نکاتی که در اینفلوئنسر مارکتینگ باید رعایت کنید!

 
 




مقالات وستا

نکاتی که در اینفلوئنسر مارکتینگ باید رعایت کنید!

با گسترش هرچه بیشتر انواع شبکه‌های اجتماعی و افزایش حضور انواع کاربران در آن‌ها، نمی‌توان از روش‌های قدیمی تبلیغات استفاده کرده و نتیجه‌ی خوب و دلخواه رسید. اگر کسب‌وکاری دارید و یا در شبکه‌های اجتماعی حضور دارید، احتمالا واژه‌ی اینفلوئنسر مارکتینگ را شنیده‌اید. اینفلوئنسر مارکتینگ را در لغت می‌توان بازاریابی و تبلیغات با استفاده از افراد تأثیرگذار معنی کرد. در دیجیتال مارکتینگ، یکی ازموثرترین روش‌های تبلیغات اینفلوئنسر مارکتینگ محسوب می‌شود؛ زیرا که همان طور که از لغت آن مشخص است، این نوع از

 اینفلوئنسر مارکتینگ

بازاریابی و تبلیغات با استفاده از اثرگذاری مستقیم بر روی مخاطبان، انجام می‌شود. اما قبل از هرچیزی لازم است که با مفهوم اینفلوئنسر آشنا شویم. در این مقاله بعد از معرفی اینفلوئنسر، به بررسی کاملِ ابعادِ اینفلوئنسر مارکتینگ می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

همچنین می‌توانید برای آشنایی بیشتر با مفاهیم دیجیتال مارکتینگ، از اینجا مقالات مرتبط با دیجیتال مارکتنیگ را در بلاگ وستا مطالعه نمایید.

اینفلوئنسر به چه کسی می‌گویند؟

اینفلوئنسر(Influencer) یا شخص تأثیرگذار، به افرادی گفته می‌شود که به نحوی روی دیگران و رفتارها و تصمیم‌هایشان، تأثیر می‌گذارند. واژه‌ی اینفلوئنسر، بیشتر در شبکه‌های اجتماعی به کار برده می‌شود. اینفلوئنسرها در شبکه‌های اجتماعی کسانی هستند که به واسطه‌ی رسانه‌ای که در اختیار دارند، می‎توانند بر دنبال کنندگان خود اثر بگذارند. نحوه‌ی اثرگذاری اینفلوئنسرها متفاوت است؛ ممکن است بر اساس دانش و تخصص و مهارت خود اینکار را انجام دهند و یا با تولید محتواهای سرگرم کننده، اثر گذاری داشته باشند. همین موضوع، اهمیت بسیار زیادی در اینفلوئنسر مارکتینگ دارد که جلوتر به آن می‌پردازیم.

یکی از خطاهایی که ممکن است صاحبان کسب‌وکار انجام دهند، عدم تفاوت قائل شدن بین افراد مشهور( سلبریتی‌ها) و اینفلوئنسرهاست. چیزی که در اینفلوئنسر مارکتینگ اهمیت دارد، اثری است که بر مخاطب گذاشته می‌شود که صرفاً شهرت، باعث این موضوع نمی‌شود.

اینفلوئنسر‌ها می‌توانند در پلتفرم‌های مختلفی از جمله اینستاگرام، توییتر، تلگرام، یوتیوب و ... فعالیت کنند. اما شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین آن‌ها، اینستاگرام می‌باشد که در آن اینفوئنسرهای مختلفی با روش‌های گوناگون فعالیت دارند.

 

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

اینفلوئنسر مارکتینگ، همکاری بین یک برند تجاری با یک اینفلوئنسر برای بازاریابی یکی از محصولات یا خدمات آن برند، می‌باشد. اینفلوئنسر مارکتینگ، ترکیبی از ابزارهای قدیمی و جدید بازاریابی است. با ایده استفاده از افراد مشهور، تبلیغات را در یک کمپین بازاریابی مبتنی بر محتوای دیجیتال ارائه می‌دهد. نقطه تمایز اینفلوئنسر مارکتینگ این است که نتایج این فعالیت‌ها، همکاری بین برندها و اینفلوئنسرها است.

یکی از کمپین‌های ااینفلوئنسر مارکتینگ بزرگ و موفق در ایران را فروشگاه‌های زنجیره‌ای هایپراستار برگزار کرده است. فروشگاه هایپراستار کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ خود را هم به صورت دیجیتال و هم به صورت سنتی برگزار کرد به این صورت که هاپیراستار با استفاده و همکاری از اینفلوئنسرها، از کاربران درخواست کرد که خاطرات خرید از فروشگاه‌های خود را به اشتراک بگذارند. همچنین استفاده از اینفلوئنسری مانند سامان گلریز، نقش موثری در موفقیت کمپین‌ اینفلوئنسر مارکتینگ هایپراستار داشته است.

