ایمیل مارکتینگ؛ روش انجام و نتایج آن

 
 




مقالات وستا

ایمیل مارکتینگ و هرآنچه باید درباره‌ی آن بدانید!

توجه به پیشرفت اطلاعات در حوزه‌ی فناوری باعث شده تا بسیاری از افراد به دنبال ایجاد تنوع در این فضا باشند. تبلغیات و بازاریابی از جمله مواردی هستند که همسو با جریان پیشرفت‌های قرن جدید، توانستند امکانات خود را گسترده‌تر نمایند. با توجه به آن که ذهنیت مخاطبان و کاربران نیز موازی با پیشرفت‌های تکنولوژی، توقع‌های بیشتری پیدا کرده، نیاز است که تمامی مدیران بتوانند خود را به دانش‌های جدید حوزه‌ی مارکتینگ مجهز نمایند. ایمیل مارکتینگ یکی از کارآمدترین روش‌هایی است که می‌توانید تبلیغات و بازاریابی کسب و کار خود را به راحتی به وسیله‌ی آن انجام داده و نتیجه‌ی خوبی را نیز از آن بگیرید. در این مقاله با بررسی جامع ایمیل مارکتینگ، شما را با مفهوم آن آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید. در نظر داشته باشید که برای خواندن مقالات مرتبط با دیجیتال مارکتینگ می‌توانید از اینجا وارد شوید. برای دیدن همه‌ی مقالات از اینجا وارد شوید.

ایمیل مارکتینگ

تاریخچه

زمانی که اولین ایمیل در سال 1971 ارسال شد، هیچ کس فکرش را نمی‌کرد که چند دهه بعد، بازاریابی و انتقال اطلاعات، تحت الشعاع ایمیل قرار بگیرند. اولین ایمیلی که ارسال شد دربردارنده‌ی مجموعه‌ای از کدهایی بود که نحوه‌ی ارسال آن، شباهت کمی با ایمیل‌های امروزی دارد. اما اولین ایمیل تجاری، سال‌ها بعد توسط گری تورک ارسال شد و آغازی بود بر انقلابی در عرصه‌ی مارکتینگ. امروزه ایمیل مارکتینگ این کمک را به مدیران و صاحبان مشاغل کرده‌است که بتوانند برند خود را ارتقا داده و با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند که نتیجه‌ی آن افزایش فروش و سود بوده‌است.

ایمیل مارکتینگ چیست؟

ایمیل مارکتینگ در یک تعریف جامع عبارت است از هر زمانی که یک شرکت اقدام به ارسال ایمیلی می‌کند (جدا از تأیید سفارش و پاسخ مستقیم به سؤالات مشتری‌ها) می‌تواند به نوعی ایمیل مارکتینگ در نظر گرفته شود. ایمیل مارکتینگ، بخشی از بازاریابی اینترنتی است که شامل بازاریابی آنلاین از طریق وب سایت‌ها، رسانه‌های اجتماعی، وبلاگ‌ها و بسیاری موارد دیگر است. برخی از مواردی که شامل ایمیل مارکیتینگ می‌شوند را در زیر مشاهده می‌کنید:
خبرنامه‌ها و به روزرسانی‌های شرکت
تبلیغات فروش
معامله‌های انحصاری مشترکان
به اشتراک گذاشتن یک پیام همگانی در پی یک اتفاق مانند تحویل سال و یا رخ دادن فاجعه
به عبارت دیگر، ایمیل مارکتینگ این قابلیت را به شرکت‌ها می‌دهد تا کاربران و مخاطبان را از نوع کسب و کار خود مطلع کرده و بتوانند ایمیل‌های بازاریابی را متناسب با مخاطبان خود تنظیم کنند. البته این نکته را در نظر بگیرید که یکی از معایب ایمیل مارکتینگ که در ادامه نیز به آن اشاره خواهیم کرد آن است که ایمیل‌های نابه‌جا و تکراری باعث ایجاد مزاحمت برای افراد خواهند شد.

