تحلیل دادهها یکی از کارهای بسیار مهم است که باید انجام شود. هر مدیر سایتی باید بتواند بازخوردها و ترافیک سایت خود را سنجیده و توسط آماری که به دست میآورد، دست به بهبود امکانات سایت خود نماید. عدهای از افراد با نادیده گرفتن این نکتهی مهم، سایت خود را بدون توجه به دادههای تحلیلی مدیریت کرده و ریسک بزرگی را با این کار میپذیرند؛ چرا که عدم توجه به نوع بازخورد مخاطبان و همچنین انتظاراتی که آنها از شما دارند، شما را در معرض شکست قرار خواهد داد. یکی از ابزار سودمندی که در این زمینه وجود دارد، گوگل آنالیتیکس نام دارد. در این مقاله به آموزش گوگل آنالیتیکس خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید. در نظر داشته باشید که برای خواندن مقالات مرتبط با دیجیتال مارکتینگ میتوانید از اینجا وارد شوید. برای دیدن همهی مقالات از اینجا وارد شوید.
بسیاری از وب مسترها به دنبال روشی میگردند تا بتوانند سایت خود را آنالیز نمایند. اکثر این افراد با بهرهگیری از ترفندهایی که اکثرا غیر رایگان هستند، این کار را انجام میدهند. حتی برخی از این افراد با استفاده از سایتهایی که امنیت سایت خود را به خطر میاندازند، اقدام به آنالیز سایت خود میکنند. اما گوگل در بستری امن، این امکان را برای وب مسترها فراهم کرده تا بتوانند به صورت رایگان، سایت خود را آنالیز نمایند؛ این ابزار، گوگل آنالیتیکس نام دارد. با بهرهگیری از این ابزار شما میتوانید به صورت کامل، بازدیدکنندگان سایت خود را بررسی نمایید و با آنالیز کردنهای مداوم سایت، اصلاحات و تغییرات مناسبی را در آن، ایجاد نمایید.
اطلاعاتی که گوگل آنالیتیکس در اختیار شما قرار میدهد، نقش حیاتی در بهینهسازی وبسایت خواهند داشت. با استفاده از این ابزار شما میتوانید اطلاعاتی مانند رفتار کاربر، نرخ تبدیل، زمان ماندن در صفحه و در کل هر اتفاقی که در صفحهی سایت شما رخ میدهد را زیر نظر بگیرید. همچنین از آن جایی که گوگل آنالیتکس توسط گوگل ارائه میشود، قابلیت ترکیب شدن با سایر ابزارهای گوگل را خواهد داشت. از جمله اطلاعات دیگری که میتوانید توسط این ابزار به آنها دسترسی داشته باشید میتوان، به تعداد بازدیدکنندگان، علاقهی مخاطبان به مطالب و جغرافیای بازدیدکنندگان اشاره کرد که دانستن تمامی این موارد، در تعیین استراتژی شما، نقش اساسی را ایفا خواهند کرد. با توجه به مواردی که تاکنون اشاره شد، اهمیت داشتن حساب کاربری در گوگل آنالیتیکس، مشخص شدهاست. در ادامهی این مقاله به بررسی نحوهی کار کردن با گوگل آنالیتیکس میپردازیم.
در قدم اول، شما نیاز دارید تا در سایت گوگل آنالیتیکس، یک حساب کاربری ایجاد نمایید؛ به همین منظور نیز وارد سایت شده، و وارد قسمت sign in شوید.
پس از باز شدن پنجرهی کشویی، گزینهی گوگل آنالیتیکس را انتخاب کرده و حساب جیمیل خود را وارد نمایید.
هنگامی که وارد سایت شدید، میان دو گزینهی اپلیکیشن یا سایت، باید انتخاب کنید که قصد رهگیری کدام یک را دارید.
سپس نام سایت و برند خود و URL سایت خود را وارد نمایید.
پس از تعیین نوع کار خود، وارد قسمت تعیین بازهی زمانی میشوید. این قسمت بسیار مهم است زیرا در ردیابی مخاطبان تأثیر به سزایی داشته به همین منظور گزینهی ایران را وارد نمایید.
در انتها بر روی گزینهی get tracking ID کلیک کرده تا کد ردیابی شما نشان داده شود. این کد برای هر وبسایتی منحصر به فرد است. طراح سایت موظف است که این کد را به وبسایت خود اضافه کند یا آن که آن را در یک سایت وردپرسی قرار بدهد که برای این کار یا میتوانید آن را به طور مستقیم در هاست قرار بدهید یا آن که پلاگین گوگل آنالیتکیس را به وردپرس خود اضافه نمایید.
