدکننده را دارا بود؟ برای پاسخ این سؤال نیاز است که جنبههای مختلف وبسایت را به دو دستهی ارائهی خدمات و طراحی وبسایت تقسیم کنیم. دستهی اول به کیفیت محصولات و خدمات
شما مطرح میشود اما دستهی دوم به کیفیت وبسایت شما و میزان تجربهی تیم طراحی وبسایت مرتبط است. یکی از مهمترین نکات تأثیرگذار بر بازدیدکنندگان هر وبسایتی، تجربهی کاربری یا UX است. برای رسیدن به تجربهی کاربری بهتر نیاز است تا بر این موضوع به طور کامل مسلط شوید. در این مقاله به بررسی مفاهیم مرتبط با UX خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
همچنین میتوانید برای مطالعه ی دیگر مقالات رابط کاربری و تجربه کاربری، از اینجا وارد شوید.
شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که در حین خرید یک محصول، با دو نوع مختلف مواجه شوید و تنها به دلیل آن که حس بهتری نسبت به یکی از آنها دارید، آن را خریداری نمایید. تجربهی کاربری یا UX را نیز براساس همین موضوع تعریف کرد. در یک تعریف جامع، تجربهی کاربری عبارت است از برداشت و احساسی که کاربران نسبت به استفاده از خدمات شما دارند. در حقیقت زمانی که یک کاربر وارد وبسایت شما میشود ممکن است که با طراحیهای فوقالعاده و مناسبی مواجه شود؛ برخی از افراد تصور میکنند که این طراحی میتواند باعث افزایش UX و احساس مثبت کاربر نسبت به وبسایت شود؛ حال آن که این ویژگی، مرتبط با رابط کاربری است چرا که ممکن است شما یک رابط کاربری بسیار مناسب داشته باشید اما کاربر همچنان حس و تجربهی خوبی از وبسایت شما نداشته باشد. با توجه به این موضوع نیاز است تا تلاشهایی در راستای شناسایی نیازها و اولویتهای کاربران به کار گرفته شود تا بتوان UX را افزایش داد.
حال که با مفهوم UX و تفاوت آن با رابط کاربری آشنا شدید نیاز است که با اهمیت آن آشنا شوید. چرا تمامی کسب وکارهای بزرگ به دنبال بهبود تجربهی کاربری وبسایت خود هستند؟ یکی از مهمترین دلایلی که باعث اهمیت UX میشود آن است که در دراز مدت، تأثیر بسزایی بر کاهش هزینهها خواهد داشت. تصور کنید که پس از یک سال متوجه شوید که میزان نارضایتی و بیمیلی به وبسایت شما زیاد است. این امر باعث خواهد شد تا شما علاوه بر هزینههایی که باید در راستای بهبود UX پرداخت کنید، اقدام به انواع تبلیغات و بازاریابیها نیز نمایید. یکی دیگر از دلایل مهمی که برای تجربهی کاربری ذکر میشود آن است که باعث افزایش فروش شما میشود و این افزایش نیز حاصل از رضایت کاربر از تعامل وبسایت شما با او و همچنین افزایش ترافیک وبسایت است. با توجه به این موارد نیاز است تا در همان ابتدای شروع فعالیت وبسایت خود، اقدام به سرمایهگذاری بر این زمینه نمایید.
مقاله پیشنهادی: تاثیر رابط کاربری بر رضایت کاربران از سایت
برای آن که وبسایت شما جایی باشد که کاربر از تعامل با آن و استفاده از خدماتی که ارائه میشود حس خوبی داشته باشد، نیاز است تا با نکاتی که منجر به بهبود UX میشود آشنا شوید. با توجه به این موضوع در زیر به بررسی مهمترین نکات مرتبط با این زمینه میپردازیم.
برای آن که بتوانید یک UX مناسب برای وبسایت خود داشته باشید نیاز است پیش از اضافه کردن هر نوع امکان جدید به وبسایت، تمایلات و نیازهای کاربر را در اولویت قرار دهید. در حقیقت به هر میزانی که ایدههای شما بیارتباط با علائق کاربران شما باشد، به همان میزان نیز تجربهی کاربری سایت شما کاهش خواهد یافت. یکی دیگر از نکات مرتبط با این زمینه آن است که UX وبسایت شما باید برای تمامی افراد قابل استفاده و قابل درک باشد.
سعی کنید پیش از اجرای هر ایدهای، بازخوردهای کاربران خود را با استفاده از انواع ابزارهای تجزیه و تحلیل مانند گوگل آنالیتیکس، مورد بررسی قرار دهید. این کار به شما کمک خواهد کرد تا تصمیمات اجرایی و طراحی خود را بر اساس علایق کاربران بگیرید.