اینفلوئنسرها برخلاف سلبریتی‌ها، می‌توانند در هر کجا باشند؛ آنچه باعث تأثیرگذاری آن‌ها می‌شود، دنبال کننده‌های گسترده‌ای است که آن‌ها در وب و شبکه‌های اجتماعی دارند. آن‌ها می‌توانند هر کسی باشند! یک اینفلوئنسر می‌تواند یک عکاس محبوب مد در اینستاگرام باشد، یا یک وبلاگ نویس که در توییتر فعالیت دارد و یا یک مدیر بازاریابی در لینکدین(LinkedIn). در هر صنعتی، اینفوئنسرهای با نفوذ وجود دارد، شما فقط باید آن‌ها را پیدا کنید. برخی از اینفلوئنسرها ممکن است صدها هزار نفر (اگر میلیون‌ها نفر نباشد!) دنبال کننده یا فالوور داشته باشند. اما بسیاری از آن‌ها، به افراد عادی شباهت دارند. آن‌ها ممکن است فقط 10 هزار فالوور داشته باشند که در بعضی موارد کمتر است. با این حال آن‌ها به عنوان متخصص در زمینه خود شهرت پیدا کرده‌اند. بسته به حوزه تخصصی‌شان، آنها افرادی هستند که پاسخ سوالات مردم را داده و جذاب ترین پست های اجتماعی را در مورد موضوع تخصصی خود تولید می‌کنند.

در اینفلوئنسر مارکتینگ چه چیزی کار می‌کند؟

به دقت رویکرد خود را برای اینفلوئنسر مارکتینگ مد نظر قرار دهید.

  • با سازمان‌دهی پیش بروید. زمان مناسبی را صرف انجام تحقیقات قرار داده و با چیدن یک استراتژی مناسب، برنامه‌ریزی کرده و بودجه خود را تنظیم کنید.
  • درباره‌ی روش پیدا کردن اینفلوئنسرها تصمیم بگیرید. باید اینفلوئنسرهایی را پیدا کنید که به نحوی با محصولات یا خدمات شما ارتباط داشته باشند. می‌توانید خودتان به صورت ارگانیک، در اینترنت به جست‌وجو پرداخته و اینفلوئنسرهای مد نظر خود را پیدا کنید. البته این روش علاوه بر زمان بر بودن آن، احتمال خطا را افزایش داده و ممکن است شما را به نتیجه‌ی دلخواه نرساند. همچنین می‌توانید از کمک آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ استفاده کرده و با تکیه بر تخصص و تجربه آن‌ها، به بهترین روش ممکن، کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ خود را برگزار کنید.

شرکت دانش بنیان وستا، علاوه بر خدمات طراحی سایت و اپلیکیشن، ارائه دهنده خدمات دیجیتال مارکتینگ نیز می‌باشد. اگر برای برگزاری  کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ خود نیاز به مشاوره دارید، از اینجا وارد شوید.

اینفلوئنسر مارکتینگ چه چیزی نیست؟!

اینفلوئنسر مارکتینگ، فقط پیدا کردن اشخاص با مخاطب و عقد قرارداد برای گفتن نکات خوب درباره‌ی شما، نیست. اینفلوئنسرها افرادی هستند که برای ساختن برند خود و پرورش مخاطب خود وقت صرف کرده‌اند. آن‌ها به طور طبیعی از شهرت خود و افرادی که به آنها اعتماد دارند محافظت خواهند کرد. اینفلوئنسرها صبر و تمرکز کافی برای موفقیت در رسانه‌های اجتماعی را داشته و کمپین‌های اینفلوئنسر مارکتینگ را فقط برای پول انجام نمی‌دهند.

همچنین اینفلوئنسر مارکتینگ نتیجه سریع ندارد. در اینفلوئنسر مارکتینگ، رویکرد آهسته و باثباتی در رسانه‌های اجتماعی و با بازاریابی محتوایی پیش می‌رود که هدف فروش مستقیم محصولات یا خدمات شما نیست. چیزی که اهمیت دارد، نمایش اقتدار، اعتبار و رهبری شما در حیطه کاری خودتان است. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (Social Media Marketing) و اینفلوئنسر مارکتینگ، را می‌توان به یک بازی کند و آهسته تشبیه کرد که هدف آن، به دست آوردن مخاطبان و طرفدارن وفادار و متعهد می‌باشد.

