نحوه ی طراحی اپلیکیشن موبایل یکی از سوالات متداول دنیای امروز است. تعداد کاربران موبایل و مدت زمانی که افراد هر روز وقت خود را با آن می گذرانند به صورت صعودی رو به رشد می باشد. از این رو استفاده از اپلیکیشن برای موبایل برای اکثر کسب و کارها لازم است، پس برای اینکه در رقابت با کسب و کارهای رقیب برنده باشید، باید این گزینه که موبایل در زندگی افراد نقش مهمی دارد را فراموش نکنید. یک اپلیکیشن موبایل فوق العاده میتواند از طرق مختلف به بیزینس شما کمک کند.
این کمک میتواند شامل مواردی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد، باشد؛ طراحی اپلیکیشن میتواند درآمد شما را از طریق بهبود فروش افزایش دهد. با طراحی اپلیکیشن می توانید یک محیط تعاملی با مخاطبان خود داشته باشید. با داشتن یک برنامه اصلی داخلی ارتباط بین کارمندان را نیز بهبود می بخشد، همچنین آگاهی افراد از برند شما افزایش مییابد. با توجه به آنچه گفته شد، داشتن اپلیکیشن برای موبایل خیلی مهم است. در ادامه بیشتر دربارهی نحوه طراحی اپلیکیشن موبایل برای شما میگوییم.
اولین قدم در نحوه طراحی اپلیکیشن موبایل این است که اهداف خود را با اپلیکیشن تعریف کنید. این بدان معنا است که قبل از اینکه بخواهید نحوه طراحی اپلیکیشن موبایل را یاد بگیرید، نیاز دارید که دلیل خود را از ساخت اپلیکیشن در وهله اول بدانید؛ اینکه چرا می خواهید اپلیکیشن داشته باشید. اگر دلیل خود را به صورت واضح ندانید، برنامه ریزی شما پیچیده خواهد شد. نتیجه نهایی شما بسیار به این مرحله بستگی دارد. هر چقدر با ذهنیت واضح تر شروع کنید، موفقتر خواهید شد. برنامهی شما باید دو هدف را برآورده کند. یک هدف مربوط به ایدهآل کاربران شما میشود و هدف دیگر مربوط به هدف تجارت شما می باشد.
در ابتدا به کاربران شما میپردازیم. کاربران وقتی با کانال ها و به صورت کلی با هر صفحه ی بیزینسی روبه رو میشوند، اولین سوالی که از خودشان می پرسند این است که این صفحه برای من چه چیزی دارد؟ اگر آن ها جوابی برای سوال خود پیدا نکنند سریع از آن می گذرند. یکی از اهداف تجارت شما، پیشرفت آن کسبو کار است است که به چیزهای زیادی بستگی دارد. یک اپلیکیشن موبایل میتواند از طریق ایجاد مشتری وفادار، بهره وری بیشتر، کاهش هزینهها به پیشرفت کمک کند. حال که اصل اولیه را متوجه شدیم عمیقتر میشویم و به نحوهی طراحی اپلیکیشن موبایل می پردازیم.
سوالهایی که باید از خود بپرسید!
باید با پاسخ به سوالهای زیر از خود شروع کنید:
۱. چه بخشی از بیزینس شما نیاز به بهبود دارد؟
۲. چگونه یک اپلیکیشن موبایل میتواند بر مشکل این بخش تاثیر بگذارد؟
۳. نتیجه احتمالی چه چیزی است؟
سایر مناطق کلیدی شامل تحقیق در مورد رقیبان و بازار، بودجه و عوامل دیگر است که بعدا به آنها خواهیم پرداخت.
در قدم دوم باید عملکرد و ویژگیهای اپلیکیشن خود را چیدمان کنید. وقتی هدف خود را مشخص کردید، وقت آن میرسد که محدوده اپلیکیشن را تعریف کنید. در این زمان باید با استفاده از خلاقیت و نوشتن تمام ویژگی ها برنامه های لازم را برای رسیدن به اهداف مشخص کنید.