این منو، دریچهی ورود شما به آنالیتیکس است که در سمت چپ سایت قرار دارد. در ابتدا به معرفی گزینههای مهمی که در این منو وجود دارند میپردازیم و در ادامهی مقاله به بررسی سایر امکانات گوگل آنالیتیکس و ارتباط آنها با گزینههای موجود در منو، میپردازیم. شایان ذکر است که در گزینههایی که در زیر آمدهاست سعی شده که حداکثر گزینههایی که ممکن است در منو با آن مواجه شوید، پوشش داده شود.
خانه (Home): صفحهی اصلی گوگل آنالیتیکس است که در آن دادههای سایتها و اپلیکیشنهای خود را میتوانید ببینید.
گزارش (Reports): گزینه باعث میشود تا شما بتوانید اطلاعات مربوط به یک سایت و یا اپلیکیشن مخصوص را مشاهده نمایید.
شخصیسازی (Customization): این گزینه که در ادامه نیز به آن خواهیم پرداخت، این امکان را به شما میدهد تا گزارشهای شخصی در ابعاد و اندازههای مورد نظر خود ایجاد نمایید.
گزارش لحظهای (Realtime): با استفاده از اطلاعاتی که این بخش در اختیار شما قرار میدهد، میتوانید وضعیت سایت خود را در هرلحظه، چک نمایید.
Acquisition: توسط این گزینه، شما به بررسی این نکته میپردازید که بازدیدکنندگان از کجا وارد سایت شما شدهاند.
بازدیدکنندگان (Audience): این قسمت کمک بزرگی را به شما خواهد کرد چرا که نحوهی جذب کاربران را به شما میگوید و همچنین چگونگی تبدیل کاربر به مشتری را در اختیار شما میگذارد ( مراحلی که کاربر طی میکند تا به مشتری تبدیل شود). این بخش به شما این امکان را میدهد تا با بسترهایی که کاربر و مخاطب بیشتری از طریق آن جذب سایت شما میشوند، آشنا شوید.
مدیریت (Admin): همانطور که از نام آن پیدا است، این بخش برای انجام کارهای مدیریت حساب مانند دسترسی دادن به دیگران، تعبیه شدهاست.
کشف کردن (Discover): این قسمت یکی از امکاناتی است که گوگل آنالیتیکس در اختیارتان قرار میدهد. این امکانات شامل ابزارها، اپلیکیشنها و حتی مقالههای مرتبط میشوند.
اختصاص (Attribution): شما میتوانید با استفاده از این گزینه، تبلیغات سایت خود را پخش کنید. شما با این گزینه میتوانید متوجه شوید که هرکدام از کانالهای ورودی سایت، چه میزان از تبدیلها را به خود اختصاص دادهاست. در حقیقیت شما به نوعی میتوانید عملکرد دیجیتال مارکتینگ سایت خود را بهبود بخشیده و رفتار مخاطبان را نسبت به این موضوع، متوجه شود.
رفتار کاربران (Behavior): این بخش، اطلاعات وسیعی را دربارهی رفتار کاربران در فضای وبسایت شما را، در اختیارتان میگذارد. این اطلاعات به صورت نموداری برای تحلیل، در دسترس هستند.
تبدیلها (Conversions): شما میتوانید در این قسمت، تبدیلهای سایت خود را بررسی کرده و برآوردی از کسب و کار خود به دست بیاورید.
در ادامه به بررسی جزئیتر مهمترین گزینههای موجود در منو میپردازیم.
گزینهی Customization از چهار بخش تشکیل شدهاست. این 4 بخش عبارتند از :
داشبورد: میتوانید توسط آن یک میز کار شخصی ایجاد کرده و گزارشهای خود را در آن بنویسید.
Custom Reports: میتوانید گزارشها را با اندازه و معیار خود شخصیسازی نمایید.
Saved Reports: گزارشهایی که استفادهی بیشتری از آنها دارید را میتوانید در این بخش ذخیره کنید.
Custom Alerts: میتوانید با انتخاب این گزینه، گزارشها را به ایمیل خود ارسال نمایید.
قسمت اصلی Customization، داشبورد بوده که میتوانید تمامی اطلاعات خود را در آن ویرایش نموده و بدون نیاز به گشتن در میان گزارشها، اطلاعات خود را استخراج نمایید. برای ایجاد داشبورد، بر روی گزینهی Create کلیک کرده و برخی از ویجتها را اضافه نمایید. پس از ساختن داشبورد میتوانید با کلیک بر روی گزینهی Add Widget، قسمتهای جدیدی را به داشبورد اضافه نمایید. همچنین شما میتوانید داشبوردهایی که از قبل در گوگل آنالیتیکس موجود بودهاند را دانلود کنید.
