حتما واژهی شبکههای اجتماعی را شنیدهاید و یا در طول روز از آنها استفاده میکنید. شبکههای اجتماعی به افراد، مشاغل و سازمانهای دیگر اجازه میدهند تا با یکدیگر تعاملداشته و روابط اجتماعی و تعامل را به صورت آنلاین برقرارکنند. مادامی که کسب و کارها در کانالهای اجتماعی فعالیت میکنند، میتوانند مستقیماً با مشتریانشان تعامل برقرارکنند. این تعامل میتواند برای کاربران شخصیتر از روشهای سنتی بازاریابی برون مرزی و تبلیغات باشد. از طرفی قدرت اینترنت در دستیابی به میلیاردها کاربر در سراسر جهان باعث شدهاست که اکثر کسب و کارها به فعالیتهای آنلاین رو بیاورند. همچنین با تغییر الگوی خرید کاربران، غافلشدن از شبکههای اجتماعی اشتباهی جبران ناپذیر است. با ما همراه باشید، در این مقاله سعی برآن شده است که تمامی موارد مربوط به بازاریابی شبکههای اجتماعی برایتان بازگو شود.
برای پاسخدادن به سوال این که بازاریابی شبکههای اجتماعی چیست؟ باید دو مفهوم بازار و شبکههای اجتماعی را موشکافانه مورد کنکاش قراردهیم. همانطور که می دانیم بازار مکانی برای مبادله کالاها و خدمات، به مصرف کنندگان بوده و شبکههای اجتماعی دربردارندهی گروههایی از افراد است که براساس یک هدف درکنار یکدیگر به تعامل میپردازند. اما از آن جایی که واژهی شبکههای اجتماعی به دنیای دیجیتال اختصاص یافته، بازار این شبکه ها، در بستر وب خواهندبود. بازاریابی شبکه های اجتماعی با نام اختصاری SMM، نوعی بازاریابی اینترنتی است که شامل ایجاد و به اشتراکگذاری محتوا در شبکههای اجتماعی برای رسیدن به اهداف بازاریابی و برندینگ شرکت شما میباشد. به علاوه با توجه به نظر متخصصان این حوزه، بازاریابی شبکههای اجتماعی عبارت است از تولید محتوا جهت تبلیغ کسب و کار و فروش محصولات، با کمک شبکههای اجتماعی مختلف. همچنین، اساس بازاریابی شبکههای اجتماعی را تولید محتوا تشکیل میدهد؛ اما این محتوا باید منحصر به فرد بوده و متناسب با بستر خاصی که در آن تهیه و به اشتراک گذاشته میشود، تهیه شدهباشد. قبل از اینکه عمیقتر به بازاریابی شبکههای اجتماعی بپردازیم، انواع شبکههای اجتماعی را بر اساس تعداد کاربران و نوع صنعت مشاهده کنید.
سؤالاتی که میتوانید هنگام تعیین اهداف بازاریابی شبکههای اجتماعی از خود بپرسید؛ عبارتند از:
در اینجا نکات مختصری در مورد نحوه استفاده از شبکه های اجتماعی جهت سنجش بازار آنلاین، با توجه به پایگاه داده کاربران و محیط اختصاصی هر شبکه آمده است. شبکه های اجتماعی مختلف رویکردهای متفاوتی دارند که نیاز است تا یک استراتژی منحصر به فرد متناسب با هر پلتفرم تهیه شود.
2.توییتر: این شبکه اجتماعی به عنوان یک ابزار بازاریابی شبکههای اجتماعی و حول محور گفتگو و ارتباطات فعالیت دارد.
3. اینستاگرام
4.لینکدین: یکی از سایتهای حرفه ای مبتنی بر بازاریابی شبکه های اجتماعی است. شبکه لینکدین یک مکان عالی برای ورود به گفتگوی حرفه ای با افراد فعال در صنایع مشابه است و مکانی را برای به اشتراک گذاری موضوعات با افراد همفکر، فراهم می کند. همچنین برای ارسال فرصت های شغلی و ساخت شبکه برای کارکنان سازمان بسیار عالی است. مشتریان را تشویق کنید تا در صفحات لینکدین خود به صفحه شما اشاره کنند.
5.یوتیوب
6. اسنپ چت
7.پینترست: پینترست به مشاغل اجازه می دهد تا کالاهای خود را به نمایش گذاشته و در عین حال برند کسب و کار را با تابلوهای تبلیغاتی و منحصر به فردی در معرض نمایش گذارند.
دلایل مختلفی برای استفاده کسب و کارها از بازاریابی شبکههای اجتماعی وجود دارد. در این مقاله لیستی از چهار مزیت بازاریابی شبکههای اجتماعی، آورده شدهاست:
1. برندینگ
در سال 2018، بیش از 3.2 میلیارد نفر در سطح جهان، تحت تاثیر سوشال مارکتینگ یا SocialMarketing قرار گرفتهاند. با توجه به تعداد حضور بسیار زیاد مردم در شبکههای اجتماعی، بسیاری از کسب و کارها تمایل دارند تا مطالب مرتبط با محصولات و اطلاعاتی که میتواند به برندسازی آنها کمک کند را در دسترس کاربران قرا دهد. در حقیقت، فرآیند شبکههای اجتماعی نشانگر این حقیقت است که باعث افزایش تعاملات بین مشتری و صاحبان کسب و کار، باعث افزایش آگاهی از برند میشود. تعاملات اجتماعی شامل گذاشتن پیشنهادات، لایک، به اشتراک گذاری محتوا و نظرات، ارسال مجدد محتوا، بک لینک ها و... میباشد.