برای آشنایی بیشتر میتوانید مقاله ی "آموزش گوگل آنالیتیکس به زبان ساده" نوشته شده در بلاگ وستا را از اینجا مطالعه کنید.
خدمات وبسایت شما باید برای کاربر مفید باشند به نحوی که نیازهای آنها را برطرف کنند. شاید وبسایت شما دارای طراحیهای فوقالعادهای باشد اما محتوای آن باعث پاسخ به نیازهای کاربران نشود.
کاربران باید بتوانند هر چیزی در وبسایت شما را به راحتی پیدا کنند. برای مثال نباید زمان زیادی را صرف پیدا کردن یک منو یا یک لینک بکنند در غیر این صورت میزان نارضایتی از خدمات وبسایت شما افزایش خواهد یافت.
تاکنون با مفاهیم اصلی و مهم مرتبط با تجربهی کاربری آشنا شدید. برای آن که بتوانید UX وبسایت خود را افزایش دهید نیاز است تا از یک طراح UX یا یو ایکس دیزاینر در تیم طراحی وبسایت خود استفاده کنید. در حقیقت یک طراح UX فردی است که میتواند با استفاده از خلاقیت و دانش خود و همچنین با در نظر گرفتن تمامی نیازهای کاربران، اقدام به توسعهی محصولات و خدمات وبسایت شما نماید. معمولا یک طراح UX میتواند از انواع ابزارهای تجزیه و تحلیل استفاده کنید، نیازهای اصلی و روزانهی کاربران را شناسایی نماید و با در نظر گرفتن دادههای به دست آمده، اقدام به همکاری با سایر اعضای طراحی وبسایت نماید تا آنان بتوانند با استفاده از نظرات او، بهترین خدمات را براساس نیازها و علائق کاربر، طراحی نمایند.
مقاله پیشنهادی: وظیفهی یو اکس دیزاینر چیست؟ و به چه مهارتهایی نیاز دارد؟
با افزایش میزان تقاضا برای داشتن انواع وبسایتها، کسب وکارهای اینترنتی وارد یک فضای شدیدا رقابتی شدند. این موقعیت باعث شد تا اهمیت رابط کاربری و تجربهی کاربری، بیش از پیش افزایش یابد. در حقیقت برای آن که بتوانید UX وبسایت خود را بهبود بخشید نیاز است که یک فرد یا تیم حرفهای مرتبط با این زمینه را استخدام کنید. برای انتخاب بهترین تیم مرتبط با این زمینه نیز باید با شرایط یک طراح UX آشنا شوید. در زیر، به بررسی مهمترین ویژگیهایی که یک طراح UX باید داشته باشد میپردازیم.
هر طراح UX باید بتواند با انواع ابزارهای تجزیه و تحلیل کار کند. در حقیقت شرط موفقیت در زمینهی تجربهی کاربری هر وبسایتی آن است که ایدهها براساس دادههایی اجرا شوند که توسط طراح UX از طریق انواع ابزارهای تجزیه و تحلیل مورد بررسی قرار گرفته باشند. با توجه به این امر نیاز است که طراح UX بتواند با انواع مختلفی از ابزارها کار کند چرا که هر کدام، نتایج مختلفی در ارتباط با فعالیتهای کاربران را نشان میدهند.
همانطور که ذکر شد، یک طراح UX فردی است که باید دادههای به دست آمده از تحقیقاتش را با سایر اعضای تیم در میان گذاشته و نظرات خود را بیان کند. با توجه به این امر، یکی از مهمترین ویژگیهایی که باید هر طراح UX داشته باشد آن است که روحیهی تیمی و کار گروهی بالایی داشته باشد به همین دلیل نیز افرادی که قدرت پایینی در تعامل با دیگران دارند معمولا این کار را انتخاب نمیکنند.
تاکنون متوجه شدید که طراح UX باید علاوه بر روحیهی تیمی بر ابزارهای تجزیه و تحلیل نیز مسلط باشد اما این کار کافی نیست. در حقیقت یک طراح UX باید بتواند در زمینههای مختلفی اقدام به تحقیق و تفحص نماید. این زمینهها میتوانند در حوزههای فرهنگی، اجتماعی و روانشناسی باشند. همانطور که میدانید علائق مخاطبان هدفی که ساکن یک کشور هستند تحت تأثیر این سه حوزه قرار میگیرند و با توجه به این نکته، طراح تجربهی کاربری موظف است تا ایدههای خود را با شرایط آنها هماهنگ کرده و براساس نیازهای روز آنها اقدام به ارائهی نتایج خود به سایر اعضای تیم طراحی نماید.
