امنیت وب سایت جلوگیری از هک سایت‌ها

 
 




مقالات وستا

از مسئله امنیت وب‌سایت‌ها چه می‌دانید؟

فضای مجازی با تمام مجازی بودنش شباهت‌های بسیاری به دنیای واقعی دارد؛ داده‌ها و صفحه‌های وب سایت واقعی‌تر از آن چیزی هستند که فکر می‌کنید.همانطور که برای فروشگاه خود در دنیای واقعی، دوربین های امنیتی، انواع قفل و دزدگیر را به منظور تامین امنیت قرار می‌دهید، وب سایت شما هم نیاز به تجهیزاتی به منظورتامین امنیت دارد و اگر به تامین امنیت وب سایت خود نپردازید، دزدان دنیای مجازی که به آنها هکر گفته می‌شود نیز به شما رحم نخواهند‌کرد. امنیت وب سایت موضوعی پیچیده و در یک منظر همیشه در حال تحول است. این راهنما برای ایجاد یک چارچوب مشخص برای صاحبان وب سایت است که به دنبال کاهش خطر و به کارگیری اصول امنیتی بر روی سایت خود هستند.

امنیت وب سایت

 


قبل از شروع، مهم است که بخاطر بسپاریم که امنیت نقطه پایانی ندارد و انجام اقدامات امنیتی تاثیر دائمی ندارد؛ اما به کارگیری این اقدامات به شما کمک بسزایی می‌کند. ما شما را ترغیب می‌كنیم كه به عنوان یك فرآیند كه به ارزیابی مداوم برای كاهش خطر كلی نیاز دارد، در مورد آن فكر كنید. با استفاده از یک رویکرد سیستماتیک برای افزایش امنیت وب سایت، ما باید با بکار‌گیری راهکار‌های جامع، دست دزدان بی‌رحم سایبری را از داده‌های خود کوتاه کنیم. خوشبختانه با امنیت موثر وب سایت می توانید از بروز همه این موارد جلوگیری کنید. در این مقاله در مورد اصول اولیه امنیت وب سایت بحث خواهیم‌کرد؛ راه حل هایی که به شما کمک می کند تا وب سایت شما توسط حمله سایبری تخریب نشود.

امنیت وب سایت چیست؟

اصطلاح امنیت وب سایت، مجموعه اقداماتی است که برای تأمین امنیت وب سایت در برابر حملات سایبری انجام می‌شود. به بیان دیگر، سیستم امنیتی یک فرایند در حال اجرا و یک بخش اساسی برای مدیریت یک وب سایت برای جلوگیری از نفوذ هکر‌ها و ربات‌های مخرب است.

web site security

متداول‌ترین حمله‌های سایبری کدامند؟

امنیت وب سایت از وب سایت شما در‌برابر حملات DdoS حفاظت می‌کند. این نوع حملات سایت شما را غیرفعال می‌کنند، دسترسی مخاطبان را محدود و قطع می‌کنند یا در اجرای عملیات‌های وب سایت اختلال ایجاد می‌کنند.

امنیت وب سایت در‌برابر بد افزار‌ها یک سپر ایمن است. "نرم افزار‌های مخرب" یا بدافزار‌ها، شایع‌ترین تهدید و دزدی سایبری است؛ به این صورت که با انتقال یک بدافزار به صورت اسپم در سایت شما، اطلاعات و داده‌های ذخیره‌شده را دریافت کرده و در سایت مثل ویروس در بدن انسان، ایجاد تخریب می‌کنند.

یکی دیگر از انواع حمله‌ها، حمله‌ی لیست سیاه است؛ زمانی که سایت شما وارد بلک لیست می‌شود،موتور‌های جستجوگر شما را در لیست جستجو‌ی مخاطب قرار نمی‌دهند و شما تقریبا تمام بازدید‌های خود را از دست می‌دهید.

استفاده از آسیب پذیری قسمت‌هایی که فراموش شده. هکرهای سایبری می‌توانند با سوءاستفاده از مناطق ضعیف در یک سایت، مانند یک پلاگین قدیمی، به یک سایت نفوذ کرده و به داده‌های ذخیره‌شده در آن دسترسی پیدا کنند.

جابه‌جایی و جای گذاری. این نوع حمله به این گونه است که مخاطب زمانی که به سایت شما وارد می‌شود، به طور‌اتوماتیک به یک وب سایت مخرب منتقل می‌شود.

