گاهی شما هرچقدر هم در جهت افزایش ترافیک ارگانیک تلاش میکنید، ترافیک سایتتان افزایش پیدا نمیکند؛ تحقیقات کلمه کلیدی را انجام دادهاید، مرتباً محتوای با کیفیت مینویسید، پستهای وبلاگ شما بیشتر از 1500 کلمه است، عناوین مقالهها نیز جذاب هستند و حتی برچسبهای فوق العادهای انتخاب کردهاید. با این حال، همچنان وب سایت شما بصورت ارگانیک ترافیکی دریافت نمیکند.
ممکن است که از خود بپرسید که اشتباه کارتان کجاست؟ این را بدانید که شما تنها نیستید.
این اتفاق برای اکثر سایتها رخ میدهد. مشکل اینجاست که گوگل بازی سئو را اساساً تغییر دادهاست. داشتن محتوای عالی و انتخاب کلمات کلیدی مناسب، هر دو همچنان مهم هستند. اما با وجود محتوای بسیار زیادی که به صورت آنلاین در دسترس است، گوگل میخواهد بداند که آیا شما در حیطه کسب و کار خود یک مرجع هستید یا خیر؟ بهترین راه برای نشان دادن اقتدارتان تولید محتوا به سبک ( Pillar Page و Topic Cluster) است.
قبل از شروع خوب است بدانید:
محتوای ستونی (پیلار پیج) یک مقاله جامع است که یک توضیح کلی درباره یک موضوع را ارائه میدهد.
محتوای خوشه ای (کلاستر کانتنت ) مجموعهای از مقالهها و صفحات وب سایت هستند که به پیلار پیج لینک داده میشوند.
در این مقاله همه مواردی را که در مورد تولید محتوای ستونی (پیلار پیج) و محتوای خوشهای (کلاستر کانتنت) باید بدانید را برایتان می گوییم.
اکنون شما در حال خواندن یکی از خوشههای محتوایی هستید. در واقع این مقاله یک خوشه (topic cluster) از ستون اصلی (بازاریابی محتوایی چیست؟) میباشد.
تصور کنید که به فروشگاه مواد غذایی رفتهاید. آیا ترجیح میدهید اینجا خرید کنید؟!
یا اینجا!!
مسلما شما نیز مانند گوگل با دومی موافق خواهید بود.
به همین دلیل موتورهای جستجو محتوایی را که از نوع مدل خوشهای باشد را در صفحات اول جای می دهند و نه بر اساس کلمات کلیدی.
در اصل محتوای خوشهای و محتوای ستونی یک مفهوم گستردهاند، در حالی که یک کلمه کلیدی بیانگر مؤلفه ای از این مفهوم است.
هاب اسپات مثالی را در سایت خود آوردهاست، که نشان دهندهی آشفتگی و بینظمی در ارائه محتوای یک شرکت نرم افزاری بازاریابی است.
اما وقتی مباحث را در دسته بندیهای مرتب قرار میدهیم، کلمات کلیدی نیز مرتب و منظم میشوند و در کل استراتژی سئو موثرتر واقع میشود.
پیلار پیج یک صفحه از وب سایت است که یک مرور کلی درباره یک موضوع ارائه میدهد. یک صفحه ستون (که به آن ستون محتوا نیز گفته میشود) میبایست جنبههای کلی موضوع را پوشش دهد، و برای جزئیات بیشتر به مقالههای جداگانه در وب سایت لینک دهد.
مثلا در وب سایت وستا تیم بازاریابی محتوایی چیست؟ یک ستون (پیلار) و مقالاتی مانند (مراحل ویرایش محتوا، راهنمای ایجاد پرسونا، تکنیک داستان سرایی در بازاریابی محتوایی، نحوه نوشتن پادکست و .... از جمله خوشههای محتوایی (کلاستر) میباشند.
محتوای پیلار پیج باید گسترده و جامع باشند. این نوع مقالات تقریباً برای هر سؤالی که ممکن است کاربر در مورد آن موضوع داشته باشد پاسخی دارند، اما عمیقا به آنها پاسخ نمیدهند.
میتوانید پیلار پیج (Pillar Page) را به عنوان "همه چیزهایی که باید بدانید" یا راهنمای "A to Z" برای موضوعی بین 5.000 تا 10.000 کلمه تصور کنید.
محتوای خوشهای مجموعه ای از مقالهها و صفحات وب سایت متصل (لینک داده شده) به یک پیلار پیج است که موضوع را به صورت چتر زیر پوشش خود قرار دادهاست.
