ویرایش محتوا, ادیت محتوا, بازاریابی محتوا, استراتژی محتوا, خوانایی متن, نگارش متن, وستاسیستم,

 
 




مقالات وستا

مراحل ویرایش محتوا. چرا ویرایش محتوا مهم است؟

آشنایی با مراحل ویرایش محتوا می‌تواند به افزایش گیرایی و جذاب‌ شدن متن مورد نظر کمک شایانی نماید. رعایت اصول نگارشی در کنار اصول ویرایش محتوا جزو مراحل اصلی ویرایش تمامی متون می‌باشند و انجام این فرایند با رعایت اصول و قواعد نگارشی موجب افزایش مخاطبان و خوانندگان متن مورد نظر خواهد شد. در این مقاله قصد داریم تا شما را بیشتر با مراحل ویرایش محتوا آشنا نماییم و نکات مربوط به آن را به شما گوشزد کنیم.

مراحل ویرایش محتوا

 


منظور از ویرایش محتوا و انواع آن

 

ویرایش (EDIT) به معنی اصلاح کردن یک محتوا شامل بررسی مطالب نوشتاری از نظر قواعد دستور زبان، املا، سبک و علائم نگارشی قبل از انتشار محتواست.

همچنین یک ویرایشگر ممکن است در صورت لزوم، یک محتوا را بازنویسی کند تا هرگونه مشکلی را در انتقال مفاهیم، واژگان و ... برطرف سازد.  

مطابق با "کتاب ویرایش و نگارش نوشته آقای فرشاد رضوان" انواع ویرایش عبارتند از: محتوایی، زبانی، فنی

1) ویرایش محتوایی: مجموعه ای از

  • حذف اشتباهات و تصحیح خطاهای نگارش
  • توضیح ابهام ها و موارد مجمل
  • بازبینی نقل قول ها و ارجاعات
  • بازبینی کل اثر با توجه به نحوه علمی ارائه مطالب

 

2) ویرایش زبانی: این سطح از ویرایش بیشتر بر اشکالات زبانی و بیانی اثر تمرکز دارد و جدای از صحت و سقم مطالب ارائه شده، شامل موراد زیر می شود:

  • حذف خطاهای دستوری و زبانی
  • ابهام زدایی
  • حفظ یکدستی زبانی و هماهنگی ارائه مطب

(در این گونه ویرایش تصحیح خطاهای شایع زبانی و معادل یابی بی مورد و کاربرد تعبیرهای نامناسب و دراز نویسی و خلاصه گویی از وظایف ویراستار است)

 

3) ویرایش فنی: ویراستار فارغ از موارد محتوایی و زبانی تنها مسائل شکلی کار را بررسی و ویرایش می کند که عبارتند از:

  • سجاوندی
  • بازبینی و یکدستی اصطلاحات غیر فارسی
  • کاربرد صحیح اعداد و ارقام

بدون تردید هدف از ویرایش متن انتقال بهتر مفاهیم به مخاطب از راه شفاف سازی مولفه های بیانی و کارکردی جمله است. به همین منظور نشانه های بکار می رود تا ارکان و روابط اجزای جمله مشخص و ابهام معنایی بر طرف شود. مانند: نقطه، ویرگول، نیم خط، دونقطه، علامت تعجب، علامت سؤال و ...

 

مراحل کلی ویرایش محتوا:

  • رعایت اصول نگارشی

رعایت اصول نگارشی در نوشتن متن جزو مهم‌ترین و پایه‌ای‌ترین مراحل ویرایش محتوا می‌باشد و نقش بسیار مهمی را در رابطه با میزان جذابیت متن مورد نگارش بر عهده دارد. در این مرحله باید تمامی اصول نگارشی با دقت و وسواسی فراوان مورد بررسی قرار گیرند و تمامی اجزای جملات همچون: فعل، فاعل و مفعول در جایگاه مناسب خود استفاده شوند. همچنین، در طی مراحل ویرایش محتوا باید از تکرار بیش از حد فعل‌ها و برخی از اسامی خاص جلوگیری شود و بهتر است که عبارات معادل با آن‌ها به جای این کلمات و فعل‌ها مورد استفاده قرار گیرند. در نهایت باید متن مورد نظر را از نظر وجود غلط‌های املایی و نگارشی مورد بررسی قرار داد و در صورت مشاهده آن‌ها را برطرف نمود. این مورد یکی از مهم‌ترین مراحل ویرایش محتوا می‌باشد و می‌تواند ذهنیت خوانندگان را نسبت به متن مورد نظر تغییر دهد. بنابراین، باید این مورد را جزو اصلی‌ترین اصول ویرایش محتوا در نظر گرفت و دقت فراوانی را برای پیاده‌سازی آن صرف کرد. در گام آخر، باید بررسی نمایید که متن مورد ویرایش فاقد هرگونه حشو و تکرار نویسی باشد و باید متنی کامل و بدون جملات و عبارت تکراری حاصل شود.

 

  •  بررسی میزان شیوایی و روان بودن متن

بعد از رعایت اصول نگارشی، محتوا می بایست از نظر شیوایی و روان بودن متن برای خوانندگان مورد بررسی قرار بگیرد. این قسمت جزو مهم‌ترین مراحل ویرایش محتوا می‌باشد و مناسب و یا نامناسب بودن یک متن را تعیین خواهد کرد. یک متن مناسب نباید از پیچیدگی فراوانی برخوردار باشد و جملات آن باید طول مناسبی داشته باشند. به یاد داشته باشید که متون جذاب به ساده‌ترین شکل ممکن نوشته می‌شوند و استفاده از جملات و اصطلاحات پیچیده و دشوار می‌تواند آسیبی جدی را به محتوای شما وارد کند و اصول ویرایش محتوا را نقض نماید. بنابراین همواره سعی داشته باشید که از جملات ساده، روان، کوتاه و کاربردی برای نوشتن متن خود استفاده کنید تا این مرحله از مراحل ویرایش محتوا را به درستی پشت سر بگذارید.

ویرایش محتوا

نکاتی که به شما در ویرایش محتوا کمک خواهد کرد

نکته اول: قبل از خواندن اولین کلمه ، اطمینان حاصل کنید که هدف کلی از تولید محتوا را برای مخاطب و برند مشخص کرده اید. از سازندگان محتوا بخواهید که یک یا دو جمله را در بالای محتوا بنویسند و برای ویرایشگر توضیح دهند مخاطب هدف کیست و چرا محتوا برای او تولید شده است.

 

نکته دوم: بعنوان یک خواننده محتوا را بخوانید.

اگر به کمک رایانه نوشته اید دستتان از روی صفحه کلید بر دارید و مانند یک خواننده فقط اسکرول کنید (اگر متن را به صورت چاپی بررسی می کنید، قلمی در دست خود نداشته باشید.)

 

نکته سوم: این بار محتوا را بعنوان یک ویرایشگر بخوانید.

دستان خود را روی صفحه کلید قرار دهید (یا قلم در دست) و بررسی کنید کدام قسمت محتوا نیاز به ویرایش دارد و چرا. برای مثال سوالات زیر را در حین بررسی پاسخ دهید.

  • آیا محتوا از همان ابتدا توجه خواننده را به خود جلب می کند؟
  • آیا محتوا تنها بر روی یک موضوع در کل محتوا متمرکز شده است؟
  • آیا هر جمله و پاراگراف می تواند بدرستی فهمیده شود؟
  • آیا مطالب محتوا بدرستی طبقه‌بندی شده است بگونه ای که مخاطب را گیج نکند؟
  • آیا محتوا نمایانگر برند شماست؟

 

نکته چهارم: مکث کنید، سپس دوباره ویرایش کنید.

بسته به روند کاریتان، اگر تغییرات قابل توجه ای مورد نیاز باشد، محتوای علامت گذاری شده را به نویسنده برگردانید تا تجدید نظر کند. اگر این امکان وجود ندارد، خودتان دست بکار شوید و  تغییرات را اعمال کنید.