چرا امنیت وب سایت اهمیت دارد؟

حال با طرح مسائل بالا و بیان انواع حملات سایبری و تاثیراتشان جواب این سوال به خوبی روشن شد. امنیت وب‌سایت به همان مقدار مهم است که شما از بانک‌ها برای امنیت وسایل مهم خود استفاده می‌کنید. از‌بین‌رفتن سایت، از‌بین‌رفتن داده‌ها و اطلاعات، آسیب رسانی به  اعتبار شما هنگامی که وب سایت شما کاربردی مربوط به کسب و کار شما داشته‌باشد، دسترسی به اطلاعات مشتریان و... تنها بخشی از آسیب‌های هک‌شدن وب سایت شماست. همانطور که عقل حکم می‌کند، پیشگیری بهتر از درمان است، پس قبل از اینکه تحت حمله قرار بگیرید، سایت خود را مجهز کنید.

داشتن یک وب سایت ایمن به اندازه‌ی داشتن یک میزبان خوب برای کاربرانی که در فضای سایت قرار می‌گیرند، بسیار مهم است. به عنوان مثال، اگر یک وب سایت هک شده باشد یا در لیست سیاه قرار گرفته‌باشد، تا 98٪ از ترافیک و بازدید خود را از دست می دهد! به عنوان مثال، نقض قانون حفاظت از اطلاعات کاربر می‌تواند منجر به طرح شکایت، جریمه‌های سنگین و حتی تخریب اعتبار و شهرت شود.

امنیت وب سایت از بازدید کنندگان شما هم محافظت می کند!

سرقت داده‌ها از آدرس‌های ایمیل گرفته تا اطلاعات مربوط به پرداخت الکترونیکی از خطراتی است که بازدیدکنندگان وب سایت شما را تهدید می‌کند؛ مجرمان سایبری اغلب به دنبال داده‌های بازدید کنندگان یا کاربرانی که اطلاعاتشان ذخیره شده، هستند.

حملات فیشینگ؛ به عنوان مثال، سایت شما سایت فروشگاهی محصولات است که برای ثبت سفارش آنها از مشتری تقاضای اطلاعات بانکی را می‌کند. هکر‌ها با طراحی یک صفحه‌‌ی پرداخت و جایگزین کردن آن با صفحه پرداخت اصلی، می‌توانند اطلاعات حساب کاربران را به دست‌آورده و از این اطلاعات سو‌استفاده کنند.

ورود ناخواسته به سایت‌های مخرب؛ هکرها می‌توانند کاربری که به سایت شما وارد شده‌است را به صورت اتوماتیک وارد وب سایت مخرب خود کرده و در آنجا به اطلاعات آن شخص دسترسی پیدا کنند.

در بعضی اوقات حملات سایبری موجب شده تا هکران با عاملان بیرونی خود دست به ربودن شخص از طریق قرار گذاشتن، بزنند. این اتفاق از معضلاتی است که در اروپا به خصوص کشور فرانسه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

چرا وب سایت هک می شود

چرا وب سایت‌ها هک می‌شوند؟

در سال 2019 بیش از 1.94 میلیارد وب سایت رسمی ثبت شده است. این آمار بالا می‌تواند یک زمین بازی گسترده برای بازیگران بد باشد.

غالباً تصور اشتباهی در مورد هک شدن وب سایت‌ها وجود دارد. دارندگان و مدیران سایت غالباً معتقدند که وب سایت آنها هک نمی شوند زیرا سایتهای آنها کوچک است، بنابراین اهداف کمتری را ایجاد می‌کنند. هکر‌ها اگر بخواهند اطلاعات را بدزدند و یا در وب‌سایت اختلالی ایجاد کنند، می‌توانند سایت‌های بزرگتری را انتخاب کنند. در نظر داشته‌باشید که هک کردن وب سایت‌های معمولی برای اهداف دیگرشان (که رایج تر است) بسیار در دسترس‌تر و راحت‌تر است، هر سایتی هرچقدر هم که کوچک باشد، برای ادمین و کاربرانش ارزشمند است و باید امنیتش تامین شود.

هنگام هک‌کردن وب سایت‌ها اهداف مختلفی وجود دارد، اما موارد اصلی این موارد هستند:

  • سواستفاده از اطلاعات بازدیدکنندگان سایت
  • سرقت اطلاعات ذخیره‌شده در سرور.
  • فریب‌دادن ربات‌ها و موتور‌های جستجوگر و قرار‌دادن وب سایت در بلک لیست.
  • سوءاستفاده از منابع سرور.
  • وارد‌کردن خسارت به وب‌سایت

چگونه می‌توان امنیت وب سایت خود را ارتقا داد؟

ارتقا‌ی سطح امنیت و کاهش راه‌های نفوذ در یک وب سایت شبیه پیاز عمل می‌کند! یعنی لایه لایه است. با رعایت هر میزان از مسائل امنیتی، یک لایه به سپر محافظ وب سایت شما اضافه می‌شود. روش‌های زیادی برای محافظت و امنیت وب سایت وجود دارد که به برخی از آنها اشاره می‌کنیم و بهترین گزینه را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

  • از نرم افزار ضد ‌بدافزار استفاده کنید.

