بررسی عملکرد وب سایت بر اساس KPI

 
 




مقالات وستا

بررسی عملکرد وب سایت بر اساس KPI

سنجش عملکرد، یکی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی است که باید در راستای شناسایی و رفع نقاط ضعف، در هر سازمان و شرکتی انجام بشود. بر اساس شاخص عملکرد کلیدی یا KPI شما می‌توانید میزان عملکرد تمامی اجزای پروژه‌ی خود را اعم از افراد، پروسه‌ها و حتی راهبرد‌ها را به صورت دقیق بسنجید. در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم که چگونه می‌توان عملکرد یک وب سایت را بر اساس شاخص عملکرد کلیدی (KPI)، اندازه گیری کنیم. با ما همراه باشید.

بررسی عملکرد وب سایت بر اساس KPI

KPI چیست؟

به طور کلی، برای رسیدن به موفقیت در هر کاری لازم است که شاخص‌های عملکرد وب سایت یا KPI را تعیین کنید. واژه‌ی KPI مخفف Key Performance Indicate است که به شما این امکان را می‌دهد تا معیارهای موفقیت پروژه‌ی خود را تعیین نمایید. طبق KPI شما می‌‌توانید تمامی داده‌های وب سایت خود را پیگیری کرده تا نحوه‌ی عملکرد سایت را در یک بازه‌ی زمانی دلخواه به دست بیاوردید. در اصل KPI، دستاوردهای شما را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. برای تعیین این موارد لازم است که اهداف را بر اساس نحوه‌ی عملکرد سایت خود تعیین کنید تا بتوانید تصویر واضحی از زمان رسیدن به اهداف و همچنین میزان موفقیت آنان را مشاهده کنید. در ادامه بررسی عملکرد وب سایت بر اساس KPI را زیر ذره‌بین قرار خواهیم داد.

 

1.    تجزیه و تحلیل منبع ترافیک سایت

یکی از مهم‌ترین موارد مورد بررسی تعیین این موضوع است که بازدیدکنندگان شما از چه طریقی وارد سایت شده‌اند. آیا آن‌ها از شبکه‌های اجتماعی شما را پیدا کرده‌اند یا از طریق کمپین‌های تبلیغاتی مختلف و یا منبع ورود آن‌ها موارد دیگری است؟ شناسایی منبع ترافیک سایت باعث می‌شود تا شما بدانید که در امر تبلیغات و بازاریابی سایت خود، در چه مواردی ضعیف و یا قوی کار کرده‌اید و به بهبود آن موارد، اقدام بکنید. یکی از مهم‌ترین ابزاری که می‌تواند در این زمینه به شما کمک بسیار زیادی بکند، گوگل آنالیتیکس است.

موضوع گوگل آنالیتیکس یک بحث گسترده‌ است و در این مقاله به معرفی مختصری از آن می‌پردازیم. شما با استفاده از گوگل آنالیتیکس می‌توانید رفتار کاربران، منبع ورود آن‌ها، مکان جغرافیایی آن‌ها، تعداد دفعات بازدید آن‌ها از سایت و بسیاری موارد دیگر را تعیین کنید. شناسایی این موارد همگی باعث می‌شود تا شما بتوانید استراتژی‌های خود را به صورت بهتری پیاده بکنید. منابع ترافیکی، خود دارای انواع مختلفی هستند که شناسایی آن‌ها مهم است. برای مثال ترافیک طبیعی یا ارگانیک شامل مواردی است که به وسیله‌ی کلمات کلیدی مرتبط با سایت، به وب سایت شما مراجعه کرده‌اند. برخی از مهم‌ترین انواع ترافیک‌ها را در زیر مشاهده می‌کنید.

·        مستقیم: مواردی که با سرچ کردن مستقیم سایت شما وارد وب سایت شده‌اند.

·        رسانه‌های اجتماعی: مواردی که از طریق تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی وارد وب سایت شده‌اند.

·        ریفرال ترافیک: مواردی که از طریق لینک وب سایت شما در سایت‌های دیگر وارد وب سایت شما شده‌اند.

با توجه به اهمیت ترافیک ارگانیک، در قسمت رتبه‌بندی جستجوی سایت، این موضوع را بیشتر واکاوی خواهیم کرد.