اینفلوئنسر مارکتینگ می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  •  بررسی محصولات در شبکه‌های اجتماعی
  • ویدیوهای آنباکسینگ (Unboxing)
  • استفاده از محصولات در محتوای خلاقانه (بدون اشاره مستقیم به محصولات)
  •  به اشتراک گذاشتن کدهای تخفیف ویژه دنبال کنندگان یک اینفلوئنسر
  • اهدای هدیا به اینفلوئنسرها
  • تبلیغ رویدادهایی که اینفلوئنسر یا برند شما در آن شرکت خواهد کرد
  •  استفاده از اینفلوئنسرها برای ایجاد محتوایی مانند ویدیوها، پست‌های وبلاگ و تبلیغات شبکه‌های اجتماعی برای برند شما
  •    و ...

در نظر داشته باشید که به روش‌های متنوعی می‌شود اینکار را انجام داد اما در حقیقت، بهترین همکاری‌ها از رویکردهای منحصر به فرد برای ارائه محتوای تازه به مخاطبان استفاده می‌کنند.

سه دلیل مهم کارایی اینفلوئنسر مارکتینگ

1.    اعتماد مخاطبان و مشتری‌ها به اینفلوئنسرها: اعتماد یکی از اساسی‌ترین موارد برای موفقیت در هرگونه فعالیت است. خرید و فروش محصولات یا خدمات جدید برای افراد بهتر و آسان تر است، زمانی که می‌بینیند افراد دیگر، خصوصاً افرادی که به آن‌ها اعتماد دارند، از آن استفاده می‌کنند.

2.    اینفلوئنسرها محتوای با کیفیت تولید می‌کنند: اینفلوئنسرها افرادی هستند که معمولا می‌دانند چگونه توجه مخاطبان خود را جلب کنند. بنابراین، حتی نیازی به فکر کردن نیست که بهتر است چگونه محصول، خدمات یا رویداد خود را به مخاطب ارائه دهید. تولیدکنندگان محتوا براساس تجربه عملی خود همه چیز را به تنهایی ساخته و محصول شما را به بهترین شکل نشان می‌دهند.

3.    اینفلوئنسر مارکتینگ به شما بینشی گرانبها درباره مصرف کنندگان و نیازهای آنها می‌دهد: زمانی که شما با تولیدکنندگان محتوا همکاری می‌کنید، می‎ توانید به راحتی بازخوردها را به صورت لایک، کامنت و میزان اشتراک گذاری ببینید. همچنین گاهی ممکن است در نتیجه‌ی این همکاری‌ها، خود اینفلوئنسرها، نکات و بینش‌های خود را به شما ارائه دهند.

و این برای یک تجارت بسیار مفید می‌باشد. به جای صرف زمان و هزینه‌ی زیاد برای بازخورد واقعی بازار، در اینجا بلافاصله آن را دریافت می‌کنید. خواهید دید که مردم واقعاً درباره محصول شما، ویژگی‌ها، جوانب مثبت و منفی آن چه نظری دارند و می‌توانید از این نظرات برای بازاریابی، فروش و توسعه محصول استفاده کنید.

 

سخن آخر

اینفلوئنسر مارکتینگ: آینده محتوای برند دیجیتال

اینفلوئنسر مارکتینگ سریع‌ترین کانال رشد در فضای بازاریابی دیجیتال است. برای مثال، اینستاگرام به عنوان یکی از پر طرفدارترین شبکه‌های اجتماعی، اکنون در تأثیرگذاری بر تصمیمات خرید مصرف کنندگان، در رده ششم قرار دارد؛ به عبارت دیگر، مصرف کنندگان امروز به دنبال توصیه‌های معتبر از اینفلوئنسرها هستند. اینفلوئنسرها نیاز برندها را برای مطرح شدن بدون انجام اقدامات بازاریابی دیگر، برطرف می‌کنند.

با استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ، برند شما در معرض دید مخاطبان جدید قرار گرفته و منجر به افزایش آگاهی تجاری برای مشتریان موجود شود. بنابراین، اینفلوئنسرها به برندها اجازه می‌دهند تا محصولات و پیام‌رسانی خود را به روش تازه، دوستانه و جالب ارائه دهند. بنابراین، با اصالت خود مشتریان را به خود جلب می‌کنند.

در این مقاله سعی کردیم، مهم‌ترین نکاتی را که باید در اینفلوئنسر مارکتینگ رعایت بشود را با هم مرور کنیم. از همراهی شما متشکریم.

 

 

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : دو شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۰
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-