ممکن است نرم افزار ضد بدافزار "به نظر بسیاری از مدیران پرهزینه به نظر‌برسد، اما خبر خوب این است که نرم افزار مقابله با بدافزار کار را به‌صورت کامل برای شما انجام می‌دهد، بنابراین در رابطه با وارد فنی، نگرانی‌ای نیست.

انواع مختلفی از ضد بدافزار‌ها وجود دارد. برخی برنامه‌های رایگان دارند - مانند Bitdefender آنتی ویروس رایگان - در حالیکه در برخی دیگر مانند SiteLock شما باید هزینه آن را بپردازید.

SiteLock توسط بیش از 12 میلیون وب سایت در حال‌حاضر استفاده می‌شود و پکیج‌های مختلفی را ارائه می‌دهد که سطوح مختلفی برای حفاظت را ارائه میدهند. این بدان معناست که شما می‌توانید امنیت خود را متناسب با نیاز سایت خود و همچنین بودجه‌ی خود تنظیم کنید.

  • دریافت یک گواهی SSL

یکی از ساده‌ترین کارهایی که می‌توانید برای محافظت از وب‌سایت خود و کاربران خود انجام‌دهید، نصب گواهی SSL (Secure Sockets Layer) است. ممکن است متوجه آن نشوید، اما SSL را همیشه در هنگام مرور وب مشاهده می‌کنید – به وجود "S" ها در "https"  در نوار آدرس وب سایت ها دقت‌کنید. SSL اطلاعات عبور داده‌شده بین وب‌سایت و بازدید‌کنندگان شما را رمزگذاری می‌کند. Google در‌حال‌حاضر هنگام ورود به سایتی بدون SSL به بازدیدکنندگان هشدار می‌دهد و حتی در نمایش نتایج جستجوی آن نسبت به آن سایت ها "تبعیض" قرار می‌دهد و سایت‌هایی که فاقد این گواهی هستند را در رتبه‌های پایین‌تر نشان‌ می‌دهد.

  •  همه چیز را به روز کنید!

این نکته بسیار مهم است که در ساختار سایت‌تان از به‌روزترین امکانات استفاده‌کنید. وب‌سایت‌های بی‌شماری هر روز به دلیل نصب کردن نرم‌افزار یا پلاگین‌های منسوخ و ناامن به خطر می‌افتند. به محض دسترسی به افزونه‌ی جدید یا نسخه CMS، سایت خود را به روز کنید. معمولا نسخه‌ی به‌روز نرم‌افزارها و افزونه‌ها از لحاظ امنیتی ارتقا داده می‌شوند تا آسیب پذیری را کاهش دهند.

  •  گذرواژه‌هایی با امنیت بالا داشته باشید.

وضعیت امنیتی سایت شما تاحدی به داشتن رمز خوب بستگی‌دارد. آیا تاکنون به این فکر کرده‌اید که رمز‌های عبوری که استفاده می‌کنید، این پتانسیل را دارند که امنیت وب‌سایت شما را تهدید کنند؟

لیست‌های طولانی از رمزهای عبوری که افراد برای ورود به حساب کاربری خود در فضای مجازی استفاده می‌کنند، وجود دارد. هکرها این لیست‌ها را با لیست واژه‌های لغت‌نامه ترکیب می‌کنند تا لیست‌های بزرگتری از کلمات عبور بالقوه را تولید‌کنند. اگر گذرواژه‌هایی که شما استفاده می‌کنید در یكی از آن لیست‌ها قرار داشته‌باشد، سایت شما به راحتی به خطر می‌افتد.

راه‌های دیگری نیز برای تامین امنیت وب سایت وجود دارد، مانند آپلود سایت روی دامنه و هاست‌های مطمئن، حفاظت از لینک ورود ادمین‌های سایت و… . بهترین گزینه برای حل این مسئله‌ی امنیت وب سایت، سپردن کارهای  ارتقای امنیتی به تیم‌های متخصص است. تیم متخصصان امنیت سایت به شما در جهت مقابله با نفوذ و هک کمک می‌کنند.این افراد به بررسی روزانه وب‌سایت شما و ایجاد سپر‌‌های امنیتی می‌پردازند و امنیت سایت شما را آپدیت نگه می‌دارند.

اگر به موضوعات مرتبط با وب‌سایت علاقه دارید، برای خواندن مقالات می‌توانید از اینجا وارد شوید. برای دیدن همه‌ی مقالات از اینجا وارد شوید.

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : جمعه ۱۳ تیر ۱۳۹۹
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-