کپی راتینگ چیست؟

 
 




مقالات وستا

کپی رایتینگ چیست؟

چه نویسندگی را به‌ عنوان شغل بعدی خود در نظر داشته باشید، و چه به‌عنوان یک برنامه جانبی برای درآمد اضافی، علاقه‌مند به نوشتن مطالب تبلیغاتی دارید؛ باید با مفهوم کپی رایتینگ آشنا باشید. کپی رایتینگ دقیقا چیست؟ کپی رایتینگ، هنر و دانش استفاده درست از کلمات است که باعث به فروش رسیدن محصولات یا خدمات مورد نظر شده و باعث جذب مشتریان احتمالی می‌شود.

در این مقاله می‌خواهیم تا شما را با مفاهیم کپی رایتینگ آشنا کنیم. همچنین می‌توانید برای مطالعه‌ی مقالات دیجیتال مارکتینگ از اینجا وارد شوید.

کپی رایتینگ چیست؟

نوشتن کپی رایتینگ و شعار تبلیغاتی، فرآیند نوشتن متقاعدکننده‌ی بازاریابی و تبلیغاتی است که افراد را به اقدامی ترغیب می‌کند؛ اقداماتی مانند خرید، کلیک بر روی پیوند، و حتی تعیین وقت مشاوره. این مطالب می‌توانند شامل بروشور یا تراکت باشند که به صورت چاپی یا آنلاین منتشر می‌شوند. همچنین، آنها می توانند شامل مطالبی باشند که بیان می‌شود، مانند اسکریپت‌هایی که برای فیلم‌ها یا تبلیغات تجاری استفاده می‌شوند. متن این موارد به عنوان "کپی" شناخته می‌شود، از این رو "کپی رایتینگ" نامگذاری شده است.

شاید متوجه نشوید، اما کپی رایتینگ همه‌جا وجود دارد. در واقع، اگر فقط با جستجو در صندوق پستی خود شروع کنید، نمونه‌های بارزی از کپی رایتینگ را پیدا خواهید کرد. تبلیغات برای رستوران‌های محلی، کاتالوگ‌ها، نامه‌هایی برای جمع آوری کمک مالی از سوی سازمان‌های خیریه و... ، همه‌ی این موارد نمونه‌هایی از مطالب تبلیغاتی است. اما دنیای کپی رایتینگ، فراتر از تبلیغات چاپی است. بیشتر مواردی که در فضای آنلاین می‌خوانید نیز، کپی رایتینگ می‌باشد؛ از جمله بیشتر صفحات وب، هر گونه خبرنامه که برای دریافت آن ثبت نام می‌کنید و حتی ایمیل‌هایی که پس از ثبت نام دریافت می‌کنید.

احتمالا در صفحات مختلف وب، نمونه‌هایی از این متون شما را از طرق مختلف به اقدام ترغیب می‌کنند، مشاهده کرده‌اید. متن‌هایی مانند "بیشتر بخوانید"، "شروع کنید" یا "ما را دنبال کنید" در شبکه‌های اجتماعی؛ دستورالعمل‌های ساده‌ای هستند که ما روزانه در وب‌سایت‌ها می‌بینیم و همه آنها کپی رایتینگ متقاعد کننده است. آنچه می‌شنوید نیز می‌تواند در عمل کپی رایتینگ نیز باشد. تبلیغات تلویزیونی، بازبینی محصولات در YouTube و حتی فیلم‌های کوتاه "نحوه انجام" استفاده از یک محصول، همگی نمونه‌هایی از کپی رایتینگ است. این موضوع به شما ایده می‌دهد که کپی رایتینگ در تمام زندگی ما جریان دارد.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که کپی رایتینگ را نباید با کپی رایت (حق چاپ) اشتباه بگیرید. کپی رایت به حق قانونی انحصاری برای تولید مثل یا فروش آثار شخصی مانند کتاب، موسیقی یا موارد هنری گفته می‌شود. هدف از کپی رایت محافظت از مطالب اصلی است تا از استفاده غیرقانونی آن جلوگیری شود. کپی رایت با نماد © تعیین شده است.

 

کپی رایتر کیست؟

کپی رایتر، نویسنده‌ی حرفه‌ای است که مسئول نوشتن متن‌های تبلیغاتی است. شما ممکن است داستان‌های مختلفی درباره نویسندگان شنیده باشید، مانند این که نویسندگان با استعداد به دنیا می‌آیند و نمی‌توانید نحوه نوشتن را "بیاموزند". یا شاید برعکس آن را شنیده باشید که هیچ مهارت نوشتن وجود ندارد و هر کسی می‌تواند آن را انجام دهد. وقتی نوبت به کپی رایتینگ می‌رسد، هر دو این داستان‌ها به نوعی نمی‌توانند درست باشند. کپی‌رایترها یا نویسندگان تبلیغاتی، افراد حرفه‌ای هستند که کار خود را آموخته و تمرین می‌کنند. هیچ یک از ما با دانستن اینکه چگونه یک نسخه عالی بنویسیم متولد نشده‌ایم، اما این مطمئناً مهارتی است که تقریباً هرکسی با کمی پشتکار می‌تواند آن را بیاموزد. شاید به دلیل داستان‌های مربوط به نویسندگان، کپی رایتینگ به عنوان حرفه‌ای، تا حدودی انحصاری باقی مانده باشد که افراد زیادی آن را دنبال نمی‌کنند. اما در واقع این موضوع به نفع شما به عنوان کپی رایتر است؛ زیرا به این معنی است که پیدا کردن نویسنده‌های متناسب آموزش دیده سخت است. انحصار کپی رایترها، نیز ارزش آنها را بالا نگه می‌دارد.