2. افزایش تعاملات
تبلیغ و به اشتراک گذاری محصولات تحت بازاریابی شبکههای مجازی، روشی ساده برای دسترسی به راهبردهای فروش است. مثلا:
3. تقویت ارتباط با مشتریان
با برقراری ارتباط و تعامل با دنبالکنندگان شبکههای اجتماعی، میتوانید روابط پایداری را بین مشتریان و سازمان خود برقرارکنید. شما میتوانید این کار را با تعامل با مشتریان در پستهای خود، پاسخ به سؤالات و کمک به آنها در صورت نیاز، انجامدهید. شما میتوانید از دنبالکنندگان خود در مورد محصولات و مشکلاتشان سؤال کنید و به آنها نشان دهید که چقدربرای پشتیبانی آنها ارزش قائل هستید.
4. رصد رقبا
با کمک شبکه های اجتماعی قادرید به قسمتی از تکنیکهای شبکههای اجتماعی رقبا، نگاهی بیاندازید. به علاوه بررسی حسابهای شبکههای اجتماعی رقبا به شما کمک میکند تا اطمینان کسب کنید که چقدر راهبردهای بازاریابی شما متمایز از سایرین است.
اگر میخواهید یاد بگیرید که چگونه تجزیه و تحلیل رقابتی را انجام دهید؛ درباره استراتژی پنج مرحلهای بازاریابی شبکههای اجتماعی باید اطلاعاتی را کسب کنید.
1. دربارهی افراد و مخاطبان خود تحقیقکنید.
اولین قدم برای ایجاد استراتژی بازاریابی در شبکههای اجتماعی این است که مشخص کنید افراد و مخاطبان خریدار شما چه کسانی هستند؟ و بازاریابی شبکه اجتماعی چیست؟ با در نظر داشتن افراد و مخاطبان، میتوانید تعیین کنید که چه محتوایی دنبال کنندهها و مشتریانی از نوع صنعت شما را جذب میکند و چگونه میتوانید برای مجذوب نمودن طرفداران خود، محتوای جذاب ایجادکنید.
2. تعیینکنید که کدام سیستم عامل را برای بازاریابی میخواهید استفادهکنید.
به عنوان یک بازاریاب شبکههای اجتماعی، تعیین این مطلب مهم است که در کدام سیستم عامل میخواهید محتوای خود را در آن به اشتراک بگذارید. وقتی که نوبت به انتخاب کانالهای اجتماعی کسب و کار شما میرسد، توجه به نیازهای مخاطبان هدف و مکانهایی که آنها تمایل دارند وقت خود را بگذرانند، مهم است.
3. محتوای منحصر به فرد و جذاب ایجاد کنید.
با وجود میلیاردها کاربر شبکههای اجتماعی در سراسر جهان، شکی نیست که کاربران محتوای رقبا یا سایر کسب و کارهای مرتبط با صنعت شما را دیدهاند. این موضوع بهترین دلیل است تاکید بر بازاریابی شبکههای دیجیتال و خلق محتواهای جذاب و منحصر به فرد است.
4. برنامهای برای پستهای خود ترتیب دهید.
یکی از آسانترین راهها برای به اشتراک گذاشتن محتوا، برنامه ریزی و استفاده از راهحلهای متناسب با مدیریت شبکههای اجتماعی میباشد. مدیریت شبکههای اجتماعی باعث صرفهجویی در زمان شما شده و به شما این امکان را میدهد تا روی سایر وظایف بازاریابی خود تمرکزکنید.
5. نتایج بهدست آمده را تحلیلکنید.
یکی از مهمترین جنبههای بازاریابی شبکههای اجتماعی، کسب اطمینان از موفقیت فرآیند کمک به شما، در رسیدن به اهداف است. تمام پستهای خود را در هر کانال پیگیری کنید و مروری را بر معیارهای مدیریت شبکههای اجتماعی داشتهباشید.
در این قسمت از آموزش بازاریابی شبکههای اجتماعی، معیارهای ارزیابی شبکههای اجتماعی که بر موفقیت شما و نفوذ بر مخاطبان تاثیرگذار است، آورده شدهاست:
در اینجا 10 مورد از مهمترین معیارهای ارزیابی شبکههای اجتماعی آورده شدهاست:
نکاتی برای اجرای بازاریابی شبکههای اجتماعی
حال با توجه به توضیحات دادهشده، برای شروع بازاریابی در شبکههای اجتماعی آماده هستید؟ در ادامه این مقاله، چند نکته برای شروع بازاریابی شبکههای اجتماعی ارائه شدهاست:
تن مقال
تن مقال
تن مقال
شرکت دانشبنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آیندهای روشن، دانش و مهارتهای خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامهنویسی برای وبسایتها و اپلیکیشنها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیتها و حضور در رقابتهای بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا بهصورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگتر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوریهای نوین، جایگاه خود را بهعنوان یک شرکت دانشبنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکتهای ایران قرار گیرد. ما در وستا، بهعنوان خانوادهای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزههای مختلف تشکیل شدهایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذتبخش است. اکنون آمادهایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوریهای روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمترسانی کنیم.
خدمات طراحی سایت وستا
خدمات طراحی اپلیکیشن وستا
از وستا بیشتر بدانید
نمادها و مجوزهای وستا
Hello[at]Vestateam.net
تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-
Design and Development by △ @faridRezvani © Ғ Δ R I D R Σ Z V Δ Π I ┗Δ