 

2.    رتبه‌بندی جستجوی سایت

همانطور که می‌دانید، یکی از نکات بسیار تأثیرگذار در موفقیت وب سایت شما، رتبه‌بندی جستجوی سایت است. هرچقدر سئوی سایت شما بهتر باشد، این رتبه‌بندی نیز بهتر خواهد بود. در حقیقت فهمیدن رتبه‌ی جستجوی سایت این امکان را به شما می‌دهد که بفهمید که عملکرد سئوی سایت چقدر قوی است و به میزان قوی بودن سئو نیز، سایت شما جایگاه بهتری در صفحه‌ی نتایج  جستجو خواهد داشت و در نتیجه تعداد بازدیدکنندگان سایت نیز بالاتر خواهند بود. این زنجیره‌ی کاملا به هم پیوسته باعث می‌شود تا بتوانید تمامی اختلال‌های احتمالی در محتوا و کدهای سایت خود را شناسایی کنید. این نکته را در نظر بگیرید که عملکرد ضعیف هرکدام از اجزای این زنجیره، به معنای ناقص بودن کار شما خواهد بود و باید به سرعت نسبت به بهبود آن اقدام نمایید. تمامی این موارد برای آن است تا بتوانید ترافیک ارگانیک سایت خود را بالاتر ببرید چرا که هر چقدر آمار این ترافیک بیشتر باشد، موفقیت سایت شما نیز قطعی‌تر خواهد بود.

 

3.    نرخ تبدیل کاربر

نرخ تبدیل در حقیقت به معنای آن است که چه تعداد از کاربران سایت شما، تبدیل به خریدار شده‌اند. البته این نکته را در نظر بگیرید که بسیاری از سایت‌ها برای خرید و فروش طراحی نشده‌اند، به همین دلیل نیز معنای نرخ تبدیل می‌تواند گسترده‌تر باشد؛ برای مثال اگر شما وب سایتی برای آخرین اخبار دنیای سینما داشته باشید، نرخ تبدیل در سایت شما می‌تواند شامل این مورد باشد که چه تعداد از بازدیدکنندگان سایت در ماهنامه‌ی وب سایت شما ثبت نام کرده‌اند. دانستن نرخ تبدیل این امکان را به شما می‌دهد تا بتوانید میزان موفقیت سایت در امر تبدیل مخاطب به مشتری را بسنجید. در حقیقت نرخ تبدیل یکی از مهم‌ترین نکات KPI است.

 

4.    تعیین تعداد بازدیدکنندگان

یکی دیگر از ساده‌ترین و در عین حال مهم‌ترین موارد KPI، تعیین تعداد بازدیدکنندگان سایت است. همانطور که در مطالب پیشین نیز به آن اشاره شد، ابزار گوگل آنالیتیکس کمک بسیار زیادی در این زمینه به شما خواهد کرد. در بخش sessions از ابزار گوگل آنالیتیکس شما خواهید توانست تعداد بازدیدکنندگان منحصر به فرد و جدید را در یک نمودار تحلیل کنید. شما حتی می‌توانید تعداد کاربرانی که در لحظه در سایت شما قرار دارند را شناسایی کنید. دانستن آمار بازدیدکنندگان به این دلیل است که با ثبت این آمار و مقایسه کردن این ارقام در بازه‌های زمانی متفاوت، شما می‌توانید یک دید کلی از میزان رشد یا افول تعداد بازدیدکننده را داشته باشید که خود باعث خواهد شد تا بتوانید بفهمید که آیا طی بازه‌ی مورد بررسی توانسته‌اید عملکرد موفقیت‌آمیزی داشته باشید؟

همچنین به نسبت بازدیدکنندگان جدید و منحصر به فرد و برگشت پذیر دقت کنید. این نسبت نباید بیش از اندازه دچار نوسان شود چرا که موقیت وب سایت شما را در معرض خطر قرار خواهد داد. در ادامه به شناسایی آمار تعداد کاربر منحصر به فرد (یونیک یوزر) خواهیم پرداخت. بازدیدکنندگان منحصر به فرد به ما کمک می‌کنند تا بدانیم دقیقا به چه نوع کاربرانی تأکید بیشتری داشته باشیم چرا که این افراد پس از مدتی استفاده از سایت شما باز هم به وب سایت مراجعه خواهند کرد پس تمرکز بر این نوع کاربران می‌تواند باعث شود تا با تهیه‌ی استراتژی‌های مناسب، آن‌ها را به مشتری تبدیل کرده و نرخ تبدیل را افزایش بدهید.