آیا ایمیل مارکتینگ جواب می‌دهد؟

همانطور که ذکر شد، ایمیل مارکتینگ، ابزار بسیاری مناسبی است که می‌توانید با استفاده از آن، کسب و کار خود را ارتقا بدهید. به طور کلی ایمیل مارکتینگ، ابزار سودمندی است که می‌توانید با استفاده از آن علاوه بر معرفی برند خود به کاربران و مخاطبان، اقدام به فروش وسایل و خدمات خود نمایید. در مطالعاتی که محققان در ارتباط با نحوه‌ی سودآوری ایمیل مارکتینگ انجام دادند مشخص شد، سودی که از ایمیل مارکتینگ به شرکت‌ها می‌رسد، 35 برابر هزینه‌ای است که آن شرکت‌ها برای ایمیل مارکتینگ هزینه کرده‌اند. این رقم بزرگ باعث شده تا بسیاری از افراد به دنبال تسلط بر مفاهیم ایمیل مارکتینگ و استفاده از آن باشند.

بازاریابی ایمیلی

نحوه‌ی کار ایمیل مارکتینگ

راه‌اندازی و کنترل یک کمپین تبلیغاتی توسط ایمیل کار آسانی است که هر شغلی با هر اندازه‌ای که باشد، می‌تواند آن را انجام بدهد. چند نمونه از کارهایی که می‌توانید در این مسیر انجام بدهید را در زیر مشاهده می‌کنید.
گزینه‌ی خبرنامه را به وب سایت خود اضافه نمایید.
ایمیل‌هایی را برای مخاطبان در حال رشد ارسال کنید. (گزینه‌ی وارد کردن ایمیل را در قسمت ثبت نام قرار بدهید.)
هدایت کاربران از شبکه‌های اجتماعی خود به سمت خبرنامه‌ها
به طور کلی داشتن یک خبرنامه‌ی معمولی، روش ساده و مقرون به صرفه‌ای برای ارسال انواع اطلاعات مرتبط با شرکت شما به کاربر است. همچنین از طریق این خبرنامه‌ها می‌توانید رویدادهای آینده‌ی شرکت و پیشنهادهایی که برای کاربران خود دارید را برای آنان ارسال نمایید.

ایمیل مارکتینگ و وفادارسازی مشتری

استفاده از ایمیل مارکتینگ یکی از بهترین راه‌ها برای وفادارسازی مشتری‌ها است؛ یکی از کارهایی که می‌توانید در این راستا با استفاده از ایمیل مارکتینگ بکنید آن است که گروه‌های خاصی از مشتریان و یا افراد خاص را مورد هدف قرار بدهید. برای مثال شما می‌توانید در روز تولد هر کاربری، اقدام به ارسال ایمیل حاوی پیغامی تبریکی بکنید و برای مثال تخفیفی برای برخی از محصولات و خدمات خود در آن قرار بدهید. 

ایمیل مارکتینگ و رسانه‌های اجتماعی

با توجه به گستردگی رسانه‌های اجتماعی، اثرات تبلیغات در آن‌ها بر هیچ کس پوشیده نیست، شاید تعجب کنید که تحقیقات نشان داده که ایمیل مارکتینگ دارای نرخ تبدیل 2.3 درصدی نسبت به بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی است. از طرف دیگر شاید تصور کنید که انتشار یک مطلب در شبکه‌های اجتماعی باعث می‌‌شود که همه آن را ببینند و مخاطبان بسیاری بدون دیدن از آن می‌گذرند، در حالیکه ارسال یک ایمیل در صندوق ورودی افراد می‌ماند و تا زمانی که آن را باز و یا پاک نکند، از دستش خلاص نمی‌شود که در هر دو حالت، مخاطب حداقل عنوان آن را می‌خواند. یکی از ایده‌آل‌ترین کارهایی که می‌توانید انجام بدهید آن است که همزمان با ایمیل مارکتینگ، از رسانه‌های اجتماعی نیز بهره ببرید و همزمان با ایمیل‌هایی که برای افراد می‌فرستید، گزینه‌هایی مانند Like و Share کردن پست‌های اجتماعی را در آن قرار بدهید و یا برعکس، در پست‌های شبکه‌های اجتماعی، کاربران را به استفاده از خبرنامه‌های ایمیل شرکت خود، راهنمایی نمایید.

