دیجیتال مارکتینگ یکی از فنون جدید مارکتینگ است که امروزه به عنوان یک شرط اساسی برای موفقیت هر کسب و کاری در نظر گرفته میشود. در حقیقت بدون استفاده از دیجیتال مارکتینگ، تمامی کسب و کارها با ریسک شکست مواجه خواهند شد و به همین دلیل نیز آشنایی با آن امری ضروری تلقی میشود. برای آن که بتوانید در این زمینه به موفقیت برسید نیاز است که با اصطلاحات رایج و پرکاربردی که در دیجیتال مارکیتنگ مورد استفاده قرار میگیرند آشنا شوید. در این مقاله به معرفی و بررسی مهمترین اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ که باید بدانید خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
برای مطالعهی مقالات دیگر دیجیتال مارکتینگ میتوانید از اینجا وارد شوید.
اگر تصمیم به بهبود مارکتینگ خود دارید استفاده از تست A/B، یک راه حل بسیار کارآمد خواهد بود. این تست به این صورت عمل میکند که به بررسی دو تغییری میپردازد که بر روی یک متغیر اعمال میشوند؛ هدف از تست A/B دانستن این موضوع است که کدام یک از دو فرآیند، بهترین عملکرد را دارا است.
این اصطلاح که به معنای سرورهای تبلیغاتی است یکی از اصطلاحات رایج در دیجیتال مارکتینگ به حساب میآیند. این سرورها به شما کمک میکنند که تبلیغات خود را در انواع وبسایتها قرار داده و پیشرفت هر کمپین تبلیغاتی را رصد نمایید.
دادههای تجزیه و تحلیل عموما در وبسایتها، شبکههای اجتماعی و کمپینها مورد استفاده قرار میگیرند. تجزیه و تحلیل شامل بررسی و ردیابی عملکرد هر کمپین آنلاین و وبسایت است. در حقیقت با استفاده از تجزیه و تحلیل، علاوه بر دانستن اطلاعاتی مانند میزان زمان حضور کاربر در وبسایت میتوانید نقصهای خود را برطرف نمایید.
رابط برنامه کاربردی یا API، روشی برای کسب اطلاعات خاص از سایر برنامهها یا وبسایتها است. در حقیقت API شبیه به ابزارهایی عمل میکند که به شما این امکان را میدهند تا نرمافزاری را طراحی نمایید و بالطبع به هر میزانی که این ابزارها قویتر باشند، نرمافزار بهتری ساخته خواهد شد.
بازرایابی وابسته، شامل انواع استراتژیهایی است که توسط شرکتها و نهادهایی خارج از مجموعهی شما صورت میگیرد تا سودی به شما برسد. این سود میتواند در زمینهی افزایش تعداد مخاطبان و یا تبلیغ یک محصول باشد. در این شیوهی بازاریابی باید هزینههای پرداختی را براساس یک معیار از پیش تعیینشده، مشخص نمایید.
نرخ پرش، یکی از اصطلاحات مهم و ناراحتکننده در دیجیتال مارکتینگ است. این نرخ، بیانگر تعداد کاربرانی است که وارد یک وبسایت شده و پس از مدت کوتاهی آن را ترک میکنند. به هر میزانی که این نرخ بالاتر باشد، عملکرد وبسایت شما نیز ضعیفتر خواهد بود ک بر سئوی سایت، تأثیر منفی خواهد گذاشت.
اصطلاح B2B به معنای تجارت به تجارت است که شامل مشاغلی است که محصولات و یا خدمات خود را به مشاغل دیگر عرضه میکنند. اصطلاح B2C اما به معنای تجارت به مصرفکننده است که در این حالت، تمامی فرآیندهای خدماتی و فروش به یک مصرفکننده عرضه میشود.
این اصطلاح به معنای هدفگذاری دقیق و مشخص برای تعیین استراتژیها طبق رفتار مخاطبان است. به عنوان مثال اگر پروژهی قبلی شما با موفقیت مواجه بود، باید پیش از شروع پروژهی بعدی به دنبال دلایل موفقیت استراتژی قبلی گشته و در پروژهی پیش رو از آنها استفاده نمایید.
کوکیها شامل صفحاتی هستند که در مرورگر شما ذخیره میشوند. کوکیها توسط وبسایتهایی که از آنها بازدید میکنید، تعیین میشوند تا بتوانند از رفتار کاربر، اطلاعات بیشتری را کسب نمایند. همچنین کوکیها به دخیرهی اطلاعات ورود به سیستم نیز کمک میکنند.
