آموزش کار با GTMetrix

 
 




مقالات وستا

آموزش کار با GTMetrix

نظارت و ارزیابی، دو اصل مهم برای رسیدن به موفقیت در هر کاری است. وب سایت‌ها نیز برای انجام انواع نظارت‌ها بر روی نحوه‌ی سرعت و عملکردشان، دارای روش‌های متعددی هستند. همانگونه که در ادامه نیز به طور مفصل توضیح خواهیم داد، GTMetrix یکی از ابزارهای مفیدی است که می‌توانید برای بررسی فاکتور‌های مهم سایت خود، از آن بهره ببرید. در این مقاله پس از ارائه‌ی تعریفی از GTMetrix، تمامی جنبه‌های آن را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید. در نظر داشته باشید که برای خواندن مقالات با موضوع مرتبط با سئو می‌توانید از اینجا وارد شده و برای دیدن همه‌ی مقالات از اینجا وارد شوید. با ما همراه باشید.

 آموزش کار با GTMetrix

GTMetrix چیست؟

به طور کلی GTMetrix ابزاری است که سرعت و عملکرد سایت شما را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. این ابزار رایگان که برای تست عملکرد سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای بار اول در کانادا عرضه شد.  GTMetrix روش‌های متعددی را برای این کار در اختیار کاربران قرار می‌دهد. شما می‌توانید با استفاده از این ابزار، گزارش‌هایی درباره‌ی انواع جنبه‌های عملکرد سایت خود را دریافت نمایید. 

علاوه بر تعیین این گزارش‌ها، ابزار GTMetrix پیشنهادهایی را برای بهبود برخی از خلل‌های وارد بر عملکرد سایت به شما می‌دهد. همچنین GTMetrix این امکان را به ما می‌دهد که داده‌های را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم. همچنین شما می‌توانید گزارش‌ها را بر اساس شیوه‌ی مورد نظرتان که می‌تواند روزانه، هفتگی و ماهانه باشد، تقسیم‌بندی نمایید. همچنین تمامی تغییرات ایجاد شده در سایت و یا در GTMetrix به صورت هشدار به ادمین سایت و وردپرس اعلام می‌شوند. در مطلب بعد با نحوه‌ی ایجاد حساب GTMetrix آشنا خواهید شد.

 

ساخت حساب GTMetrix

در وهله‌ی اول لازم است که یک حساب مخصوص به خود ایجاد نمایید. برای این کار لازم است که پس از وارد شدن به حساب رسمی سایت GTMetrix، بر روی گزینه‌ی  Sign Up کلیک کنید. پس از آن وارد صفحه‌ی دیگری خواهید شد که در آن باید نام، نام خانوادگی، آدرس ایمیل و پسورد خود را وارد کنید. پس از وارد کردن این مشخصات و موافقت کردن با قوانین سایت، بر روی گزینه‌ی ایجاد حساب کاربری، کلیک کنید. پس از آن به ایمیل خود مراجعه کنید و بر روی لینک تأییدی که GTMetrix برای شما ارسال کرده‌است کلیک کنید تا حساب شما فعال شود. ادامه‌ی موضوعات مرتبط با حساب کاربری در سایت GTMetrix را در ادامه‌ی مقاله ذکر خواهیم کرد.

 

سایر تنظیمات حساب کاربری در GTMetrix

همانطور که ذکر شد، گزینه‌های متعددی برای تنظیمات حساب کاربری در GTMetrix موجود است که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • مکان: سرورهای تست متنوعی برای آزمایش کردن وجود دارد. برای آن که بتوانید نتایج بهتری از تست سرعت داشته باشید، بهتر است که مکانی را انتخاب کنید که به اندازه‌ی کافی به سرور شما نزدیک باشد. در صورتی که بخواهید منطقه‌ی جغرافیایی مغایر با لوکیشن سرور خود را مورد ارزیابی قرار دهید، گزینه‌ی CDN را فعال کنید.

  • مرورگر: مرورگرهای متنوعی را برای دسترسی به GTMetrix می‌توانید انتخاب کنید. فایرفاکس و کروم دو مرورگر معروف برای استفاده از GTMetrix هستند.

  • کانکشن: شما می‌توانی عملکرد سایت خود را هنگامی که کاربران با انواع مختلف اتصالات اینترنتی مانند 3G، 2G، LTE و سایر به سایت شما متصل می‌شوند را بررسی کنید.