تولید محتوای خوشهای به شما امکان میدهد تا ضمن ایجاد یک معماری کارآمد برای سایت، در روند کار، موضوع اصلی را عمیقتر باز کرده و تفسیرکنید.
ایجاد یک معماری استوار در وب سایت بسیار مهم است زیرا به شما کمک میکند که خزندههای موتورهای جستجو (به طور مثال گوگل) راحتتر مطالب مورد نظر خود را پیدا کنند، که این امر به نوبه خود باعث بهبود رتبه سایت نزد موتوهای جستجو در مورد آن موضوع میشود.
محتوای خوشهایی در اطراف صفحه "ستون" مرکزی ( پیلار پیج) ایجاد میشود که به مقالههای تخصصیتر در آن موضوع پیوند (لینک) زده میشود.
برای درک بهتر به شکل زیر نگاه کنید. دایرهای که در مرکز قرار دارد، همان محتوای ستونی است که خوشههای محتوایی به آن لینک داده شدهاند.
گوگل از لینکهای بین محتوای ستونی (پیلار پیج) و محتوای خوشهای استفاده میکند تا این مقالات را جداگانه در یک موضوع گروهبندی کند.
این ساختار خاص (داشتن یک صفحه ستون مرکزی که به چندین مقاله تخصصی لینک دارد) به موتورهای جستجو می گوید که وب سایت شما این موضوع را به طور گسترده و عمیق پوشش دادهاست. الگوریتمهایی مانند RankBrain گوگل وب سایت شما را به عنوان مجری و سورس قابل اعتماد در مورد موضوع مشاهده میکنند و براساس آن به سایت ارتقا رتبه میدهد.
مرحله 1: در مورد خریدارانتان تحقیق کنید و مشکلات اصلی آنها را شناسایی کنید.
سئو توسط کاربران هدایت می شود و استراتژی خوب SEO با بررسی رفتار کاربر شروع میشود. بنابراین تحقیقات کلمات کلیدی درک شرایطی است که کاربران در جستجوی آن هستند.
این نکته را بیاد داشته باشید، هر وقت Google یک الگوریتم را تغییر میدهد، صرفاً واکنشی به روندهای جدید در رفتار کاربر دارد.
برای درک اینکه استراتژی محتوایی وب سایت شما در چه موضوعاتی باید محور باشد، ابتدا باید مخاطبان خود را جستجو کنید و بهترین راه برای درک مخاطبان خود استفاده از پرسونای خریدار است.
نگاهی دقیق تر به پرسونای خریدار خود بیندازید. از خود بپرسید:
چه مشکلی دارند؟
نقاط درد آنها چیست؟
سعی کنید پنج تا ده مشکل اصلی را پیدا کنید که یک خریدار برای حل آن به شرکت شما متکی است.
بعد، از خود بپرسید:
آیا میتوان این مشکلات را در چند موضوع اساسی تلفیق کرد؟
اگر چنین است، تبریک میگویم! این مشکلات اصلی بذر خوشههای موضوع شما را تشکیل میدهد.
مرحله 2: محتوای خوشههای موضوعی را با تحقیق در مورد کلید واژهها مشخص کنید.
اکنون که شما لیست مشکلات اصلی خریدار را دارید، زمان آن رسیدهاست که آنها را به خوشههای موضوعی تبدیل کنید. این موضوع بعداً، به شما کمک خواهدکرد که صفحه ستون ( پیلار پیج) را بنویسید.
چگونه میتوانم تحقیق کلمه کلیدی را انجام دهم؟
اگر تعداد جستجو خیلی زیاد است، رتبه گرفتن از آن کلمه کلیدی سختتر می شود. عبارت خاصتر را در نظر بگیرید.
از طرف دیگر، اگر میزان جستجو خیلی کم باشد، عبارت به اندازه کافی لید ایجاد نخواهدکرد.
بنابراین برای برقراری تعادل تلاشتان، در زمان تحقیق این دو کار را انجام دهید :
تصحیح عبارت موضوعی و ترسیم نقشه محتوای خوشهایی
تصحیح عبارت موضوعی
یک عبارت موضوعی مانند یک چتر میماند که موضوع شما را توصیف میکند.
عبارت موضوعی به موتور جستجو میگوید که موضوع در چه مورد است.
همچنین یک اصطلاح اولیه است که شما میبایست در زمان لینکسازی داخلی به صفحه ستون خود استفاده کنید.