طبق اهمیتی که برای بخش بازدیدکنندگان ذکر شد، بررسی آمار و رفتار بازدیدکنندگان، حیاتی به نظر میرسد. گزینهی Audience دارای قسمتهای فراوانی است که در زیر، پرکاربردترین آنها را شرح میدهیم.
در این قسمت، نموداری را مشاهده خواهید کرد که تعداد کاربران بر طبق زمان، مشخص میشود. همچنین آمار عددی دربارهی تعداد دفعاتی که سایت بازدید شده، تعداد کاربران، تعداد صفحات مشاهده شده، میانگین مدت بازدید، تعداد کاربر از دست داده شده و برخی دیگر از ویژگیها را مشاهده میکنید.
این قسمت، اطلاعات مفیدی دربارهی اطلاعات دموگرافیک بازدیدکنندگان همچون: سن و جنسیت بازدیدکنندگان را در اختیارتان قرار میدهد.
در این قسمت با میزان علاقهی بازدیدکنندگان به محتواها و صفحات مختلف آشنا میشویدو همچنین با تحلیلهای نموداری مواجه میشوید و طبق آن میتوانید بفهمید که هر کاربری، به کدام محتوا علاقه دارد.
در این بخش با تقسیمبندی بازدیدکنندگان به کشورهای متفاوت، دادههایی در زمینهی ملیت و زبان آنها به دست میآورید.
این قسمت نیز به 4 دسته تقسیم شده که توسط آنها میتوانید رفتار کاربران جدید و قدیم، احتمال بازگشت کاربران قدیمی، میزان درگیری کاربر با سایت و تمام کانالهای ورودی را بررسی و مقایسه نمایید.
این بخش نیز از قسمتهای متعددی تشکیل شده که در زیر به مهمترین آنها اشاره میکنیم.
در این بخش میتوانید ببینید که در حال حاضر چند کاربر فعال در سایت وجود دارند و همچنین در چه صفحههایی قرار دارند و از چه طریقی وارد سایت شدهاند.
در این قسمت متوجه میشوید که در این لحظه کاربران شما از چه موقعیتهای جغرافیایی وارد سایت شدهاند.
این بخش، اهمیتی زیادی برای SEO داشته و به بررسی منابع ترافیک سایت میپردازد. توسط این قسمت میتوانید متوجه شوید که چقدر ترافیک ارگانیک (تعداد سرچ کلیدواژه در گوگل) دارید. همچنین میتوانید متوجه شوید که ترافیک ارگانیک از کدام موتور جستجو، ترافیک ریفرال از کدام بک لینک و ترافیک شبکههای اجتماعی از کدام شبکههای اجتماعی وارد شدهاند.
در این قسمت متوجه میشوید که کاربران به کدام قسمت سایت، مراجعه کردهاند.
در این قسمت شما اهدافی را تعیین کرده و وضعیت این اهداف را مشاهده میکنید. این اهداف میتوانند بر حسب باقی ماندن کاربر در سایت، مراجعه کردن کاربر به صفحهی تعیین شده از قبل، مشاهدهی تعداد صفحهی تعیین شده توسط هر کاربر و یا حتی میتوانید اهداف خود را به صورت جزئیتر (Event) تعیین کنید.
این گزینه، یکی دیگر از قسمتهای مهم موجود در گوگل آنالیتیکس است. مانند سایر بخشها، Acquisition نیز به قسمتهای متفاوتی تقسیم میشود که در زیر مهمترین آنها ذکر میشوند.
این گزینه، یک دید کلی دربارهی اینکه چه کانالهایی بازدیدکنندگان را به سایت شما میفرستند، میدهد. همچنین شما میتوانید نرخ تبدیل هر کانال را نیز در این گزینه مشاهده نمایید.
این گزینه علاوه بر عملکرد مشابه گزینهی قبلی، نموداری برای بررسی الگوهای رفتاری و جزئیات تبدیل، در اختیار شما قرار میدهد.
این بخش به شما کمک میکند تا با سرعت این موضوع را بررسی کنید که بالاترین میزان ترافیک به سایت شما از چه کانالی وارد میشود.
این گزینه، بازدیدکنندگانی را که از طریق انواع کمپینهای تبلیغاتی وارد سایت شما میشوند را ردیابی میکند.
این گزینهی بسیار مهم، لیستی از کلمات کلیدیای را که افراد با سرچ کردن آنها، به سایت شما رسیدهاند را به شما نمایش میدهد.
