زندگی در قرن ۲۱ام و استفاده از تکنولوژیهایی مانند اینترنت برای ارتباطات، باعثشده بسیاری از کسب و کارها بر بستر فناوری اطلاعات شکل بگیرند. به همین علت رقابت بین فروشگاههای آنلاین بیشتر از قبل دیدهمیشود و در این میان فروشگاههایی با داشتن نماد الکترونیک از بقیه جلوتر هستند. برای این دسته از سایتها مشتری معمولا با اطمینان بیشتری میتواند خرید خود را انجام دهد و وبسایت در نظر معتبرتر خواهدبود.
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، برای تداوم کسب و کارها و افزایش اعتماد کاربران فضای دیجیتال به وبسایتها و اپلیکیشنهای فروشگاهی، نماد اعتمادالکترونیک را به کسب و کارهای حقیقی و حقوقی اعطا میکند. این مجوز از کسب و کارهای خرد و نوپا گرفته، تا کسب وکارهای برند و معتبر بر بستر اینترنت را معرفی میکند. در واقع اگر کسب و کاری این نماد را دریافت کند به این معنی است که خود را ملزم به رعایت حقوق مصرفکننده دانسته و برای جلب اعتماد و اطمینان مشتری، نماد الکترونیک یا بهصورت مختصر اینماد را دریافت کردهاست. اینماد، درجه بندی متفاوت از کسب و کارها را نشان میدهد و در واقع بطور کلی معیاری جهت احراز صلاحیت صاحبان کسب و کار به شمار میآید.
نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد در واقع نشانه یا برچسبی دیجیتالی است که توسط سازمان توسعه تجارت به کسب و کارهای مجازی و اینترنتی داده میشود. اینماد بعد از احراز صلاحیت حقوقی کسب و کار یا حقیقی صاحب کسب و کار و با توجه به معیارهای مسخص ارزیابی و سپس صادر میشود. به صورت خلاصه، منظور از معیار مشخص، بررسی امنیت و کیفیت وب سایت است که توسط کارشناسان مرکز، به لحاظ امنیتی کنترل شده و بعد از تاییدیه، اینماد به مدت دو سال اعتبار خواهدداشت.
نماد اعتماد الکترونیکی برای سایتهای فروشگاهی، دارای سه نوع مختلف است:
نماد اعتماد الکترونیکی موقت: در این نوع، طراحی سایت فروشگاهی با حداقل امکانات بررسی شده و نماد موقتی برای جلب اعتماد مشتریان در طی مدت زمان پروسهی بررسی کسب و کار، داده میشود.
همانطور که لازمهی توسعه تجارت الکترونیکی، اعتماد است داشتن نماد اعتمادالکترونیکی نیز عامل مهمی برای جلب اعتماد مشتریان محسوب میشود. به همین علت مرکز توسعه تجارت الکترونیک با داشتن قوانینی درباره کسب و کار اینترنتی، برای کسانی که آن قوانین را رعایت کنند برچسب نماد الکترونیکی میزند. در واقع داشتن اینماد باعث ساماندهی و قانونمندی بیشتر فروشگاههای آنلاین میشود و مزایای زیادی نیز دارد که در زیر به آن اشاره میکنیم:
در واقع میتوان گفت که داشتن اینماد برای سایت علاوه بر نظاممند کردن فروشگاه، امنیت و ضریب اطمینان مشتریان را بالا میبرد و از طرفی باعث افزایش سطح کیفیت فروش کالا و همچنین نظارت بیشتری برای تعدیل قیمت ها میشود.
