الگوریتم پاندای گوگل دلیل ساخت الگوریتم گوگل جریمه شدن توسط پاندای گوگل

 
 




مقالات وستا

الگوریتم پاندای گوگل راهکاری طلایی در تشخیص نوع محتوا

الگوریتم پاندا می تواند یکی از بهترین روشهای گوگل، در شناسایی نوع کیفیت محتواهای تولید شده شما را فراهم سازد. گاه مشاهده می شد که افراد با نوشتن محتواهای سبک و فاقد ارزش در رتبه بندی سئوی موتورهای جستجو گر گوگل، بازار رقابت را از آن خود می نمودند. حتی بسیاری در این حیطه بدون ارزش گذاری واقعی محتوای تولید شده، تنها به کپی برداری از وب سایتهای دیگر پرداخته و با استفاده از سئوی کلاه سیاه، محتواهای بی ارزش و اسپم (Spam) پیش می تاختند. بازار مکاره ای که صدای مخالفت، بسیاری از کاربران گوگل را برانگیخته بود. همچنین خواسته اغلب مخاطبان با مشاهده این محتواها، نادیده شمرده می شد و در واقع نیاز حقیقی آنان نیز رفع نمی گردید. سرانجام الگوریتم پاندای گوگل، به عنوان معیار سنجی دقیق جهت محتوا ها و رفع این نقایص ارائه گردید. بنابراین بد نیست که جهت بررسی فعالیت های الگوریتم پاندای گوگل، دقایقی از وقت خود را به ما اختصاص دهید.

پاندای گوگل

 


الگوریتم پاندای گوگل (Google Panda Algorithm) چیست؟

باید بدانید که یکی از گزینه های مهم در الگوریتم های دنیای گوگل، الگوریتم پاندا می باشد. راهکاری مناسب که به مانند زلزله ای در سئوی گوگل، وارد شد و ضمن تغییر دادن معیارهای سابق آن با بررسی چگونگی کیفیت محتواها خود را ظاهر ساخت. البته می توانید آن را یک عامل تأثیر گذار و با اهمیت، در رتبه بندی گوگل نیز محسوب بدارید. بدینوسیله تیرهای هدف الگوریتم پاندا، مستقیماً به طرف وب سایتهای ضعیف نشانه می رود و آنان را آماج حمله های خود قرار خواهد داد. در واقع ساخت این الگوریتم خاص را، در جهت ویرایش و آپدیت جدید موتورهای کاوشگر گوگل به منظور برخورد صحیح با محتواهای تولید شده و رشد کیفی آنان مشاهده می کنید. بنابراین جای تعجب نیست اگر دیده شود بر اساس کاربرد قدرتمند الگوریتم پاندا، است که در مواجه با محتواهای ضعیف باید در انتظار جریمه شدن این وب سایتها نیز باشید. آنگاه بهینه نمودن ارزشها تحت اثر این الگوریتم جدی و زمخت، ملاک عمل قرار خواهد گرفت.

الگوریتم پاندای گوگل

دلایل ساخت الگوریتم پاندا

تصور تولید الگوریتم پاندا، از آنجا شکل گرفت که  گوگل در نتایج موتورهای جستجوگر خود با مشکل بزرگی مواجه شد. در حقیقت مسئله بغرنج  زمانی خود را نشان داد که حجم بسیار زیادی از محتواهای کم ارزش و بی کیفیت، در رده های بالای رتبه بندی هسته نتایج گوگل، به صورتی ناعادلانه جای خوش نموده بودند. مسئولان این وب سایت های بی محتوا نیز بر اساس راندمان مناسب مشاهده شده از گوگل، تنها به تولید تعداد هر چه زیادتر محتوا  می اندیشیدند. آنان حتی کوچکترین عنایتی به چگونگی کیفیت متن محتوا نیز، نشان نمی دادند. همچنین کپی برداری های متعدد و وجود تبلیغاتی بی ربط و نامربوط به محتوا ها نیز، حتی بیشتر از متن موضوعی عامل مهم دیگری در جلب نارضایتی مخاطبان به حساب می آمد.  اینجا بود که الگوریتم پاندا، به عنوان مبارزه گری قاطع جهت تشخیص چگونگی محتوا پا به عرصه تغییرات گوگل گذاشت. الگوریتم پاندا آمد تا به تشخیص سریع محتواهای تکراری، کپی و ... دست زند و  به مقابله ای اساسی با آنان بپردازد. سپس با ترفندی شایسته آنها را از محدوده رقابتها خارج سازد و دیگر هرگز به محتواهای ضعیف و بی کیفیت، اجازه صعود از نردبان سئوی گوگل را ندهد.