 

چه کسانی از کپی رایتینگ استفاده می‌کنند؟

کپی رایتینگ تقریباً هسته‌ی اصلی همه‌ی مشاغل است. بدون نوشتن مطالب تبلیغاتی و بدون کپی رایترها، مشاغل نمی‌توانند پیام‌های خود را با مشتریان بالقوه برای گسترش بازارهای خود یا با مشتریان فعلی برای تبدیل آنها به مشتریان بالقوه، به اشتراک بگذارند. مشاغلی مانند سازمان‌های غیرانتفاعی، ارائه دهندگان خدمات، خرده فروشان و... ، همه آنها به کپی رایتینگ احتیاج  دارند و از کپی رایترها استفاده می‌کنند.

بسیاری از انواع دیگر شرکت‌ها، بزرگ و کوچک، نیز از کپی رایتینگ استفاده می‌کنند، مانند:

  •  موسسات مالی و شرکت‌های سرمایه گذاری
  •  شرکت‌های پزشکی و دارویی
  •  تولید کنندگان مواد غذایی
  • سازمان‌های غیرانتفاعی
  •  ارائه دهندگان خدمات محلی، مانند مکانیک اتومبیل و آرایشگاه‌ها
  •  باشگاه‌های تناسب اندام، پیشرفت شخصی و انواع دیگر مربیان
  •  دندانپزشکان، پزشکان و سایر ارائه دهندگان خدمات بهداشتی
  •  نویسندگان و سخنرانان توسعه‌ی فردی
  •  تولید کنندگان محصولات بهداشتی

  و این فقط یک نمونه کوچک از انواع مشاغل مورد نیاز خدمات شما به عنوان یک کپی رایتر حرفه‌ای است. علایق و سوابق شخصی شما هرچه باشد، مطمئناً در صنعت کپی رایتینگ، متناسب با مهارت‌های خود می‌توانید، مشغول به کار شوید.

 

تفاوت کپی رایتینگ و بازاریابی محتوایی چیست؟

ممکن است منابعی را بخوانید یا بشنوید که کپی رایتینگ و بازاریابی محتوایی با هم تفاوت دارند. این موضوع حقیقت دارد، اما توضیح خواهیم داد که این دو چه تفاوت‌هایی دارند. به عنوان یک قانون کلی، کپی رایتینگ به نوشتن مطالب بازاریابی و تبلیغاتی اشاره دارد. از طرف دیگر، بازاریابی محتوایی به نوشتن صفحات اطلاعاتی یا سرمقاله در وب‌سایت‌ها، مانند پست‌های وبلاگ، صفحات مقاله یا صفحات محصول اشاره دارد. برخی تعاریف بیان می‌کنند که بازاریابی محتوایی کاملاً تئوری بوده و هیچ عنصر متقاعد کننده‌ای ندارد.

البته که این نمی‌تواند درست باشد. اساساً همه‌ی صفحات وب شامل نوعی دعوت به عمل(CTA) خواهند بود. این امر به‌ویژه در یک صفحه محصول با چیزی مانند "اکنون بخرید!" واضح است. حتی یک صفحه مقاله نیز از اقدامات عملی ظریف استفاده می‌کند، معمولاً به صورت پیوند به منابع اضافی یا پیشنهادهایی برای سایر صفحاتی که می‌توانید در سایت مشاهده کنید. اینها همه عناصر اقناع هستند. بنابراین، درست نیست که بگوییم بازاریابی محتوایی از کپی رایتینگ متفاوت است. بازاریابی محتوایی به سادگی نوع دیگری از کپی رایتینگ است. و مانند هر کپی رایتینگ خوب، بازاریابی محتوایی قصد دارد خواننده را درگیر خود کند و آنها را به نوعی ترغیب به عمل کند، حتی اگر فقط برای خواندن صفحه دیگری در یک وب‌سایت بماند. برای مطالعه‌ی مقالات بازاریابی محتوایی از اینجا وارد شوید.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با مفاهیم کپی رایتینگ آشنا کنیم. توجه داشته باشید که اساس کپی رایتینگ در نوشتن می‌باشد. پس الزامی است که قبل از هر چیزی بر قدرت نوشتن خود تمرکز کرده و آن را بهبود ببخشید. برای تبدیل به یک نویسنده‌ی خوب‎‌، چیزی که احتیاج دارید این است که یک صفحه‌ی ورد در سیستم خود باز کنید و شروع به تمرین کنید.

برای مطالعه‌ی همه‌ی مقالات می‌توانید از اینجا وارد شوید.

 

 

 

 

 

 

 

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : پنج شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-