 

نکته پنجم: برای آخرین بار و با دقت محتوا را بخوانید تا اطمینان حاصل کنید که مطالب از دید مخاطبان و برند تجاری به‌خوبی درک و خوانده می شود. 

چنانچه مطالب را به میزان قابل توجهی تغییر یافت و فرم اولیه خود را از دست داد، آن را به نویسنده برگردانید تا مقاله را مطالعه کند و مطمئن شوید که محتوا به طور صحیح ویرایش شده و مفهوم مورد نظر را می رساند. (به خصوص اگر مقاله شامل یک دفترچه راهنما باشد.)

 

با توجه به محتوای خوب از منظر خوانایی، اکنون می توانید سایر عناصر محتوا را بررسی کنید. برای این امر شما می بایست:

 

  • از صحت و اعتبار مطالب اطمینان حاصل کنید 

اگر محتوا شامل تحقیق، آمار، نظرات و یا نقل قول ها است، اطمینان حاصل کنید که آنها به‌درستی در متن استفاده شده اند.  

به صورت دیجیتالی، اطمینان حاصل کنید که به منبع اصلی اطلاعات لینک داده شده باشد (نه به پست دیگری یا با استناد به محتوای اصلی) 

 

  • اعداد و ارقام ریاضی را یک دست بکار ببرید

 منظورمان این است; اگر مقاله ای را در مورد یادگیری زبان خارجه نوشته اید: 

"70٪ از دانش آموزان یادگیری زبان انگلیسی را به زبان عربی ترجیح می دهند، " جمله بعدی نباید "یک سوم دانش آموزان زبان عربی را به زبان انگلیسی ترجیح می دهند. " 

لزومی ندارد در نوشتن مقاله مساله ریاضی طرح کنید، هر چقدر محتوا ساده و قابل فهم باشد ارزش بالاتری دارد. 

 

  • در نظر گرفتن اصول SEO در ویرایش محتوا می‌تواند به تجاری‌سازی متن شما کمک کند

 SEO مخفف عبارت Search Engine Optimizasion می‌باشد و به معنای رعایت حد مجاز کلمات کلیدی در نوشتن یک محتوا می‌باشد و جزو مراحل ویرایش متون تجاری و تبلیغاتی محسوب می‌شود. دقیقا مشابه با همان‌کاری که ما در نوشتن این متن تا به این قسمت انجام داده‌ایم! چنانچه متنی که در حال ویرایش آن هستید به منظور استفاده برای اهداف تجاری و تبلیغاتی می‌باشد، رعایت اصول SEO در نوشتن متن مورد نظر می‌تواند به بهتر دیده شدن آن کمک کند. به عنوان مثال: در این متن ما عبارت کلیدی (مراحل ویرایش محتوا) را با تراکمی مابین 1.5 تا 3 درصد در نوشتن متن استفاده کرده‌ایم و این مورد موجب افزایش احتمال دیده شدن این متن در موتورهای جستجو خواهد شد. بنابراین، اصول ذکر شده در زمینه‌ی اصول ویرایش محتوا را اجرا نمایید تا متنی کامل و بی عیب و نقص را بدست آورید.

آپدیت محتوا

چرا باید محتوا را ویرایش و به‌روز کنیم؟

اگر به دنبال ارتقای جایگاه وب‌سایت خود در موتور جستجو گوگل هستید، پیشنهاد می‌کنیم به هیچ عنوان محتوای تولید شده قبلی را رها نکنید و همیشه آن‌ها را به‌روز نگه دارید. تأثیر آپدیت کردن محتوا از آنچه که فکر می‌کنید بیشتر است. شاید باور نکنید اما ویرایش محتوای قدیمی به رتبه گیری محتوایی که جدیداً در سایت آپلود می‌کنید هم کمک می‌کند. دلیلش این است که شما به محتوای سایتتان اهمیت می‌دهید و این را گوگل به خوبی درک کرده و جایگاه محتوای سایت شما را ارتقاء می‌دهد.