درباره ی رقیبان اپلیکیشن خود تحقیق کنید. اگر تمام مراحل را تا به اینجا انجام داده باشید اکنون میدانید اپلیکیشن شما چه کاری را انجام می دهد. حال وقت آن رسیده در مورد اپلیکیشنهای مشابه که رقیب شما هستند و موفق عمل کردهاند، تحقیق کنید تا با استفاده از نتایج این تحقیقات مشتری هدف خود را به سمت اپلیکیشن خود سوق دهید. در این مرحله فقط به این بسنده نکنید که به بررسی اپلیکیشنهای محلی بپردازید، شما میتوانید در سراسر جهان به بررسی اپلیکیشنهای مشابه نیز بپردازید تا با دانش بیشتری در بازار حاضر شوید. شما میتوانید به ویژگیهای آنها نگاه بیاندازید، چیدمان و عملکرد آنها را ببینید و هر آنچه را احساس میکنید خاص و متمایز است را، یادداشت کنید.
اپلیکیشن خود را وایرفریم ( wireframe ) کرده و آن را به وجود آورید. خب تا این مرحله، هدف اپلیکیشن خود را مشخص کردهاید و از ویژگیهای آن که شامل بازار شما و تحقیق در مورد رقبا میشود، نقشه تهیه کردهاید. حال وقت آن رسیده است که به اپلیکیشن خود بدنه و ساختار به کمک وایر فریمینگ ( wireframing ) بدهید. وایرفریمینگ یک راهنمای تصویری است که بدون در نظر گرفتن طراحی گرافیکی طرحی از اپلیکیشن را نشان میدهد؛ در واقع، وایر فریمینگ رابطی است بین تصویر خامی که در ذهن شما است و آنچه که قرار است در آخر به صورت حرفه ای ارائه شود. در زیر به آنچه بعد از استفاده از وایر فریمینگ به دست میآورید اشاره میکنیم:
۱. مواردی را که استفاده کردهاید و روند فکری که در پشت آن وجود دارد را متوجه میشوید.
۲. تعداد و ترتیب صفحه نمایش را برای رسیدن به هر هدف بهینه میکنید.
۳. صفحه های مختلفی را ایجاد میکنید تا دریابید کدامیک بهتر کار میکند.
۴. صدها ساعت را که قرار است برای توسعه صرف کنید، نجات می دهید.
دو راه برای ایجاد وایرفریم وجود دارد: یکی به صورت آفلاین و دیگری آنلاین. اگر آفلاین انتخاب شما است، میتوانید از یک کاغذ و ورقه خالی استفاده کنید. اگر میخواهید از طریق آنلاین اقدام کنید، از برنامههایی مثل قالبهای Adobe Suite و ابزارهایی مثل Fluid Ul و Balsamiq Mockups و Gliffy و Mockflow استفاده کنید و شروع به کشیدن کنید. شما برای هر موردی که مد نظرتان است، باید وایرفریم داشته باشید که نمایانگر جریان کامل صفحه از زمانی که کاربر برنامه شما را باز میکند تا به هدف خود می رسد، باشد.