  • AdBlock: با استفاده از این گزینه، تأثیر انواع تبلیغات بر روی عملکرد سایت خود را می‌توانید مشاهده کنید. 

  • ویدیو: برای مشاهده‌ی نحوه‌ی لود شدن دقیق سایت خود می‌توانید گزینه‌ی ویدیو را فعال کنید. در این ویدیو، لود شدن صفحه‌ی سایت شما، چهار برابر کندتر از حالت واقعی به نمایش گذاشته می‌شود.

 

ابزار تست سرعت توسط GTMetrix

تا کنون با نحوه‌ی ایجاد حساب کاربری و برخی دیگر از گزینه‌های موجود در GTMetrix آشنا شدید. اگر بخواهید که تست سرعت را به صورت رایگان انجام دهید، مرسوم است که از مرورگر کروم و کانکشن سریع استفاده نمایید. پس از پیکره‌بندی کردن مکان، کانکشن و مرورگر و وارد کردن آدرس کامل سایت خود را وارد کنید. پس از ران کردن تست، با گزینه‌های متعددی مواجه خواهید شد. تعریف این پارامترها به شرح زیر است:

  • Total page Size: میزان بزرگ بودن سایت شما.

  • Request: سایت شما به چه تعداد از درخواست‌های HTTP نیاز دارد. هر چه قدر این تعداد کم‌تر باشد، بهتر است.

  • Fully Loaded Time: سایت شما به چه مدت زمانی نیاز دارد تا به طور کامل لود شود. این گزینه، اساس کار شما است و عملا عددی که در این گزینه نشان داده می‌شود به شما کمک خواهد کرد که بدانید آیا نیاز به بهینه‌سازی سرعت لود سایت خود دارید؟

  • Yslow: میزان تقریبی‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهد که سایت شما تا چه میزانی به معیارهای Yslow نزدیک است. (در ادامه Yslow را توضیح خواهیم داد.)

  • Page Speed: باز هم تقریبی به شما ارائه می‌دهد که سایت شما تا چه حد به معیار سرعت صفحه‌ی گوگل نزدیک است.

  • Waterfall: نشان‌دهنده‌ی زمانی است که برای لود کردن انواع بخش‌های سایت شامل تصاویر، فیلم‌ها، متن‌ها و سایر بخش‌ها، صرف شده‌است.

  • Timing: سنجش زمانی متفاوتی از زمان لود شدن سایت را در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

در ادامه به شرح مهم‌ترین گزینه‌هایی که در بالا به صورت مختصر به آن‌ها اشاره کردیم، می‌پردازیم. با ما همراه باشید. در ابتدا لازم است که اشاره کنیم که درصدهای موجود در ابزار GTMetrix، به صورت رنگ‌بندی‌های مختلف، نمایش داده می‌شوند و به ترتیب از خاکستری، قرمز، نارنجی، سبز کم رنگ و سبز پر رنگ، عملکرد شما در آن حیطه قوی‌تر بوده و طبعا، درصد شما نیز بالاتر خواهد بود.

آموزش gtmetrix

 

Page Speed

این پارامتر نشان‌دهنده‌ی سرعت سایت شما بر اساس الگوریتم‌های گوگل است. هر چه میزان درصد نشان داده شده بالاتر باشد، سرعت سایت شما نیز بیشتر است. گزینه‌هایی که در این قسمت وجود دارند متنوع هستند. برای مثال اگر گزینه‌ای از سمت هاست، رنگ ضعیف‌تر یا عدد کم‌تری را نشان دهد، مدیر سرور باید اقدام به رفع آن مشکل نماید. این گزینه‌ها می‌تواند برای مثال مواردی مانند ابعاد تصویر، CSS، نوع جاوااسکریپت، فشرده‌سازی و بسیاری دیگر از موارد باشد که در صورت آن که خللی در هر کدام از آن‌ها وجود داشته باشد شما باید سریعا اقدام به رفع آن‌ها بکنید. به طور کلی Page Speed به شما کمک خواهد کرد تا سرعت سایت خود را بهینه کرده و مواردی را که هنوز در سایت شما فعال نیستند و بودن آن‌ها باعث افزایش سرعت سایت می‌شود (مانند Gzip) را شناسایی کنید.