مقاله پیشنهادی: چرا هر کسب و کاری به وب سایت نیاز دارد؟
وبسایتهایی که متقاضی اخذ نماد الکترونیکی هستند طی یک چک لیست در سه مرحله، توسط کارشناسان اینماد ارزیابی میشوند و نتیجه این بررسی از طریق پنل کاربر در سامانه قابل مشاهده است که اصطلاحا به چک لیست اقدامات در سامانه شناخته میشود:
کسب و کارهای اینترنتی موظف به رعایت قوانین و مقررات جاری کشور هستند. به همین دلیل در این مرحله موارد مختلفی اعم از محتوای سایت، نحوه بازاریابی، نبود تبلیغات غیر قانونی و کالاهای بدون مجوز، عدم فروش کالاهای غیرقانونی و همچنین عدم استفاده از نشانههای دولتی در سایت، بررسی میشوند.
مشخصات فنی محصولات یا خدماتی که در فروشگاه آنلاین برای فروش گذاشته میشوند باید حتما داخل وبسایت درج شدهباشند. علاوهبرآن لازم است مبلغ محصول و هزینههای جانبی آن بهطور کامل در سایت قرار دادهشود. از طرفی امکان صدور پیش فاکتور قبل از ثبت نهایی برای هر خرید باید در سایت موجود باشد و نهایتا باید کاربر بتواند با کد رهگیری بعد از خرید، فرآیند سفارش خود را پیگیری کند.
وبسایتهای متقاضی باید اطلاعات مربوطه را کاملا دقیق و بصورت واضح در اختیار کاربران قرار دهند. درج اطلاعات لازم در قسمت دربارهی ما و تماس با ما الزامی است. قسمت "دربارهی ما" باید دارای اطلاعات هویتی مالک و مجوزهای اخذ شدهباشد. قسمت "تماس با ما" نیز باید حاوی اطلاعات کامل تماس و آدرس باشد. چنانچه قوانین و مقررات خاصی برای فروش کالا دارید، باید این اطلاعات را قبل از فرآیند ثبت سفارش در اختیار مشتری قرار دهید.
از آنجاییکه داشتن اینماد سطح اعتماد و کیفیت عملکرد وبسایت را نشان میدهد، تمامی کسب و کارهای آنلاین میتوانند با اخذ آن مشتریان بیشتری را جلب نمایند. اما لازم است بگوییم که کسب و کارهایی که تنها از طریق تلفن سفارش میگیرند و یا صرفا تبلیغاتی مانند سایتهای شرکتی هستند، نیازی به دریافت اینماد ندارند. از طرفی نماد اعتماد الکترونیکی به کسب و کارهای فعال در شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای مجاز نیز تعلق میگیرد.
متقاضیان حقوقی (تجاری / غیر تجاری)
متقاضیان دولتی
برای این دسته از کسب و کارها لازم است که تعلق وب سایت به دستگاه دولتی مربوطه تایید شده باشد. برای این منظور لازم است که طی یک نامه نماینده دستگاه دولتی معرفی شده و در پرونده اینماد قرار گیرد. توجه داشتهباشید که امضای مقام مسئول سازمان بعنوان تاییدیه حتما در نامه موجودباشد.
به طور کلی باید گفت که داشتن نماد الکترونیک برای کسب و کار به نوعی هویت آنرا نشان میدهد و درنتیجه مشتریان میتوانند به آنها اعتمادکرده و با خیال راحت خرید آنلاین خود را انجامدهند.
تن مقال
تن مقال
تن مقال
شرکت دانشبنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آیندهای روشن، دانش و مهارتهای خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامهنویسی برای وبسایتها و اپلیکیشنها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیتها و حضور در رقابتهای بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا بهصورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگتر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوریهای نوین، جایگاه خود را بهعنوان یک شرکت دانشبنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکتهای ایران قرار گیرد. ما در وستا، بهعنوان خانوادهای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزههای مختلف تشکیل شدهایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذتبخش است. اکنون آمادهایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوریهای روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمترسانی کنیم.
خدمات طراحی سایت وستا
خدمات طراحی اپلیکیشن وستا
از وستا بیشتر بدانید
نمادها و مجوزهای وستا
Hello[at]Vestateam.net
تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-
Design and Development by △ @faridRezvani © Ғ Δ R I D R Σ Z V Δ Π I ┗Δ