حال که موارد استفاده خود و طرح تصویری آن را دارید، زمان آن می رسد که تجربه کاربر را آزمایش کنید. این تست کمک میکند که موارد استفاده شده را آنالیز کنید و نقاط قوت را بشناسید. در این مرحله میتوانید برنامه را با انتظارات کاربر مقایسه کرده و از هرگونه ناامیدی در مورد برنامه که در آینده ممکن است پیش بیاید جلوگیری کنید. برای تست وایرفریم خود باید از ابزاری مثل Invision استفاده کنید تا وایرفریم شما تعاملی شود. استفاده از آن بسیار سریع و آسان صورت میگیرد. بر روی علامت + کلیک کنید و با ایجاد نمونه اولیه جدید یک حساب رایگان در Invision ثبت کنید و پروژه خود را ایجاد کنید. زمانی که پروژه خود را نام گذاری میکنید و نوع آن را مشخص می سازید دو گزینه در پیشرو دارید. یکی Cyncing With photoshop/Sketch و دیگری اضافهکردن عکس از کامپیوتر. از این طریق میتوانید صفحات برنامه خود را همگام کنید و حتی در نهایت گزینهای دارد که آنچه حاصل شد را با کسی به اشتراک بگذارید. پس از گذراندن این مرحله سوالات زیر را در مورد اپلیکیشن از خود بپرسید:
۱. آیا بعد از باز کردن برنامه، دسترسی به منوی اصلی آسان است؟
۲. آیا به راحتی میتوانید کارهایی که با برنامه میتوان انجام داد را شناسایی کنید؟
۳. آیا گزینهی برگشت در تمام قسمتها وجود دارد؟
۴. آیا به دنبال گزینهای بودید که در آن فهرست نبوده باشد؟
۵. آیا گزینههایی وجود دارد که زائد و اضافه باشد؟
در برنامه خود با توجه به بازخوردها تجدید نظر کنید. نظراتی که افراد میدهند، مثل اینکه گزینهای اضافی است و ... را بر روی کاغذ بنویسید و آنها را دسته بندی کنید. روی آنها کار کنید و در صورت نیاز آنها را اعمال کنید. زمانی که از بازخوردی که میگیرید خوشحال شدید وقت آن رسیده که به قدم بزرگ بعدی بروید.
وقت آن رسیده یک مسیر برای برنامه نویسی انتخاب کنید. حال که موارد مورد استفاده اپلیکیشن شما به صورت نقشه در آمده، وقت آن رسیدهاست که آن را بسازید. در مرحله اول باید یک زبان برنامه نویسی مثل BuildFire برای کدگذاری اپلیکیشن خود انتخاب کنید تا پلتفرمی که اپلیکیشن شما را میسازد را ایجاد کنید. انتخاب آن به زمان بندی و بودجه شما بستگی دارد. هرچه زمان بیشتری داشته باشید و هزینه بیشتری را بپردازید گزینههای بهتری را برای خود ایجاد کردهاید. برای مثال اگر زمان زیادتری داشته باشید وپول بیشتر، اپلیکیشن شما میتواند هم روی سیستم عامل ios و هم Android کار کند. زمانی که تصمیم گرفتید کدام زبان برنامه نویسی را انتخاب کنید زمان آن میرسد که به قدم بعدی بروید.
وقت آن رسیده اپلیکیشن موبایل خود را بسازید. اگر تصمیم گرفتید کدهای برنامه خود را از میان چارچوبهای اپلیکیشن موبایل انتخاب کنید باید با برنامه نویس و طراح شروع به همکاری کنید. شما با همکاری با آنان ایدههای خود را منتقل میکنید و قدم به قدم مراحل تا شکل گیری را از نزدیک مشاهده میکنید. در بعضی موارد هم شما انتخاب میکنید که اپلیکیشن موبایل خود را با استفاده از یک پلتفرم بسازید که این کار بسیار جذاب است. حال میخواهیم به توضیح بپردازیم تا ببینید چقدر راحت میتوانید ایده برنامه خود را به واقعیت برسانید. اولین قدم پس از وارد شدن به برنامه ساخت اپلیکیشن انتخاب یک الگو است. بعد از اینکه یک سری اطلاعات پایهای را وارد میکنید، سازنده شروع به بارگیری می کند. در مرحلهی بعد تمام افزونههایی را که نیاز دارید وارد کنید و آنچه نیاز ندارید را حذف کنید. در مرحله بعد مارکها و تصاویری که در صفحه اصلی برنامه سازنده وجود دارد را حذف کنید و برند و تصاویر خود را در آن وارد کنید. پالت رنگ را می توانید تغییر دهید و به بررسی هر کدام از افزونههایی که ایجاد کردید به صورت جداگانه بپردازید. بخش RSS را می توانید برای اضافه کردن پستها و بهروز رسانیها اضافه کنید و بخشی برای تماس با ما از طریق ایمیل و یا تماس تلفنی هم وارد کنید که بخش تعاملی میشود. در نهایت هم میتوانید تبهای مختلف را در صفحه اصلی به شکلهای مختلف کنار هم بچینید و بهترین حالت را انتخاب کنید.