اصطلاح CTR به معنای نرخ کلیک است. هدف از دانستن نرخ کلیک آن است که تعداد مخاطبانی که با محتوای شما درگیر شده و بر تبلیغاتی مانند ایمیلها کلیک کردهاند آشنا شوید. این اصطلاح دیجیتال مارکتینگ، کمک به سزایی در تعیین استراتژیها بعدی شما میکند.
اصطلاح CTA که به معنای دعوت به اقدام است، در حقیقت آخرین تلاش شما برای جذب مشتری در قالب یک محتوای متنی است. پیام شما باید به قدری تأثیرگذار باشد که توانایی قانع کردن مشتری برای خرید یک محصول را در یک جمله داشته باشد چرا که بعد از آن ارتباط مستقیم دیگری با وی نخواهید داشت.
نرخ تبدیل به معنای تعداد کاربرانی است که به مرور زمان به مشتری تبدیل شدهاند. در حقیقت به هر میزانی که نرخ تبدیل بیشتر باشد، فعالیت شما در دیجیتال مارکیتنگ به صورت موفقتری بودهاست.
این 4 اصطلاح، مربوط به هزینههای تبلیغات هستند. تعاریف آنها را در زیر مشاهده میکنید.
CPM: هزینهی تبلیغ به ازای یک میلیون بار بارگیری و نمایش
CPT: هزینهی تبلیغ به ازای هزار بار بارگیری و نمایش
CPC: هزینهی تبلیغ به ازاری هر یک بار کلیک کردن
CPA: هزینهی تبلیغ به ازای هر عملی که بر لینک تبلیغ صورت گیرد.
بازاریابی محتوایی، شامل فرآیند ایجاد و توزیع انواع محتواها است. برای مثال میتوانید از پادکستها، وبینارها، محتوای ویدیویی، محتوای متنی، شبکههای اجتماعی و انواع بروشورها برای بازاریابی محتوایی استفاده نمایید.
برای مطالعهی مقالات بازاریابی محتوایی میتوانید از اینجا وارد شوید.
این اصطلاح شامل اطلاعاتی برای شخصیسازی پیامها و تعامل با مشتریان است. این نوع محتوا به جای استفاده از ویژگیهایی مانند مشخصات مشتریان، از انواع محتواهای دیگر مانند اخبار، هنر، شرایط آب و هوایی و بسیاری دیگر، استفاده میکند.
نرخ تعامل، یکی دیگر از اصطلاحات مهمی دیجیتال مارکتینگ است. در حقیقت این نرخ، نشانگر معیاری است که میتوان با استفاده از آن میزان تعامل مخاطب با یک پست، ایمیل و یا کمپین را توصیف نمود. این نرخ توسط نظرات و اشتراکگذاریها، قابل محاسبه است.
ایمیل مارکتینگ، ابزار بسیار مفیدی است که شما میتوانید با استفاده از آن علاوه بر تبلیغ خدمات خود اقدام به بهبود ارتباط خود با مشتریان و کاربران نمایید. از طرف دیگر، ایمیل مارکتینگ به عنوان وسیلهای برای وفادارسازی مشتریها به حساب میآید.
برای مطالعهی مقالهی "ایمیل مارکتینگ و هرآنچه باید دربارهی آن بدانید" از اینجا وارد شوید.
یکی از ابزار بسیاری مهمی که باید در هر مارکتینگی مورد استفاده قرار گیرد گوگل آنالیتکیس است. این ابزار به شما اطلاعات بسیار وسیعی مانند زمان ماندن مخاطب در صفحه، نرخ پرش و میزان تعامل را میدهد. از طرف دیگر ابزار گوگل آنالیتیکس عموما به عنوان یک ابزار تجزیه و تحلیل نیز شناخته میشود.
گوگل ترندز، یکی از ابزارهای بسیار پرکاربردی است که برای یافتن کلمات کلیدی، کمک به سزایی را به شما خواهد کرد. در حقیقت فیلترهایی مانند محدود کردن منطقهی جستجو، به شما این امکان را میدهند تا استراتژی خود را براساس واقعیتها تعیین نمایید.
ایمپرشن، شامل تعداد دفعاتی است که تبلیغ شما به نمایش درمیآید. از طرف دیگر به تعداد دفعاتی که مخاطبان از یک صفحهی سایت شما بازدید میکنند نیز ایمپرشن میگویند.
شاخص اصلی عملکرد و یا KPI، شیوهی اندازهگیری عملکرد است که برای نشان دادن میزان راندمان و کارآیی یک پروژهی بازاریابی، کارمندان و کل شرکت به کار میرود. دانستن شاخص اصلی عملکرد به سنجیدین کسب و کار، کمک به سزایی میکند.
کلمات کلیدی، مهمترین بخش هر نوع تولید محتوایی است. در حقیقت دانستن کلمات کلیدی هر محتوایی باعث بهبود جذب مخاطب و افزایش نرخ تبدیل میشود. از طرف دیگر استفادهی صحیح و مناسب از کلمات کلیدی سبب بهبود سئوی سایت نیز خواهد شد.