این نکته را توجه کنید که این کار باید توسط افراد متخصص انجام شود و حتماً زمانی که می‌خواهید یک محتوا را به‌روز کنید، قبل از آن باید صفحه مورد نظر با گوگل کنسول آنالیز شده و موارد مورد نیاز را آپدیت کنید تا جایگاه آن صفحه در گوگل از بین نرود. برای آپدیت محتوا وب‌سایت خود می‌توانید با کارشناسان ما در شرکت وستا تماس حاصل فرمایید و از مشاوره رایگان ما بهره‌مند شوید.

نتیجه گیری:   

یک: برای اطمینان از اتمام هر مرحله، چک لیست های را برای ویرایش و تصحیح درست کنید. زمانی که یک لیست از مواردی که باید چک  شود را در دست داشته باشید احتمال زیادی وجود دارد که تمامی موارد بررسی شود.  

دو: با دانستن این حقیقت که ویرایش و تصحیح دو امر ضروریست می توانید نتایج حاصل از بازخورد محتوای خود را بهبود بخشید. همچنین از صرف وقت برای مشکلات بزرگی که ناشی از ویرایش ضعیف و عدم تصحیح نادرست هستند، جلوگیری می کنید (به عنوان مثال عدم علاقه و اعتماد مخاطب به برند شما که در نهایت منجر به کمتر شدن خوانندگان می شود.)

سه: اگر وظیفه ویراستاری را در تیم تولید محتوا برعهده دارید. سعی نکنید تمام پروژه ها را پشت سر هم بررسی کنید. به مغز خود استراحت دهید و یک فعالیت غیر کلمه ای را انجام دهید. (هر کاری بجز سر و کله زدن با کلمات)

اگر نفسی تازه نکنید و بلافاصله کار ادیت مقاله بعدی را شروع کنید محتوایی که ویرایش کرده اید یک محتوای مبهم و بلا استفاده است.

نویسنده : سرور نگاری تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۸
   همه مقالات   
 
 
 

درباره وستا


شرکت دانش‌بنیان وستا از سال ۱۳۹۰ با همکاری گروهی از جوانان خلاق و پرتلاش فعالیت خود را آغاز کرد. این جوانان با نگاه به آینده‌ای روشن، دانش و مهارت‌های خود را در حوزه تکنولوژی به کدهای برنامه‌نویسی برای وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها تبدیل کردند. با هدف گسترش فعالیت‌ها و حضور در رقابت‌های بزرگتر، تصمیم گرفتیم تا به‌صورت یک شرکت رسمی وارد عرصه شویم. بدین ترتیب شرکت وستا سیستم با ساختاری فنی و مهندسی شکل گرفت و حضور ما در جامعه فناوری ایران پررنگ‌تر شد. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، وستا توانست با ارائه فناوری‌های نوین، جایگاه خود را به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان تثبیت کند و در لیست برترین شرکت‌های ایران قرار گیرد. ما در وستا، به‌عنوان خانواده‌ای بزرگ، از چندین تیم متخصص در حوزه‌های مختلف تشکیل شده‌ایم و با همدلی و همکاری، به دنبال تحقق رویاهایمان هستیم. تماشای تحقق آنچه روزی تنها در ذهن داشتیم و اکنون به واقعیت پیوسته، برای ما لذت‌بخش است. اکنون آماده‌ایم تا با استفاده از دانش و تخصص خود در حوزه فناوری‌های روز، به بهترین شکل ممکن به مشتریان و کارفرمایان عزیز خدمت‌رسانی کنیم.

از وستا بیشتر بدانید

نمادها و مجوزهای وستا


  • اینستاگرام وستا
  • لینکدین وستا
  • توئیتر وستا
  • فیسبوک وستا
  • آپارات وستا


Hello[at]Vestateam.net

تمام حقوق این سامانه برای شرکت وستا رهاورد طاها محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد © 2011-