از تحقیق در مورد کلمات کلیدی استفادهکنید تا اطمینان حاصل کنید که عبارت مبحث شما با آنچه مشتریان شما در جستجوی آن هستند، مطابقت دارد. به عنوان مثال، اگر خریداران شما کلمه " فریلنسر" را جستجو میکنند اما شما در محتوای خود از عبارت "خود اشتغال" استفاده کردهباشید، حدس بزنید که کدام عبارت در محتوای شما باید استفاده شود؟
البته که میبایست از واژه " فریلنسر" استفاده کنید.
نقشه برداری از محتوای خوشهای
هنگامی که یک عبارت موضوعی را انتخاب کردید، وقت آن است که محتوای خوشهای را نیز مشخص کنید.
برای این کار تمامی موضوعاتی که ممکن است یک خریدار بالقوه بخواهد از آن مطلع شود را شناسایی کنید. حداقل برای 8 تا 22 عبارت کلیدی خاص که هر یک به اندازه کافی مطالب دارند به گونهای که بشود برای پشتیبانی از یک پست وبلاگ از آنها استفاده کرد.
یک نقطه شروع خوب، راه اندازی طوفان مغزی یا Brain Storming است. تمام عبارات یا کلمات کلیدی بالقوه ای که میدانید مربوط به موضوع شما هستند را لیست کنید.
کافیست فقط از خود بپرسید: چه اطلاعات مفیدی در این مقاله برای راهنمای A به Z وجود دارد؟
خود را محدود نکنید! و نگران نباشید حتی اگر لیست شما شامل موضوعاتی باشد که قبلاً دربارهی آنها محتوا تولید شدهاست. چرا که هدف شما در اینجا ایجاد یک لیست کامل و جامع است. همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم، این تمرین برای نوشتن محتوای ستونی شما مفید خواهد بود.
پس از آماده سازی لیست خود، از تحقیق در مورد کلمات کلیدی استفاده کنید تا کلید واژه هایی را که ممکن است از دست داده باشید شناسایی کنید.
عبارت موضوعی خود را در باکس جستجوی گوگل بنویسید تا ببینید چه سؤالاتی جستجو میشود.
از ابزارهای مربوطه استفاده کنید تا ببینید که رقبای شما در چه رتبههایی قراردارند.
برای موفق شدن، شما باید یک ترکیب خوب از کلمات کلیدی کوتاه و طولانی داشته باشید.
بعد از اضافهکردن تمام کلمات کلیدی که می توانید به آنها فکر کنید، لیست خود را با ابزاری مانند Google's keyword planner اصلاح و تصحیح کنید.
مرحله 3: محتوای موجود خود را طبقه بندی کنید.
صادقانه بگوییم: حسابرسی از محتوا در وب سایت شما اکثر اوقات کار جالبی نیست، به ویژه اگر شرکت شما چندین سال است که بلاگ نویسی کردهاید.
اما قبل از شروع نوشتن مطالب جدید، باید بدانید چه محتوایی را از قبل داشتهاید و چه محتوایی را موجود ندارید؛ بنابراین نیاز به ممیزی محتوا دارید.
در زمینه صفحات ستونها و خوشههای موضوعی، نحوه دستیابی به ممیزی آورده شدهاست:
محتوای موجود را موضوعات طبقه بندی کنید. لینکها را طبقه بندی کنید.
هر محتوای تکراری و هرگونه شکاف در محتوا را مورد اشاره قراردهید.
مرحله 4: فرصتهای پیش رو برای تولید محتوای خوشه ای را مشخص کنید.
پس از اتمام ممیزی محتوای خود، به لیست عناوین محتوای خود سر بزنید.
ممکن است کمی عدم تعادل پیدا کنید. این امکان وجود دارد که شما یک نیچ از موضوع را عمیقا پوشش دادهباشید.اما یک عبارت کلیدی دم دراز دیگر را به طور کامل از دست داده اید.
به این شکاف ها توجه کنید. می توانید بعداً در پیلار پیج، آنها را به محتوای خوشهای جدید تبدیل کنید.
اکنون که نقشه استراتژی محتوای خوشه ای خود را دارید، زمان آن رسیده است که مهمترین قطعه را بنویسید: محتوای ستونی ( پیلار پیج).