 

5.    نرخ دفع کاربر (Bounce rate)

نرخ دفع کاربر به تعداد کاربری گفته می‌شود که پس از مراجعه به وب سایت از آن خارج می‌شوند. در حقیقت تعیین این مورد KPI باعث می‌شود تا متوجه شوید که وب سایت شما به چه میزانی محبوبیت دارد. به طور کلی نرخ دفع، درصد افرادی که وارد وب سایت می‌شوند و از امکانات سایت شما نظیر انواع منوها و لینک‌ها استفاده نمی‌کنند را تعیین می‌کند. به هر میزانی که نرخ دفع سایت شما بالاتر باشد به همان میزان نیز شما باید تغییراتی در وب سایت خود ایجاد کنید. داشتن نرخ دفع به این معنا خواهد بود که یا کیفیت سایت شما پایین است (چه از نظر نوع محتوا و چه از نظر راهنمایی کاربران برای استفاده از امکانات وب سایت) و یا آن که تبلیغات وب سایت شما به نحوی است که مخاطبی که مناسب سایت شما است را به سایت، هدایت نمی‌کند.

 

6.    نرخ تبدیل فروش

نرخ تبدیل فروش در حقیقت یکی از KPIهایی است که در همه جا می‌توانید مشاهده کنید. شما می‌توانید با رصد کردن تعداد عملیات فروش در وب سایت خود، نرخ تبدیل فروش را در یک بازه‌ی زمانی معین تعیین کنید. البته همانطور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، ابزار گوگل آنالیتیکس می‌تواند این نوع آمار را در اختیار شما قرار بدهد. اگر فروش در خود وب سایت شما صورت می‌گیرد، گوگل آنالیتکیس، داده‌های متفاوتی را در این زمینه در اختیار شما قرار خواهد داد تا بتوانید تحلیل جزئی‌تر و دقیق‌تری از نرخ تبدیل فروش داشته باشید. گستردگی این داده‌ها می‌تواند مواردی مانند رشد یا کاهش فروش، تعداد کاربر خریدار و مشتری‌های دائمی و کالاهایی که بیشترین خرید را داشته‌اند را شامل بشود. مانند هر کسب و کار دیگری، کاهش نرخ تبدیل فروش نشان‌دهنده‌ی این امر است که بازاریابی و کیفیت محصولات شما به اندازه‌ی کافی نیست، به همین دلیل نیز باید راهکارهای دیگری برای این کار تعیین کنید.

 

7.    مدت زمان حضور در صفحه

دیگر مورد KPI برای بررسی عملکرد وب سایت، تعیین مدت زمانی است که کاربر در صفحه حضور دارد. در حقیقت شناسایی این مورد باعث می‌شود که تعامل وب سایت خود با کاربر و همچنین میزان رضایت وی از سایت را تعیین کنید. مانند دیگر موارد، مدت زمان حضور در صفحه را می‌توانید توسط ابزار گوگل آنالیتیکس محاسبه کرده و طبق نموداری با جزئیات بیشتر مشاهده کنید.

 

8.    تعیین سود و نرخ بازگشت سرمایه

یکی دیگر از KPIهای مهمی که باید بر اساس آن موفقیت وب سایت خود را تعیین کنید، شناسایی میزان سود و نرخ بازگشت سرمایه است. بر اساس مواردی که تاکنون به آن‌ها اشاره شد، اگر سایت شما به صورت موفق عمل کرده باشد، انواع هزینه‌ها کم‌تر از سود دریافتی خواهد بود. از طرف دیگر شناسایی نرخ بازگشت سرمایه به شما این امکان را خواهد داد که اهداف خود را به صورت زمان‌مند تعیین کرده و با مشکلات اقتصادی مواجه نشوید.

 

سخن آخر

بررسی عملکرد وب سایت بر اساس KPI، دانشی است که تسلط بر آن باعث خواهد شد دید وسیع‌تری نسبت به استراتژی‌های خود داشته باشید. در این مقاله سعی شد تا مهم‌ترین KPIهایی را که باید برای بررسی عملکرد وب سایت بشناسید را، توضیح دهیم. امید است با تسلط بر این مفاهیم، بتوانید فرآیندهای وب سایت خود را به خوبی طراحی و مدیریت کنید.

اگر به موضوعات مرتبط با وب‌سایت علاقه دارید، برای خواندن مقالات می‌توانید از اینجا وارد شوید. برای دیدن همه‌ی مقالات از اینجا وارد شوید.

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۹
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-