در این بخش، خلاصهای از تمامی تبدیلهایی که مربوط به شبکههای اجتماعی بوده و همچنین ترافیکی که از طریق یک شبکهی خاص به شما متصل میشود را میتوانید مشاهده نمایید.
در این بخش نیز میتوانید متوجه شوید که کدام یک از صفحات سایت شما، بیشترین ترافیک را دارند.
بخش متفاوت این قسمت به شرح زیر هستند:
در این بخش یک گزارش از ترافیک ورودی به سایت را مشاهده میکنید. این گزارشها شامل بازدید صفحات، بازدید بدون صفحات تکرار، متوسط زمان در هرصفحه و نرخ ریزش هستند.
در این بخش، تعداد افرادی که در سایت حضور دارند، حرکتشان به صفحهی بعدی و آخرین صفحهای را که از سایت شما دیدهاند، قابل مشاهده هستند.
این بخش به نحوهی تعامل کاربران با سایت شما میپردازد و شامل صفحات لندینگ، تمامی صفحات ورودی و صفحات خروجی است.
در این بخش گزارشهایی دربارهی سرعت سایت شما و قسمتهایی که باید سرعت لود را بهبود ببخشید، ارائه میشود.
با استفاده از این گزینه میتوانید دادههایی دربارهی سرچ در سایت خود را ببینید. این دادهها شامل کاربرد، عبارت سرچ شده و صفحات میشود.
بخش Behavior دارای گزینههای متعددی است که هر یک با توجه به نیاز شما، گزارشهایی را در اختیارتان قرار خواهد داد.
گزینههای مهمی که در این بخش قرار دارند به شرح زیر هستند.
این بخش که خود به بخشهای کوچکتری تقسیم میشود شامل لینک هدف، مسیر معکوس تحقق هدف و چند بخش مهم دیگر است. یکی از این قسمتها نمایش دادهها به شکل قیف است که تنها زمانی فعال میشود که شما برای هدف خود، یک قیف تعریف کرده باشید؛ طبق این قسمت، گزارشهایی در زمینهی توان ریزش کاربران در صفحات مختلف را میتوانید مشاهده کنید. همچنین ابزار Goal Flow، منبعهایی را که کاربران از طریق آنها وارد سایت شما میشوند را بررسی میکند و همچنین نشان میدهد که چه تعداد کاربر وارد مرحلهی خرید از قیف فروش میشوند. یادتان باشد که این گزینه نیز در صورت تعریف کردن قیف، فعال میشود.
میتوانید با ثبت محصول و قیمت آن، رابطهی بین پویشهای تبلیغاتی و درصد فروش را مشاهده نمایید.
در این بخش با بررسی روشها، تأثیر آنها را بر قیف فروش، تعیین میکند. ابزارهای متفاوتی برای این کار در این بخش تعبیه شدهاند.
در این بخش، مسیری را که کاربر برای انجام یک تبدیل conversion طی میکند را مشاهده میکنید.
شناخت و تحلیل تمامی اتفاقاتی که در سایت شما رخ میدهد یکی از حیاتیترین کارهایی است که باید انجام بدهید. با توجه به کاربردهای فراوانی که برای گوگل آنالیتیکس ذکر شد، یادگیری و استفاده از این ابزار کاری بسیار ضروری است. در این مقاله با بررسی اکثر قسمتهای مهم ابزار گوگل آنالیتیکس، سعی شدهاست تا راهنمای شما در این زمینه باشیم.
برای خواندن مقالات مرتبط با دیجیتال مارکتینگ میتوانید از اینجا وارد شوید. برای دیدن همهی مقالات از اینجا وارد شوید.
تن مقال
تن مقال
تن مقال
شرکت دانشبنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آیندهای روشن، دانش و مهارتهای خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامهنویسی برای وبسایتها و اپلیکیشنها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیتها و حضور در رقابتهای بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا بهصورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگتر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوریهای نوین، جایگاه خود را بهعنوان یک شرکت دانشبنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکتهای ایران قرار گیرد. ما در وستا، بهعنوان خانوادهای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزههای مختلف تشکیل شدهایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذتبخش است. اکنون آمادهایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوریهای روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمترسانی کنیم.
خدمات طراحی سایت وستا
خدمات طراحی اپلیکیشن وستا
از وستا بیشتر بدانید
نمادها و مجوزهای وستا
Hello[at]Vestateam.net
تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-
Design and Development by △ @faridRezvani © Ғ Δ R I D R Σ Z V Δ Π I ┗Δ