به یاد داشته باشید که محتوای ستونی یک صفحه از وب است که به عنوان یک مرور کلی و جامع درباره موضوع شما عمل خواهد کرد. به عنوان مقالات تخصصیتر به آن نگاه کنید. مانند راهنمای "A to Z" در مورد یک موضوع که به منابع اضافی لینک میدهد.
در ادامه، نحوه برنامه ریزی، تشریح، نوشتن و طراحی صفحه ستون شما را پوشش خواهیم داد.
این سوالات از متداولترین سؤالاتی است که ما در مورد تولید محتوای ستونی میشنویم.
سوال: محتوای صفحه ستون چقدر باید باشد؟
جواب: در حالی که پستهای وبلاگهای سنتی بسته به اهداف شما می توانند از 500 تا 2000 کلمه باشند، صفحات ستونی به طور معمول در حدود 5.000 کلمه دارند.
سوال: نوشتن پیلار پیج چقدر زمان میبرد؟
جواب: یک صفحه ستون چیزی بیش از یک پست وبلاگ طولانی است. برای شناسایی موضوع، تحقیق در مورد کلمات کلیدی، ممیزی محتوا، پاک سازی لینک داخلی باید زمان و بودجه لازم نیز اختصاص دهید.
طبق تجربه ما، برای تولید یک صفحه ستون باید کارهای زیر انجام شود.
اگر زمان انجام کارهای فوق را ندارید، برای کمک در هر مرحله از روند با ما تماس بگیرید.
سوال: آیا موضوع انتخابی من به اندازه کافی برای تولید Pillar Page (محتوای ستونی) گسترده است؟
پاسخ: از آنجا که تولید محتوا به روش پیلار پیج مستلزم سرمایه گذاری در وقت و هزینه است، و شما نمی خواهید وقت و هزینه خود را اتلاف کنید. میبایست هنگامی که فکر میکنید موضوع خاصی برای صفحه ستون مناسب است، از خودتان چند سوال بپرسید:
اگر جواب هر یک از این سؤال ها "بله" باشد تنها نیاز شما اینست که یک پیلار پیج درست کنید.
Source: https://blog.hubspot.com/marketing/content-marketing-strategy
وقتی صفحه ستون خود را طراحی کردید، برای ارتقای محتوا از این روشها استفاده کنید.
حقیقتا، هیچ کس نمیخواهد فقط 5000 کلمه مقاله را بخواند. برای بهبود خوانایی، افزودن این موارد را در نظر بگیرید.
علاوه بر این، تعدادی از مردم ترجیح میدهند صفحه ستون شما را به صورت PDF بارگیری کنند تا در صورت مناسب بودن آنها بتوانند مطالب را بخوانند. بنابراین، همیشه یک CTA ایجاد کنید تا بتوانند نسخه PDF محتوای ستونی ( پیلار پیج) را بارگیری کنند.
برای جمع آوری اطلاعات مربوط به تولید لید، حتماً یک صفحه فرود را با فرمی که به آدرس ایمیل نیاز دارد، بسازید. این کار یک فرصت تبدیل ( CONVERT) عالی به شما میدهد.
تغییر استراتژی SEO از رویکرد کلمات کلیدی محور به یک استراتژی موضوع محور مانند پیلار پیج کار سادهای نیست. اما تولید محتوا به روش محتوای ستونی و محتوای خوشهای برای شما مزیتهایی دربر خواهند داشت.
در پایان آمادگی خود را برای کمک به شما در هر کدام از مراحل که باشید؛ ممیزی محتوا، تحقیق در زمینه موضوعات یا نوشتن محتوای خوشهایی اعلام میکنیم. جهت مشاوره و برنامه ریزی با ما تماس بگیرید.
تن مقال
تن مقال
تن مقال
شرکت دانشبنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آیندهای روشن، دانش و مهارتهای خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامهنویسی برای وبسایتها و اپلیکیشنها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیتها و حضور در رقابتهای بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا بهصورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگتر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوریهای نوین، جایگاه خود را بهعنوان یک شرکت دانشبنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکتهای ایران قرار گیرد. ما در وستا، بهعنوان خانوادهای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزههای مختلف تشکیل شدهایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذتبخش است. اکنون آمادهایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوریهای روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمترسانی کنیم.
خدمات طراحی سایت وستا
خدمات طراحی اپلیکیشن وستا
از وستا بیشتر بدانید
نمادها و مجوزهای وستا
Hello[at]Vestateam.net
تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-
Design and Development by △ @faridRezvani © Ғ Δ R I D R Σ Z V Δ Π I ┗Δ