پیشینه ای به اختصار از الگوریتم پاندا و به روز رسانی آن

با کاهش چشمگیری که در سال 2010 در چگونگی کیفیت نتایج موتورهای جستجوی گوگل، به وقوع پیوست، لزوم تغییراتی عمده در الگوریتمهای گوگل امری لازم به نظر می رسید. لذا این بروزرسانی به منظور تنزل دادن، رتبه سایتهای بی کیفیت یا ضعیف و محتواهایی در اندازه های بسیار خلاصه انجام پذیرفت تا جا برای محتواهای دقیق تر و منحصر به فرد در نتایج جستجو و بالا بردن رتبه بندی ها حاصل آید. شما در 23 فوریه سال 2011 شاهد طراحی جدید الگوریتم پاندا، بودید که در ابتدا با نام کشاورز (Farmer) شناخته شد. هدف از نام کشاورز به این علت بود که محتواهای کثیری که ضعیف، بی کیفیت، کپی، تکراری و حاوی تبلیغات زیاد می باشند، از مزرعه محتوا (Content Farm) برچیده شوند. البته بعد از مدتی گوگل نام این الگوریتم ویژه را، به نام اصلی و اولیه آن یعنی  الگوریتم پاندا تغییر داد. آپدیت جدید با ورودش حدود 12 درصد، بر نتایج موتورهای کاوشگر گوگل تأثیر گذاشت که این به نوبه خود شوک بزرگی برای افراد محسوب می شد. وب سایت هایی که سقوط در رتبه آنان به علت مواردی همچون تکرار زیاد کلمات بدون توجه و نیاز واقعی، عدم رعایت نکات نگارشی در متون و ... که محتوا را تبدیل به متنی فاقد ارزش می نمود، صورت گرفت. پس از آن گوگل بروزرسانی ها را با ظرافت، در الگوریتم پاندا انجام داد. نظیر آپدیت الگوریتم پاندا، به منظور اضافه نمودن علائم سایت های بلاک شده توسط گوگل که در 11 آوریل 2011 انجام پذیرفت.  شاید بد نباشد که بدانید بعد از بروزرسانی های متعدد در زمانهای مختلف، در تاریخ 23 سپتامبر 2014 سیگنال های تشخیص دقیق تر محتوای بی کیفیت نیز به الگوریتم پاندا اضافه شد و در میزان نتایج جستجو موتورهای گوگل به میزان 3 تا 5 درصد نیز تأثیر گذاشت. همچنین با هدف برترین نتایج جستجوگران گوگل جهت ارائه به کاربران، سرانجام در تاریخ 11 ژانویه سال 2016 پیوستن الگوریتم پاندا به هسته گوگل اعلام شد و گفته شد که این الگوریتم به عنوان عاملی در رتبه بندی فعالیت خواهد داشت.

مزرعه محتوا

فاکتورهای قابل بررسی توسط الگوریتم پاندا در سئو سایت گوگل

با پیشرفت علم و تکنولوژی آنقدر الگوریتم پاندا، تکمیل شده است که باید موضوع پیچاندن پاندای مهربان اما دقیق را به فراموشی سپرد. بهتر است وب سایتهای شما با محتواهای تولید شده بی ارزش، هرگز پاندا را به مرحله عصبانیت دچار نسازند تا متحمل جریمه های الگوریتم پاندای جدی بشوند. اما همیشه بدانید که  الگوریتم پاندا، تنها از یک جنبه محتواهای شما را نظارت نمی کند. پاندای گوگل به صورت بسیار دقیقی، به مطالعه محتواها می پردازد و آنها را از جمیع جهات مورد ارزیابی قرار می دهد.