داشتن نمونهی اولیه یا وایرفریم باعث میشود تا بتوانید آن را به صورت کامل مورد بررسی و نقد قرار دهید. در حقیقت هر طراح UX موظف است تا پیش از اجرای هر کاری، یک نمونهی اولیه از آن را به کارفرمایان خود ارائه دهد تا آنها بتوانند با استفاده از نظرات سایر کارشناسان مشکلات و نقاط ضعف این ایدهها را پیدا کنند. این نکته را در نظر داشته باشید که ارائهی نمونهی اولیه باید به شیوهای ساده و قابل فهم باشد تا زمان بررسی آن طول نکشد.
شاید بتوان گفت که مهمترین ویژگی یک طراح UX آن است که بتواند نتایج تحقیقات خود را به نحوی پیش ببرد که منجر به یک طراحی تعاملی شوند. در حقیقت ممکن است که وبسایت شما دارای یک رابط کاربری فوقالعاده قوی و عالی باشد اما تجربهی کاربری آن کم باشد؛ دلیل آن نیز به تعاملی نبودن وبسایت بازمیگردد. با توجه به این امر، به هر میزانی که بتوانید بسترهای در وبسایت خود فراهم کنید که کاربران با استفاده از آنها راحتتر با خدمات سایت ارتباط برقرار کنند، به همان میزان نیز UX سایت افزایش خواهد یافت.
طراحان UX در تلاش برای ایجاد تجربیات کاربری زیبا هستند و مسیری را برای کاربران طراحی میکنند که هنگام استفاده از یک محصول یا خدمات، تجربهی خوبی داشته باشند. طراحان UX اغلب از انواع ابزارهای طراحی، از جمله ابزارهای مربوط به وایرفریم و نمونهسازی استفاده میکنند. بسیاری از ابزارهای طراحی UX بر روی کاربر تمرکز کرده و به آنها نشان میدهند که کاربر هنگام تعامل با یک برنامه یا سرویس چه چیزی را میبیند؟ چگونه میتوان تعاملات یک کاربر را افزایش داد؟ این ابزارها میتوانند به طراحان کمک کنند تا طرحها و نمونههای اولیه را طراحی کرده و اطلاعات ساختاری را ایجاد کنند و تعیین کنند که کاربر چگونه به صفحات دیگر بروند و یا خرید خود را تکمیل کنند. ما در ادامه 12 ابزار را به شما برای طراحی ux معرفی میکنیم.
مقاله پیشنهادی: 10 نرم افزار طراحی رابط کاربری و معرفی آنها
درحالیکه UX و UI به هم مرتبط هستند، چند تفاوت کلیدی با هم دارند. تأثیر Ux در طراحی سایت این است که یک محصول چه احساسی در شما ایجاد میکند، درحالیکه UI ظاهر صفحه وبسایت شما است. بهعنوانمثال، یک وبسایت ممکن است ui و ظاهر خوبی داشته باشد، اما اگر ux آن ضعیف باشد کار با این وبسایت دشوار است و یا برعکس. در طراحی وبسایت ui و ux هر 2، اهمیت بالایی دارد و باید به آنها توجه کرد.
اهمیت تجربهی کاربری هر روز در حال افزایش است و همین موضوع باعث شده تا اهمیت استخدام طراح UX نیز بیش از پیش شود. در این مقاله با بررسی مفاهیم مرتبط با تجربهی کاربری و طراح UX سعی کردیم تا شما در انتخاب یک طراح مناسب در این زمینه، راهنمایی نماییم.
تن مقال
تن مقال
تن مقال
شرکت دانشبنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آیندهای روشن، دانش و مهارتهای خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامهنویسی برای وبسایتها و اپلیکیشنها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیتها و حضور در رقابتهای بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا بهصورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگتر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوریهای نوین، جایگاه خود را بهعنوان یک شرکت دانشبنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکتهای ایران قرار گیرد. ما در وستا، بهعنوان خانوادهای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزههای مختلف تشکیل شدهایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذتبخش است. اکنون آمادهایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوریهای روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمترسانی کنیم.
خدمات طراحی سایت وستا
خدمات طراحی اپلیکیشن وستا
از وستا بیشتر بدانید
نمادها و مجوزهای وستا
Hello[at]Vestateam.net
تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-
Design and Development by △ @faridRezvani © Ғ Δ R I D R Σ Z V Δ Π I ┗Δ