چگونه از ایمیل مارکتینگ استفاده کنیم؟

برای آن که بتوانید بازاریابی و تبلیغات خوبی با استفاده از ایمیل داشته باشید نیاز است که مراحل زیر را انجام بدهید:

 

انتخاب نرم‌افزار ایمیل مارکتینگ

نرم افزار ایمیل مارکتینگ یا به اختصار EPS، ابزاری است که توسط آن می‌توانید انواع ایمیل‌ها را ارسال و مدیریت نمایید. ابزارهای بسیار زیادی برای این کار وجود دارند. برای تهیه‌ی نرم افزار مناسب باید برخی موراد مانند بودجه، نوع ایمیل‌های ارسالی، زمان ارسال ایمیل‌ها، قابلیت کارکردن خودکار نرم افزار، تعداد لیست مخاطبان، مهارت شما در طراحی ایمیل، قابلیت کنترل و بسیاری دیگر را در نظر بگیرید.

بازاریابی ایمیل

ساختن لیست ایمیل

داشتن یک لیست از افرادی که قرار است به آن‌ها ایمیل ارسال کنید، یکی از کارهای مهمی است که باید نسبت به تهیه‌ی آن اقدام نمایید. اکثر EPSها این امکان را به شما می‌دهند تا این لیست‌ها و فرم‌های اشتراک را ایجاد نمایید. هنگامی که اقدام به ایجاد یک فرم اشتراک می‌کنید، این نکته را در نظر بگیرید که در آن ذکر کنید که آیا کاربران مایل به دریافت ایمیل هستند یا خیر و در صورت مثبت بودن جواب آن‌ها، هر چند وقت یکبار تمایل به دریافت این ایمیل‌ها را دارند. توجه داشته باشید هنگامی که کاربر اقدام به ثبت ایمیل خود می‌کند، یعنی به شما اعتماد کرده‌است پس با ارسال امیل‌های فراوان تبلیغاتی، از اعتماد او سوء استفاده نکنید. همچنین پیشنهاد می‌شود که از لیست‌های از پیش آماده استفاده نکنید چرا که اعتمادی به واقعی بودن کاربران آن‌ها وجود ندارد.

تعیین اهداف 

پس از آن که اقدام به ساخت یک لیست کامل نمودید، باید اهداف و استراتژی‌های خود از آن را تعیین نمایید. برخی از این اهداف عبارتند از:

  • به منظور وفادارسازی مشتریان تخفیف‌هایی برایشان در نظر بگیرید.
  • در زمینه‌ی تغییرات و به روزرسانی‌ها اطلاع‌رسانی کنید.
  • اهداف شما می‌توانند گسترده و یا خاص باشند و نوع آن متناسب با نوع کسب و کار و مخاطبان شما تعیین می‌شود.

طراحی ایمیل

اکثر EPSها دارای یک سیستم ویرایشگر ایمیل هستند، اما یک طراح ایمیل به شما کمک می‌کند تا با استفاده از خلاقانه‌ترین الگوها، نسبت به دیگر برندها، متمایز شوید. به یاد داشته باشید که طراحی ایمیل، نکته‌ی بسیار مهمی است و محتوا، الگو، رنگ، تصاویر، فونت و بسیاری از موارد دیگر در تأثیرگذاری بر روی مخاطب، حرف اول را می‌زنند. همچنین شما می‌توانید ایمیل‌های خود را رمزگذاری کنید که البته نیاز به دانش بیشتری است. به طور کلی سعی کنید ایمیل خود را به صورت ساده اما جذاب طراحی نمایید.