الگوریتم پاندای گوگل

میزان حجم محتوا در الگوریتم پاندا

شاید تصور نمایید که حجم محتوا نمی تواند، چندان اثری در بازرسی پاندای گوگل داشته باشد. اما بدانید که محتواهای بسیار کم حجم، با برخورداری از چند جمله کوتاه هرگز مراتب مقبولیت را از الگوریتم پاندای گوگل دریافت نخواهند کرد.

 

نظارت بر کپی بودن و تکراری بودن مقالات در الگوریتم پاندا

باید کپی بودن مقالات و برداشت ناقص و حتی کامل از وب سایتهای دیگر را، با وجود چشمان تیزبین الگوریتم پاندا از خاطر ببرید. حتی تلاش کنید که محتوای شما، رنگی از تکرار نیز نیابد. صفحات متعدد با یک موضوع تکراری، هرگز منجر به این نخواهد شد که الگوریتم پاندا تصور نماید شما موفق به تولید یک محتوای پرحجم خوب شده اید. مواظب باشید که  پردازش دقیق پاندا، با رأی عدم مناسب بودن محتوای تهیه شده شما را غافلگیر نکند.

 

الگوریتم پاندا در مچ گیری مقالات ضعیف

دیده می شود که گاهی محتوا از جنبه اطلاع رسانی دقیق، برخوردار نبوده و در سطوح بسیار پایین، حتی نادرست و یا بسیار اندک به ارائه مطلب می پردازد. راستی ممکن است پست های ضعیف مهمان نیز با اشتباهات فراوان املایی، در مقالات شما خودی نشان بدهند که در این صورت محتوا با این کیفیت پایین هرگز نمی تواند پاسخگوی نیاز مخاطبان سایت باشد. بنابراین بی شک باید منتظر مچ گیری الگوریتم پاندا، باشید که محتوای تولیدی شما را در رده محتواهای ضعیف و بی کیفیت رده بندی نماید.

 

اخم پاندا در دیدار تبلیغات زیادی

با تدابیر اعمال شده در الگوریتم پاندا، اگر بخواهید از آگهی ها و تبلیغاتی افزونتر بر متن محتوایی و همچنین بی ارتباط با آن استفاده کنید، به یقین با عصبانیت پاندا روبرو می شوید. آنگاه باید منتظر، عواقب جریمه الگوریتم پاندا نیز باشید.

 

الگوریتم پاندا و دقت کافی به نگارش محتوای تولیدی

تلاش کنید هنگام نگارش محتوا، دقت کافی را بکار ببرید. طراحی الگوریتم پاندا به گونه ای است که با حواسی جمع محتوای شما را نظارت می کند. سعی کنید از داشتن غلط های املایی یا دیگر اشکالات دستوری، بپرهیزید که منجر به متنی نا منسجم و پراکنده نگردد. خواندن محتوا باید به صورتی کاملاً واضح، خوانا و روان باشد، تا مخاطبان وب سایت شما دچار مشکل در درک مفاهیم آن نشوند.

 

خطای 404 را جدی بگیرید

وقتی شما بر روی لینکی کلیک می نمایید که صفحه مورد نظر در سرور وجود ندارد، با خطای 404 مواجه خواهید شد. البته در یکی از طریقه های بروز این خطا، ممکن است کاربر دخالت داشته باشد. آنهم در مواقعی که آدرس به صورت صحیح تایپ نشود و یا در واقع آدرسی وجود ندارد. بنابراین بهتر است به ریدایرکت (Redirect) که انتقال بازدیدکننده به مکان جدید است، بپردازید. همچنین بدانید که خطای 404 نیز، از عوامل مؤثر بر الگوریتم پاندا می باشد.

