در دنیایی زندگی میکنیم که دو مقولهی سرعت و زمان حرف اول را میزنند و البته زمان، بیش از هر دورهی دیگری مهم شدهاست. سرعت سایت از مفاهیم مهمی است که تاثیر بسیاری بر کسب و کار اینترنتی شما میگذارد. در سالهای نه چندان دور، باتوجه به سرعت کم اینترنت، کاربر انتظار زیادی از سایتها برای تقویت سرعت لودشان نداشت، اما با گذر زمان و پیشرفت روزانهی تکنولوژی، انتظار کاربر نیز بالا رفتهاست. کاربران، دیگر تحمل صبر کردن برای رسیدن به محتوای سایت را از دست دادهاند. به طور منطقی، عدم بازدید سایت شما با شکست پروژه ی شما برابر است؛ پس اگر به دنبال از دست ندادن مخاطبانتان هستید، با ما همراه شوید.
اگر کاربر شبکهی جهانی نت باشید، اصطلاح سرعت لود شدن سایت را به دفعات شنیده اید. در یک تعریف جامع، سرعت سایت عبارت است از سرعت و زمان بارگذاری کل سایت؛ هرچقدر سرعت لود شدن صفحه بیشتر و زمان بارگذاری کردن اطلاعات کمتر باشد، کاربر زودتر به محتوا دسترسی پیدا کرده و نرخ پرش کاربر نیز کمتر است، همچنین رتبه ی سئوی شما بهتر خواهدبود. (اگر سئو یادت رفته، میخوای به مقالهی سئو چیست یه نگاه بندازی؟)
طبق اعلام گوگل، سرعت لودشدن سایت جزو معیارهای اساسی در رتبهبندی سئو است. این مبحث تاجایی برای گوگل اهمیت دارد که در سال 2015 از پروژهی AMP ( لود شدن سریع صفحات اینترنتی در صفحهی موبایل) رونمایی کرد. گوگل، استانداردی را برای سرعت لود تعریف کردهاست که میانگین آن 3ثانیه است و اگرسایت شما زمانی بیشتر از این زمان استاندارد برای لودشدن یا بارگذاری کردن را مصرف کند، کاربر سایت شما را ترک کرده و بالطبع نتیجهی منفی بر رتبهبندی سئو سایت شما دارد؛ به قول فاضل نظری: اینقدر اگر معطل پرسش نمیشدم/ شاید قطار عشق مرا جای نمیگذاشت. از طرفی سرعت لود شدن سایت رابطهی مستقیمی با نرخ تبدیل یا همان نرخ تبدیل کاربر به مشتری را دارد پس این موضوع را به هیچ وجه نباید دست کم گرفت.
با توجه به اهمیت گوگل و کاربر به این بحث، شما موظف هستید که در قدم اول میزان سرعت لود شدن سایت خود را بهدستآورید. ابزارهای متفاوتی برای به دستآوردن این سرعت وجود دارد که در ادامه به بررسی هرکدام میپردازیم.
این سایت، از معروفترین و پرطرفدارترین سایتهای تست سرعت در ایران است که به بررسی فاکتورهای متنوع و تاثیرگذار بر سرعت لودینگ سایت میپردازد. این فاکتورها در این سایت، به صورت واضح در دسترس هستند. سایت GTmetrix با ارائهی این فاکتورها، دید کلی از عوامل افت یا پیشرفت سرعت شما در لودینگ سایت را ارائه میکند. از دیگر مزایای این سایت آن است که خروجی سرعت را میتوانید به صورت فایل PDF دانلود نمایید. همچنین گزارشات سرعت سایت شما را به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه ذخیره میکند.
از دیگر ابزارهای تست سرعت لودشدن سایت، Webpagetest است. مزیت این سایت، امکان تست و چککردن سرعت از طریق چند مرورگر یا مانیتورهای مختلف است. همچنین برای درک بهتر نتایج، نمرهای را بین 0 تا 100 به سرعت میدهد. از دیگر مزایای این سایت این است که امکان مقایسهی دو آدرس با یکدیگر را به شما میدهد. نمودار آبشاری، جزو دیگر آپشنهای جذاب Webpagetest است.
سایت WebSitePlus، امکاناتی از قبیل مانیتورینگ سرور و وبسایت را به شما ارائه میدهد. همچنین امکان استفاده از In-Browser monitoring نیز در این سایت در دسترس است. شما میتوانید با استفاده از WebSitePlus، کدهای HTML را بررسی کنید وMX lookup سرور خود را تست نمایید.
از آنجاییکه Devtools در مرورگر کروم قرار دادهشدهاست، یکی از دقیقترین نتایج را به کاربران ایرانی میدهد. در حالیکه لوکیشن ابزاری مانند WebSitePlus در آمریکا، استرالیا و آلمان مستقرشدهاست، شما میتوانید با استفاده از Devtools، لوکیشن خود را ایران قرارداده و سرعت سایت خود را تست نمایید.
ابزار Y Slow علاوهبر ارائهی نمره به صورت 0 تا 100، صفحات سایت شما را بر اساس چارت وبسایت یاهو بررسی میکند. همچنین شما میتوانید از این ابزار به شکل ملحقات اضافی بر مرورگرهای کروم، فایرفاکس و Safari موبایل استفاده نمایید.
از ابزارهای پرکاربرد دیگری که وب مسترها بهوسیلهی آن، سرعت سایت خود را در آن تست میکنند میتوان به Web Page Analyzer، lighthouse گوگل کروم، Page Speed و Moz Crawl Test نام برد که هرکدام کارایی خاص خود را دارند.