Yslow

بخش Yslow نیز مانند Page Speed به شما کمک می‌کند تا سرعت سایت خود را بهینه کنید. اساس کار Yslow، استفاده از الگوریتم‌های یاهو است. گزینه‌هایی که در این بخش وجود دارند زیاد هستند. اگر درصد موجود در این گزینه‌ها کم بود، بر روی آن‌ها کلیک کنید تا ارورهای اصلی را متوجه شوید. برخی از مهم‌ترین بخش‌های Yslow شامل افزایش هدرهای منقضی شده، استفاده از CDN، کاهش جستجوی DNS، کاهش کاراکترهای غیر ضروری جاوا اسکریپت و CSS و بسیاری موارد دیگر است. پیشنهاد ما آن است که برای تسلط بر مفاهیم ارائه شده در این بخش و بخش Page Speed، دانش خود را در زمینه‌ی طراحی سایت بالا ببرید. اگر زمان لازم برای این کار را ندارید صرفا نکاتی را که در این دو بخش دچار خلل هستند را شناسایی کرده و اقدام به بهینه‌سازی آن‌ها نمایید.

 

آموزش gtmetrix

 

Waterfall

در این بخش از ابزار جی تی متریکس، با جدولی مواجه خواهید شد. اعدادی که در این جدول به نمایش گذاشته شده‌اند بر اساس ثانیه و میلی‌ثانیه هستند. در اصل، این جدول به شما نشان می‌دهد که لود شدن هر کدام از بخش‌های سایت شما به چه میزانی طول می‌کشد. بر خلاف بخش‌های پیشین در این قسمت اگر عددی بزرگ‌تر بود دلالت بر تأثیر مثبت و یا منفی آن بر روی سایت نخواهد داشت زیرا شما باید به ببینید که اگر قسمتی از سایت شما زمان لودش بالاتر از قسمت‌های دیگر است چه کارایی‌ای دارد. همچنین این نکته را در نظر بگیرید که اگر برخی از گزینه‌های جدول به رنگ قرمز بودند یعنی آن فایل‌ها پیدا نشده‌اند و این خودش مشکل بزرگی است چرا که نبود آن‌ها بر لود شدن سریع‌تر سایت نیز تأثیر خواهد گذاشت به همین دلیل نیز اقدام به شناسایی این فایل‌ها و بررسی مشکلات موجود در آن‌ها بکنید.

 

مزایای GTMetrix

همانطور که تاکنون نیز متوجه شده‌اید، ابزار GTMetrix کمک بسیار زیادی در شناسایی عواملی که باعث کاهش سرعت سایت شما می‌شوند، می‌کند. علاوه بر افزایش سرعت لود سایت و شناسایی عوامل مؤثر بر این سرعت، دیگر مزایای استفاده از GTMetrix عبارت هستند از:

  • مقایسه‌ی چند وب سایت مختلف بر اساس انواع مختلف پارامترها

  • انجام تست‌ها و ارزیابی‌هایی که به صورت دوره‌ای برای چک کردن سایت انجام می‌شوند.

  • امکان بهینه‌سازی سایت 

  • آموزش و یادگیری آن راحت است و پس از مدت کوتاهی می‌توانید به آن مسلط شده و با آن کار کنید.

 

سخن آخر

ابزار GTMetrix، کمک بسیار زیادی به اکثر مدیران سایت کرده‌است. علاوه بر مزایای ذکر شده، استفاده از این ابزار می‌تواند کمک به سزایی در بهبود سرمایه و صرفه‌جویی در هزینه‌ها به شما بکند چرا که شناسایی و رفع عواملی که تأثیر منفی بر روی عملکرد سایت شما می‌گذارند، باعث خواهد شد تا کاربران بیشتری را جذب سایت خود بکنید. شما می‌توانید با بررسی گزارش‌هایی که توسط ابزار GTMetrix تهیه می‌شوند، عملکرد سایت خود را به صورت دائمی چک کنید. در این مقاله سعی شد تا تمامی جنبه‌های مهم ابزار GTMetrix به صورت کامل مورد بررسی قرار بگیرد تا شما بتوانید به راحتی از این ابزار استفاده نمایید.

برای خواندن مقالات با موضوع مرتبط با سئو می‌توانید از اینجا وارد شده و برای دیدن همه‌ی مقالات از اینجا وارد شوید.

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : دو شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-