پس از توسعه دادن و انجام مرحله قبل وقت آن میرسد اپلیکیشن خود را در دنیای واقعی امتحان کنید. در این مرحله باید اطمینان حاصل کنید که برنامه از لحاظ بصری همان نتایج خوبی که در قسمت وایرفریم امتحان کردیم را بدهد. دو تست مهم وجود دارد:
۱. تست داخلی
۲. تست خارجی
تست داخلی به گونهای است که شما قسمتهای مختلف اپلیکیشن را با توجه به تجربه کاربر مورد بررسی قرار میدهید تا مشکلی نداشته باشد. تست خارجی هم به این صورت میباشد که برنامه در اختیار کسانی که با آن ناآشنا هستند قرار بگیرد. در این مرحله میتوانید از ابزارهای UserTesting و UberTesters و TestFairy استفاده کنید.
خب شما وظیفهی خود را انجام دادهاید، وقت آن رسیده که اجازه دهید جهانیان در مورد آن نظر دهند و از نام تجاری شما آگاهی پیدا کنند. ابتدا برنامه خود را به بازارهای اپلیکیشن مد نظر خود ارسال کنید. برای این کار حتما مطمئن شوید که تمام دستورالعملهای تعریف شده برای هر پلتفرم را دنبال کردهاید تا جایگاه بهینهای را در بازار اپلیکیشن داشته باشید. راههای زیادی برای نمایش برنامه شما وجود دارد اما روشی که به آن اشاره کردیم از همه بهتر است و برنامه را در اختیار افراد مناسب قرار میدهید.
در آخر به بیان یک سری نکات در نحوه طراحی اپلیکیشن موبایل میپردازیم:
۱. باید به طراحی CTA ( Add to Card ) توجه کنید. در هر اپلیکیشنی مهم است که کاربر را به خرید ترغیب کنید. معمولا CTA را به صورت یک دکمه با رنگ جیغ که جلب توجه میکند، طراحی میکنند.
۲. صفحه فرود (Landing Page) را درست طراحی کنید. به این دلیل فرود میگویند که مخاطب تازه وارد برای اولین بار در آن فرود میآید. این صفحه نباید زیاد شلوغ باشد و یک محصول یا کار شما را به صورت واضح نشان دهد، همچنین این صفحه اغلب دارای یک CTA است.
۳. ایدهی طراحی اپلیکیشن شما برای اینکه موفق تر عمل کنید باید خاص و متمایز باشد. پس به دنبال ایدههای ناب باشید.
با توجه به آنچه گفته شد، امیدواریم با نحوهی طراحی اپلیکیشن موبایل آشنا شده باشید و از آن در دنیای اینترنت استفاده کنید.
تن مقال
تن مقال
تن مقال
شرکت دانشبنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آیندهای روشن، دانش و مهارتهای خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامهنویسی برای وبسایتها و اپلیکیشنها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیتها و حضور در رقابتهای بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا بهصورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگتر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوریهای نوین، جایگاه خود را بهعنوان یک شرکت دانشبنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکتهای ایران قرار گیرد. ما در وستا، بهعنوان خانوادهای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزههای مختلف تشکیل شدهایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذتبخش است. اکنون آمادهایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوریهای روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمترسانی کنیم.
خدمات طراحی سایت وستا
خدمات طراحی اپلیکیشن وستا
از وستا بیشتر بدانید
نمادها و مجوزهای وستا
Hello[at]Vestateam.net
تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-
Design and Development by △ @faridRezvani © Ғ Δ R I D R Σ Z V Δ Π I ┗Δ