اکنون که با تعاریف سرعت لود سایت و ابزارهای گوناگون تست سرعت آشنا شدید باید به بررسی روشهای گوناگونی بپردازید که سرعت لود سایت شما افزایش یابد. روشهایی که شرح آنان میپردازیم، تمامی کاربران را پوشش میدهد پس نگران عدم تسلط بر کدنویسی نباشید.
به صورت عادی، هنگامی که صفحهای از یک وبسایت را باز میکنید، اطلاعات به صورت فایلهای PHP دریافت شده و به صورت Html نمایش میدهد. اینکار پروسهای زمانبر است. شما میتوانید با مدیریت تنظیمات کش، اطلاعات نسبتا بیشتری را در دستگاه بازدید کنندهی سایتتان ذخیره نمایید؛ هنگامیکه کاربر، بار دیگر به سایت شما مراجعه کند، نیازی به بارگذاری مجدد کل اطلاعات صفحه نخواهد بود. از افزونههای پرکاربرد میتوان به WPFFPC وWP Rocket نام برد.
اگر فایلهای Html،CSS و جاوا اسکریپت دارای حجمی بیشتر از 150 بایت بودند، آنها را با استفاده از نرم افزار Gzip فشرده کنید. البته برای فشردهسازی تصاویر میتوانید از نرم افزار فوتوشاپ بهره ببرید. همچنین شما میتوانید سطر خالی بین کدها را پاککرده و نظرات اضافی را پاک نمایید تا به فشرده سازی و افزایش سرعت لود سایت خود کمک کنید.
ریدایرکتها، روشی است که در سایت اجرا میشود که مسیر کاربر را تغییر داده و کاربر را به صفحهی جدیدی هدایت میکنند. شما با کاهش این لینکها زمان انتظار پاسخ HTTP را از بین میبرید.
اکثر سایتهایی که بازدیدکنندگان بینالمللی دارند از CDN استفاده میکنند. CDN مخفف اصطلاح Content delivery network به هرکاربری این اجازه را میدهد که با توجه به موقعیت جغرافیاییای که در آن قرار دارد، سایت را از نزدیکترین سرور دریافت و مشاهده نماید. این فرایند باعث افزایش سرعت لود سایت میشود.
از عوامل بسیار مؤثر برسرعت لودشدن سایتها، حجم تصاویر است. تحقیقات نشان داده که به صورت کلی استفاده از فرمت JPEG و در تصاویر گرافیکی استفاده از فرمت PNG، باعث بهبود سرعت لود شدن میشود. همچنین شما میتوانید با استفاده از فوتوشاپ و JPEG Imager حجم تصاویر را کاهش دهید. شما میتوانید در ورد پرس با استفاده از پلاگین هایی مانند imigifi و Wp Smush حجم تصاویر سایت خود را کاهش دهید.
حالت lazy load روشی زیرکانه برای بهبود سرعت لود شدن سایت است. با فعالسازی این حالت، با هربار اسکرول کردن، تصاویر و ویدیوهای آن بخش از سایت برای شما قابل مشاهده خواهدبود. به عبارتی تمامی تصاویر و ویدیوها، به صورت یکباره و همزمان در سایت اپلود نمیشوند.
زمان پاسخدهی سرور به عوامل گوناگونی مانند مقدار ترافیک دریافتی، منابع مورد استفاده در هر صفحه و هاستینگ شما بستگی دارد. زمان پاسخ بهینهی سرور، 200 میلی ثانیه است و شما میتوانید با افزایش سرعت کوئرهای پایگاه داده، افزایش سرعت مسیریابی و داشتن حافظهی کافی، به بهبود زمان پاسخ دهی سرور کمک کنید.
از دیگر عوامل مؤثر بر افزایش سرعت لود شدن، کنترل فعالیتهای پس زمینه، استفاده از افزونههای مناسب برای وردپرس، استفاده از قالبهای مناسب و خرید هاست پرسرعت است.
در مقالهای که مطالعه نمودید، سعی برآن شد که مسائل پیرامون سرعت لود شدن سایت، بررسی شود. با توجه به رشد گستردهی کسب و کارهای دیجیتالی و تاثیری که سرعت لود شدن بر نرخ تبدیل کاربر به مشتری میگذارد، اهمیت این موضوع بیشتر به چشم می آید. اگر به دنبال انتقال محتوای کارآمد و یا تجارت سودآوری هستید باید مدیران سایت هوشمندی باشید و تمامی نقصهای خود را از بین برده و حتی سعی در بهبود مزیتهایتان بکنید. یک مدیر هوشیار سایت، باید نسبت به کوچکترین مسائل حتی مسئله ای مانند سرعت لود شدن سایت، واکنش نشان بدهد. بهترین باشید و برای بهترین بودن تلاش کنید.
برای خواندن مقالات بیشتر دربارهی سئو، میتوانید از اینجا وارد شوید. اگر به موضوعات مرتبط با وبسایت علاقه دارید، برای خواندن مقالات میتوانید از اینجا وارد شوید. برای دیدن همهی مقالات از اینجا وارد شوید.
تن مقال
تن مقال
تن مقال
شرکت دانشبنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آیندهای روشن، دانش و مهارتهای خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامهنویسی برای وبسایتها و اپلیکیشنها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیتها و حضور در رقابتهای بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا بهصورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگتر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوریهای نوین، جایگاه خود را بهعنوان یک شرکت دانشبنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکتهای ایران قرار گیرد. ما در وستا، بهعنوان خانوادهای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزههای مختلف تشکیل شدهایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذتبخش است. اکنون آمادهایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوریهای روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمترسانی کنیم.
خدمات طراحی سایت وستا
خدمات طراحی اپلیکیشن وستا
از وستا بیشتر بدانید
نمادها و مجوزهای وستا
Hello[at]Vestateam.net
تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-
Design and Development by △ @faridRezvani © Ғ Δ R I D R Σ Z V Δ Π I ┗Δ