برای مطالعهی مقالهی "چگونه تحقیق کلمات کلیدی انجام دهیم؟" از اینجا وارد شوید.
لینک بیلدینگ شامل فرآیندی است که یک وبسایت دیگر، به محتوای شما در وبسایت خود، لینک میزنند. این کار با قرار دادن لینک صفحهی مورد نظر و یا کل وبسایت شما صورت میگیرد. همچنین بک لینک را میتوان زیرمجموعهای از لینک بیلدینگ در نظر گرفت.
نرخ باز کردن، نشاندهندهی تعداد کاربرانی است که ایمیل ارسالی را باز کردهاند. همانطور که میدانید، این نرخ، کمک به سزایی در تعیین شیوهی مارکتینگ شما خواهد داشت.
رتبهی صفحه توسط الگوریتمهای پیشرفتهی موتورهای جستجو تعیین میشود. این رتبهبندی، در مقیاسهای 0 تا 10 صورت میگیرد و معمولا به کمتر از 150 سایت اختصاص مییابد.
بازدید از صفحه نشانگر تمامی بازدیدهایی است که از سایت شما صورت گرفتهاست. این اصطلاح در حقیقت دارای وابستگی زمانی نیست و اگر مخاطب برای کسری از ثانیه نیز از وبسایت دیدن کند، جزء آن به شمار خواهد رفت.
نرخ بازگشت سرمایه یا ROI، تقسیم کل درآمد به کل هزینهی سرمایهگذاری است. این نرخ نشاندهندهی آن است که تاکنون تا چه میزان توانستهاید، هزینههایی را که برای پروژه خرج کردهاید را دوباره به دست آورید.
قیف فروش، یک اصطلاح کلیدی و بسیار مهم در دیجیتال مارکتینگ است. در حقیقت بدون آکاهی از مراحل قیف فروش، تعیین استراتژیهای بازاریابی دیجیتالی با اختلال مواجه میشود. این قیف، فعالیتهای مخاطب از لحظهی آشنایی با وبسایت تا لحظهای که خرید را انجام داده و شما به دنبال وفادارسازی او هستید را شامل میشود.
برای مطالعهی مقالهی "هرآنچه دربارهی قیف فروش باید بدانید" از اینجا وراد شوید.
بهینهسازی موتور جستجو و یا سئو، شامل تمامی فرآیندهایی است که باعث میشوند در نهایت، موتورهای جتسجو، سایت شما را در رتبهی بالاتری قرار دهند. رعایت کردن انواع هدینگها و استفاده از کلمات کلیدی، بخش کوچکی از سئو هستند. سئو را غالبا به 3 شیوهی کلی کلاه سفید، کلاه خاکستری و کلاه سیاه، تقسیم میکنند و از ۳ طریق On Page و Off Page و تکنیکال اجرا میشود.
برای مطالعهی مقالات سدو از اینجا وارد شوید.
این اصطلاح در حقیقت همان چیزی است که ما در آدرس مرورگر خود اسفتاده میکنیم تا به مرورگر بگوییم که اطلاعات مورد نظر خود را از کجا به دست آوردهایم. معمولا URL به صورت پروتکلهای HTTP و HTTPS نشان داده میشوند.
سخن آخر
در این مقاله با بررسی مهمترین اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ سعی کردیم که شما را با مفاهیم این زمینه آشنا کنیم. در حقیقت، آشنایی با اصلاحات دیجیتال مارکتینگ، به شما این امکان را میدهد که با دیدی بسیار باز، نسبت به هر نوع بازاریابی و تبلیغات اقدام کرده و به موفقیت برسید.
برای مطالعهی همهی مقالات از اینجا وارد شوید.
تن مقال
تن مقال
تن مقال
شرکت دانشبنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آیندهای روشن، دانش و مهارتهای خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامهنویسی برای وبسایتها و اپلیکیشنها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیتها و حضور در رقابتهای بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا بهصورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگتر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوریهای نوین، جایگاه خود را بهعنوان یک شرکت دانشبنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکتهای ایران قرار گیرد. ما در وستا، بهعنوان خانوادهای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزههای مختلف تشکیل شدهایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذتبخش است. اکنون آمادهایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوریهای روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمترسانی کنیم.
خدمات طراحی سایت وستا
خدمات طراحی اپلیکیشن وستا
از وستا بیشتر بدانید
نمادها و مجوزهای وستا
Hello[at]Vestateam.net
تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-
Design and Development by △ @faridRezvani © Ғ Δ R I D R Σ Z V Δ Π I ┗Δ