خطای 404

برخورد جدی الگوریتم پاندا در مقابله با قول نابجا

شایسته است قولی را که توان انجام آن را ندارید، به کاربران خود ندهید. این موضوعی است که برای الگوریتم پاندا، نیز بغرنج است. مخاطب شما با کلیک بر صفحه ای که میثاقی باید بر آن نقش بگیرد و متأسفانه از آن پیمان خبری نیست، از وب سایت شما دلسرد خواهد شد. تازه این موضوع یکی از مواردی است که با  الگوریتم پاندا نیز، سر سازگاری نخواهد داشت.

 

دیگر موارد الگوریتم پاندا در نظارتی جانانه

شما می توانید موارد دیگری را نیز در نظر بگیرید که الگوریتم پاندا، در بررسی محتوا به آن توجه نشان می دهد. نظیر محتواهایی که از وب سایتهای دیگر، گردآوری شده و در کیفیتی پایین نگارش می شود. یا عدم لود سریع سایت که بسیار در سئو سایت، تأثیر دارد و باید بدانید که سرعت بارگذاری سایت از جانب الگوریتم پاندا نیز نادیده گرفته نمی شود. حتی استفاده بسیار از برچسب و تگ های بی ارتباط، همچنین افزایش نرخ پرش یا نرخ خروج از وب سایت شما که به بانس ریت (Bounce Rate)  معروف است، نیز از نظر الگوریتم پاندا مهم تشخیص داده می شود. بنابراین الگوریتم پاندا با در نظر گرفتن فاکتورهایی که ذکر شد و موارد ناگفته دیگر، به شناخت کامل محتواها مشغول شده و آنگاه به ارزش گذاری و رتبه بندی محتواهای شما می پردازد.

نرخ پرش

جریمه شدن توسط پاندای گوگل

در صورتی که توسط الگوریتم پاندا جریمه شده اید و پنالتی گوگل (Google Penalty)  شامل حال شما نیز شده است، آنگاه در انتظار عواقب وخیم آن هم باشید. جریمه الگوریتم پاندا با افت شدید رتبه و جایگاه وب سایت دریک بازه زمانی، خود را ظاهر می سازد. البته شاید تنها چند صفحه ای از وب سایت شما، شامل جریان جریمه بشود. همچنین در نوع سنگین تر این پنالتی، احتمال این می رود که به حذف کامل نتایج الگوریتم پاندای گوگل در تمامی صفحات وب سایت منجر شود. راستی بد نیست بدانید وب سایت هایی نیز هستند، که به تولید محتواهای با ارزش و مفید می پردازند. اما به عنوان چاشنی تلخ، از محتواهای کم ارزش و ضعیف نیز در کنار محتواهای قوی استفاده می کنند. در این حالت  احتمال دارد که با استفاده از محتواهای با کیفیت و رعایت نمودن مواردی که به تولید محتوای با ارزش می انجامد، وب سایت خود را به تدریج از قید پنالتی الگوریتم پاندا رهایی بخشند. ولی در صورتی که تنها به تولید محتواهای بی کیفیت پرداخته اید و جریمه الگوریتم پاندا نصیب شما شده است، هر چه سریعتر از قید این سایت خود را خلاص نمایید. آنگاه با رعایت نکات سئو و تولید محتواهای ارزشمند، در سایت دیگری برنامه ریزی کنید.

کلام پایانی:

هر گاه به فکر تولید محتوا در یک وب سایت می باشید، همواره چهره مهربان و دوست داشتنی پاندا را در ذهن خود تجسم نمایید. البته بخاطر داشته باشید که با تولید محتواهایی با طراحی جذاب، زیبا و با کیفیتی برتر همواره موجبات فروکش کردن و کنترل خشم پاندای محبوب هستید. آنگاه محتواهای تولید شده شما هرگز در تله جریمه های الگوریتم پاندا قرار نخواهد گرفت. 

 

نویسنده : وستا کانتنت تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-