محتوای ایمیل

پس از شناسایی هدف و شناخت مخاطب، باید محتوای مناسبی برای ایمیل خود انتخاب کنید. سعی کنید تا نیازهایی که برای مخاطب در اولویت هستند را بشناسید. شخصیت مخاطبان و لحنی که باید با آن‌ها در ارتباط باشید دو فاکتور بسیار مهم در حین نگارش ایمیل هستند. از پاراگراف‌های کوتاه استفاده کنید و برای ایجاد حس کنجکاوی، از جملات سؤالی در اول پاراگراف‌ها و یا تیترها بهره ببرید.

بهینه‌سازی نرخ باز کردن ایمیل و کیلک‌ها


برای آن که این کار را انجام بدهید، روش‌های زیر مؤثر هستند:

  • نام فرستنده را به نحوی انتخاب کنید که برای کاربر، قابل شناسایی باشد.
  • عنوان ایمیل باید جذاب باشد.
  • از متن پیش فرض ایمیل استفاده شود.

بازبینی

همیشه پیش از ارسال کردن ایمیل، تمامی موارد را بررسی کنید. اشتباهات تایپی، خطاهای قالب بندی و بسیاری دیگر همگی از جمله مواردی هستند که باید پیش از ارسال ایمیل، به آن‌ها توجه نمایید. همچنین لیست ایمیل خود را پیش از ارسال، چک نمایید.

زمان‌بندی

زمان و روزی که قرار است ایمیل را بفرستید باید بر اساس سند استراتژی تعیین شوند. با توجه به نوع خدماتی که ارائه می‌دهید و توقعی که از کاربران دارید، ساعت ارسال را تعیین کنید. اگر هنوز زمان مناسب را تعیین نکرده‌اید، می‌توانید پس از امتحان زمان‌های متفاوت، با توجه به بازخوردی که دریافت می‌کنید، بهترین زمان را انتخاب نمایید.

مانیتورینگ

بازاریابی خود را همیشه کنترل کنید. اکثر EPSها دارای داشبوردی هستند که توسط آن می‌توانید مواردی مانند نرخ کلیک کردن، نرخ لغو اشتراک و بسیاری دیگر را تحت نظر خود بگیرید. این کار باعث می‌شود تا استراتژی‌های خود را تقویت نمایید.

مزایا و معایب ایمیل مارکتینگ

مزایای ایمیل مارکتینگ عبارتند از:

  • کم هزینه است.
  • زمان کمی برای آن صرف می‌کنید.
  • نرخ تبدیل بالایی (عموما در جوامع غربی) دارد.
  • مشتری را وفادار می‌کند.
  • استفاده از آن آسان است.
  • به بهبود و گسترش ارتباط با مخاطب کمک می‌کند.
  • داده‌های به دست آمده قابل تحلیل است.

 

همچنین معایب ایمیل مارکتینگ عبارتند از:

  • تعداد بالای آن باعث ایجاد ناراحتی برای کاربر و در نتیجه عدم اعتماد وی به شما می‌شود.
  • امکان اسپم شدن ایمیل وجود دارد.
  • برخی از کاربران به ایمیل تبلیغاتی اعتماد ندارند.

سخن آخر

استفاده از امکانات پیشرفته برای بازاریابی و تبیلغات، کار بسیار مهمی است که باید برای توسعه‌ی کسب و کار خود در این قرن انجام بدهید. ایمیل مارکتینگ یکی از بهترین روش‌ها برای تبلیغات در این دهه است و در این مقاله سعی شد تا تمامی اطلاعات مهم مرتبط با آن را به صورت کامل در اختیار شما قرار بدهیم. امید است که با استفاده از این مطالب بتوانید به موفقیت بزرگی در کسب و کار خود برسید.

برای خواندن مقالات مرتبط با دیجیتال مارکتینگ می‌توانید از اینجا وارد شوید. برای دیدن همه‌ی مقالات از اینجا وارد شوید.

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : یک شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۹
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-